- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
szizoka
csendes tag
Sziasztok!
Nappaliba - főként filmnézésre szeretnénk tv-t ( kb 3,5 m távolságról lenne nézve).
Milyen típust tudnátok ajánlani? (55'-65' méretben)
Samsung UE65NU7022KXXH - jó választás lenne ez? vagy inkább ebben az ársávban egy 55-ös, de jobb képminőségű? -
arni1
aktív tag
Sziasztok,
kinéztem ezt a tv-t, TCL 49". Egy 32-es hanspreet váltana, méretben 43+-t szeretnék. érdekelne, hogy ezen roku os van-e vagy milyen smart platform? Ha közös hálón van a számítógéppel, akkor át lehet-e rá tükrözni a pc képét? (másik szobában van, kábel nem játszik). Illetve összességében milyen a tv, van e ebben az árkategóriában(sokkal többet nem nagyon szeretnék rákölteni, 150ért néztem LG-t). Jobban megérné ezt választani?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Arni
-
Sig_24
újonc
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy az alábbi TV-k közül melyiket ajánlanátok a leginkább:
- Sony KD43XF7596
- LG 43UK6300MLB
- Philips 43PUS6503
- Samsung 43NU7122Főként játékra (PS4), Youtube-ra, HBO GO-ra, Blu-ray nézésre használnám. Azért lennék kíváncsi a véleményetekre, mert nem sok tesztet találtam róluk, illetve valószínűleg élőben nem fogom tudni letesztelni a TV-ket.
A válaszokat előre is köszönöm!
-
fifth81
tag
Mit tudnatok ajanlani ami ehhez hasonloan jo,de nem annyi mint egy 55os oled ?
[link][ Szerkesztve ]
-
badrian250
tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni tv vásárláshoz:
- 32ˇ-os FullHD
- Nem kell smart, nem kell wifi
- HDMI legyen rajt 1 db, meg esetleg tudjon pendriveról filmet játszani
- Szép képe legyen
- Ár max 130k, persze nem baj ha olcsóbb...A Samsung UE32 N5002-t néztem, van nála jobb vétel "csak simán tvzésre"?
Páran az Lg-t ajánlották még, azokkal nincs tapasztalatom. Szervízháttere melyiknek jobb? Vagy esetleg más márka, pl Sony?Előre is köszi!
-
törölt tag
Sziasztok! Sharp LC-48CFG6002E-ről tudtok valamit mondani? Ajánlott vagy inkább felejtős? Egyáltalán nem vagyok járatos a TV-k körében, most mégis megkértek, hogy válasszak egy tv-t ami "olcsó és nagy".
-
fairi
addikt
sziasztok!
samsung ue55ks8000 Tv érdemes megvenni? 270k ért árulja valaki garanciásan. nem egy mai modell, de tesztek alapján talán egy-két hiba van, amit igazán ilyen árban ma se javítottak.
hasonló árban, (vagyis 300k felé nagyon ne menjen) mily alternativák vannak, amik jobban megérik. érdeems black frtiday kiváni hátha most drága tv ekkora méretben 300k felé esnek?
pana g30-as plazmát cserélnék, vagyis fekete ne legyen rosszabbFeri
-
Deck
titán
Hali.
A Telekomnál a SAMSUNG QE55Q6F TV és a SAMSUNG 55Q6F
tb között miért van majdnem 70-s különbség? Egyik szürke másik fekete. Meg más a lába. Más különbség? Vagy miért ilyen nagy az árbeli különbség? A drágábbikhoz ami valószínűleg a tabalyi jár a One Connect talán azért?[ Szerkesztve ]
PS5
-
AL
addikt
válasz Sig_24 #26903 üzenetére
Szia ! Itt láthatod az adataikat, de a végleges döntéshez látnod kellene és esetleg tesztfilmekkel próbálgatni :
[link]
Mindegyik alap 4K modell. Filmnézésre, ha szemből nézed a VA panel a jobb. 2 készülék direkt ledes, ha jó minőségű a panel, akkor az a jobb. A Sonyt is dicsérték már többen : [link]
Ezen az oldalon véleményeket is találsz : [link]
[link]
Üdv. -
AL
addikt
válasz badrian250 #26907 üzenetére
Szia ! Nézd meg a 26888 - as levelet . Üdv
-
Joezyka
senior tag
üdv!
Jó ismerősöm akar tv-t venni magának.
amiben gondolkozik:
- ~55"
- falra szerelhető legyen (konzolra)
- minimum FHD legyen, de ha van valami tuti UHD-ba nem probléma
- főként sportot néz rajta vagy filmeket (USB port, HDMI, és wifi legyen benne)
- soundbar is lesz hozzá, így fontos hogy legyen rajta HDMI-ARC
- keret ~220 (ha van valami best buy és több, belefér).Annyi még a kérdés, hogy most nézelődjön és vegye meg feketepéntek alkalmával, ha lesz pont olyan akcióba, vagy várjon még vele. (lehet csak tavaszra költözik, addigra kell mindenképp)
Én anno a topic ajánlása alapján vettem a tv-m, azóta meg vagyok vele elégedve. Anno a Sony és LG volt a favorit, most is így van?
köszi
[ Szerkesztve ]
Ha szép nem vagy, hülye ne legyél!
-
AL
addikt
válasz Xdongo567 #26898 üzenetére
Szia ! Többségében inkább "névtelen" , vagy régi nagy márkák termékeit láthatod. : [link]
[link] : láthatsz róla jó és rossz véleményt is ( ezek 4K tévék )
FHD van a Sonynál, de kisebb méretben : [link]
Az a baj, hogy az FHD tévéket már nem fejlesztik, csak a 4K.
Arra vigyázni kell, hogy ismeretlen helyről ne vásárolj, mert baj lehet a garanciás javíttatással .
Bármelyiket veszed érdemes hozzá + 3 év garanciát is venni. Némelyik tévéhez csak 1 év garanciát adnak.
Érdemes az Auchanban és a Tescoban is nézegetned, néha jó akciók vannak. Üdv. -
Hubba12
senior tag
Sziasztok! Ps4-pro-hoz szeretnék venni egy tv-t. Max 300-ig(inkább 250). Ha van ilyen akkor lehetőleg 4K HDR 60hz ennyi ami fontos nekem. Valaki biztos tud ajánlani egy jót ami meg mutatja mire képes a ps köszi
Csak az ASUS!
-
AL
addikt
-
Stehe
aktív tag
Sziasztok!
Panasonic FX600E/FX700E sorozatról mi a véleményetek? 65"-os tv-t keresek, kizárólag filmnézésre. Egy 42"-os Panasonic plazmát cserélnék le, úgyhogy képminőséget és feketét tekintve nagyok az igényeim... :-) Leírás alapján már az olcsóbb típus is VA paneles és Direkt Ledes, ami nagyon jól hangzik. Minden egyéb plusz feature nem érdekel, csak filmezéshez legyen szép a képe. Kiállítva Mediamarktban nem láttam, de itt a fórumban is többször emlegettétek, és egész jó áron vannak (260k / 360k)...
-
Zsolt74
senior tag
Lecseréltem, az LG 49SJ810v tévémet egy Samsung 49KS7000s -re.
A tapasztalataim a következők...
A Samsung képe láthatóan jobb, a feketéje sokkal feketébb, nincs fekete képernyőnél bevilágítás,
Az Lg jobban kezelhető a Magic távirányítójával, a hangfelismerés működik Magyarul is, a távirányító könnyebben használható mint a Samsung minimalista távirányítója.
A hangminőségben nem igazán érzek különbséget a két tévé között.A jobb kép minőség nekem a fontosabb mint a kezelhetőség, ezért szerintem nem csináltam rossz cserét.
Zsolt
-
hEngi
tag
Sziasztok,
Nezelodtem kicsit es vagy 65 ben lesz:
LG SK8500 / Sony XF85
Vagy 55-ben
LG SK9500 / Sony FX90A kerdesem csak az lenne, hogy a legtobb tesztoldalon nagyon lehuzzak az LG fekete szinet. Ez csak azert van mert az OLED-ekhez kepest gyenge (ami nem csoda) vagy azert mert a tobbi edge/direct LED-es megoldashoz kepest is annyival gyengebb?
Udv,
hEngi -
blakey
titán
válasz Zsolt74 #26920 üzenetére
nincs fekete képernyőnél bevilágítás, LCD-nél ez már kb. a szerencse kérdése, többé-kevésbé nekem szerencsém volt, SJ810V-n nem volt semmilyen bevilágítás egyszínű fekete képnél, erről képet is tettem be és a feketével sem volt gond viszont láttam másik SJ810V-t és az gyengébb volt. Nem értem a mai világ gyártási elvét, olyan tessék-lássék munkát végeznek mindenhol, sajnos. Régen láttam olyan Samsungot amin a fekete képernyő egy "vihar előtti égboltnak" felelt meg, annyira felhős volt.
Szuper, hogy sikerült jobbra cserélni, bár ugye az idősebb modell, de ha nem volt túlhajtva akkor jó üzlet volt.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
junior11
veterán
Szia, az LG IPS panelt használ, a gyengébb kontraszt és feketeszint e paneltechnológia velejárója. Az említett XF90-es Sony VA paneles (magasabb kontraszt, mélyebb feketék, cserébe viszont gyengébb betekintési szögek, mint az IPS esetében).
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
loginx
újonc
Sziasztok!
Szükségem lenne egy minél nagyobb és olcsóbb TV-re, ami azért működni is fog néhány évig (tudom, a 3 feltételből csak kettőt lehet választani, hogy a kívánságom teljesüljön). Mivel nem igazán értek ezekhez a dolgokhoz, ezért gondoltam inkább előbb kérdezek mint hogy megvegyem a legelső szembe jövő dolgot, aztán évekig hallgathatom majd, hogy "a legsz*rabbat választottad". A készüléken valamilyen TV adás, esetleg online videó menne napi X órában. A keret nagyon szűkös, ezért valamilyen alsóbb kategóriákban kell gondolkodjak.
Amiket jelenleg néztem de fogalmam sincs róla, hogy milyenek:
Hitachi 48HB6W62
Hyundai FLP 48T272
Sencor SLE 50U02TCS
SHARP LC-48CFE4042E
Sharp LC-48CFG6002E
Orava LT-1235
LG 49LK5100 - ez ugye nem smart, így még külön meg kellene, hogy oldjam az online videók nézését (amivel szívem szerint én már nem szeretnék foglalkozni)[ Szerkesztve ]
-
AnonymusX
senior tag
Ismét LG 5 év gondoskodás: [link]
-
hEngi
tag
válasz junior11 #26924 üzenetére
Köszi a gyors valaszt!
Akkor legegyszerubb ha beviszek boltba vmi sotetebb filmet, megnezem milyen az LG-n ha nem zavar akkor azt valasztom
Ami kerdesem lenne meg hogy neztem par oldalt es itt: [link] Itt a flicker-free nagyon alacsony pontot kapott. Nem keszulok rajta FPS-t játszani de RPG (Assassin's Creed/ Witcher ) es RTS játékokat valószínűleg fogok. Itt zavaró lehet ez?
Udv,
hEngi -
junior11
veterán
A bolti körülmények nem alkalmasak erre a célra, a megvilágítás és beállítások miatt sem. Az IPS gyengeségeit csak otthon, este sötétebb környezetben, megfelelő beállítások után venni észre, de ez sem mindenki számára szembetűnő, ill. zavaró. Az Rtings az amerikai piacra szánt modelleket teszteli, ezzel kapcsolatban nem tudok segíteni.
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
Gigicuci
senior tag
Megnéztem tegnap élőben a Sony 55XF9005-öt és nagyon tükröződik, úgyhogy lemondtam róla. Volt ott QLED 8 és 9 de őket túlárazottnak tartom, így marad a mostani Panasonic és bízom a jövő évi Panasonic felhozatalban. Hátha lesz Va paneles csúcs LCD-jük. Köszönöm a topic segítségét.
-
Reorx
tag
Szevasztok,
Szeretnék egy:
- 46-55" közötti 4k smart tv-t.
- az OS kérdésben teljesen nyitott vagyok, tetszik az LG magic remote-ja de a Philips vagy akár egy Samsung menüje is belefér nekem (úgyis castolni fogok rá mindent). Megmondom őszintén androidos tv-t még nem nyomkodtam de elég negatív dolgokat hallok róla pedig tetszene a platform.
- TV nézés, FULL HD filmezés, sorozatok lesznek rajtan fogyasztva, nem kell tudnia játszani arra van PC-m.
- budget: hát itt azt mondom, hogy 150-200 között lenne jó kijönni.A helyzet az, hogy már azt gondoltam eldöntöttem és egy LG 50 UK6950PLB-t veszek aztán bementem egy MM-be és kértem a srácokat, hogy mutassanak már nekem egy full hd anyagot a tv-n, hogy mégis hogy skálázza fel és azt hittem, hogy panel hibás a TV mire a srác mondta, hogy hát a középkategória aljában sajnos ez ilyen...
Szóval mindenféle véleményre, ötletre nyitott vagyok, ki mit ajánlana nekem?
-
-
Stehe
aktív tag
Sziasztok!
#26919-ben kérdezett Panasonic FX600E/FX700E sorozat ajánlott filmnézésre? Elvileg VA és Direct ledes, és ehhez képest nagyon jó áron van, de teszteket sajnos nem találtam róla...
65-ösök között ami VA és Direktledes csak a Sony kd65xf9005 készüléket találtam, de az árban kb. a duplája...
-
-
sakal83
addikt
válasz Móncsa #26936 üzenetére
tényleg jó nagy görény ez az LG, hogy kiterjeszti a garanciát nov.1től januárig, és az ezen kívűl vásároltakra nem él. Szerintem még a Sonyra és a Samsungra is élnie kellene...
A munkátató is görény, hogy visszamenőleg nem hatályos az évközi béremelés a belépéstől számítva
[ Szerkesztve ]
-
diegho
nagyúr
Sziasztok!
A gyerekeknek youtube mesenézésre kellene nekem valamilyen 24-32" olcsó smart tv, ami használható, falra szerelhető és van wifi csatlakozása. Mit ajánlotok?
-
slesoma
csendes tag
Ez biztato ... mar csak valami jo akcio kell
[ Szerkesztve ]
-
Stehe
aktív tag
válasz junior11 #26938 üzenetére
Köszi a választ!
Igen, én is néztem, hogy a modellek nagyrésze IPS panelt kapott, viszont a displayspecification leírása alapján a 65 colos VA paneles Direktleddel, míg az 55 colos modell még IPS paneles... Edigitalban 260k-ért lehet kapni, ha tényleg VA paneles és Direktledes akkor ez nagyon jó ár... Élőben nem tudom hol lehetne megnézni, MEdiamarktban nem kapható...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest