Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Zolee11

    senior tag

    Sziasztok!

    Múlt hétvégén álltam neki felépíteni a rendszert otthon (Maglód), WayteQ HD-95CX beltérikkel (2 db), és egy Alcor 1615 DVB-T antennával. Már a tetőtérben elég jó jel jött, de itt még szét-szét esett a kép, elvétve itt is lehetett találni pár jó vételi pontot. Végül a felső terasz falára került az antenna, mert itt bekapcsolt erősítővel (ami nem gyenge), 90% / 87-90% volt a jelerősség és a minőség. Az összes csatornát befogta.
    Ha nem kapcsolom rá a tápot az erősítőre akkor nincs jel, gondolom ez a dipol erősítő vagy mi, nem működik erősítés nélküli üzemmódban. Próbáltam forgatni az antennát, de meglepő módon teljesen mindegy milyen irányban áll ezen a ponton, mert semmit nem változik a jel. Próbáltam ráállítani az adóra (Széchenyi-hegy), de nem változott a jelerősség, így maradt a térkép szerinti irány és magasság belövés.
    Nagyon ritkán az m1 hangja elakad egy pillanatra de a kép nem esik szét, tehát nem tudom eldönteni, hogy vételi hiba okozza-e vagy csak adásbeli probléma.
    Esetleg kikapcsolt erősítővel, meg lehetne találni az adó pontos irányát? Érdekes sosem megy 90% fölé a jel, tehát nem hiszem, hogy túl erős lenne a jel. Valószínűleg elég lett volna egy Alcor 1911-es antenna is. :)

    no brain, no problem

Új hozzászólás Aktív témák