Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz Dzsekó #67612 üzenetére

    HD Sentinellel belenézel egy NAS HDD-be és ott a CRC hibakorrekció firmware szinten, Surveillance HDD-kben nincs. Ez sem a megváltás, de mond valamit, nem csak annyi tehát, hogy csinált a gyártó egyfajta diszket, aztán átmatricázta, hanem ténylegesen más célra lettek kitalálva. Purple-rôl már szedtem össze bithibát ZFS alatt, raid tömb tagjaként, NAS HDD-rôl még soha. Nem beszélve a NAS HDD-k azon tulajdonságáról, hogy nyugodtan tehetsz többet egymás mellé egy házba, kevesebb eséllyel születnek olyan rezonanciák, amikor minden és mindegyik egyszerre valami galibát okoz egyiken-másikon, detektálja a firmware és minimális mértékben fordulatszámot csökkent/növel (tûréshatáron belül), hogy ne egyezzen a rezonanciafrekvenciája a szomszédéval, ezt egy Purple nem vagyok benne biztos, hogy tudja (szerintem nem, de utána kell nézni, mindenesetre ôket nem NAS és datacenter célra készítették).

    Számomra egészen más liga a kettô, legtöbbek szemében viszont csak a matricában van eltérés - ôk tudják. Mentésre, egymagában (semmi tükrözött raid, integritás ellenôrzéssel), soha nem használnám, "bukható" nemfontos adatokra, poresz, nemfontos vidik, satöbbi - vagy épp megfigyelésre - simán.

    Bárhogy is nézzük, egy szinttel alacsonyabb rendû állat, mint a NAS-ra szánt Red, vagy Ironwolf-ok, én NAS-ba Purple-t nem tennék. Míg jó, jó, de amikor jön egy apró gebasz,.....

    POKE 16017,44 ..... SYS 2077

Új hozzászólás Aktív témák