Hirdetés
- Itt a szentjánosbogaras Nothing Phone
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
-
Mobilarena
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
fudi2002
Topikgazda
Teljesítményben kb egy liga a 6000cl30 és a 6400cl32. Ha nem szükséges a csillámpóni, akkor mindenképp led nélkülit javaslok. (felesleges hősugárzó)
Amúgy b-s lap és nem Ks proci lévén nem fogsz tudni SA feszt állítani, ennek fényében a 6000mhz cl30 a biztosabb pont. (a gyári 0.9v SA feszhez a 6400mhz már bizonytalan, 6000mhz biztosabb választás)Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
fudi2002
Topikgazda
válasz Zsmester89 #43330 üzenetére
Inkább döntsön, hogy melyik milyen chipes. Hynix A vs Mdie.
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
fudi2002
Topikgazda
válasz Zsmester89 #43335 üzenetére
Ilyen időzítéseket hynixok tudnak csak. Azokból van két féle. A és Mdie. 2x16ot nézve az M szorosabb időzítéseket tud, az A viszont frekiben brutál. Mi a hosszú távú cél?
-
fudi2002
Topikgazda
válasz Zsmester89 #43337 üzenetére
Akkor amelyik olcsóbb vagy több gar van rá.
-
fudi2002
Topikgazda
válasz AwfulTruth #43338 üzenetére
Sztem jobb lenne a zen4-ben tanácsot kérned.
Amdhez a 6000mhz cl30 szokott lenni az optimális választás, de hogy ehhez a procihoz is jó lesz-e, nem tudom. Általában 7600(x)től felfelé, azok imcje bírta eddig.
[link][ Szerkesztve ]
-
fudi2002
Topikgazda
-
fudi2002
Topikgazda
Hu most nézem, bocs riptide wifi. Belekeveredtem.
Szóval ezekkel 7400-7600 is mehet. Ha már tuning.
Az a corsair tuti hynix adie. Ha ezt sokallod, akkor apacher 6400cl32 is tuti adie és ócó. De lehetőleg led mentest vegyél, felesleges fűtés. Adieok mennek akár 8400mhzet is.Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
fudi2002
Topikgazda
-
fudi2002
Topikgazda
válasz berke89 #43389 üzenetére
6400-6800ig nincs gond intelen, bármi bármivel megy. A varia 6800mhz felett kezdődik. Ott már lap és memória kombó számít vagy a mókolás kézzel mint opció.
Én utoljára mikor ilyen kingstonokat néztem, az időben mdieok voltak, lehet hogy ez változott, nem tudom.[ Szerkesztve ]
-
fudi2002
Topikgazda
válasz AxBattler #43392 üzenetére
6400as memókkal a normál proci esetén van/lehet küzdelem, mivel az imc sajnos nem képes 1:1-ben azt lekezelni, legalábbis ritka. 6000-ig szokott menni simán, felette lutri. Viszont APU-nál nem tudom pontosan mi hogy változott, nem követtem az újakat. Kérdezz rá a proci topikjában. Régen azok monolitikus felépítésűek voltak, memóra téren sokkal messzebbre mentek mint a ccd-kre oszott társaik.
Olyan mindenes összvér megoldásnak látatlanban Hynix Adie alapú memóriát javaslok, azok ha kell tudnak magas frekit is, de azért késleltetésekben is elég jók. De hogy a lent említettek közül éppen mit mivel szerelnek, nem tudom. (gskill ezeket régen Mdie-al szerelte, aztán szállítási nehézségek miatt cserélte ideiglenesen Adie-ra, aztán utóbbi időben megint Mdie-okat látni, szóval X)
[ Szerkesztve ]
-
fudi2002
Topikgazda
válasz feltamadas #43416 üzenetére
6000cl30-asok között nézelődj sztem.
-
fudi2002
Topikgazda
válasz Teasers #43415 üzenetére
Bármi ramokra rámennek ezek a hűtők. Általában a bepattintó füleknél rögzülnek, illetve van ami az alaplapi csavarokat használja.
Ha csak a csiniség a lényeg, akkor jó választás, persze hűt is valamennyit.
Ha ténylegesen a hűtés a cél, akkor igaziból egy 12 v 14cm-es arcitc P-s venti a ramok elé a megoldás.Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
fudi2002
Topikgazda
válasz nagydaniel95 #43425 üzenetére
Corsair3600cl16 egy biztosnak mondható választás, a többi lutri.
-
fudi2002
Topikgazda
Tudtommal gskilléknél a 8000mhzes és felette levő kitek binneltek. De egy "sima" kit is megy Adieból 8200-8400mhzet is akár, szóval kb nincs nagy értelme, csak ha 8600mhz pl a cél. A 7000cl34++ 2x16 os kiteknek egy nagy előnyük van, hogy tutira hynixA dieal vannak szerelve. 6400cl32t viszont szerelték Mdieal is és Aval is, szóval az lutri most. Viszont amdhez, 6400cl32 megpiszkálva mind2 változat tökéletes.
-
fudi2002
Topikgazda
válasz RockHaRD #43435 üzenetére
Én a 6000cl30ra szavazok. Ez egy biztos pont és optimális. Aztán ha akarod akkor ezt is emelheted akár 6200-6400cl32 körülre. Ha meghűtenéd vízzel és megfeszelnéd, még a 6400cl30 is mehetne.
Gskill Trident, ripjaws, flare x5 mind jók, corsair is.Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Xbox Series X|S
- BestBuy ruhás topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vicces képek
- Itt a szentjánosbogaras Nothing Phone
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Óra topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest