Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kutya1

    csendes tag

    válasz And #1892 üzenetére

    Koszi And.

    Tudom, hogy a MAC szures nem tul biztonsagos, de a problema az, hogy hiaba allitottam be, egyaltalan nem mukodott: beengedett mindenki mast. Viszont egyszer veletlenul sajat magamat is sikerult kizarni (wifi-n konfiguraltam, es utana resetelni kellett, meg kaballel konfiguralni). Tehat akkor megis mukodik valahogy.

    A WPA helyett a MAC szurest azert gondoltam jo megoldasnak, mert ahogy az elso levelemben irtam repeatert is hasznalok, es azt meg nem tudtam kapasbol konfiguralni, viszont rogton hasznalni akartam.

    Most kozben az is kiderult, hogy a ''prevent'' uzemmodban sem mukodik a MAC szures: a DHCP tablabol kiirtam annak a par gepnek a MAC cimet, akik bejelentkeztek, de ki akarom oket zarni. Erre masnap megint bent voltak... Most a DHCP tablazatban nyomtam nekik egy torlest, aztan a MAC szuresnel a prevent-ben ellenoriztem, hogy jol vannak beirva. Aztan save config, meg save settings (a DHCP tablanal a torlesre es a MAC szuresnel a preventre is). Utana meg ujrainditas is (tap ki - be). Kivancsi leszek, hogy ma delutan beenged-e valaki idegent... Egyebkent a prevent is jo lenne, mert ugysem fognak vegtelen szamu uj MAC cimmel jonni, elobb utobb megunjak. Nem tudom, hogy lehetne kideriteni, hogy kik ezek, de biztos a kozelben vannak.

    Koszi a tapacsot, ha erre tudsz valamit, vagy valaki mas, akkor azt is koszi!

    [Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák