- Android szakmai topik
- Apple Watch
- TCL 50 NxtPaper 5G - átgombolom magam monokrómiába
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kewixtv
csendes tag
Sziasztok!
Synology DS218+ NAS vásárlása előtt állok.
Két merevlemez között vacilálok (+WD EFAX?), szerintem tudtok segíteni a döntésben.- Seagate IronWolf 3.5 4TB ST4000VN008 - 37.500 Ft / db
- Western Digital Red 3.5 3TB WD30EFRX - 35.000 Ft / db
- Vagy WD RED 4TB EFAX Raid0-ban - 40.000 Ft / dbA WD40EFRX (Red 4TB) kiesett, mert 55 ezertől indul jelenleg az ára. Az EFAX-ról pedig sok rosszat hallottam. Bár, ha Raid0-ban használnám (tehát raid nélkül), akkor megfelelő lehetne az EFAX-os is?
Van otthon két darab 3 éve üzemelő (0-24) WD30EFRX és 100/100 0 badsector, illetve egy black 1tb 6 éve hibátlanul. Sok wd vinyó van, de egy darab sem hullott ki. Persze tápok és gépek is karban vannak tartva (kondi csere 3-4 évente, portalanítás, csatlakozó tüskék ellenőrzése, stb). Tehát megbízok a WD vinyókban. Ráadásul ez a RED széria elég halk.
A Seagate árban jelenleg teljesen jó, de kicsit félek tőle. Egyrészt a hangja miatt (tesztek szerint baromira kattog, ha olvas / ír), másrészt egyszer volt egy barracudám ami kb 3x ment vissza garanciába. Mind három esetben a fejegység adta meg magát (megszorult). Vissza adta a bolt az árát. Másrészt jobban melegszik, mint bármelyik WD.
-
kewixtv
csendes tag
válasz kewixtv #65181 üzenetére
ui: (nem tudtam már szerkeszteni)
WD Purple 4TB (PURZ) még mennyire lehet jó megoldás NAS-ba? Bírhatná akár 4-5 évig 0-24 a kicsike? Árban talán ez a legjobb. Igaz 7/24h használatra ajánlják.
Nálam a NAS-on PLEX, Torrent / egyéb letöltések/feltöltések és Syno Drive menne, de az kb óránként többször is, akár folyamatos szinkronnal. Igazából sebesség nem fontos, csak, hogy megbízható, tartós, hűvös és halk legyen. -
kewixtv
csendes tag
válasz Dr. Akula #65184 üzenetére
Szia!
@Dr. Akula: .. tehát blokkol megosztása nélkül akart lenni..
@thedioda: Egy ugyanez a Toshiba volt barátnőm és munkatársam gépébe. Ez a P300 széria gyakran hulló darab, eddigi tapasztalatom szerint. Eddig mind szektorhibába ment el. Másrészt hangos, mint a fene - bár ez teheti a 7200rpm fordulat is.
-
kewixtv
csendes tag
Sziasztok!
Korábban kérdeztem, hogy Syno Nas-ba mit ajánlotok. Ugye WD és Seagate között vaciláltam.
Megrendeltem 2db 4TB-os Seagate Ironwolf-ot (ST4000VN008). Az egyik felpörgött, majd reccsent egyet aztán csak kopog, de nem pörög fel.
A másik pedig kegyetlen hangos, még alapjáraton is (amikor nincs használva), illetve indokolatlan a 39C hőfok a semmire. Írásnál 52C-ra simán felmegy.
Valószínű nem szállítási hiba lesz. A bestmarkt-ról rendeltem, elég precízen becsomagolták.Viszonyításképp:
WD30EFRX: 28C hőfok, 31C írásnál. Semmi hang (igaz ez 2017-es évjáratú). -
kewixtv
csendes tag
-
kewixtv
csendes tag
válasz #63718632 #65209 üzenetére
Szia!
Az elsőre szerintem kB bármelyik. Én WD Purple-t vennék erre a célra (CMR). Elég tartós és strapabíró, árban is megfelelő. [link]
Ha komplett külső házzal keresel, akkor:
Talán a seagate is jó, nem tudom pontosan. A wd My passport biztosra mondhatom hogy elég megbízható. Esetleg wd elements desktop aminek érdemes utána nézni.
Ár értékben utóbbi. [link] -
kewixtv
csendes tag
válasz afi0903 #65213 üzenetére
WD40PURZ ár értékben talán az egyik legjobb. Én PC-Ben használom, azon simán fut 4K (mellette 34C fölé nem megy). Hogy wifin keresztül más kérdés, de olvasási sebessége simán van 120mb/s, így gyanítom menni fog. Toshiba valószínű gyorsabb, de cserébe melegebb az üzemi hőmérséklete.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Toshiba 750GB 8MB 5400rpm SATA2 MQ01ABD075
- 4TB WD RED PRO! WD4005FFBX (NEM RECERTIFIED) 4TB 7200rpm 256MB! Teljesen új, bontatlan, sok garral!
- 4TB WD RED PLUS-ok! WD40EFPX (NEM RECERTIFIED) 4TB 5400rpm 256MB! Teljesen újak, bontatlanok, garral
- 256gb nvme ssd eladó
- Kingston 500GB NVME SSD SNV2S/500G - BONTATLAN
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest