Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • freeknight

    őstag

    Sziasztok!

    Jelenleg voda xxl netet használok egy Huawei b-535-el. Nem rossz ez, de lehetne még jobb is, ezért kérdeznék, szerintetek merre tovább?

    Ez a router ha jól tudom két sávot tud összefogni. Tőlem pontosan 1 km-re található egy torony, de sajnos csak B20, illetve B28 sávokkal, a cucc szerintem erre csatlakozik, a sebességek ennek megfelelőek, napközben és este 10-20 mbit lefelé, este 10 után felmegy 40 köré. Ez nem olyan vészes, viszont már egyszer játszott olyat, hogy este 6-8 között konkrétan használhatatlan volt a net, 1 mbit alatt, na ilyet nem nagyon szeretnék.
    Mobilon észrevettem, hogy csatlakozik egy band 3-as cellára is, gondolom ennek megfelelően jobbak is értékek, csúcsidőben is 30 mbit, estefelé pedig 70 és afölött, és nincs probléma a kapcsolattal sem.

    Mit tudnék tenni? A huawei routeren nincs legalább lehetőség sávot választani?
    A cellmapperben nem találom egyébként ezt a band 3-as cellát, lehetséges, hogy más szolgáltató tornyát használja? Ez csak azért lenne fontos, hogy a lakáson belül hova tegyem a routert.

    A stabilitás beli gondokra megoldás lehet egy külső antenna is? Azt mobilon is észrevettem, ha kinyitom az ablakot és kicsit kiteszem, a sebesség kb azonnal duplázódik. Itt aprón is árul valaki ilyen antennátt 12k áron, nem tudom, ez segítene-e valamit, vagy csak pénzkidobás.

    Esetleg váltsak egy fejlettebb cat 12 vagy efeletti routerre? Ti mit tennétek a helyemben?

Új hozzászólás Aktív témák