- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gellei
aktív tag
43pus7805 tv t rendeltem. Nekem szép a kép, full fekete háttér esetén látni, h két helyen bevilágít. 124k volt, ebben a kategóriában a többi tvn is lázszik bevilágítás? És néha pixelesedig a tv adás, ez szerintem pr telekom hiba, viszont hd sorozatnál is előfordult. Meg kikapcsoltam, és amíg nem húztam ki, nem kapcsolt vissza. Küldjem vissza szerintetek? Azóta nem volt ilyen gond.
[ Szerkesztve ]
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola
-
ritkaság
aktív tag
Hali! Nekem senki sem tud segííííteni?
-
rainman72
Topikgazda
válasz gellei #47752 üzenetére
Bevilágitás sajnos minden tv-nél lesz valamilyen szinten!
Ezt a nem kapcsol be dolgot nekem az itthon lévő 2 Philips is eljátszotta már 1szer-1szer!
Ha állandóan azt fürkészed hogy milyen hibát produkál,nem marad idő a tartalomra!
Vissza küldheted meg vehetsz más márkát is,ott is lesznek hibák,lehet ezt játszani sokáig!Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
rainman72
Topikgazda
-
HRicky
tag
Sziasztok!
LG B9-et szeretnék venni, 1000 forint a különbség az Euronics és a MM között, melyik ajánlanátok?
Van bármi különbség? Köszi -
Kender23
aktív tag
válasz gellei #47752 üzenetére
Szia, a szüleim Samu 7-es szériát vásároltak , ami árban ugyanez ami neked van.
Szóval nekik is szép a kép, full fekete háttérnél nincs bevilágítás , nekik nem pixelesedik be az adás, főleg nem HD tartalmaknál, pedig nekik jóval gyengébb a szolgáltató. Ők ha kikapcsolják a tv-t, és ha visszakapcsolják, akkor be is kapcsol, nem kell a falból kihúzogatni. Hogy küld-e vissza? Igen. Vegyél inkább tv-t. Ennyi erőből vehettél volna Thomsont vagy Hitachi-t vagy TCL-t is. A Philips több sebből vérzik. Az összes modell előbb-utóbb alaplap hibás lesz, és a led háttérvilágítás is tönkre mehet a gari lejárta után, mint több LG modellnél, ezt nem én mondom, hanem nálam okosabb tv szerelők és szakszervízek.Most annakokáért mit késedelmezel? Kelj fel és keresztelkedjél meg és mosd le a te bűneidet, segítségül híván az Úrnak nevét.
-
Kender23
aktív tag
válasz ritkaság #47719 üzenetére
Szia, ha megbízható tv kell akkor Samsung, ez nem kérdés. Nekünk itthon minden Samsung, van 8 éves modell is, soha egyik sem látott még szervízt, persze tudom, "az összes készüléket kifogtuk, szerencsénk volt velük." Ja volt egy LG tv is, 2 év 3 hónap után tönkre ment a háttérvilágítás a gari lejárta után. Ebből az árból én ezt ajánlom:
https://m.emag.hu/samsung-ue43tu7102-smart-led-televizio-108-cm-4k-ultra-hd-crystal-uhd-ue43tu7102kxxh/pd/D1PQFBMBM/?X-Search-Id=10759b6054d91fc45735&X-Product-Id=62937858&X-Search-Page=1&X-Search-Position=0&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=view
Most annakokáért mit késedelmezel? Kelj fel és keresztelkedjél meg és mosd le a te bűneidet, segítségül híván az Úrnak nevét.
-
rainman72
Topikgazda
válasz Kender23 #47760 üzenetére
Ott is vannak hidd el bevilágitási problemák
Ez csak egy példa,jobb modelnek kéne lennie pedig [link]
Nálam is vannak a Philipsen is meg a TCL-en is,de nem ezt lesem állandóan
Nem a Samsung az isten,nem is a Philips,sajnos egyre megbizhatatlanobbak mind![ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Kiskutya
veterán
válasz Kender23 #47760 üzenetére
Sokan meg pont a Samsungra panaszkodnak hogy 2ev garancia után elromlik. Itt is írta már pár ember meg hallottam ismerőstöl is. Engem ezek soha nem érdekeltek megveszem azt amelyik tetszik meg árban belefér ha elromlik megoldom. Remélem a tcl-nél ilyen gondom nem lesz ha igen 5 év garancia van rá megoldja a szerviz. KB 2 max 3 év múlva úgy is cserélem remélhetőleg lesz oled megfizethető áron.
[ Szerkesztve ]
hmm...
-
gellei
aktív tag
válasz rainman72 #47755 üzenetére
Nekünk 46es6100 a másik tv, ez is samu t váltott. Nagyon szeretem a samu márkát, mindig azt kerestem. Viszont az es6100 ból az 1. kapásból visszament, képe borzasztó volt. A 2. is bevilágít itt ott sötét képnél, megnéztem. Ezen jó a kép szerintem, viszont nem szeretnék gar lejárta után venni újat. Remélem nem lesz ilyen. B650 et váltott, na az kiszolgált, azon volt egyenletes fekete, mondjuk az nem led. Ez van. Ha ez a nem kapcsol be nem lesz többet, szerintem marad. Család elégedett
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola
-
rainman72
Topikgazda
válasz ritkaság #47764 üzenetére
Hali
Ez a leírás kb olyan mint a nickneved,ne vedd sértésnek
Passz,32s tv amiben erős a wifi?
Ezt itt sztem csak olyan tud ajánlani akinek van hasonló tvje!
Tartósság meg lutri,mert akinek régen meg van olyat megy ugyse kapsz mert kifutott!Amugy meg a wifire vissza térve én tegnap húztam be egy kábelt,mert a Nflix álladóan hibát jelzett!
Tudom h ez téged nem érint,csak a kábeles megoldásra akartam kitérni!
Philipsnek vannak idei modelei 32"-ban!Pl ez full hd smart [link]
Tcl-nek meg a Hisensnek meg
40 colban[ Szerkesztve ]
-
Kender23
aktív tag
Dehogy nagy
Nézd az alábbi táblázatot.
Mi a 55-öst nézzük 2.5 méterről, ez tv adás, 4k filmezéskor még közelebb lehet menni.https://www.rtings.com/tv/reviews/by-size/size-to-distance-relationship
[ Szerkesztve ]
Most annakokáért mit késedelmezel? Kelj fel és keresztelkedjél meg és mosd le a te bűneidet, segítségül híván az Úrnak nevét.
-
rainman72
Topikgazda
Nem tudom mennyire ismerős a TCL márka,de ezeket is meg lehet próbálni!
Ez egy 40"-os,full hds androidos model,rengeteg appot föl lehet rá rakni,közte az HBO GO-t is!
Családban 2 tvnk is van ebből a márkából,gondd nélkül,nagyon jó képpel!
Az ára is korrekt [link]
Vagy ez már 4Ks 5év garis [link][ Szerkesztve ]
-
Kender23
aktív tag
Laikus, aki idetéved a "milyen tv-t vegyek" topicba, azt gondolná, hogy "Kiskutya" a TCL, "rainman72" a Philips én pedig a Samsung márka fizezett képviselői vagyunk Már csak egy LG-s hiányzik
[ Szerkesztve ]
-
Kiskutya
veterán
válasz Kender23 #47769 üzenetére
Azért ha valaki mondjuk 350-et akár egy 65-ös tévére költeni nem feltétlenül szoktam tcl-t ajánlani sőt a c715-ön kívül biztosra egyiket sem mert azokat nem láttam. Én inkább csak próbálok embereket rávezetni hogy a Magyarországon ismertebb márkák mellett van más lehetőség is.
[ Szerkesztve ]
hmm...
-
Gino20
őstag
válasz rainman72 #47766 üzenetére
Amúgy meg nem látom az összefüggést a wifi és, hogy milyen kábelt húztál be tegnap között és amúgy nem tudom, hogy tudtad-e , de sajnos a TV-k LAN csatlakozói még 2020-ban is papíron talán 100Mbps körül járnak, vagyis még a 2.4-es wifin is jobb sávszélességet mérek a TV-men és 5GHz-en meg végképp (persze ehhez kell egy megfelelő eszköz és nem egy ,,300"-as router, ami 2.4-en, 1 csatornán talán 40Mbps körül tud)
-
rainman72
Topikgazda
-
Baggio04
aktív tag
Sikerült ma eljutnom 20 percre a MM-ba. Segítőkészek voltak, saját tartalmat nem bírtam megnézni, viszont nekik volt egy flashen pár videó.
2 modellre bírtam rábeszélni őket, hogy nézzük meg közelebbről.
Samsung QE43Q60T
Philips 50PUS7805/12
Ezek most nagyjából egy árban voltak. Hd adás részletet bírtam megnézni a showder klubból mindkettőn. A samsung színei élénkebbek voltak, oldalról is jobb volt a betekintés illetve élesebbnek tünt a kép, philipsen mintha picit mosódtak volna a dolgok. Volt egy részlet foci is, amire kíváncsi voltam, de az 4k-s volt. Samu lejátszotta és teljesen okés volt. Philips nem játszotta le. Mondták benn, hogy jópár fájlformátumot nem tudott a philips amit a samsung igen. Ajánlották ezt pl: Philips 43 PUS 8545/12, mert droidos és vlc-vel letudok játsznani minden. Rábeszélni nem akartak egyikre sem.
Fullhd anyaguk nem volt, ami főképp érintett volna engem, így nem jutottam sokkal előrébb.[ Szerkesztve ]
Baggio
-
Gino20
őstag
válasz rainman72 #47774 üzenetére
Ha a router is tudja és kellően jó a lefedettség, akkor a wifi már sokkal jobb megodás lehet a gyenge LAN csatlakozó miatt, vagyis már 2.4-es wifin is jobbat mérek, mint kábelen.
Amúgy abszolút felfoghatatlan számomra, hogy miért nem kerül a TV-be 1000-es LAN, főleg, hogy akár egy 10.000 Ft-os ,,ócska TV okosító" boxban is van.
10Mbps? És azon megy a Netflix 4K? -
Kender23
aktív tag
válasz Kender23 #47777 üzenetére
Egyébként már szinte "szájbarágósan", de már több helyen is le lett írva, hogy tv-t SOHA nem szabad körbe bútorozni, mivel ilyenkor nem megfelelő a szellőzés....
-
vonSux
őstag
Sejtem, hogy már volt téma, bocs, hogy nem olvasok vissza. Következő generációs konzolokhoz melyiket ajánljátok inkább: Sony kd 55 xh9096, vagy Samsung qe 55q80? Köszi!
-
Brandynew
őstag
válasz rainman72 #47782 üzenetére
Ha csak a 4K miatt fizettek elő a legnagyobb csomagra, akkor érdemes egyel lefelé váltani, mert 25 Mbps netsebesség alatt a Netflix "csak" FHD képet küld, hiába lehetne 4K is az előfizetésed alapján.
Egyébként én úgy tudtam, hogy az országban már csak min. 30 Mbps netet adhatnak, tuti a 10 Mbps?
-
Brandynew
őstag
válasz KD6-3.7 #47785 üzenetére
Tévét eleve nem néznék meg személyesen. Ha bemész egy boltba, ott több dolog is el fog téríteni a legjobb választástól:
1. helyi képbeállítások
2. az áruház fényviszonyai
3. a bolti eladók
4. az árak/akciókHa valaki a legjobb tévét szeretné, akkor szerintem csak a nyers specifikációra és a mérésekkel elvégzett tesztekre, mért eredményekre szabad támaszkodni és házhoz kell rendelni a tévét.
-
Brandynew
őstag
-
-
rainman72
Topikgazda
válasz Brandynew #47784 üzenetére
Tuti,nem áll szándékomba mást állítani,mi előnyöm származna belőle?
Régi faoszlopokon jön,amit valamikor bekötöttek telefonnak,az is ugy hogy a szomszéddal ikervonal,ha az egyik beszél a másiknak foglaltat jelezz!
Semmit nem fejlesztenek!
Kiskutya forumtársnak is ez van,ha nagyon akarják akkor fel tudják tekerni akár 16mb-ra isPhilips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
ritkaság
aktív tag
Köszönöm mindenkinek!
-
Kender23
aktív tag
Nem tudtad, hogy az idei Samukban már villámhárító is található?
"Abanga" Nekem is kb 2-2cm van az oldalaknál, igazából a lényeg (szerintem ) , hogy fölötte ne legyen semmi, mivel a meleg az felfelé száll Micsoda logika mi?
"Baggio04" Mikor leadtam a rendelést, azután kapcsoltam, hogy a "csirkelábas" verzió számomra sem lenne megfelelő, és imádkoztam, hogy mikor megérkezik, mert már a futárnál volt a tv, hogy nehogy az érkezzen. De felmentem gyorsan a Telekom oldalára és megnyugodtam.
[ Szerkesztve ]
-
Rollee
aktív tag
Sziasztok!
Két hete elpukkant a 8 éves Samsung tévém, azóta olvasgatom a fórumot, hátha a szerelő nem tud újra életet leheni a készülékbe.
Két lehetséges típust néztem ki:
TCL 50EP660 10bits, HDR 349€
vs.
Samsung UE50TU715 8bits +FRC, HDR+ EDGE Led 399€
Sötét hálószobában lenne, kizárólag pc-ről kapná a képet, HD filmek és sorozatok.
Szerintetek melyik lenne a jobb a fentebb említett felhasználásra?Ismertem egy olyan csúnya nőt, hogy amikor e-mailben elküldte a fényképét, felismerte az antivirus...
-
Kiskutya
veterán
válasz Rollee #47799 üzenetére
Megnézhetnéd a tcl-t is azon 3 hdmi csatlakozó van a samsungon csak 2 ha ez számít. KB egy kategória a 2 tv. A Samsung tévéknél kicsit túlszaturáltak a színek a tcl szerintem természetesebb de ha eddig Samsung volt és azt szoktad meg lehet neked meg az tetszik jobban.
[ Szerkesztve ]
hmm...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest