- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Android szakmai topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Magisk
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bala888
csendes tag
válasz nagygabor519 #249 üzenetére
Na, az előbbi jellemezés elég sokatmondó volt.
Nem egy minőségi szolgáltatás, szerintem, arra való, hogy legyen. De akinek nincsenek nagy igényei, annak tökéletesen megfelelő választás lehet.Bala
-
club1
veterán
Ha a minőségit a minőségre értetted: Akkor szerintem meg pont minőségi a szolgáltatás, csak nincs benne választék. A minőségéről: A kábelszolgáltatók többsége már átállt erre (MTV1, MTV2, Duna TV vonatkozásában szinte mindenki, de Retekklub és BioponTV tekintetében is), és ezt a jelet továbbítja az előfizetői felé.
-
kenguroo
tag
Amit kínálnak 700 ft-ért szerintem teljesen oké.
Gondolom, ha több csatornát lenne benne, drágábban lehetne csak adni, de mondjuk nekem - aki nem néz annyi TV-t - bőven elég lenne. A viasat 3-at szerintem életemben ha eddig összesen 10 percet néztem, a magyar zenei csatornákról szerintem meg mindannyiunknak meg van a véleménye... -
galacskov
csendes tag
Sziasztok! Én is váltani szeretnék. Jobb előbb mint később. Nem várom meg a határidőt. Szimatolgatok, hogy melyik szolgáltatót válasszam, eddig a mindigtv extra a nyerő a maga 700 forintjával és az állítólagos jó minőségével. a csatoronaválaszték is megfelelő nekem. mert nem nézek sok tvt, abból is a natgeot a legtöbbször. Nektek mi a véleményetek a kép minőségről? Üdv és előre is köszönöm a segítségeteket!
-
Bala888
csendes tag
Nem konkrétan az adás minőségére gondoltam, hanem a szolgáltatás minőségére, hogy mennyire szolgálja ki a felhasználó igényeit, felel meg az elvárásainak. Manapság azért úgy vettem észre van igény arra, hogy minél több csatorna legyen, külföldi is, magyar is, egyszerű legyen a használat, jó a szervízlehetőség ilyenek..
Bala
-
kenguroo
tag
jónak tűnik
-
romeomalac
tag
de minek egy rakat csatornáért fizetni ha egyáltalán nem nézed ők? mármint komolyan minden csomagnak nagyjából a fele olyan az összes szolgáltatónál hogy az ember csak akkor nézi ha rohadtul unatkozik és össze-vissza kapcsolgat. Mondjuk ha ilyen pár száz forintos áron van akkor még nem zavaró de amikor sok ezreket elkérnek akkor már dühítő...
-
Forchalad
tag
válasz kenguroo #253 üzenetére
Szerintem is teljesen jó de azért egy külföldi zenecsatornát még belerakhatnának,bár lehet hogy idővel erre is sor kerül. Amúgy ami tetszik még hogy nincs hűségnyilatkozat...azaz van de kb lehet választani több lehetőség közül.
"Az első pohár után olyannak látod a dolgokat,amilyenek. A második pohár után olyannak látod őket, amilyennek szeretnéd őket. A harmadik pohár után olyannak látod őket, amilyenek valójában." Oscar Wilde
-
galacskov
csendes tag
Képminőségben is van különbség? Vagy azért az nagyjából azonos?
Valamint: Gondolom ahol be van építve mindenbe minden, ott azért nem nagy szabadságod van arról hogy mivel akarod használni a szolgáltatásokat. A mindigtv ebből a szempontból egy jobb szolgáltatónak tűnik, ott ugy látom nincsenek meg ezek. Választhatsz több beltéri közül, az antenna meg teljesen rád van bízva. -
laccy88
senior tag
üdv!
elnézést, ha már volt róla szó.
A szitu a következő.
Ugyebár a MinDig TV szolgáltatás vételéhez szükséges egy "dekóder másnéven jelátalakító készülék"(régi tv esetén). Ez alatt a műholdvevőt(beltéri egységet) érti a leírás ?
Na most nekem van egy ilyen műholdvevőm, ami nem tudja az MPEG-4 HD-t(csak MPEG-2-t).
Van arra valami mód, hogy ezzel az eszközzel mégis tudjam a mindig tv-t lesni? -
predator24
tag
Tisztázzunk azért 1-2 dolgot. Ez földfelszíni sugárzás, semmi köze sincs a műholdakhoz! Ennek a vételéhez van szükséged egy antennára, és egy tuner egységre, ami a fogott jelet alakítja át a TV számára értelmezhetővé. Ha ezek nincsenek meg, akkor nem tudsz DVB-T jelet fogni!
PEACE
-
-
Bala888
csendes tag
-
erekero
csendes tag
Én is szívesen fogadnék egy komplett információhalmazt Ezekszerint magyarországon az EGYETLEN digitális földfelszíni tévészolgáltató a MinDigTV? Mert akkor túl sok választás nincs
-
localhost
Közösségépítő
-
predator24
tag
válasz localhost #273 üzenetére
Így van, ez eddig sem volt máshogy A kábeltévé hálózat elterjedése után (értsük most ide a műholdas megoldásokat is) az emberek nem nagyon foglalkoznak ezzel. Régen felraktad az antennát és jött a tévé. Ez azóta sincs máshogy, csak másfajta antenna kell, és másfajta tévé
PEACE
-
Gallopper
csendes tag
válasz predator24 #274 üzenetére
Vagy egy kábel, és már meg is van oldva az antenna probléma
-
localhost
Közösségépítő
válasz predator24 #274 üzenetére
Kábelhálózat elterjedése? Tudnátok, hány de hány faluban, kisebb városban (vagy éppenséggel tanyán!) városok külterületein, nincs kábeltv? Marad az [egyelőre még analóg] földfelszini vagy "tányéros" Most is egyszerűbb felrakni egy tükröt és kész!
[ Szerkesztve ]
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
predator24
tag
válasz localhost #276 üzenetére
De a lakósságra vonatkoztatott értékeket azért nem befolyásolja a néhány kis falu, mivel főleg városokban élnek sokan... De tény, hogy azokat az analóg antennákat kell lecserélni most digitálisra. Tetszik, vagy nem tetszik, de ez az EU-s rendelet. Viszont az jó, hogy emellé még vannak plusz kódolt csatornák is, nem csak az alapok! Régen azért nem így volt. Most mit sugároznak az analógon amúgy? Megvannak ezek a plusz csatornák, amik így elérhetők?
PEACE
-
erekero
csendes tag
válasz predator24 #277 üzenetére
Jelenleg van 3 ingyenesen fogható analóg csatorna. Sim aantennával bárhol foghatóak. Digitálisból van jelenleg 7 ingyenes. Ez ez marha jó tendencia. De nem az igazi. Szerintetek várható hogy az ingyenes csatornákat még bővítik? Meg mitől függ hogy mi kerül be ingyenesbe? Attól hogy a csatornák mennyit fizetnek ezért? Vagy ez egy politikai döntés?
-
localhost
Közösségépítő
válasz predator24 #277 üzenetére
Én nem úgy tudom, hogy az analóg antennát le kéne cserélni! A vevőt, azt igen!
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
erekero
csendes tag
Hát, konkrétan választ nem találtam. De azt már tudjuk hogy létezik spediaálisan dvb-t antenna. [link]
Amúgy az antenna formán biztos azért változtattak mert ezzel jobban be lehet fogni a jeleket. Gondolom ezen a fronton is zajlottak a fejlesztések. -
predator24
tag
válasz localhost #279 üzenetére
Ez attól függ, hogy milyen antennád van. Eleinte én is gondoltam, hogy a régi Yagi antennámat használnám, de nem jók ezek, mert kis sávszélességet bírnak csak el. Nagysávszélességű antennákra van szükség a DVB-T vételhez.
Az viszont tényleg jvauló tendencia, hogy ennyi ingyenesen fogható csatorna van, nem csak három. Egyébként tudtommal a közszolgálatik minden esetben ingyenesek, a többi két nagy kereskedelmi meg gondolom megegyezett az AH-val.
PEACE
-
erekero
csendes tag
válasz predator24 #282 üzenetére
Sávszélességű? Ez a gyakorlatban azt jelenti hogy az alumíniumhalmaznak mekkora az ellenállása, ill hány watt képes áthaladni rajta? Egy iylen antennában amugy van valamiféle elektronika sima kábeleken kívül?
-
flash-
veterán
sziasztok!
focivb-t nézném hd-ben projektoron ÉLŐBEN!
(mindig tv)
az lenne a kérdésem,hogy úgy meg lehet e oldani hogy veszek egy ilyet:
http://www.infopatika.hu/alcor-dtv-hs.htmlrácsatlakoztatom az antenna kábelét,ezt pedig a laptopra.
a laptop hdmi kimenetét pedig a projektorra.ilyen módon szeretném projektoron nézni,hallgatni a vb-t hd ben.
megoldható?ha igen akkor pontosan hogy?
Bár gondolom vmi progi is kell. -
club1
veterán
Bika egy laptopod lehet:
"HD adások vételéhez minimálisan az alábbi DXVA-képes videókártyák szükségesek
- AMD (ATI) Radeon 9600Pro vagy jobb (AMD (ATI) Radeon X700 256Mb vagy jobb ajánlott)
- NVidia GeForce FX 5200 vagy jobb (NVidia GeForce FX 6200 256Mb vagy jobb ajánlott)"Ha az van, akkor már csak egy olyan projektor kell, aminek van hdmi bemenete, és tud HD-t.
De ebből az árból egy elég jó FULL HD-s LED TV-t lehet venni, és nem kell lesötétíteni a helyiséget, ahol néni akarod a meccseket. Apropó, lassan már itt a vége a világbajnokságnak...
-
flash-
veterán
a mostani kétmagos hdmi-vel felszerelt laptopok szerintem már viszik a hd-t
egy Mobile Intel® GMA 4500M videókártya már jobb mint az általad fentebb emített videókártyák.Projektor az van,bár mondjuk a natív felbontása 1024x768, de van rajta hdmi,
meg a leírása azt írja hogy HDTV(720p, 1080i)szabvány támogatása.
Gondolom ez aszt jelenti hogy a hd-t szépen lekonvertálja 1024x768 ba vagy valami hasonlóba?és tudom,mindjár vége a vbnek,a fennmaradó meccsekre szeretnék vmit..
[ Szerkesztve ]
-
localhost
Közösségépítő
válasz sittes79 #288 üzenetére
Ahhoz képest, hogy nincsen, az a buta Samsung például ezt a képtelen nevet adta a tévéiknek : [link]
[ Szerkesztve ]
-
veterán
hi!
csepelen lakom, és kont rálátok a határúti toronyra. Elképzelhető, hogy a sima erősítős antenna jó lesz a vételre? -
-
forrest85
senior tag
válasz predator24 #292 üzenetére
Predator válaszát is megtudom erősíteni. Made in Tesco(Lecsó) antennával is menni fog szerintem.
A futás csak azoknak való, akik nem elég intelligensek a TV nézéshez!
-
saszabaa
csendes tag
Hú, de szerencsés vagy, szerintem is meglehet oldani. Én meg itt szenvedek a betondzsungelben, hogy működjön minden normálisan
-
forrest85
senior tag
válasz saszabaa #294 üzenetére
Oda meg próbálj egy kültéri lepkeantennát kiszerelni. Zalaegerszegen egy ház tetején láttam ilyen lepke antennát Vasvár felé fordítva, mert Zalaegerszegen nincs sugárzás. Nem értem megyeszékhely és Vasvárról jön a jel.
A futás csak azoknak való, akik nem elég intelligensek a TV nézéshez!
-
predator24
tag
válasz saszabaa #294 üzenetére
Igen, valahogy meg kéne oldani a kültérit. Nem tudom, hogy milyen jogviszonyod van a lakásodra, vagy szerelhetsz-e kültérre, de talán az is elég lenne, ha lenne az adótorony irányába rálátásod. Ha nem is rálátás, de legalább abba az irányba kéne irányítani egy antennát.
PEACE
-
veterán
köszi skacok a héten megpróbálom.. google earth ( ) szerint légvonalba 6km az antenna. Igazából csak azért vaciláltam vacilálok) mert a Tv akkor elálítódik, és utána ha akarom a kábelt nézni megint be kell hangolni. Van arra lehetőség, hogy egyszerre két helyről kapjam a jelet?
[ Szerkesztve ]
-
mang0o0
tag
Sziasztok
Haveromnak van egy olyan problémája, hogy most vett LCD TV-t beépített DVB-T tunerral és a 3. kerületben nem tud digitális adást fogni. Panelban lakik, de van neki régi tetőantennája. Azt mondják, hogy régi antennával is belehet fog a digitális adásokat, vagy mégsem?
Új hozzászólás Aktív témák
- BOMBA ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 640 G9 Laptop! / i5-1235U 16GB 256GB 14"col garancia/
- Új Asus ROG Zephyrus G14/RYZEN 7-6800HS/16GB Ram/1000 GB SSD/AMD RADEON RX 6700S 8GB/GARI
- Freewell Mega Filter 16 Pack szűrőkészlet DJI Mini 4 Pro drónhoz
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest