Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Faby

    senior tag

    Hali!

    Rég jártam erre, szerencsére nem volt gond.
    Most viszont olyat tapasztaltam, amit nem értek.
    Mióta a UPC megemelte a sávszélemet (a Silver csomagról erre a fibernet 30/3 ra) azóta valahogy nem az igazi a sebesség. WRT54GL router van, a legfrissebb Tomato (1.25) van rajta, és nem akar rajta átjönni az istennek sem lefelé 12 - 13 Mbit-nél több, felfelé megvan a 2,8-2,9 Mbit. A problémák miatt frissítettem, előtte gond nélkül ment sokáig a 1.23.
    Asztali gép vezetéken, noti wifin kapcsolódik, mindkettővel ez a helyzet. Illetve kipróbáltam a notit vezetékkel a routerre kötve, de az sem hozott értékelhető változást.

    Először azt gondoltam, hogy a UPC kavart el valamit a sávszél emelésnél (volt már rá példa), fel is hívtam őket, elvileg amit ők látnak a modem oldaláról, rendben van. Kipróbáltam a tanácsukra router nélkül, direkt a notiba, és érdekes módon ott megvolt a lefelé 25-27 Mbit is. Elkezdtem cserélgetni a kábeleket, (gyári, illetve helyben szerelt, asszem mind egyenes bekötésű) de hiába, nem igazán lett jobb.
    Tisztában vagyok vele, hogy a WLAN gyakorlati maximumát közelíti ez a névleg 30 Mbit, de ennél azért több kellene, hogy legyen, nem? Főleg vezetéken.
    Illetve, mivel router nélkül majdnem megvan, így a szolgáltatót sem csesztethetem.

    Ötlet, tipp, megoldási javaslat? Nem szeretném lecserélni a routert, eddig nagyon meg voltam elégedve vele, ment a QoS is, torrent is rendesen.

    A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!

Új hozzászólás Aktív témák