Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szacsee

    nagyúr

    válasz Geri Bátyó #41254 üzenetére

    Fejparkolásról sokat nem tudok, csak amit itt olvastam. Noti vinyóknál alkalmazott eljárás, hogy ha rázkódás éri a lapost ne károsodjon a HDD. Thinkpad-nél már sok-sok éve van rá módszer, de a HDD gyártók "integrálták" a megoldást a HDD-be. Így a FW úgy van megírva, hogy x időközönként parkolópályára teszi a fejet, hogy óvja azt. Gáz ebben annyi, hogy ha kirakja tétlenségbe utána akár használod akár nem visszahúzza a lemez fölé, mert vagy indexel a windows, vagy a vírusírtó nézeget stb.
    Asztali gépnél hót felesleges, ezért kikapcsolják.
    WD Idle3 progi a neve ha jól írom annak, amit a Greenekhez adtak ki hogy át lehessen állítani.
    RED-hez is van FW amit a WD adott ki, de még nincs róla tapasztalat, de gondolom kárt nem okoz.
    Eddig az én RED-em úgy néz ki vagy dög, vagy win KO-n van, vagy nincs parkolgatás.
    Felügyeleti eszközöknél partícionáltam, de gyorsformázni nem volt hajlandó.
    Most egy 200GB-os partíciót tolok sima formázással, de ez eltart egy darabig. Elején még HDSentinel is megállt mint a szög, de már kijelzi, hogy 7%-nál jár és a HDSentinel is létrejött.
    Másik topikban olvasom, hogy szerencsésebb lett volna telepítő lemezzel formázni, viszont nem akartam DVD meghajtót bűvölni a gépbe, mert per pill nincs rákötve.
    Ha végez a formázással még pár giga adatot át kell rá másolnom, ha akkor is 0 lesz az érték, akkor nem parkolós a RED-em.... 2013 dec 18-án gyártották /matricázták.

Új hozzászólás Aktív témák