Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz l1tt3rat #54139 üzenetére

    A 970 Pro-ból nincs is 250 gigás, csak 512. Nyilván, ha átlagár alatt jutottál hozzá, akkor megéri, de a legtöbben nem ilyen cserencsések. Bolti áron meg +12k az Evo-hoz képest, ami 500 gigás méretben eleve nem olcsó. A legtöbb ember nem használja ki, megveszi, benne áll a pénze és nincs kihasználva, mert alig írnak rá, szekvenciálisan sem írnak rá sokat (hogy az átvitel számítson), illetve sok embernél CPU bottleneckbe ütközik az NVMe random kihajtása, sőt, szoftveres korlát is előjön, átlag felhasználói programok (böngésző, játék, stb.) nem tudja kihajtani belőle a pluszt. Ahhoz eleve olyan gép, speciálisabb felhasználás kell, hogy ki tudd hajtani, és ne feleslegesen legyen megvéve.

    De akkor inkább az 512 gigás 970 Pro bolti árán az átlag felhasználó jobban jár egy 1 terás 860 EVO-val.

    Félre ne érts, nem a 970 Pro ellen vagyok, mert az egy nagyon csúcs SSD, csak nem mindenkinek éri meg a felárat, meg nem mindenkinek opció a gépe miatt. Ennyi erővel ajánlhatnánk mindenkinek 100-200 ezer forintos Intel Optane NVMe-t is, az még gyorsabb, az emberek még több pénzt tennének bele, és épp úgy nem használnák ki.

    Ez kb. olyan, mintha a videókártya topikban minden gépbe RTX 2080 Ti-t ajánlgatnál. Olyan embereknek is, akik nem 4K-ban játszanak, nem magas frissítési frekis monitoron, és adott esetben a procijuk sem tudja kihajtani. Nem véletlenül, hogy ilyen topikokban is a legjobb ár/teljesítményarányt keresik az emberek max. 1080p gaming igényekre, és nem az abszolút csúcsot.

Új hozzászólás Aktív témák