- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rainman72
Topikgazda
válasz ClintEastwoo #74100 üzenetére
Ezt mondtam hogy kifut.
Az utód meg túl drága.
Szóval más márka.
A Samu Q60B ma még jó ár MM-ban 50-55"
Vagy várd meg a holnapot,akció váltás lesz ott meg talán hétvégére máshol is BF.[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Geza74
tag
válasz gekkoXT #74085 üzenetére
Tökéletesen egyetértek a leírtak lényegi részével, azzal is, hogy túl van misztifikálva csomó minden, és azzal is, hogy bele lehet hülyülni (jó, kis túlzással), ha az ember 300e Ft alatt mindenképp megpróbálja a tökéletest súroló tévét felkutatni.
Mindazonáltal egy sor egyéb "nehezítő" (és roppant bosszantó) tényező is van, ami extra módon elbizonytalanítja az embert, és emiatt is baromi nehéz a döntés.
Ezek közül pár:- Panellottó. 2022-ben még mindig itt tartunk....?
- TCL... Engem nagyon elbizonytalanít, hogy érdemes-e több százezer forintot elkölteni egy olyan márkára (még ha a feltörekvő mivoltja miatt ár-érték arányban többet is nyújt, mint a "neves" konkurencia), amire gyakorlatilag NINCS támogatás, e-mailre "hagyományosan" (!) abszolut nem válaszolnak stb. stb. Egyedül azt interneten, fórumokon található információkra, segítségre vagy hagyatkozva.
- Ilyeneket hall az ember, hogy: gond van a hangerőszabályzással.... Komolyan?!
Eldobálja a hálózatról lejátszott tartalmat... Hát nem, ne dobálja le.- 2022 van, állítólag töretlenül fejlődik a technológia, mégis általánosnak látszó tendencia, hogy azonos termékcsoportban a 7 évvel ezelőtti tévének jobb (szebb, homogénebb stb.) képe volt... Mozgás megjelenítés szintén. Kontraszt szintén.
- LG... OLED alatt Lidl-s Blaupunkt minőség (nagyjából általános vélekedés). Komolyan? Egy világmárkától várná el az ember a legkevésbé, hogy középkategóriában szart gyártson. Samsung kábé szintén.
- Miért várják el az embertől, hogy adott árkategórián belül évről évre egyre ocsmányabb képpel legyen megelégedve? (A 4K-t mint felbontást hagyjuk, az egy más tészta, nyilván részletgazdagabb egy kép - valós - 4K tartalommal, de a szín, fény, kontraszt stb. megjelenítés és minőség egy másik dolog, az a felbontástól független.)
- Éveről évre egyre silányabb minőségű az összeszerelés és a felhasznált anyagok. Erre most mit mondjak...? Ez a "dupla annyiért szarabbat" tendencia rohadt idegesítő.
- Milyen ember (marketinges...?) talál ki ilyen idióta, megjegyezhetetlen modell elnevezéseket, hogy "PUS7906", "CL5EA", "UE85AU7102", "65U7HQ", "QE55S95BATXXH"??? Mit szólna bárki, ha a hűtőpultból kivett sajtkrém neve ez lenne: "Danone H125FBZ"? Pedig egyszerű (haha): első betű az országkód, aztán a tömeg, aztán hogy füstölt, aztán hogy bükkfán füstölt, aztán hogy zöldfűszeres....
- A gyártó honlapján az áll feketén-fehéren, hogy "PVR/Timeshift: Yes". Rákérdez az ember a boltban, hogy valóban lehet vele felvételt készíteni? A válasz: persze. Hazaviszed, kiderül, mégse lehet. Visszamész a boltba, és az előzőnek a kollegája azt mondja: a kollega rosszul tudta, nem lehet..... (Ilyenkor kezdenék hülyét kapni.) És amúgy az egész hátterében nagy valószínűséggel csak az van, hogy a tévé valóban tud felvételt készíteni, csak egy olyan példányt vittél haza, amiben épp (valamilyen régió korlátozás miatt) le van tiltva, magyarán a szerviz menüben simán visszakapcsolható egy gombnyomásra. (Amit az eladó - még ha tud is róla - nyilván nem mondhat el, mert az - valószínűleg - garanciavesztéssel járna. Mármint a szerviz menüben matatás az ügyfél által.)
- Bőszen hirdeti a gyártó, hogy 144 meg 120 Hz....! Ember megveszi örömmel a natív 120 Hz paneles tévét, mert az biztos tényleg jobb, mint a 60-as vagy 50-es, mert ugye a gyártó is ezt hirdeti, aztán kiderül nagy sokára majd, hogy jaaa, csak és kizárólag a HDMI 2.1-es porton át és CSAKIS PC-vel összekötve működik ez a dolog, nyilván ha egyéb (spec. videókártya) feltételek is megfelelnek.
És egy csomó ehhez hasonló dolog (bullshit marketing duma és társai), ami - legalábbis engem - roppantúl bosszant.
Szóval azon túl, hogy a felsőkategóriás nüanszokról is vérre menő vita megy ÁTLAGOS felhasználás mellett (ide veszem azt is, ha egy képernyőn homogén szürke teszt ábrán MINIMÁLIS felhősödés látható, amit valós tartalom mellett A BÜDÖS ÉLETBEN nem venne észre senki, értsd: SENKI), ezen kívül is számtalan bosszantó dolog nehezíti a tévé választást, aminek FŐ bűnösei egyértelműen a készülék gyártók, ill. annak marketingesei, akik (márkától függetlenül) nem hajlandóak korrekt tájékoztatást adni a termékükről - nyilván szánt szándékkal.Na részemről ennyi kiegészítést még.
-
rainman72
Topikgazda
válasz Geza74 #74102 üzenetére
Te ott a másik oldalt
Ez nem fogalmazási verseny
Mire végig olvasom az elejét elfelejtem.
Am Philips PUS Philips UHD a PML meg Philips mini led,nem az ördögtől való.
De kisebb méretben van PFS-PHS is
2021-22-ben van csak panel lottery
Szted melyik gyártó fog kiállni és elmondani h egy szart gyártunk tömeg??[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Stealth
senior tag
válasz Geza74 #74102 üzenetére
Egyetértek, és ez csak rosszabb lesz. A gyártók és azok főnökei csak a pénzedet akarják, az hogy kapsz egy kalap szart, nem érdekli őket.
Ez a fórum meg azért van, hogy a legjobbat vedd a pénzedért. Én inkább itt kérdezek, mint a boltban, és eddig elégedett vagyok a választással. Meglátjuk, hogy teljesít hosszú távon a cucc.
-= Stealth =-
-
Geza74
tag
Frissítettem a táblázatot.
Két tévé ára változott tegnaphoz képest (drágult).Akit érdekel: csináltam egy (ár)összehasonlító táblázatot a TCL tévékről.
Igyekszem kiegészíteni egyéb információkkal is, ahogy az időm engedi.
(Egyelőre még kezdetleges fázisban van, de az ár összevetések miatt remélem van akinek így is hasznos lesz.)
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1UEJq3BTCglbJAhH9xkN1R-ZtTTYxNcEDDe0flf-hAbc/edit?usp=sharing
Egyelőre csak az 55 és 65 collos verziók vannak rajta, lehet ez így is marad (bocsánat).
Jelmagyarázat:
- Pirossal jelölt ár: jelenleg nem kapható; ennyi volt utolsó ismert ára.
- Zárójeles ár: ez volt eddig a legolcsóbb ára.
- Az árakra kattintva feljön az adott típus Árukereső oldala.
- A típusra kattintva feljön a gyártói weboldal.Az adatokat a TCL oldalairól vettem.
Délelőttönként igyekszem frissíteni. -
törölt tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni a választásban?
max 200k, 50", világos helyiségbe, filmnézésre (+spoti, amazonprime), és fontos, hogy jó legyen a hangzása, mert nincs kiegészítő hangrendszer.
3 QLED tvt néztem ki eddig, de ha más gyártási technológiájú szerintetek jobb, akkor azt sem bánom. Ja, és nincs márkakorlátozás, plusz jó volna a nagyobb betekintési szög.200k - SHARP 50EQ3EA
150k - TCL 50C635
180k - Toshiba 50QA4C63DGA Sharpban Harman/Kardon hybrid hangrendszer van, míg az utóbbi kettőben Onkyo - jelentsen ez bármit is.
Bár egy videós tesztben azt hallottam az egyik TCL-ről (C835), hogy olyan jó benne az Onkyo hangrendszer, hogy nem szükséges hozzá a soundbar.
Vajon mindegyik készülékben ugyanaz a hangrendszer lehet egy ársávon belül, vagy ezt hol találom meg, hogy melyikben melyik van? Satu vagyok hozzá...
Szerintetek hangzásilag, és képminőség-ügyileg melyik lehet a legjobb választás?
Köszi előre is![ Szerkesztve ]
-
rainman72
Topikgazda
-
Dzsolo
senior tag
Sziasztok,
Vásárláskor kalibrációt érdemes kérni LG OLED55C21LA készülékhez?
[ Szerkesztve ]
-
Robi81
tag
Sziasztok.adott egy Samsung 48H6400Tv ezt szeretném lecserélni egy 55" 4k tv re.mit ajánlanátok?főleg filmnézésre lenne használva letöltött 4k tartalmak és sima tv nézésre nem tul világos nappaliba.
-
Geza74
tag
válasz Robi81 #74120 üzenetére
Üdv sorstárs (48H6400)!
Én is ugyanebben a cipőben járok.
Kb. 2 és fél hete jöttem ide a klubba pont ilyen tévé cseréje kapcsán.Az eddigi tudomány:
Ha van rá pénzed, akkor TCL 55C835 (miniLED technológia, "majdnem" OLED). 350.000-ért mérik legolcsóbban. Állítólag ez is baromi jó ár érte.
Teszt
Teszt2
De mindenhol máshol is ódákat zengenek róla.Nekem sajnos nincs erre most ennyi pénzem, úgyhogy még várom a csodát.
Kompromisszumos megoldásként a TCL drágábbik QLED típusa se rossz (talán), a C735.A táblázatomból ki tudsz indulni (árak, linkek), ha szét akarsz nézni TCL vonalon.
Más márkáknál is érdemes 300 fölött nézelődni, ha nem akarsz fost.
Erre jutottam. A többiek majd kiegészítik.[ Szerkesztve ]
-
cd930
aktív tag
-
Mr.Iksz
tag
Sziasztok.
Kb 3 honapja vettem TCL 55 c728at (Badakalászi Euronics,uccsó dobozost).
Eddig nagyon bejön. Egyből szoftverfrissitessel kezdett,utana a fejhalgato kimenet nem mukodott. Par nap mulva megcsinaltam a reseteket,es azota mukodik. Ha optikain kotod ossze az erositovel,szerintem kapcsold be a tv es fejhalgato kimenetet,a tv-t tedd 0-ra,a fulest meg 1re. Igy nem fog szolni semmi a tv-n,es a nincs hang ikon sem fog tavarni :)A lényeg: 1000 köszi az ajánlást a tv-re,a forumon olvasottak miatt vettem, es nem bantam meg :)
-
Geza74
tag
válasz #50001664 #74128 üzenetére
Felsorolok emlékezetből pár (eredetileg) japán márkát.
Sharp, Toshiba, Pioneer, Kenwood, Hitachi, JVC.... ezek a 90-es években mind IGEN KIVÁLÓ hiradástechnikai márkák voltak.
A ma fiatalok természetesen nem tudhatják ezt, max. a szüleik.
Azóta ezek a márkák (márkanevek) tulajdonost váltottak, és lezüllöttek alsópolcos termékekké. Többnyire kínai márkák lettek, ahogy azt nem nehéz kitalálni. Azok közt is az alja.
Így változik a világ. -
Rick4
félisten
válasz rainman72 #74131 üzenetére
Sharp még a CRT korszakban volt valami, már LCD-t se tudtak gyártani, emlékszem, j ó10 éve volt valaki, aki rádugta a pc-jét hdmi kábellel, abban a pillanatban örökre és visszavonhatatlanul fejreállt a kép, a márkaszervizben sem tudták megoldani, főpanel csere lett, a szerelő elmondta, hogy ha még egyszer ugyanezzel a hibával jönne, nincs gari, szóval ne dugja rá a gépet...
A sok Samsung. LG meg azóta is működik.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
törölt tag
Köszi mindenkinek a felvilágosítást márkafronton, igen, egy kicsit le vagyok maradva...
Akkor egy próba a TCL-nek. -
csabika0001
senior tag
válasz nagymolnar #74099 üzenetére
Ahogy nézem ez is egy VA paneles TV. Valamikor meg akarom nézni élőben.
[link] -
nagymolnar
tag
TCL 65C935 most 1299 eur szlovákiába Már úton vagyok Nay.sk
-
Geo19870322
tag
Sziasztok!
TCl 55C728-al lenne problémám, bár gondolom csak valami beállítási gond lehet...
Szóval amikor gyors mozgás van akkor elmosódik, akadozik a kép háttérben közvetlenül a gyors mozgás mellett...
Mit állítottam be rosszul? Megnéztem a linkelt ajánlott beállításokat, az alapján csináltam a beállításokat.
Köszi a segítséget előre is! -
ClintEastwoo
tag
válasz ClintEastwoo #74090 üzenetére
Lehet meg kellene barátkoznom a gondolattal, hogy eladom a magánéletem a kínai kommunista pártnak és veszek egy TCL 55C635 az Alzától 184 ezerért? Tud bárki ilyet vagy jobbat mondani a hagyományos márkákból? A korábban említett Philips The One 50PUS8506/12 vagy bármi más inkább?
-
Rick4
félisten
válasz ClintEastwoo #74141 üzenetére
Egy jó VA paneles Samsung nem hozza ugyanazt kevesebbért? Nem sokkal több a 65-ös, és elég korrekt darab.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
kalooria
csendes tag
Sziasztok.
Egy új tv vásárlása előtt vagyok. Segítségre lenne szükségem, mit ajánlotok az alábbiakat figyelembe véve? Köszönöm előre is.
1. Tévére szánt összeg, forintban?
160 000
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
Filmek, sorozatok.
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
2,5 - 3 m távolság, 108-111 cm közötti átmérő.
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
Mindkettő.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Enyhén oldalról, többen.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Semmi. Nincs szükségem Netflix-re és társaira.
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
1 usb
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
Mindegy.
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
Samsung, Lg, de vevő vagyok egyéb ajánlatra is.
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
4k
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Új.Phanteks p400, GA-AB350 Gaming 3, Ryzen 5 5600X, XFX RX 6750 XT, Seasonic GX-650, 32Gb KIT G.Skill Aegis 3200 MHz CL16, 4+4+2 Tb HDD, 1 Tb WD Blue SN-570, 1 TB Samu EVO, Philips 24"
-
lilla8625
csendes tag
Sziasztok!
Tudtok esetleg abban segíteni , hogy szeretnék egy új tv -t 165cm be gondolkodok, LG 65NANO763QA NanoCell ez vagy Sony KD65X82JAEP Smart LED , ezt a kettőt néztem ki de teljesen laikus vagyok a dologban.
Nappaliba lenne közepesen világos helyre. Semmi extra sima tv nézés és filmezésre! Nagyon szívesen veszek más ajánlást is olyan 300e ig! -
Rick4
félisten
Én ugyan érzékeny vagyok erre, tehát észreveszem a hibákat, és egy részük zavar is, viszont mivel max egy meccset, bármiféle tévében sugárzott, reklámokkal telerakott filmet nézek meg félig, itt mások a preferenciák, bizonyos elvásároknak teljesülniük kell, mások kevésbé fontosak, tehát maga a sztori nem különösebben érdekel, elvileg hátfőn jön a 85-ös samsung, remélem hozza azt, amit a 65-ös, és akkor már maradhat.
Ha a kérdező 1M-s határt jelölt volna meg, ami mellett számos paraméter szerepel, nem ajánlom neki ezt a modellt, de mivel 160K körül lőtte be, engednie kell valamiből, és bizony annyiért ez egy eléggé megbízható választás.
Nem csak a Bugatti Veyron visz át a szomszéd faluba, hanem az Opel Astra is, nem kell mindig azt hinni, hogy ami sokkal drágább, az sokkal jobb is.
Úgyhogy tetszik vagy sem, egész biztosan hiszem!49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
törölt tag
Panasonic LCD tévékről mit lehet tudni? Ez pl. jó lehet valamire?
TX-43LX600EMondjuk elég olcsó, főleg a márkához képest.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- További aktív témák...