- Huawei Pura 70 - fura lettem
- iPhone topik
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Magisk
- Android szakmai topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rainman72
Topikgazda
válasz marostagos #50643 üzenetére
A qledek végén az R az tavalyi model,a T az idei 2020!
A Q60T és a Q70T még edge ledes háttér világítasú készülékek,magyarul él ledesek,tehát a keretben vannak!
Ezeknél a drágáb modeleknél nem igazán jellemző bevilágítás,felhősödés!
Amugy a Samsung legtöbb modele ezt használja!
TU7000-7100-8002-8502
a Q80T-tól fölfele van direct led,FALD megoldással! [link][ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
tigipuf
senior tag
Ja bocsi nem ide akartam ,hirtelen azt hittem ez a samsung tv topik (de az is lehet,hogy nem tévedtem )
"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."
-
rainman72
Topikgazda
válasz Betonpárna #50649 üzenetére
Samsung vagy Philips!
Így már csak 2 közül kell választani!
De a Philipsből elég a 58PUS8505 is ugyan az a tv és olcsobb,mult héten 180e ft is volt,hátha lesz még idén ilyen akció!
De ez az ára is jó már érte ha nem akarsz várni [link]
Nekem van most 58s tvm,pont jó ez a méret!
Viszont a Samsung qled tudásban valamennyivel fölötte van![ Szerkesztve ]
-
Paadoxon
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy 55-ös TV-t vásárolni, de túl sok az input, adat, teszt és megakadtam
Az első terv ez Samsung Q60T volt, de láttam MM-ben egy LG Nano 813-at és ott nagyon szépnek tűnt a képe - a tesztek viszont azt mondják, nincs fekete és HDR.
Illetve lenne lehetőség egy használt Sony XF9005-re, kb. hasonló árban. Annak brutál képe volt MM-ben, de a 2018-as modell és az androidról írtak miatt fázom kissé tőle...
Képbe került még a Q80T, de az már kisség az ingerküszöb felett van
Köszönöm!
-
Kiskutya
veterán
válasz Paadoxon #50657 üzenetére
Q80t a legjobb én nem szeretem a használt cuccokat de az tény hogy az xf90 nagyon jó tv az androidtól nem kell félni nekem most androidos tv-m van nem érzem hogy lassabb lenne mint az előző lg webos! lg nano 8 kevés a szép hdr-hez világos helységbe ajánlott sötétben filmezésnél már kijön az ips panel hátránya kevés fekete szín!
Milyen árban lenne a használt sony?
[ Szerkesztve ]
hmm...
-
rainman72
Topikgazda
válasz Paadoxon #50657 üzenetére
Itt egy teszt a Nanoról,gyenge hdr [link]
Attól hogy használt a Sony jobban megéri,mivel 2 éves model még gari is lehet rá!Még idén nyáron is gyártották!
De a legjobb egy új Q80 lenne!
Amugy az idei Sony 55XH9096-9077
már többször is volt 245-250e az elmult egy honapban,várható hogy még lesz,talán jövő hétvégén pl![ Szerkesztve ]
-
BaziJoe00
tag
Sziasztok!
A legolcsóbb 100 Hz-es Tv készüléket keresem ami elérhető a piacon. Bőven elég a full HD (ha van egyáltalán még Full HD-s 100 Hz és afölött). Játékra használnám (PC).
Ellentmondásba ütköztem ezért fordulok a PH! fórumhoz. Első TV-et szeretném megvenni és mint mindennel amit veszek alapos vagyok, de itt problémába ütköztem. Lehet én nem látom, de sem az Árukeresőn sem a gyártók honlapján nincs feltüntetve a képfrissítés Hz (biztos van kivétel). Árukeresőn nem lehet szűrni a képfrissítés szerint, úgy mint a monitoroknál, nagy ritkán pedig bele van írva a leírásba. Samsung,LG,Panasonic,Philips,Hitachi,Toshiba stb... és egyedül az LG nél a Tv specifikáció között találtam egy olyat hogy "Képminőségi Index Értéke 100Hz " és gyanús volt hogy egy 150K-s TV 100Hz lenne így hát felpattantam az e-magra és láss csodát ott fel van tüntetve 50 Hz-nek (persze it sem lehet szűrni a Tv-ket herz szerint). Miért nem tüntetik fel rendesen a gyártók a képfrissítést?
-
-
nagyúr
Sziasztok!
Mivel a jelenlegi Sony KDL-55W809C 55-ös android TV nem kapcsol be, elkezdenék nézelődni hasonló vagy max 65" méretben Oled TV-ket. A Sony képével nagyon meg voltunk elégedve, az Android rendszerrel már kevésbé.
Sajnos a keret olyan 400k körül van, találhatunk ilyen áron használható Oled TV-t a fenti méretekben?
Előny lenne a 2 USB csatlakozás (1 a tartalmak lejátszásához, 1 a TV adás felvételéhez).Nem feltétlen ragaszkodunk márkához, de a Samsung/LG TV-k amik a Sony előtt voltak még mindig mennek a családban Az árért kapható legjobb képminőség és legsmooth-abb működés lenne a cél pl. egyszerű telefon kapcsolódás/tükrözés is előny, hogy ha képet vagy videót kell mutatni a családnak.
Előre is köszönöm az ajánlásokat!
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
AL
addikt
válasz Tsebacsi #50677 üzenetére
Szia. Panasonic 55hx980 as most az extreme digitalban 400 ezer. Nekem az elődje van nagyon szép képpel és hanggal. A gyári beállítása tökéletes, szinte semmi állítgatást nem igényel. Az oled topickban sok LG tulaj van. Érdeklődjél a lehetőségekről. Filmre a Panasonic, játéknál az LG a jobb. Arra figyelj, hogy ne kiállított darab legyen. Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
gyeniko
őstag
-
Tordaj06
csendes újonc
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állok és ebben szeretnék segítséget kérni.
Eddig ezt néztem ki : Samsung UE43TU7102
Van esetleg olyan TV, amit ajánlanátok e helyett ebben az árkategóriában? A méret sajnos hely hiány miatt nem lehet nagyobb. Igazándiból semmi extra elvárásom nincs, Netflix, Youtube .... fusson rajta, illetve GoPro videókat néznék még. Nem tudom ez manapság mennyire probléma még, de jó lenne ha minél több fajta videó formátumot le tudna játszani.
Köszönöm a választ előre is.
-
TGWH
őstag
Esetleog nem tudnád összefoglalni, hogy egyes márkákat hogy lehet belőni típus szerint? Hisense-t néztem, ott a 6-os széria a legújabb.
Más. 200cd/m2 fényerő nem kevés egy kicsit?
szerk.; kíváncsi voltam, megnéztem a Samsung hátulját, bn64-01563a-00, ha valaki nosztalgiázni szeretne, és mondd neki valamit. Nem mondom hogy csúcs, de a katódcsöves után mindenképp egy nagyobb lépés volt
[ Szerkesztve ]
Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
nagyúr
-
törölt tag
Nagymamámnak kéne tévéműsorok nézésére valami olcsó cucc. Ilyen Hitachi témában érdemes gondolkodni, vagy a Hisense meg TLC vonal jobb annyival hogy azok felé érdemesebb kacsintgatni? Gondolom a nagy gyártóknál ezek jobbak ár-érték arányban.
Nem tudom mennyi hely van neki, szerintem 24-32" férhet el, van ebben a méretben értelmes készülék?
Illetve arra gondoltam még hogy nekiadom az én készülékem (32LN570R), de egyszerűen annyira béna a helyzet 200 alatt hogy még azzal együtt is hogy csak HD Ready és nincs semmi micro dimming vagy hasonló, egyelőre maradnék ennél (120Hz, VA panel, szóval elég jó cucc). Legalább a laptopom több FPS-t tud kihajtani magából ha játszom rajta mert elég 1360x768-ban futtatni a dolgokat, PS5-öt meg még legalább 2-3 évig nem tervezek venni.
Jó akciók mikor szoktak lenni amúgy? Alacsonyabb árkategóriában nem érzem erősnek ezt a Black Friday-t.
[ Szerkesztve ]
-
tozso76
aktív tag
Sziasztok!
Vekengek 2 TV között, hogy melyiket vegyem meg.
SAMSUNG UE43TU8002 vagy a HISENSE 43A7500F _?
Mostanában nem foglalkoztam ilyen TV-s dolgokkal, de meglepődve tapasztaltam mennyire hitványak a mai TV-k betekintési szögei. 100k-160k ársávban 43colos TV-t keresek. MM-ben tudtam megnézni pár jelöltet. LG-k...vicc kategória. Volt egy SONY is ami tetszett, de az kiesett a menü-csatornaváltás lassúsága miatt. A fentebb említett 2 TV maradt fenn a rostán. A samunak nem tetszik a kevés gombos távirányítója, a Hisense-nek meg a neve . Pár éve még hittem volna hogy, versenyezhet egy echte kínai tv egy felkapott márka termékével.
Tehát, Ti mit ajánlanátok? -
Forestgreen
aktív tag
Sziasztok!
TV-t szeretnék venni, lehetőleg 4K / Smart specifikációval. Sajnos van egy bökkenő... a hely. 40 hüvelykknél nagyobb kijelzővel rendelkező nem fér el. ez a 102 cm. Tudnátok néhány TV-t javasolni, ami van ilyen méretben?
Amit találtam az a panasonic tx‑40hx810e, de gondoltam megkérdezlek titeket is.
Köszi,
ASROCK Z790 Riptide WiFi + Core i5-12600K+MAG Coreliquid E360, Gainward GeForce RTX 3070 Ti Phoenix, 1 TB SSD, CORSAIR 32GB Vengeance RGB DDR5 6000MHz + Corsair 6500X
-
rainman72
Topikgazda
válasz Forestgreen #50695 üzenetére
Nem is igen lesz más sztem!
TCL-nek full hdja,androiddal ilyen méretben még,40ES560!
32 van még amugy 43-al indulnak!Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
rainman72
Topikgazda
válasz maxiszalai12 #50694 üzenetére
Elég sok,főleg árban!
Q60-Q70 hasonlo VA edge led a Q80 viszont már direct led FALD,jóval nagyobb fényerő ami jól jön HDRhez! [link]
Amugy a széles színskála már mindegyiknél meg van DCI-P3 100%
Nézz bele [link][ Szerkesztve ]
-
bghistvan
senior tag
Sziasztok!
[Erről a 2 tv-ről] esetleg van bármi infótok?
Displayspecifications oldalon semmi infó róluk, és a minimális leírások alapján ami a neten fellelhető,azok alapján szinte semmilyen különbséget nem látok közöttük....még a távkapcsolót sem említik, hogy jár-e hozzá a magic remote....
Az biztos, hogy LG-t szeretnék, nyilván nem nanocell, de a webos, a direct led nálam alap....
Azt látom ugyanúgy, hogy netflix van rajtuk, de vajon az hbo go is támogatott?
Tehát a kettő közül melyiket ajánlanátok ebben a kategóriában?
Köszi! -
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs