- Android szakmai topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
syler123
veterán
válasz pcguru23 #33550 üzenetére
Nekem sem kell. Pont e-miatt linkeltem ezt a videót, hogy mennyire innovatívak nvidia-nál. Közös megállapodással tettek be olyan effekteket, ami nem látszik az amd-n. Bár én az nvidián sem látom
Én a 7870 Tahiti-vel nagyon elégedett vagyok. Lehet hogy nem is cserélek monitort, mert a mostani 1280*1024-el hajthatom maxon az összes játékot min 60 fps-el Kivéve persze a crysis 3 meg a metroAz nvidia mindig is túlárazott volt. Régen beleestem a marketing gépezetbe. P4-es korszak. Emlékszem haveri körben nekem volt egyedül P4 meg nvidia 5600xt. A többiek celeron + radeon 9550/9600-al tolták. Az 5600xt lényegesen drágább volt mint a radeonok. NFS Underground 2 elindiít, mondom fasza 800*600-on sem ment tökéletesen. Volt egy effect, ami nagyon fogta a kártyát. 9550-en meg a 9600-oson meg szaladt a játék. Ilyenkor kicsit felnyomja az embert, hogy miért adott több pénzt. Utána vettem még egy 7600gt-t, onnantól csak Amd.
[ Szerkesztve ]
-
AAntii
őstag
válasz sakal83 #33545 üzenetére
"Te tényként közlöd a kiváló ár érték arányt, miközben nincs neki a 760 és 7950-hez képest."
Mert ha újan akarod mind a három kártyát megvenni, akkor tény is:
Prohardver teszt
-->> Teljesítmény mindig a felső sorban szerepel, a 7950-es teljesítménye a 100%, a végén az egyszerűbb nyomon követhetőség érdekében kiírtam a különbséget is.7950=100 270x=95,6--->> 4,4%
65k=100 56k=86,1 ----->> 13,9%7950=100 270x=99--->> 1%
65k=100 56k=86,1 ----->> 13,9%és ami a legjobb az egészben, az általad linkelt teszt alapján:
7950=100 270x=94--->> 6%
65k=100 56k=86,1 ----->> 13,9%Ha használt kártya is szóba jöhetett volna, akkor teljesen más lett volna a helyzet, de nem ez volt a feladat.
"Egy tuningolt 7870-et ajánlgatsz 54k környékén, amelyért használ 7950-ek vannak garival, amely eggyel nagyobb kategória"
Írta, hogy használt kártya szóba jöhet? Mert én nem olvastam ilyet, tehát minek ajánlgassak használt kártyát, ha ő újat szeretne? Kiírta, hogy milyen kártyát mennyiért látott, egy sem használt ár volt (a jelenlegi legolcsóbb 270x az iponban pl. 53k, míg 7950 70 ezer alatt nincs se az iponban, se a pcx-ben- de a jelenlegi helyzetre jellemző, hogy tegnap még volt és holnap már lehet megint lesz). Ha valaki bemegy egy autókereskedésbe, hogy szeretne egy új kocsit venni, akkor nem a használt autók kínálatában akarja körbekalauzolni az eladó, mert nem az kell neki."De látom nem bírod, ha nem egyezik valakinek a véleménye a tieddel. Ráadásul nem neked írtam a választ, és eléggé a szívedre vetted, hogy nem a 270x lett ajánlva a 760-al és 7950-el szemben..."
Kibírom, de ha megírod, hogy miért jutottál erre a megállapításra, akkor sikerült kiderítenünk, hogy te eleve a használt piacon nézelődtél, illetve hogy szerinted a kérdező mindenképp tuningolni fogja a kártyáját.Az árbeállás egy folyamatosan mozgó árakkal dolgozó piacon érdekes (lásd a 7950 össze-vissza ugráló árait), pláne akkor, ha az emberünknek a kártya most rögtön kell, és nem a jövő hónapban.
A 8800gtx is 384 bites memóriavezérlővel rendelkezik, de ha minden igaz, ettől még rosszabbul teljesít, mint egy 270x, tehát önmagában a memóriavezérlő miatt még lesz jobb egy kártya egy másiknál.
Tuningban itt a 270x-ből kihoztak 13/21%-ot, a 7950 esetében a 800-as órajelhez képest (tehát a gyári tuningot is tuningnak veszem) itt nyertek 16/28%-ot. A 16 nyilvánvalóan több, mint a 13 és a 28 is, mint a 21, de nem többszöröse és ha nem nyúlt bele az illető, a 40%-os tuningra nincs semmi garancia. Ettől még igaz, jobb tuningban (ami tényleg számít, ha akar tuningolni).
A memória több, ez elvitathatatlan.
[ Szerkesztve ]
"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."
-
pcguru23
aktív tag
válasz KAMELOT #33551 üzenetére
Maga a karival is voltak gondok...mint utólag kiderült...egyrészt soha többet gagyibájtot...hiába a 3ventis hűtés,úgy melegedett mint egy ref kari.De a mostani kiadott driverek gondolok ez alatt kb az utolsó 4-5db driver-re...hát vicc.Nvidia driver hozzászólásainál most se látsz szinte mást hogy ebben meg abban fagy ki a driver.Tesztprogram és játékok alatt is.Képcsikózódás-teljesítmény romlás stb.Ami nálam is előjőtt az utolsó 3drivernél,elösször azt gondoltam a kari szar de amint bedobtam a goggleba a driver nevet,a youtube+forumok teli voltak hogy igy szar a driver úgy szar....maradok amd-nél az tuti.
[ Szerkesztve ]
-
F.B.I.
veterán
Hogy ne maradjak ki: egy HD5750 sokkal gyengébb mint egy 7750? Ha az előbbi marad, akkor milyen processzor lenne jobban kihasználva, egy Atghlon X2 250 vagy egy új Intel G1620, ha egyiket sem húzom? Mekkora táp lenne elég alá? Az 5750-nek kell +táp?
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
pcguru23
aktív tag
válasz banderasz77 #33556 üzenetére
Nem tudom milyen csoda drivert vársz....nvidiából pl béta drivert fel se mertem rakni míg amdnél most is az van fenn és tökéletes.
marcusa:Akkor te szerencsés vagy nem mint én meg még jó pár 100-an Ha nem olvastad akkor azért mert nem olvastad,nem pedig azért mert nincs olvasgass keresgélj nincs eldugva [link]
Pár példa ami nálam is elő jött: [link]
320.18 [link]
320.00 [link]
320.49 [link]
És most csak kikaptam párat
Nem akarok itt amd vs nvidia driver háborút akinek kell az nvidia vegye....nem én vagyok az.[ Szerkesztve ]
-
marcusa
addikt
válasz pcguru23 #33560 üzenetére
Csak ez elég megtévesztő dolog, olvass bele bármelyik nvidia topic-ba, gk 104/106/110, én 1-2 estettől eltekintve sehol sem látom ezeket...
Szerintem nem véletlenül nincs az nvidia drivereknek topic-ja a ph-n sem, egyedül egy TDR hibás topic van, amiben az idei hozzászólások az utolsó oldal alján vannak... A catalyst topic ennek ellenére pörög...
Neked mennek az AMD driverek, de ez alapján sokkal több mindenkinek nem, mint az nvidia. Mondjuk nekem az AMD driverekkel se volt problémám sosem, de eléggé túlzásnak érzem azt, hogy volt egy rossz tapasztalatod, és ráhúzod minden nvidiára...:-)
-
warenbolty
csendes tag
Sziasztok!
Van egy kb 5 éves gépem, ami az igényeimet még mai napig is elég jól kielégíti játékok terén. A kérdésem csak az, hogy a Core 2 Duo E8400-am az alapórajelen vagy kicsit tuningolva milyen kártyákat tud még éppen kiszolgálni hogy ne essek CPU limitbe? Perpillanat egy Radeon HD 4850 van benne és ha lehetséges egy picit erősebbre cserélném a kártyát, tudtok valamit ajánlani?
Előre is köszi a válaszokat!
-
syler123
veterán
válasz warenbolty #33562 üzenetére
Szia!
Úgy gondolom az e8400 nem használja ki teljes mértékben a Radeon 4850-et, csak régebbi játékokban, ahol esetleg csak 1-2 szálat használ a játék. Tudom, mivel az én q8200-am sem használta ki teljesen, csak húzva
Ha van lehetőség egy havertól kölcsönkérni egy Radeon 7770-et, akkor az még megérne egy próbát.Még egy ötlet. Szedd le a GpuZ-t. A sensor fülön van olyan, hogy log. Egy txt-be fogja logolni, hogy hány %-al pörög a kártyád. Ha nincs 100% közeli értéken, tehát 90 fölött, akkor már a 4850-hez is kevesebb a CPU, mint kellene. Valami komolyabb játékot indíts el persze, amit szeretnél, hogy jobban fusson.
[ Szerkesztve ]
-
JaniS
senior tag
Új géphez kérek tanácsot videokártya ügyben. FullHD felbontás mellett főleg FPS-ek (pl. Crysis 3) max. szűrőkkel simán menjenek. Fogyasztás közömbös. Lehetőleg halk legyen, nVIDIA vonal. Mi kell ehhez, GTX760, 770, 780? MSI Lightning GTX770-et néztem ki idáig, vélemény erről? Egyelőre nem az ár a legfontosabb szempont, mert feltehetőleg az új kártyák megjelenése miatt ezek úgyis mozogni fognak.
JaniS
-
F.B.I.
veterán
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
tajcsi
őstag
Milyen kártyát tudnátok ajánlani, amelynek fizikai méretei megegyeznek egy 8800GT (g92) vagy egy hd4870 kártyáéval? (és mondjuk erősebb, mint egy HD 7850).
Előre is kösöznöm!
MAXIMUS VI Extreme, Z87-WS, 3970X és sok más fimomság nálam...
-
errorcode06
őstag
Sziasztok!
Jelenleg 5870-em van, és a Phenom2 x4 955BE procim mellé, milyen VGA-t ajánlanátok (amit még ki is tudna hajtani a procim) hogy érezhető legyen a gyorsulás. (fullHD felbontáson)
Elsősorban AMD-ben gondolkodom (mantle és bf4 miatt)"Well, Blizzard is dead. It is a corpse being puppeteered by Activision and Bobby Kotick" DesignerDave
-
Lacpac
őstag
Sziasztok,
Két kiszemeltem van:
HD5850 18K
vagy
HD6950 1GB 25KMegér a 6950 7k felárat?
-
pcguru23
aktív tag
válasz errorcode06 #33569 üzenetére
7850-7870 ha amdben gondolkozol...és amit még talán ki is hajt a proci,persze húzva min.4ghz nem alap órajelen.És talán 270x...de azt már nem biztos hogy kihajtaná a procid ..
[ Szerkesztve ]
-
pcguru23
aktív tag
válasz errorcode06 #33572 üzenetére
260x gyengébb mint a 7850-7870 amit még húzva ki tud hajtani a procid.A másik 260x nem full hd-re lett kitalálva.
[ Szerkesztve ]
-
-
AAntii
őstag
Full hd felbontásnál szerintem nincs, még a leggyilkosabb játékokra is elég a 770-es kártya. Ha eljön az idő, hogy a 770-et már kevésnek fogod érezni, akkor mivel a két kártya között a ph-s teszt alapján van vagy 10% a különbség, lesz rá némi esély, hogy már a 780 is kevés lenne- de ez nem most fog bekövetkezni. Árban pedig jelenleg elég jelentősnek mondható különbség van a két kártya között. Legolcsóbb 780 és a Lightning 770 között az iponon jelenleg 40 ezer forint
[ Szerkesztve ]
"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."
-
gtamate2
veterán
Sziasztok,
Most tudnék költeni úgy 40k körül videókártyára. Ennyiért a 7850ből sajnos csak az 1 gigás verziók kaphatóak, amik fullhd-ra már kevesek szerintem. Néztem gtx 650ti boostot is, 41k körül van, viszont 43k-ért ez teljesen korrektnek tűnik: Msi gtx660, de néztem még az MSI-t is.
7870 is lenne már 47k-ért, de azt már sokallom azért. Szerintetek mi lenne így 40k körül a legjobb választás?Mellesleg a jelenlegi konfigom is cserélődne majd idővel, de a videókártyával kezdeném, mivel úgyis az dob a legtöbbet a dolgon.
Jelenlegi gépem amúgy:
Q8200@2.8ghz
4*1gb ddr2 800mhz ram
Chieftec Ctg 450Még arra kíváncsi lennék hogy a tápom elég lenne-e? Csak mert azt nem szívesen cserélném, ugyanis nemrég vettem (fél éve kb)
*Sn0w
-
adnoctum18
senior tag
Hello!
Szeretnék egy VGA-t kb. 20k körül, alkalmi játékra FullHD-ban.
A gép egy C2D 6300+2G ram szóval csodát nem várnék.
Fontos a fogyasztás és az alacsony zajszint. A Radeon 7750-et néztem ki, mennyire számít, hogy 2giga DDR3-mas, vagy 1giga GDDR5-ös RAM van a kártyán? Érdemesebb a lassabb, de több memóriájút venni? Eddig egy Geforce 7900GT volt a gépben, ezt fogja leváltani az új kártya, tehát kb ilyen méretű is kellene, bár a ház elég nagy. Nem ragaszkodom az AMD-hez, de preferálom az Nvidiával szemben. Várom a tanácsokat!---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."---
-
törölt tag
válasz AAntii #33578 üzenetére
és ez a kártya neki ? ez az MSI is jó féle
4GB memória van rajta ! nem tudom kell-e pluszba de jó ha van ..[ Szerkesztve ]
-
SoulReaver
veterán
Üdv!
Lassan de biztosan elhalódik a gtx 460 am.
Nem szeretnék túl sokat belefektetni egy másikba, de rosszabbat sem akarok ennél.
Tudtok esetleg ajánlani valamit? ez egy gigabyte gtx460 oc volt 1gb ddr5 rammal, kb 3 éves és full alapon működik csak...
A márkával van a gond, mert sokaknak elszaródott ez a fajta.
Szóval valami megbízható kellene.
Segítséget előre is köszönöm.
-
Casanova*
veterán
-
ST05
őstag
srácok, ez a 760 most jelent meg, ez már a dragon változat lehet? ?[link]
Típus-számbol nagyon úgy tűnik,,,, hogy ez már ez lesz .. ..
végre sok év után elért hozzánk egy sárkány típus.!?:[ Szerkesztve ]
-
tjb007
nagyúr
HD7850 vagy GTX650 Ti Boost ? Melyikkel fogom tudni kihúzni a legtovább ?
A 7790-et végleg elvetettem, most már csak ez a kettő maradt. -
Daffchy
őstag
Sziasztok!
Van különbség, hogy 7970-et veszek vagy 280x-et?
Gondolok itt a Mantle-ra és a True Audiora.
Ezek pontosan mit takarnak vagy mit fognak a későbbiekben milyen előnyeik lehetnek?
Vagy ez a 7970-nél is szolgálatba lép driverekkel?Hálás lennék, ha elmagyarázná valaki!
-
törölt tag
válasz AAntii #33582 üzenetére
meg a BF4 is hez kell ! kell a memória
-
kovsol
titán
válasz pcguru23 #33595 üzenetére
Linkelj nekem egy 3GB -os 7870 -t légyszi.
256bites memória csatolóhoz nem fognak 3GB ramot rakni. 2 vagy 4.
192bithez meg a 3GB sima ügy, de akkor se a 3GB -os gtx660 az elterjedt. Meg amúgy is max sebességel csak 1,5GB -t kezel le a 2GB -os verzió.[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
SoulReaver
veterán
válasz SoulReaver #33584 üzenetére
Bocs, ha nem ide kell ezt a kérdést feltennem.
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs