- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- iPhone topik
- Magisk
- Android szakmai topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
JackFeryll
őstag
Most a samsungos akciókkal van jobb vétel 300 ezres keret körül 65"-en mint a TCL 65C728 ?
(65Q80A-t olvastam itt, de az elfogyott a webshopból) -
DonDennis
senior tag
Sziasztok, még mindig a hálóba keresem a tökéletes megoldást, most megtaláltam a fali konzol rendelését az mailek között és megörültem, mert bár régi de azt írja 70 col-ig oké rá a tv. (Gyors kérdés esetleg egy könnyebb nagyobb tv-t is megenne? pl. 75. col? - 5db 16cm-eres vegyi dübbellel van rögzítve, M12-es menetes szárral)
Tehát néztem 70 colos TV-ket, de ha rámegy a 75 is akkor nyugodtan küldjetek olyat is.A felhasználási feltétel nem változott, este Netflix és HBO Max, preferált felület Android TV.
Philips 70PUS7956/12 - 296k
Philips 70PUS8536/12 - 319k
Samsung UE70AU8002KXXH - 349k
Philips 70PUS8506/12 - 319k
Philips 70PUS7906/12 - 269k
Samsung UE70AU7172UXXH - 309k
Samsung UE70AU8072UXXH - 305k
Philips 70PUS7805 - 336k
SHARP 70CL5EA - 269kA Sharp és a Philips 70PUS7906/12 pofátlanul olcsó és Androidos is, nem véletlen?
Vagy ha elbírja a fali kar (elvileg 50kg a max...) akkor Samsung UE75AU7102KXXH - 315k vagy Philips 75PUS7906/12 - 336k
[ Szerkesztve ]
"Why would I sit down? I'm always on my feet." - Dominick Cruz / "I can't read, can't write, can't do math... but I can compete" - Julian Edelman
-
MARVEL
tag
Üdv!
Kisméretű 40-55 cm képátmérőjű televíziót keresek lehetőleg újonnan, maximum 50 ezer Ft-ig. Konyhába kellene. Nincs szükség semmilyen plusz funkcióra, egyedül annak örülnék, ha dekóder nélkül tudná
fogni a kódolatlan csatornákat, illetve hangereje plusz hangszóró nélkül is megfelelő lenne. :)
Mit tudnátok ajánlani? Bármilyen márka szóba jöhet. -
rainman72
Topikgazda
válasz DonDennis #67352 üzenetére
Arra a tartóra rátehetsz 75"-os tvt is.
Kb olyan 35kg-ot nyomnak,a Vesa meg 600x400 ezeknél a tvk-nél,de van kisebb is.
Mit érdemes venni?
A Sharpokról semmi infó itt.
A Philips 70PUS7906-56 ua. az a tv csak színben tér el.VA edge led,nekem van jelenleg,meg vagyok vele elégedve.Nincs bevilágítás,jó a fekete rajta,android 10 is megfelelően gyors.
A 75"-os viszont IPS,ott nem biztos hogy homogén panelt fogsz kapni,este szürke lesz a fekete szín rajta.A kontraszton dob vmenmyit az ambi úgy valamivel jobb.
Ha egy kicsit jobb panelt akarsz akkor válassz a 70PUS8506-36 közűl amik már széles színskálát használnák,illetve a
dedikált P5 Engine dolgozik bennük ami a 7906-ban nincs.
A 70PUS7805 régebbi,kifutó model drága annyiért,fénykorában 230e körül is lehetett kapni.
Ha Samut akarsz akkor inkább az AU8002 70 vagy 75"-ban.Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
bencematesz
csendes tag
válasz rainman72 #67346 üzenetére
Pont ezt néztem ma az auchanban 43" és 50" méretben. Eladó nagyon ajánlotta. Mivel VA paneles akkor a betekintési szög elég korlátozott gondolom ( lehet, h megvenném az 50" Tlc-t (199e) és beviszem a nappaliból a másikat, de a nappaliban fontos a betekintesi szög is mert több helyről nézzük)..
-
Próféta
tag
Sziasztok,
A Mediamarktban vennék legalább 65"-os tv-t 300K-ig. Csináltam egy keresést, de vannak benne kisebbek is, viszont azok nem érdekelnek.
Megnéznétek nekem, hogy a legalább 65"-os találatokból melyiknek legjobb a képe? Nekem ez a legfontosabb szempont.
Előre is köszönöm a segítséget!
Találati lista[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Próféta #67362 üzenetére
Hisense 65U8GQ - 314k HUF (ha csak a képminőség a fontos, és nem zavar pl. a VIIDA rendszer)
PHILIPS 65PUS8506/12 - 271k HUF (ha egy allround kiegyensúlyozott TV kell, Ambilightal)[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Vibostyok
csendes tag
Sziasztok!
Tv vásárlás elött állok. De nem nagyon tudok dönteni.
300-350 körül keresek tv-t. Filmek nézésére szeretném használni főleg 4K. Csatlakozók tekintetében HDMI és optika a lényeg. Egész nap használnám enyhén sötét szobában. Ketten néznénk legfőképp szemből kb 2 méter távolságból. Nem lényeg az okos tv mivel van egy Zidoo médialejátszó. A távirányító sem lényeg mert 1 távirányítóm van mindenhez.
Szóval ebben szeretnék segítséget kérni. Nem vagyok márka függő.Lényeg a szép kép.
Köszönöm a segítséget. -
Vhiktor
veterán
válasz Vibostyok #67364 üzenetére
Philips oled 706 is jó 355-ert.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz Vibostyok #67367 üzenetére
Ha belefér a keretedbe az oled akkor én biztosan azt vennék. Pl az a Philips most beleferne.
Dehogynem javasolom az LG-t, pl egy C1 nagyon jó, csak az drágább.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz Vibostyok #67370 üzenetére
C9et én már nem vennék. Ha használt akkor CX. Vagy ott van újonnan a Philips 706, ha belefer a keretbe akkor meg C1.
-
Próféta
tag
válasz AxBattler #67363 üzenetére
Köszi, akkor Hisense.
Igaz, hogy kicsit 300k fölött, de ha ez a legjobb képű árban/méretben, akkor legyen. Ráadásul a Philipsre azt írja ,a várható elérhetőség 1 hónap.
Néztem a VIDAA rendszert. Olvastam, hogy pl. HBO Max nincs, de legfeljebb beruházok egy Chromecast Google tv-be.
A Medimarkt ajánl 20k-ért tv kalibrálást. Megéri? Vagy van valami tuti módszer laikusoknak?[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz Próféta #67372 üzenetére
Nem éri meg, már csak azért sem mert kalibrálás előtt be kell járatni a tvt, legalább 100 órát használni kell. Azon kívül meg rengeteg tvt tettem helyre utánuk kepileg ami félre volt kalibralva. A megfelelő gyári képmoddal jobb képet kapsz.
Illetve tudtommal csak olyan tvket "kalibralnak" amik támogatják a calman autokalibraciot, ami megint csak sok problemaval küzd, nem érdemes használni.
Hisense nem támogatja ezt a funkciót.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Próféta #67372 üzenetére
Bocs, elírtam, az a Hisense IPS paneles... helyette inkább ezeket:
HISENSE 65U7QF - VA quantum LED FALD háttérvilágítással TESZT
LG 70UP81003LR - bazinagy VA panel, a szokásos LG körítéssel, Magic Remote-al[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
bnorci71
addikt
válasz Teal'C #67369 üzenetére
hát ha engedett 5 kódot hozzáadni akkor csak jó, hacsak nincs ott valahol apró betűvel, hogy 1 vásárlás 1 kupon
Samu mintha kiküldte volna a rosszul árazott tévéket is vagy 2 hónapja#67376Vibostyok
ha nem kel az ambi kikapcsolod nem kötelező, nekem is ki van kapcsolva, egyenlőre szar helyen van a tv és magam sem tudom tetszik-e, na jó ha koncert videót nézek ott bekapcsolom tiszta disco feelingELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
alaves
addikt
válasz Vibostyok #67376 üzenetére
...vagy ha amúgy is van Vodafone (UPC) TV, illetve Telekom előfizetésed, akkor részletre (mindkét helyen jelenleg az LG OLED55C1 kedvezmények nélkül 390 eFt).
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
DJosef
őstag
Üdv Urak!
Xbox Series S mellé szeretnék max 50" méretben olyan készüléket ami tudja az 1440p felbontást. 120 Hz nem feltétlenül szükséges. Értékhatár 200.000 Ft
Miket ajánlotok?TCL, HISENSE, PHILIPS, LG érdekelne elsősorban.
Előre is köszönöm!
Forget about it
-
rainman72
Topikgazda
[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
rainman72
Topikgazda
válasz CrazySouls #67388 üzenetére
Samsungot nagyon nehéz követni 1-2 éve.
Ez meg egy teljesen új model az is a németeknek gyártva.Legtöbbször otthon derül ki mit kapott.Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
JackFeryll
őstag
Van olyan gyártó aki házhoz jön és elviszi a TV-t garanciális ügyintézés esetén ? Dobozt kell őrizgetni ?
Nincs olyan autó még a családban sem amibe befér egy 65-ös TV.
Jól sejtem hogy akkor nekem maradt az LG ? -
Kaba
veterán
válasz JackFeryll #67390 üzenetére
Az LG szerelője házhoz jön és helyben javít ha lehetséges.
[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
Törvényi kötelezettség, hogy vigyék, ha minden igaz.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
rainman72
Topikgazda
-
jeni
félisten
Szia
Az alábbi két TV-t néztem ki.
Szerintetek melyik lenne jobb vétel?
Egy PS5 konzol is lesz rákötve.
A párom aztán nézné sűrűbben a Netflix adásait.55" LG 55UP7500 (két HDMI 2.0 kevés lenne) 160ezer + 3 év gari + 17ezerFt
55" TCL 55C725 (3db HDMI már korrektebb) 200ezer Ft + 3év gari + 40ezer Ft
A TCL jobb paraméterekkel bír.
A jelzett TCL ezt tudja ,ebben az ársávban ez parasztvakítás lenne?
HDMI 2.1Esetleg tudnátok jobbat javasolni?
65 coolig vennék méretben TV-t.
Tudom az OLED TV-t jobbnak tartják de az 250ezerFt alatt sehol sincs. -
veterán
A szabály (nagyjából) úgy szól, hogy ha egy műszaki cikk nagyobb méretű, mint amely méret a BKV buszon szállítható, akkor a szerviznek kell gondoskodni a készülék szállításáról
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
Vhiktor
veterán
Esetleg c728? Az tudja a 120 hzet is. Ott nem parasztvakitas, tényleg tudja a hdmi 2.1 szabványt. Én azt venném.
Tesztem rola:
[link][ Szerkesztve ]
-
Kapanyél
őstag
Alzán a 77-es A1 OLED most igen jó áron van!
(767e)Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!
-
Kapanyél
őstag
-
rainman72
Topikgazda
válasz Kapanyél #67399 üzenetére
Valahol el kell kezdeni
Látszik hogy van remény arra hogy a nagy méretű oled is elérhető kategória lesz lassan.Az LCD is így indult.
A mini ledek szintén drágák annak még több év kellhet mire egy 75"-os jó árban lesz,mint például az idei TCL [C835] - [C935][ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs