- iPhone topik
- Mobil flották
- Android szakmai topik
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
debberci
csendes tag
válasz balazs1022 #46436 üzenetére
64 Gb-sek közül szerintem ár/érték arányban az ADATA nem rossz választás, viszont a garanciára figyelni kell, mert az ssd nem szokták sokáig húzni.
-
Emperor_
addikt
Picit több mint a kereted: [link]
Kerested Neked 64 GB-osat, de kiveszőben vannak. Jelenleg ott tartunk, hogy a 256GB-os lesz a belépő méret.
Ha mégis 60 GB-osat akarsz, akkor Adata SP600, SP900 szokott még lenni itt-ott.
Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
Frawly
veterán
Adata SU800. Általában 13k környékén megkapod 120 GB-os méretben. A 64 gigások nagyon nem érik meg ár/érték arányban, annyival nem olcsóbbak, mint amennyivel kisebbek. Már tényleg az van, amit felettem írtak, a 240-256 giga a belépőszint, új szériás SSD-kből nincs is kisebb, általában 250 gigától kezdődnek. De pl. a Crucial MX300-ból már eleve 275 gigás volt a legkisebb, pedig az nem is mai modell, már fut ki az is. Meg pont nemrég írtam okfejtést, talán még ezen a topikoldalon, hogy a nagyobb SSD alapból gyorsabb és strapabíróbb, meg méretügyileg is később avul el, ezért nem szabad a helyigényt kicentizni, meg pont akkorát venni, amin most még épp hogy elférsz. Akkor sem, ha az egyel nagyobb méretkategóriát meg látszólag nem használod egyelőre ki.
Samsungot miért zárod ki? Már rég nem lehet márka alapján ítéletet hozni. Ráadásul az SSD-ik soha nem voltak rosszak, még belépő szinten sem. Pedig az SSD speciális téma, a legtöbb nagy gyártónak sem fekszik (WD pl.), de a Samsung pont azok között van, akinek mégis. Viszont neked eleve azért nem is ajánlok Samsungot, mert 250 gigától indulnak, ami meg azzal jár, hogy min. 22-23 ezerbe fájnak, így a keretedbe csak szimplán nem férnek bele.
Azt meg felesleges kérned, hogy megbízhatót ajánljunk. Mindig csak az van ajánlva a topikban. Amivel nincs tapasztalat, azt nem nagyon szoktuk ajánlani (pedig lehet megbízható az is, csak nem tudunk róla semmit), amelyik szériákkal meg baj van, azok meg külön a kerülendők közé vannak sorolva az ajánlóban is. Megbízhatatlan háttértárat senki nem akar venni és ajánlani.
-
kovacss72
aktív tag
válasz balazs1022 #46442 üzenetére
A Samuk mellett itteni ajánlásra van 1 SU800-am is néhány hete. Egyelőre nem bántam meg, pedig a kicsi 128-as.
-
Breaker
tag
Én is végül a 120as SU800-at vettem, nagyon meg vagyok vele elegedve eddig. A benchmarkok is jók!
MSI MPG B550 GAMING PLUS | AMD Ryzen 5800X3D | 32GB Trident RGB G.Skill 3200Mhz | GIGABYTE 4070 SUPER 12GB
-
Frawly
veterán
Sajnálom, hogy rossz tapasztalatod van csak velük. Az SU800-ban semmi szuper nincs, nem is értem mi tud rajta annyira tetszeni. Semmi baj nincs vele, belépő modell, a legolcsóbb topikban ajánlott SSD. Ennyi.
Ma már akkor sem szabad semmit márkahűséghez/ellenzéshez kötni, sem alaplap, sem laptop, sem SSD vételét. Minden gyártónak van jobb és rosszabb szériája is, verseny van, kiegyensúlyozott a piac. Egyik gyártó sem engedheti meg magának, hogy mindenből csak szart hozzon ki, különben lehúzhatják a rolót. Általában ha egy-egy termék/széria gyengébbre is sikerül, akkor azt árban szokta a gyártó kompenzálni. A Samu már csak azért sem rossz, mert min. 5 év gari van rá, egy szarra nem vállalnának ilyen sokat. A 850 EVO-t eddig mindenki dicsérte, az egész PH-n csak egy ember írta, hogy ismerősénél idő előtt megfeküdt egy, a többiek nem bánták meg a mai napig.
-
barkoo
csendes tag
válasz balazs1022 #47302 üzenetére
Én egy ilyet javasolnék
https://ipon.hu/shop/termek/transcend-128gb-ssd230-sata-3-25-ts128gssd230s/1549798
Magas írási, olvasási sebesség, jó ár, jó márka 3 év garanciával
-
jeni
félisten
válasz balazs1022 #47305 üzenetére
csoda ,hogy még kapható és nem egy magas ár a többi SSD-hez mérve,melyek azok gyengébbek,kevésbé ajánlottak.
ez 3+2 év garis (gyártónál regivel van meg az 5év) -
wassabi11
aktív tag
Jó bolt az ipon szerintem. Nem tudom nézd meg az ajánlóba hátha ott van az SU800 tuti ott van és 20 ropi.
-
barkoo
csendes tag
Keveslem az írási sebességét, a 180 mb/s picit kevés.
-
barkoo
csendes tag
válasz balazs1022 #47309 üzenetére
Amit fent wassabi11 kolléga linkelt valóban jó választás, 256gb, és 300mb/s írási sebesség. Amit én linkeltem az 128gb, de 500mb/s sebesség. Ha jobban jön a több tárhely rajta, akkor a 256gb-s a jó választás, de ha szükséged van a picit több írási sebességre (ami rendszer particiónak, programoknak, illetve játékoknak hasznos) akkor a transcend a jobb választás. Persze ez csak az én véleményem
-
Emperor_
addikt
Teljesen jó választás. A speedshop.ban szokott lenni 5 évvel eleve, érdemes ott venni.
Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
Frawly
veterán
16k jó ár érte, annyiért nagyon ajánlott, ha tényleg nem kell 128 gigásnál nagyobb meghajtó. Én viszont az iponból 20k keretből inkább Adata SU800-at vennék, igaz majdnem 22-k, de 256 gigás. Vagy ha a keret annyira merev, hogy a 20k az abszolút felső határ, akkor SU650-et, szintén 256 gigás méretben.
Azt értem, hogy írtad, hogy elég a 120 gigás, de majd ahogy használod, egyre több programnál, játéknál fog jelentkezni az igény, hogy gyorsabban induljon, ne a lassú HDD-ről fusson, jól fog jönni a nagyobb tárhely. Még senkit nem vitt el a mentő, mert túl sok tárhelye volt, főleg nem SSD esetén. Garantálom neked, hogy a többlet 128 giga tárhely nem fog megromlani, jól fog jönni. Legrosszabb esetben nagyobbra veszed az SSD-n a lapozófájlt, meg megnöveled a böngészőcache méretét, vagy ha mégis hibernálsz, akkor terpeszkedhet rajta a hiberfil.sys is. Vagy több hely marad a wear levelingnek, hogy a cellák között a fáradást jobban elossza, egyenletesítse.
(#47306) jeni: ezt kár volt off-ba tenni, ennél jobban on topic nem is lehettél volna.
[ Szerkesztve ]
-
HunChris
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Xbox One
- iPhone topik
- OLED TV topic
- E-roller topik
- Mobil flották
- Büszke apukák és anyukák topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs