- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz domedee #98653 üzenetére
Vehetsz olcsóbbat is, de ezektől kezdve van csak youtube gyorsítás, rendes 4K videólejátszás. A többi olcsóbb kártya régebbi, így butább széria. (még szóba jöhet GTX 950, GTX 960, GTX 750Ti v2, a v1 nem tudja)
Az A8 IGP-jével sem az erő hiánya a gond, hanem hogy a hardver nincs felkészítve a 4K lejátszás gyorsítására.[ Szerkesztve ]
solfilo
-
veterán
válasz PainKiller13 #98756 üzenetére
GTX 1050 gyorsabb és kevesebbet eszik, gyorsítja a youtube-ot. Másik meg ugye olcsóbb, de kevesebb a garancia, szóval a zöldet vedd.
Ha pirosat akarsz, mehet RX 560 is, 2-4GB, RX 370 körüliek, ezek is gyorsítják a youtube-ot.[ Szerkesztve ]
solfilo
-
veterán
válasz Bazsee71 #99115 üzenetére
Elég lehet IGP-s proci is, de azzal erős kompromisszumokat kell kötni. Ehhez mindenképp 2 RAM modul kell, hogy dual channelben menjenek, minél nagyobb órajelen.
RX 460/560-ból a 4GB jó lenne, de azok kilógnak a keretből, így szerintem is inkább a GTX 1050-et vedd.Az Athlon + VGA kombó jóval erősebb lenne játékok alatt.
solfilo
-
veterán
-
veterán
válasz Gyurcsan73 #99187 üzenetére
Szia!
A kinézett GT710 gyengébb, mint amilyen IGP a prociban van, szóval én nem venném meg. Mennyire akadnak a játékok? Csak mert ha határon van a dolog, akkor még 4GB memória segíthet a dolgon. Csak arra kell figyelni, hogy ugyan olyan legyen, mint ami a gépben van, akkor dualban fognak menni, így nagyobb lesz a memória sávszélessége, amit az IGP érezhetően meghálál és gyorsulni fog.
Ha nagyon játszhatatlan, akkor én gyűjtenék még pénzt erősebb kártyára, illetve használtan nézelődnék, pl egy HD7750, HD7770 érdemi gyorsulást eredményezne.
solfilo
-
veterán
válasz N€T0X|N #99215 üzenetére
Maradjatok az átalakítónál, s nézzetek GT 1030, RX 550-et, ezek gyorsítják a youtube-ot is, meg kb mindent, amit ma lehet, ezeken van DVI és HDMI, az átalakító meg kb 1k lesz.
Ha a gyorsítás nem lényeg és játék sem lesz, egy legolcsóbb VGA is elég két monitor meghajtására 10k körül is már, ezeken is van már DVI és HDMI.[ Szerkesztve ]
solfilo
-
veterán
Kocajátékra bőven elég, gyorsítja a youtube-ot, besegít 4K lejátszásnál. Szóval jó kis multimédiás VGA, amivel játszogatni is lehet. Mint másik oldalról a hasonló RX 550.
Egyébként nem olyan gyenge a GT 1030, egy GTX 750Ti-t elég jól odaver pl minimum fps-ben BF1 alatt.
Persze ez nem jelenti, hogy általánosan ne lehetne gyorsabb a 750Ti (lehet ha nem low-on mérnek, más lenne a sorrend), csak gondoltam linkelem ezt az eredményt, mielőtt lesajnáljuk az alsóházat.[ Szerkesztve ]
solfilo
-
veterán
válasz domedee #99416 üzenetére
4K játékra egyik sem alkalmas. HA fullHD felbontáson tolnád a játékot a 4K tv-n, akkor el lehet mindegyikkel játszogatni. Mondjuk 2010 előtti játékokkal nem tudom mi a helyzet.
4GB-nak ilyen erejű kártyák esetében nincs értelme, szóval azt ki is zárnám.60Hz-re valóban kevés az A8, oda tudtommal az sem mindegy, milyen kimenetet használsz, mindenképp kell vmelyik kártya.
Ha RX mellett döntenél, lehet nem MSI-t, hanem Sapphire-t vennék, de ezt kérdezd meg inkább a topikjában. Nem tudom félpasszívak e. (terhelés nélkül leáll a venti és kussban van)
solfilo
-
veterán
válasz Radomer #99419 üzenetére
Én biztos nem tennék FX-8xxx mellé GTX 1070-et, ahhoz nagyon nagyon meg kéne rángatni és jó eséllyel így sem hajtaná ki teljesen. GTX 1060 is elég oda, kompromisszumokkal elég lehet 1440p-n szerintem. Bár mindenkinek máshol van a vállalható kompromisszum.
Aztán ahogy a zsé engedi, váltanék a helyedben Ryzen-re.
solfilo
-
-
veterán
válasz newc8229 #99574 üzenetére
Jó kártya ez is, veheted. Az 11267-00 az 90W TDP-s, az 11267-01 meg 45W TDP-s. Szóval előbbi magasabb órajeleken jár, 50k alatt megy mindkettő. Ez némileg kompenzálható a 45W-os példányon, ha kitolod driverben a limitet +50%-kal, így 75W-ig elmehet a kártya fogyasztása, magasabb órajelek érhetőek el vele.
(#99570) theboobaq: mindkettő mehet, amelyikre futja.
(#99572) Atilla001: Az RX lenne az időtállóbb, ha 8GB-os verzióról lenne szó. Így inkább a GTX 1060 6GB-ra szavazok. Ha tudsz várni, várj, hátha lehet újra kártyákat kapni, bányászok kb eltüntették a teljes RX 470/570/480/580 készletet, így elég pofátlan áron mennek most a boltban a hasonló teljesítményű kártyák, így a GTX 1060 is.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
veterán
válasz elfelejtette #99759 üzenetére
Kicsit finoman fogalmaztál, a GT 710 tán még a HD610-nél is gyengébb, nemhogy a dupla annyi számolós HD630-tól.
(#99760) masterful87: persze, hogy nem rosszak. Nekem egy A8-7600 van, valahol a HD630 és az A10-9700 között. Skyrimre szoktam időnként használni, low-med vegyes beállításon, 1080p felbontáson. 35-55 fps között szóródik, elégedett vagyok vele már harmadik éve.
Egyébként az ilyen összehasonlító oldalak nem sokat érnek, pl egy HD630 itt alig marad le az A10-9700-től, miközben már egy korábbi generációs A10-7870K is elveri.[ Szerkesztve ]
solfilo
-
veterán
válasz Bucka77 #99958 üzenetére
Már a startkor káosz volt, egyik sem éri meg kb.
Ha nem feltétlen zöld kell, R7 250 GDDR5 jól elveri hasonló pénzért.
Ha futja, nem sokkal drágábban van GT 1030, ez már érezhetően erősebb minimális felárért, még feljebb kicsivel a picit gyorsabb RX 550.solfilo
-
veterán
válasz davebesze #99970 üzenetére
R9 270 a legerősebb és ez fogyaszt a legtöbbet is, az R7 360 ill a GTX 750Ti kb egykutya, utóbbi picit erősebb talán.
Én utóbbi kettőből vásárolnék és garanciásat keresnék, vagy várnék kicsit, míg 25k-ért kapok egy RX 460-at, ahogy látom van egy két jegelt ajánlat ennyiért, talán lesz még később is ilyen áron.solfilo
-
veterán
válasz Highground #100162 üzenetére
4K-ra minimum egy GTX 1070 vagy RX Vega 56. De a procidnak lehet már az R9 390 is sok a játékok egy részében, főleg ha nincs tuningolva. Úgyhogy először platformcsere, utána a VGA, szerintem.
solfilo
-
veterán
válasz Highground #100167 üzenetére
Lehet, hogy nem megy 100%-on a proci, de ez nem jelenti, hogy maxra kihatja a kártyát.
Itt R9 290X-et (~ R9 390 ugye) néztek, Mantle és DX11 alatt, 1080p és 4K felbontáson. Mindegyik esetben lassúbb volt FX-8350-el a kártya, mint az i7-tel.
4K-ban, ha jól látom, kb 50%-kal több fps-t tapos ki a kártyából az i7.
Persze ez nem minden játékban lehet ilyen durva, de hirtelen nem találtam más összehasonlítást, ahol a kártyád (vagy hasonló) és a procid is szerepelne más procival együtt.Egyébként 60k körül tudnál már venni Ryzen 5 1600-at, a jelenlegi rendszer árából szerintem kijöhet a RAM és lap ára.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
veterán
válasz Mantin #100435 üzenetére
Nincs, Ryzen APU-k még nem startoltak el, most csak modulosat kapni ilyen árban.
Single játékra bőven jó a G4560, komolyabb multinál lehet talán érezni a hátrányát, de nincs vele tapasztalatom.Itt egy összehasonlítás egy AM4-es Athlonnal, végül is nem gáz az sem 20k körül, s van lehetőség később 8 magos procit is a lapba rakni. Videó végén vannak játékonként grafikonok.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
veterán
válasz kusztax #100536 üzenetére
Milyen a proci? Táp remélhetőleg nem ilyen LC Power, Codegen és társai féle, mert akkor lehet azt is kéne cserélni.
Egyébként keress hardverapro.hu-n HD7750, HD7770-et, ég és föld lesz a különbség. Most épp ezek vannak: [link]
Visszavonom, nForce-os az alaplap, az nem lehet szereti az újabb AMD-ket, mintha lett volna ilyesmiből inkompatibilitás, jobb tutira menni. Keress ez esetben GTS 450-et, GTX 550Ti, GTX 650-et, szintén hardveraprón, itt a zöld részleg: [link]Ja igen, GTA V miatt mindenképp minimum 1 GB RAM-osat keress, kizárólag GDDR5-öset, a DDR3-as variánsokat messziről kerülni kell!
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
veterán
-
veterán
válasz Motion_Blur #100651 üzenetére
Ahogy írták, Radeonból HD5xxx-től van Win10 támogatás, egy 7-8 éves HD5670 jó választás lehet mellé, ha piros érdekel. E6300 órajele miatt feljebb nem is nagyon mennék.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
veterán
válasz Razermazer #100842 üzenetére
GTX 1050 szokott ilyen árban lenni, az írt játékok szeretik a zöld kártyákat, a linked most nem tudom megnyitni. Keress GTX 1050 teszteket a kinézett játékokkal, tippre tele velük a youtube.
solfilo
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Magisk
- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- Autós topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gitáros topic
- Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- További aktív témák...
- Gigabyte Radeon RX 6700 XT GAMING OC 12GB használt videokártya számlával és garanciával
- Pcie 5.0 ATX 3.0 12Pin - 16Pin Moduláris Tápkábelek És Adapterek 12VHPWR Egyedi Harisnya Nvidia
- Eladó modifikált R9 380X
- GAINWARD RTX 3070 8GB GDDR6 PHOENIX GS Eladó! 105.000.-
- DELL RTX 3070 8GB GDDR6 DUAL Eladó! 92.000.-
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest