- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Tomix24 #10198 üzenetére
Attix82 is linkelt egy saját tesztet,amiben egy Nvidia szerepel és nála egy erősebb Radeon kártya. Meg lehet nézni ismét a különbséget,és nem az FPS méretéről van szó,hanem maga a FPS akadás mentes folyamatáról.... [link]
Próbáltam az új Driver-t,ahogyan tegnap már le is írtam,de ahogyan a tesztben úgy nálam sem segített kimagasló megoldással. -
XaraX
addikt
A Sapphire ATi Radeon HD7870 2Gb FleX -ekre mennyire jellemző a BS?
-
uccso23
csendes tag
Sziasztok!
Videokártyát szeretnék cserélni.Eddig gigabyte hd5570 1gb volt amit eladtam 10ezerért.
Nvidia vagy msi kártyák közt gondolkodom!
A véleményeteket szeretném hogy szerintetek mire váltsak?10-20e ft a keret.uj akár használt!
Eddig ezt találtam:
MSI N630GT-MD4GD3 nVidia GDDR3 4GB 128bit PCI-E videokártya 20.000 ft
vagy
Gigabite GTX 550TI használtan 20.000 ftmelyik a jobb?
segítségetek köszönöm!
-
KAMELOT
titán
válasz TechN7ne #10201 üzenetére
Nekem is AMD vga-m van és nem mikrolaggol sehol. DS3 minden maxon Vsync OFF 55-125FPS
Amikor bekapcsoltam a Vsync-et, akkor meg stabilan 30FPS-el ment. Minden Very HIGH.
Lehet valakik érzékenyek rá, de én nem látok mikrolaggot. Videóban is csak ha nagyon figyelsz akkor veszed észre ezeket. Amúgy a játszás közben nem azt fogod figyelni, hogy mikrolaggol vagy nem, hanem játszani fogsz és a feladatokat megoldani esetleg lőni az ellenfeleket.[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
KAMELOT
titán
válasz Sondi1986 #10206 üzenetére
Meg tudod mi itt a gond? Nem szinkronban megy a két kártya igy még véleltlenül sem venni észre a mikrolaggot. Lehet , hogy van ilyen, de olyan rövid ideig, hgoy a szem nemtudja érzékelni. Lehet, ha belassitanánk a gamet és mérővel mérnénk, akkor lehet észrevennénk. De igy?!?!
Igen azt már erősen észrevenni, hogy 25 vagy 45FPS-el megy a game.[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Buci21 #10208 üzenetére
Nem kell ahhoz hardcore gamernek lenni, hogy zavaró legyen a microlag: csak alkalmilag játszom, mindössze 2 játékkal (Crysis Warhead, Crysis 2), otthon, single player módban full HD-ban (i5-2500, 5850), és igencsak bosszantó, hogy az egyébként szépen futó játékok meg-megállnak egy pillanatra. Ezért (is) váltok most 7870-re. (Lehet ám, hogy csak az 1 GB Vramból futok ki néha, nem tudom...)
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Buci21
addikt
válasz Bogyó bá' #10210 üzenetére
az is simán meglehet, de az se lenne meglepő, h memória beállítások rosszak (ha nem nyúltál hozzájuk, akk nem szóltam). A kártya van húzva? elv az is okozhat ilyet jah, és mennyi RAM van mellette? mi a rendszerlemez? ha 5400-as, akk simán lehet, h utoléred a játékkal a lemez előretöltési sebességét, így várni kell, mire egy textúra a memóriába kerül, h onnét a monitorodra vándorolhasson
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Buci21 #10211 üzenetére
Nincs húzva (soha nem is volt) a VGA, a CPU is csak a +4 szorzó tuningot kapta meg, de előtte (másik alaplapban) is microlaggolt, rendszer és minden program SSD-n, ram meg van sz*rásig (16GB). Most már nagyon nem izgat a dolog, az 5850-et eladtam, az újat meg megrendeltem. Talán kedden kiderül, mi az ábra (akkorra várom).
Szerk: most, a CPU integrált VGA-jával nincs ilyen gondom, mert el sem indul a játék...
[ Szerkesztve ]
-
belinho
senior tag
válasz KAMELOT #10207 üzenetére
Pedig nagyon jól látszik, mikor nagyot zuhan az fps, akkor látványos!
Ezért szokták mondani kapcsold be a v-sync-et, akkor a kisebb fps-ek miatt nem látszik annyira, de akkor is ott van, főleg mikor levált 60-ról 30fps-re!Az Nvidia-nál ott az adaptive v-sync, ami miatt szinte teljesen folyamatosnak látod a játékmenetet.
Aki nem látja a különbséget 30 vs 60fps között itt egy jó példa!
Itt vagy ezen meg jól látszik az adaptive v-sync működése. -
trickyy
senior tag
-
Buci21
addikt
válasz trickyy #10216 üzenetére
én nem látom, bocs lehet h túl sokat játszottam cs 1.6-ot egy Matrox G400-on, és épp hogy 25 fps-el láttam mindent, így ezután a 30 is megváltás. nem is szidtam senkit am emiatt, h 30 és 60 fps közötti különbség létezik-e. az fps-vadász aki a 600 fps-t hajszolja xD őszintén, nem tudom, h miért nem látok különbséget a 30 és 60 között. számomra olyan 26-27 fps körül kezd zavaró lenni. jó, nem is multizom sokat, szal passz
-
Buci21
addikt
válasz belinho #10215 üzenetére
látom, amiket linkeltél: tapasztalat: a 60 és a 30 között alig látok különbséget, játék közben pedig ez tűnne fel a legkevésbé. a 25 télleg zavaró, ezt nem tagadom. A 2 fajta vsync között sem látom a nagy különbséget, pedig a szemem elv jó, a legalsó sort tudom olvasni szemésznél xD sztem különbözőek vagyunk, ennyi
[ Szerkesztve ]
-
kungzi
veterán
Sziasztok
Szerintetek HD6870 vagy HD7770?
-
ST05
őstag
válasz belinho #10215 üzenetére
mi a neve ennek a szép "sasos-hegyvidékes" kezdetű benchmarknak?
kungzi : én most 6870et vettem 1440 felbontásra tökéletes, (7770 is)
és igazuk van a fenti h.sz.eknek fhd-ba kell a 2 giga
( 1gb eddig elég :1440 felbontás ultra beállitások. ( ezzel el is használódik az 1gb )és ha számít a hömérséklet, csak szólok 6870-emet lekapocslja az asrcok lapom overheat protection-ja
anniyra képes befüteni környezetét ( alaplapot 50 fok fölé füti, ami kártya nélkül huzott 3570k-val sem volt 35 felett sosem ) e-téren, és persze fogyasztás miatt is jobbak a 7xxxesek nem kétség -
Bogyó bá'
nagyúr
-
ST05
őstag
válasz Bogyó bá' #10239 üzenetére
mostmár kezdem átlátni 100-150 tdp felett egy más világ kezdődik,
eddig kis hiján passzivba elvolt a rendszer, ezzel a karival viszont még 2 vagy 3 x12cm ventivel sem biztos hogy elegendő lennék ( ami ugye nem is fura, ha azt nézzük több mint dupláját eszi a rendszer ) -
Mans20
addikt
Akkor nálam a gtx260 896 ramja mért telik be 1280x1024 felbontáson?crysis 2 alatt szét is halt a játék,skyrim,meg a többi komolyabb garfikánál is 880 ram betelve,igaz régi kártya a 260 de ezért is vagyok rákattanva a 2gb ramra a 650Ti-nél,pedig tesztbe nem jobb mint az 1Gb.Még 1080p-be se.
[ Szerkesztve ]
-
Sondi1986
addikt
válasz Tubbah #10238 üzenetére
ugyan az.
A HD6850-es a régi játékokban jobb, az újakban meg már játék függő.
De én inkább ezt ajánlom nem kicsit van felhúzva gyárilag: VTX3D VX7770 1GBD5-2DHX HD7770 1GB GDDR5 -
trickyy
senior tag
válasz Buci21 #10244 üzenetére
Powercolor szerintem semmivel nem jobb, vagy minőségibb, mint a VTX3D, nekem ez a két kártya lenne az utolsó amit megvennék.
Csak egy kérdés ami nem ide tartozik, csak néha zavar. Miért kell 40 db szmájli másfél mondatba?
Szerintem nem tartozik a jó ár-érték arányú kategóriába, azért mert olcsóbb 1-2k-val ahogy a kolléga is írta, később annyival többet buksz rajta. Ez meg, hogy nekem mi volt, meg mi nem, megy még a Codegen tápod is, csak kérdés meddig, ezt nem azért írom, csak érted, ez is hasonló kategória.
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Buci21 #10244 üzenetére
Én is éppen azt akartam írni, hogy az egy év garis "noname" vackokat nem nagyon kellene ajánlgatni senkinek sem. Mindössze 1-2 ezer forintot spórol ahhoz képest, mintha "normális", márkás, 3 év garanciás kártyát venne. Gondoljunk csak bele, mondjuk másfél-két év múlva, garancia nélkül kinek és mennyiért fogja tudni majd eladni? Na, ugye!
(#10247) Tubbah: Látod, tudsz Te, ha akarsz!
[ Szerkesztve ]
-
ST05
őstag
válasz Mans20 #10241 üzenetére
ha felszorzod, a te és az én felbontásom ,rájössz, hogy a tiéd még több pixel is picivel,
de ugyanaz: ( 1440x900 : 1280x1024)
én is azt irtam ,hogy betelik/elfogy fogalmazhatunk akárhogy
nem értem, ezzel mire céloztál, egyröl beszélnük
linkeld már be lécci azt a tesztet ahol ugyanugy teljesit az 1 és 2gb os 1080p alatt! köszi
ez azért erösen játékfüggö, és beállitás kérdése lehet
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Elektromos cigaretta 🔞
- Építő/felújító topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Autós topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- További aktív témák...
Állásajánlatok