- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz rootmin #4552 üzenetére
Szia
Végigolvastam a regényed. (Egy kis tagolás jöt tett volna, de sebaj.)
Ami gyanús nekem, hogy a router a netet ugyan elbírná, de ennyi gépet nem.
Load ballancing:
Szerintem úgy kellne konfigolni, hogy a sulinetes vonal maradjon a hivalati vonalnak (+ a suli welapja), másik pedig legyen az egyéb célú hozzérés.
Én úgy gondolom elég egy webszerver-t beüzemelni, meg lehet őket különböztzetni aldomainekkel (vérpistike.suli.sulinet.hu), esetleg ha szét akarod választani, két apache futna ugyanazon a gépen, más portszámmal.Az, hogy melyik kérés melyik vonalon fusson, szerintem egy egyszerű domain szűréssel megoldható.
Az én szemszögemből elég, ha a samba szerverbe bemegy a két net + a LAN és egy pontos konfig a sambának.
Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
Core2duo6600
veterán
válasz rootmin #4552 üzenetére
A router csal 1 wan portot tud kezelni, ha neked 2 elérésed van, akkor 2 router kellene
Jobban jársz egy Serverrel Lehet ez akár win akár linux
Winben viszonylag egyszerű a megoldása (Pl win2003) hisz azért serverről beszélünk.
Szépen beállítod a gépre egyenként a netkapcsolatokat, mondjuk ADSL -t
MAjd ha a kapcsolatoknál látszik, akkor mind 2 öt kijelölöd és bidge .... valami ilyesmi.
Értelem szerüen ilyenkor 3 lan kari kell a gépbe
majd a 3 ik hálókarira beállítod a netmegosztást.
Vagy inkább routolást.A gép részéről ez nem nagy feladat, a jelenlegi webszerver simán megbirkozik vele.
Ha számítógépet használsz, akkor sokkal jobban testre tudod szabni a dolgokat mint a
Routereekkel.
Persze a server után a lan részen 3. lan kari után kell értelemszerűen egy switsh ahova az 50 akárhány gépet befüződ.A qos meg ilyesmikkel el leszel, azt nem ismerem, De ennek a bridgelésnek a folyamatát leírni hosszabb volt mint megcsinálni.
(#4557) bougiemen
Semmi gond vele, gyári Fw et használok.(#4560) h_143570
Mi az a TFTP ?(#4574) 30z.Samu
Elvileg mennie kell, ha csak bedugod, persze minden gépnek azonos munkacsoportban illilk lennie.
De a net megosztás enélkül is megy.(#4576) Xpod
WLAN -t én ki sem tudom kapcsolni benne.(#4583) torbit
Már csak azért sem, mert vehetsz hozzá utólag gy 220 as hálózati tápot, feltéve, hogy nem automata a táp, de mivel a csatlakozó ott más.(#4589) ashenshugar
Viheted gariba vissza.(#4591) IamGabor
Kapcsolatok sok száma
90 körülivel még elbirkozik tehát erre vedd le a torrent kliensben
azonkivül tedd fel a cfosspeedet.
Megvenni sem egy nagy tétel, mert nem drága, és itt bejön az, hogy a reális progit megéri megvenni.(#4592) Awalon
Én nem találtam benne, hogy a wifit ki lehetne kapcsolni, szerintem bármilyen wifi kulcs megy vele.(#4593) Xpod
Hagyd a qos -t cfosspeed segít rajtad.
Kap számát vissza 09 körülire.(#4594) TeeJay
Sehol, ezt a utorrentben lehet beállítani.
De használd a cfossopedet, és akkor nem kell ilyesmikkel fogllakozni, az uj verziok, már együttmukődnek a lanon a többi géppel.(#4597) TeeJay Emelheted akár 90 körülire ott még stabil.
(#4599) pityeszka
Valszeg a game nek ki kell nyitni egy portot, a cfosspeed ebben az esetben is jó szolgálatot tehet.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Új, bontatlan Macbook Air Retina M2 13" 2022 Gray, 8GB RAM/256GB SSD/magyar bill./apple garacia
- SONY WH-1000XM3 vezeték nélküli, zajszűrős fejhallgató - HIBÁTLAN ÁLLAPOT
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest