- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- iPhone topik
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Szeretnék építeni egy kisméretű 1155-ös asztali számítógépet, alapvetően hd film nézésre. (MKV HD Avi, HD Youtube stb) Az alaplap már ki van szemelve, HDMI, Optikai kimenetes ASRock Z77M, ha a jövőben játékra adnám a fejem akkor feltudjam majd bővíteni)
A kérdésem az lenne hogy egy Intel Celeron G530 vagy egy Intel Pentium G2020 elegendő lenne erre a célra, vagy áldoznom kellene egy i3-ra? Nem kell hogy gyors legyen a gép, az fontosabb hogy minél olcsóbb legyen, viszont a fentebb említett videók tökéletesen fussanak rajta vga nélkül is.[ Szerkesztve ]
A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
Pöttön
őstag
válasz membrandj #61402 üzenetére
A táp az egy Silverstone SX600-G lesz a tervek szerint.
Eredetileg egy SX500-LG-t szerettem volna, de ezt nem találtam egyik magyar forgalmazónál se, így marad a 600-as.
Mivel a gépházamba csak sfx méretű táp fér így nincs sok választási lehetőségem.Most nézem hogy az 1150 az újjabb foglalat mint az 1155? Jól le vagyok akkor maradva...
Az 1150 mivel jobb (azon kívűl hogy újjabb) az 1155-nél?
Ahogy néztem az általad ajánlott lap 1600-as ramot tud hajtani max. Nem mint ha az nem lenne elég, csak alaplapot jó hosszú távra vennék, így nem lenne rossz proci + ram terén a plusz tartalék.(#61404) ittakary
Igazábol jelenleg nincs másra igényem csak netre, hd filmezésre, zene halgatásra, adat tárolásra, max videó szerkesztésre lenne használva.
Alaplapból + tápból azért vennék combosabbat, hogy ha ne adj Isten egyszer elkap a gépszíjj és újra játszani akarok majd pc-n akkor ne kelljen kukáznom az egész gépet, hanem csak rakok bele egy jobb procit +ramot, + egy erősebb vga-t.[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
válasz Pöttön #61405 üzenetére
Egyik intel proci se használt 1600 mhz-nél gyorsabb ramokat. Z-s lap az tuning lap, felesleges.
Ha később jobb, játékos gépet csinálnál belőle, akkor asrock b85m pro4 vagy az újabb asrock h97m pro4 esetleg, ezeken mind van optikai hang + hdmi.Proci erőben ~ 10%-al erősebb talán az 1150,ipg-ben talán picit több. Nagy különbség nincs, csak itt már olcsón is van jó lap.
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
MoneyHunter
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, jó ideje csak távolról figyelem az IT világot. A PC-t otthoni szervernek, letöltőnek, videózáshoz, nagyrészt nethez és némi játékra is használom (ETS2, Mafia 2), ezért olyan mindenesnek kell. Nem tuningolok. Fontos hogy halk legyen. A jelenlegi konfigom, amiről váltanék:
C2D E6600 (2006.05.), Gigabyte GA-EP45 UD3LR (2009 10.) 2*1 GB és 2*512 MB Ram 800 mhz (2006.05.), Táp: coolink mpt-4012p (2005.12.)
Ami maradna: ház CoolerMaster RC-500-KKN1 Centurion Sileo 500 (2009 10.), 2 HDD, 1 SSD, GPU Gigabyte N240D5-512I GT240 512MB GDDR5 (2009 10.), Monitor Viewsonic VX724 [1280*1024-es max felbontás].
Amiket kinéztem:
Proci:
Intel® Pentium® Processor G3440 (3M Cache, 3.30 GHz) VAGY
Intel® Pentium® Processor G3258 (3M Cache, 3.20 GHz)
cpubenchmark szerint a 3258-as több mint 500 ponttal jobb, árban alig van különbség. Lehetséges, hogy azt érdemesebb megvenni?
Alaplap:
GIGABYTE GA-B85M-D3HTáp: Még nem tudtam választani ezek közül, melyikkel járok jobban?
SEASONIC S12 II 430W
FSP Raider 550
BE QUIET! System Power 7 450W
BE QUIET! Pure Power L8 400WMemória:
Ezek közül melyiket? Vagy van jobb 15E környékén, ami nincs a listában?
[link]
Így a végösszeg valahol 75E környékén megállna, aminek örülnék. Ha van jobb választás azt is szívesen fogadom!
Később előfordulhat GPU fejlesztés, de csak a 30-40E-s sávban!
Köszönöm! És elnézést a terjedelemért! -
jocomen
aktív tag
válasz Pöttön #61407 üzenetére
Összehasonlítás:
Sandy_Pentium._G2130 vs
Haswell_Pentium_G3420 vs
Haswell_i3_4130G3220 csak 1333 MHz-ig hajtja a RAM-okat, illetve neked fontos a 2 db RAM modul is, a DualChannel miatt.
[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
válasz Pöttön #61407 üzenetére
2db slottal is vígan el lehet lenni, 8gb-al.
Jelenleg elég 4 is, 1x4 szerintem.
Ha komolyabb gép terv van, akkor asrock b85m pro4 vagy asrock h97m pro4.MoneyHunter
Egyik se. H97 kellene kapásból,hogy tutira menjen,de felesleges.
G3220+ az a giga lap,amit írtál.
Pentiumbol a legolcsóbb éri meg.
SEASONIC S12 II 430W
FSP Raider 550
Ezek közül,de egy fsp hexa+ 400W is elég lenne bőven.Nem kell KIT 4GB-nál.
1x4GB ddr3 hyper x fury 1600 mhz.Ha gpu fejlesztés és 30 -40k, akkor viszont i5-4440 kellene,főleg ha hosszú távra tervezed,de min i3-4130. Bár az i3 is max átmeneti megoldás, évekig nem lesz jó.Egy i5 évekig is jó,de a jelenlegi vga-d mellé meg über túlzás.
Bár előtte monitor csere se ártana.
LG 22MP55HQ-P ~ 33k + 2k hdmi kábel, a legolcsóbb.[ Szerkesztve ]
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
Hobbbyt
őstag
válasz Pöttön #61405 üzenetére
Szia!
A gépválasztásba nem akarok beszállni.. (én se vennék már 1155-ös platformot, csak 1150-et. 1-2e forint nem a világ vége, de mégis csak egy most még élő platform a 1150 ami az 1155-ről már nem mondható el.)
Viszon!
Nézz utána a PicoPSU-nak. HTPC-kbe sokkal jobbak. És fele annyiból kihozható mint a SX600-G.
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
Pöttön
őstag
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget 1150-es lesz a gép, azt a pár 1000 ft különbséget megéri az esetleges plusz időtállóság.
(#61411) Hobbbyt Ahogy néztem ez a megoldás 150-200w körüli teljesítményt tud.
Az nekem meg ha bővítem a gépet akkor félek karcsú lenne.[ Szerkesztve ]
-
bakesz75
csendes tag
Sziasztok,a segitségeteket kérném.megadta magát a videókártyám,és nem tudom hogy vegyek-e másikat,vagy áttérjek a mostani géppemről(Asrock M3A UCC alaplap,Athlon 2 265 2 mag, 8 gb ddr3 memória,400watt táp,AM3.)Az újabb FM2+ Processzorba épitett videókártyásra?Van-e olyan erős hogy komolyabb játékokkal is lehessen vele játszani?
-
membrandj
nagyúr
válasz bakesz75 #61414 üzenetére
Komoly játékra egyik se alkalmas,de a te jelenlegi procid, stb se.
[link]
Ide gyere át, mert vagy komplett gép kell vagy csak vga,de egyik se tartozik ide.
Amúgy lehet,hogy a 400W táp miatt adta meg magát a vga-d. Gondolom valami noname, több éves különben írtad volna. Ha mégse, akkor pontos típust és kort írj.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
-
vond
MODERÁTOR
Üdvözletem!
Videóvágó, konvertáló gépet állítanék össze. H97+4790 és Z97+4790K között vívódom, hogy megér-e plusz 20-30 ezret, vagy kell-e egyáltalán a tuningos változat. Hűtőnek egy Thermalright Macho-t terveztem, ennél komolyabbat/drágábbat, vagy vizes blokkot nem szeretnék beépíteni.
Z97+K-s proci esetén épeszű, nem brutál tuningban gondolkodtam, s azt is csak akkor, ha szükség lenne rá, azon kívül mehet a gép akár csökkentett órajelen is (netezéshez, irodai dolgokhoz). Egyébként ez automatán így van tuning mellett is? Mert a mostani i7-4770 így viselkedik.
Nézegettem teszteket, benchmark-okat, de nem igazán tudok dönteni. Van egyébként egyik-másik procinak bármiféle hátránya, amiről tudnom kellene? Olvastam olyanokat, hogy a 4790K-ból hiányoznak valami biztonsági cuccok, de nem tudom, hogy ez fontos, vagy csak hülyeség.
Köszi!
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
titán
Ha ilyen jellegű feladatokra keresel gépet, gondolkoztál 5820K-ban? Valóban drágább platform, főleg a ddr4 memória miatt, de a 6 mag előnye cpu igényes felhasználás esetén elvitathatatlan. És azt is az egekbe lehet húzni, ha gyors egyszálas teljesítmény kell. Persze nem tudom, hogy mennyi a forrás.
Egyébként a 4770-et váltaná, vagy a mellé érkezne másik gépnek?
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
vond
MODERÁTOR
válasz schawo #61419 üzenetére
Köszi!
Új gép lenne, a 4770-es és egy 3770-es mellé. Igazából ezekkel sincs semmi probléma, csak gondoltam akkor már legyen a lehető leggyorsabb, ami még nagyjából belefér a keretbe. Eredetileg "csak" a H97+4790-ben gondolkodtam, aztán bekúszott a tuning lehetősége. Kérdés, hogy egyáltalán szükségünk van-e rá. Tudom, ezt végül nekünk kell eldönteni.
Egyébként mennyire lenne ördögtől való egy H97+4790K, csak a +400MHz miatt? És foglalkoznom kell azokkal a biztonsági cuccokkal, vagy nem?
Nézegettem az 5820K-t, meg a hozadékát is, de azért annyira nem szállhatok el az árral. A proci plusz 15k, alaplap sincs nagyon 60k alatt, meg ugye ott van a DDR4-es memória is.
-
titán
Megér-e +20-30 ezret 10% nyereség? Szerintem annyit nem. Ha nem akarod tuningolni, akkor nem is muszáj szuper tuningos Z lapba tenni. Vehetsz alá olcsó Z vagy H lapot is. Akkor a két CPU közöz 11-12ezer a különbség, annyit mindenképpen megér.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
vond
MODERÁTOR
válasz schawo #61421 üzenetére
Akkor lehet, hogy az lesz, hogy átcsoportosítok ide 10 ezret, és belenyesem az i7-4790K-t egy jó tápellátású, megbízható, de mégsem túl drága H97-es lapba. Aztán munka alatt csapathat 4.4 GHz-en. Ehhez nem kell semmit húznom rajta, ugye? Ha kell, akkor felpörgeti a turbo órajelre, mint most a 4770-es?
Köszi a segítséget!
-
rdanii13
tag
Hali!
Olyan kérdésem lenne, hogy a mostani alaplap+procimat(asrock z68 pro3 gen3, intel pentium g860) érdemes lenne lecserélni 1150-es alaplap+proci-ra? Van-e annyi különbség a kettő között hogy legyen értelme? Egyelőre ha váltanék ugyanígy valami gagyibb procira aztán későbbiekben erősebbet. (lehet ez egy barom kérdés volt ) -
sitotomi
tag
Sziasztok!
Intel Core i5-4440 vagy Intel Core i5-4570
Egy árban van mindkettő, szerintetek melyiket érdemes venni?
Fórumokon inkább a 4440 az ajánlott több fele, viszont összehasonlító teszten a 4570 hangyaf.sznyit jobb.
pl: [link] -
Carver77
csendes tag
Sziasztok!
Mini Itx-be,gtx 750 ti oc,kártya mellé milyen processzort javasoltok?I5?Játékra,meg mindenre....Köszönöm.
-
mihályos
csendes tag
i3 3220 IGPU az erősebb, vagy egy gt 9800?
-
pilu85
őstag
hali 4770s 1 hó garival plusz 30k = 4790k 3 év garival. megéri?
"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
membrandj
nagyúr
válasz pilu85 #61439 üzenetére
Teljesen más a két proci. Az S az csökkentett órajelű, a K pedig tuning verzió, amihez komoly z97 lap kell,hogy értelme is legyen. Esetleg bios frissített z87.
Be lehet rakni h97-be is, csak akkor nincs sok értelme a K procinak.
Akkor már ott a sima 4790 olcsóbban.
Milyen lapba? Milyen vga mellé? Mire? Táp?Hűtő?Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
pilu85
őstag
válasz membrandj #61440 üzenetére
egy egyszerű z97 msi lapom van. 1gb 2400as ram. asus 780 vga alapon lenne hsználva. ami ugye máris 4 ghz az turbozik 4,4 re.
"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
pilu85
őstag
válasz membrandj #61443 üzenetére
táp corsair rm 550 a lap pedig MSI Z97 G43 . a hűtő meg egy jó nagy thermaltake 12centis ventivel, a tipusát nemtudom.
-
-
pilu85
őstag
válasz membrandj #61445 üzenetére
50ér volt használtan. de figy alap 4 ghz. kmoly lappalmenne 4,5öt az meg minek.
[ Szerkesztve ]
-
Nyám-nyám
csendes tag
Sziasztok!
Van egy első generációs Core 2 Duo gépem. Ezt szeretném korszerűsíteni. Főleg iroda célra, adattárolásra használnám. Tudtok ajánlani bő 100 ezres keretért CPU+alaplap+memória kombót? 450 W tápom van, az elég mostanában?
Egyébként egyetlen játék tetszik igazán, a Wolfeinstein: New order. Az ehhez is jó konfig mennyivel lenne drágább?
-
gtamate2
veterán
válasz Nyám-nyám #61447 üzenetére
4 Gb Memória (10k) + G3220 (17k) + MSI H81 /ha nem kell hdmi port/ 13k + 120 gigás ssd /ha sok program van, ha kevés akkor elég a 60 gigás is/ 20k. Még mellé egy gtx 750-et ha beteszel akkor tudsz vele játszogatni is /akár újabb játékokkal/. Ha max a wolfeinstein a cél akkor használtan nézz egy HD 7770-et.
A tápodnak kellene a pontos típusa.
[ Szerkesztve ]
*Sn0w
-
Nyám-nyám
csendes tag
válasz gtamate2 #61448 üzenetére
A táp Corsair, közelebbről nem tudom a típusát. Anno itt a Ph!-n tesztelt, dicsért darab volt.
Ez a proci:[link] megér 10 k többletet? Ugye csak +500 MHz a különbség. A mostani gépem 2.4 Ghz-es C2D, ehhez képest számottevően gyorsulni fog a 3 Ghz-es pentiummal is? Fontos szempont, hogy érezhető legyen a különbség az új konfig javára.
A ház szerintem mATX lapot nem vesz be, csak normál méretet. A monitorom amolyan ruszki röntgen ágyú, junoszty tv stílusban. Ezt tudja etetni ez a kártya?Amúgy szuper, hogy akár 40 k-ból ki lehetne hozni a freshelést.
-
gtamate2
veterán
válasz Nyám-nyám #61449 üzenetére
Nem ér meg annyi töbletet. Amelyik ház tudja az ATX-et az általában az mATX-et is (legalábbis nekem a 10 éves házaimba is mentek). Ez a proci már jelentősen gyorsabb mint a mostani c2d, ettől feljebb az i3 van már de excellre meg ilyen munkára teljesen felesleges, ott az ssd azt viszont nem szabad kihagyni mert elképesztő sebessége lesz a gépnek tőle. A kártya bármit meghajt (az alaplapi is akár), de egy értelmes monitort mindenképp érdemes szerintem beszerezni, sokat javít az is a felhasználói élményen.
A táp akkor rendben, az maradhat
*Sn0w
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Filmvilág
- Őskoczka
- Öregszem
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest