- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
brumi1024
veterán
Oké, megkaptad a választ a konkrét típusról, túlárazott. Senki nem gondolatolvasó, hogy kitalálja, hogy mire használná a barátod a gépet: 3D tervezésre, hardcore játékra, napi hurcibálásra vagy asztalon, netezésre. Így elég nehéz helyette bármit is ajánlani. Így akár ajánlhatnék helyette egy ilyet is, mert nem mondtad meg mi a keret, és erősebb az általad linkeltnél... De ha nem játékra kell akkor ez teljesen felesleges. Nem véletlen vannak odarakva azok a kérdések.
(#35044) Borote: A fényes fém sem biztosan jó, az is koszolódik, karcolódik, ha olyan. Amúgy ez a csoda jut eszembe a fényes fémről
-
D4v3
őstag
(1) Maximális keretösszeg Ft-ban?
150k a max.
(2) Kijelző mérete, felbontása, fényes, matt?
Kvázi mindegy, monitorra lenne dugva nagyrészt.
(3) Notebook súlya?
Nem számít
(4) Felhasználási kör (játék, munka stb…)?
Azért valahogy fussanak rajta az újabb játékok is, de inkább régiekkel játszom rendszeresen (Smite, HoN, ilyesmik). Illetve pókereznék rajta online, sok asztalon, adatbázis szoftvert használva mellette, úgyhogy ehhez kell valami teljesítmény is.
(5) Mi a fontosabb számodra, a megbízhatóság vagy a teljesítmény?
Számíthassak rá pár évig legalább és ahogy fent írtam, ne okozzon gondot neki a munka sem.
(6) Operációs rendszerrel, ha igen milyennel vagy FreeDOS-al kéred?
Nem kell op. rendszer.
(7) Tárhely (HDD) és memória (RAM) mennyisége?
500gb+ illetve 4GB+
(8) Egyéb kívánság (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Két monitort használnék rajta.
(9) Eddig kinézett notebookok, linkeld be a boltot (Ez azért fontos, mert ha jót választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresni)
Totál hülye vagyok a notebookhoz.
(10) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Augusztusig kéne legkésőbb.
(11) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
Lehet akár használt, de jó állapotú is.[ Szerkesztve ]
-
titán
spyduck, Borote, brumi1024
-
AMD Power
titán
Egyenlőre nagyon baba a kis G580.
-
Krisz79
őstag
Ezen 2 gép közül melyik jobb a dual core, vagy az i3
Lenovo IdeaPad G580AH laptop
LENOVO IdeaPad G580AH,...
Intel® Pentium Dual Core B960
4GB
1TB
15.6
1366x768
HD LED fényes TFT
GeForce GT 635M
DOS
2 év
Sötétbarna
LENOVO-G580-59-366658
Bruttó ár:
123 900 Ft
vagy:Lenovo IdeaPad G580AH laptop
LENOVO IdeaPad G580AH,...Intel® Core™ i3 2348M
4GB
1TB
15.6
1366x768
HD LED fényes TFT
GeForce GT 635M
DOS
2 év
Sötétbarna
LEN 59-366678
Bruttó ár:
137 900 Ft
Itt néztem:
[link][ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Krisz79
-
zoty0
tag
Helló,
1. max 30.000 Magyar Forint , De ha olcsóbb az csak jobb olyan 20ezer körüli is lehetne , de lehet jobban járok ha 30, 25 és 20 ezer forintosra külön kérek 1-1-1 ajánlatot.
2. Jó legyen, esetleg a betekintési szög lehet jobb .
3. m1 persze ne 3 kg legyen
4. Filmezés ( ritkán HD ) ( BR nem lesz soha sem 3D ) , Net , flash és társai , esetleg régi játékok dosbox stb.......
5. Megbízhatóság
6. m1 csak menyen. (bár amennyi a keretem annyiba kerül a win )
7. Ram: videózás / nettezésre elég legyen , HDD: Nem kell terra elég 100GB körüli érték esetleg 200 de az már lehet drága.
8. usb, töltő dugasza jó legyen .
9. nem találtam .
10. Kecskeméten ( semmi posta esetleg Bács-kiskun megyében ) , még a nyár elején esetleg májusban.
10. használt új m1Választ előre is köszönöm,
ÜDV:ÉNcs go
-
stratova
veterán
Próbálok jóhiszemű lenni és a fenti lista + ármegadást tájékozatlanságnak betudni:
Válasz itt 50-55e körül kapsz olyan gépet, ami a mai viszonyok között böngészésre filmezésre még elegendő, 1080p-re már határeset (az legalább 2.0 GHz-es C2D CPU-t feltételez, vagy GPU-s gyorsítást, ami viszont ilyen korú gépeknél még nem egyértelmű és elvárható).A 30e Ft-os kategória, már inkább csak noscript és egyéb nyalánkságok (videólejátszásra MP-HC) mellett mondható használhatónak pl. youtube-on 720p-nél. Filmezésnél (nem online hanem pl. MP-HC használatával) felirat és bitráta függvényében birkózik meg akadásmentesen (összetettebb animált szövegezésnél [MKV] be-be akadozhat a lejátszás).
Ez tapasztalat mivel Pentium M760-as gépet is nyúzok 2x1 GB RAM-mal.[ Szerkesztve ]
-
zoty0
tag
Bocs, hogy újat nyomok, így könnyebb
Én komolyan gondoltam.
És ha kivesszük a HD tartalmat és max 480p , nettezés alatt facebook, gmail és társaira szűkítjük .
Az edigi ajánlatokat meg köszönöm
ÜDV:ÉN
( azzal 100%-ban tisztában voltam , mert szétnéztem itt-ott , hogy enyiért nem kapok valami jót, még asztali vonalon sem , de magam megnyugtatására itt is felettem a kérdést, az a baj, hogy egy netbook túlságosan is buta .cs go
-
nash2
tag
Sziasztok,
(1) Maximális keretösszeg Ft-ban? 170000
(2) Kijelző mérete, felbontása, fényes, matt? 15,6 HD felbontás elég, külső monitort használok általában
(3) Notebook súlya? nem lényeges
(4) Felhasználási kör (játék, munka stb…)? is-is, multimédia, virtuális gépek futtatása 3D-igényes játékok gyakran
(5) Mi a fontosabb számodra, a megbízhatóság vagy a teljesítmény? teljesítmény
(6) Operációs rendszerrel, ha igen milyennel vagy FreeDOS-al kéred? FreeDOS vagy Linux mindegy
(7) Tárhely (HDD) és memória (RAM) mennyisége? min. 500 GB HDD és 4 GB RAM
(8) Egyéb kívánság (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) USB 3.0, lehetőleg Ivy Bridge chipset
(9) Eddig kinézett notebookok, linkeld be a boltot (Ez azért fontos, mert ha jót választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresni) 5520 Core i3 5521 Core i3 ULV Samsung NP370R5V
(10) Mikor lenne esedékes a vásárlás? napokon belül
(11) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? használt is lehet, csak legyen még rajta garancia[ Szerkesztve ]
Nash
-
spyduck
nagyúr
-
Chaser
legenda
válasz stratova #35074 üzenetére
Nyilván nem egy csúcs állapotban levőre gondoltam. Külföldi bill, gyenge akku, stb azért kihozható úgy. Legalábbis illene. Én 50-ért árulok egy újszerű T61-est ami magyar lokalizációs, nagyfelbontású és nem kapkodnak érte
Borote
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
mutyuru
aktív tag
Sajnos ennyiert eleg nehez lesz notit kapnod, mint azt olvashattad is.
Szerintem ezekkel probalkozz:- IBM/Lenovo T42/T43 (T60 vagy 61 nagy szerencsevel, de ki tudja )
- HP nc6400/6000 vagy nc4400/4000 (nx szeriat inkabb ne)
- Dell Latitude D5xx/6xxEsetleg szamitasba johet, ha van barmilyen cegnel IT-s ismerosod, mert tobb helyen 3-4 evenkent cserelik a notikat.
Pro:
- viszonylag jo uzleti notikat lehet szerezni olcson
- kapsz hozza feltelepitett Windows-tKontra:
- nagy az esely, h sokat futott gep
- semmi garancia es barmikor barmi gallyra mehet benne - problemas lehet a csere alkatresz -
Dhampir
félisten
Kapcsolódván az alábbiakhoz, a dekadens tanulóifjúságot vissza kell terelnünk népünk nagy művészei által tansegédletként elkészített propagandaanyagok pedagógusi módszerű átplántálásával, a munka becsületének bizalmába és erényességbe oltott életre nevelés és a béketerv megvalósulásának reményében:
Makk Marci[ Szerkesztve ]
-
mcll
senior tag
Sziasztok!
Lányomnak fősulira kellene egy libatop, és ehhez kellene egy kis segítség hogy mi az ajánlott. PB-t ne, arról azt hallom hogy ultragagyi, a legalja.
Elvárások:
- Hosszú akkuidő
- Normál laptop méret (15,6" LED kiejlző), netbook felejtős
- Magyar billentyűzet, lehetőleg numerikus paddal
- 2 magos (2-2,4GHz) (HD filmek)
- Normál napi használatra, tehát net, office, kisebb játékok, azaz amit egy fősulis lány szokott használni.
- 4GB RAM (DDR3)
- Mindenképp új gép, min 2 év garival
- Jó lenne ha gigalanos lenne mivel itthon gigás a hálózat és itthon zömével kábelen fog lógni
- Wifi nem árt ha 300mbps
- Webcam
- Megbízható, strapabíróÉs ami fontos, hogy 120e-be beleférjen
Mit javasoltok?
"Microsoft gives you Windows... Linux gives you the whole house."
-
Dhampir
félisten
-
runner 125
nagyúr
A512 (+ 8k a gyári 3. éves garanciavbővítés), A532, Travelmate 3 év biztosításos garival, vagy ha komolyabb játékok futtatására is lesz használva, akkor a szokásos G580.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
-
félisten
válasz runner 125 #35089 üzenetére
... pontosabban a szokásos G580.
(#35090) veector
Én várnék, ha nem szorít az idő...[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Borote
addikt
válasz runner 125 #35089 üzenetére
Megnéztem ezeket a Travelmate-eket... A P253 annyira nem tetszett, de a P453 az meglepett, szerintem egészen korrekt gép (szigorúan az árkategórián belül), kellően masszív, matt felületek, a 3 év baleseti garancia pedig elég nagy fegyvertény + Ivy i3. És akkor jöjjön most az árnyoldala, a billentyűzete nem tetszett, a kijelző a szokásos gagyi TN (de legalább matt), tehát összehatásra a Fuji szimpatikusabb.
Ja, lehetséges, hogy az új 3521-eknek más a touchpad-ja, ez is kattog, de távolról sem annyira.
(#35090) veector: kérdés, hogy lehet-e majd Magyarországon kapni, mert az eddigi 14"-osokat nem lehetett itthon kapni. A fényességére kíváncsi vagyok én is, majd kiderül.
-
ervin1979
tag
Kérnék segítséget.
(1) Maximális keretösszeg Ft-ban?
110-140k de ez rugalmas, feleslegesen nem akarok túl drágát venni.
(2) Kijelző mérete, felbontása, fényes, matt?
15,6 kell, tárgyalások folyamatos résztvevője lesz,
(3) Notebook súlya?
számít, minél könnyebb illetve vékonyabb legyen, de nem kell ultra book, napi hurcolás alatt lesz, rázkódás bírás is fontos, dvd olvasó nem kell!
(4) Felhasználási kör (játék, munka stb…)?
Irodai, netezés, email, egyszerre több kisebb teljesítményigényű progi futása, full hd film lejátszása, némi játék, de ez utóbbi nem lényeges
(5) Mi a fontosabb számodra, a megbízhatóság vagy a teljesítmény?
Számíthassak rá pár évig legalább és ahogy fent írtam, ne okozzon gondot neki a munka sem.
(6) Operációs rendszerrel, ha igen milyennel vagy FreeDOS-al kéred?
Nem kell op. rendszer.
(7) Tárhely (HDD) és memória (RAM) mennyisége?
500gb+ illetve 4GB+
(8) Egyéb kívánság (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…
néha két monitort használnék rajta
(9) Eddig kinézett notebookok, linkeld be a boltot (Ez azért fontos, mert ha jót választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresni)
http://firstshop.hu/termek/53329/lenovo_ideapad_15_6_hd_led_g580_59_366658
Az Asus 15,6 hüvelykes K55VJ
A Series 3 NP350E5X
(10) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Amint mondtok ár/érték javaslatot
(11) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
csak újTHX
[ Szerkesztve ]
-
andree04
aktív tag
NOTEBOOK » PACKARD BELL EasyNote TV44-HC NX.C0MES.003 Fehér/Kék 100K IPON
Legfontosabb tulajdonságok:Alap felhasználás lesz,internet,multimédia,Op rendszer az mindegy milyen,nem is kell ha olyan van.
PROCESSZOR: Intel Core i3-3110M 2.40GHz
MEMÓRIA MÉRET: 4GB
MEMÓRIA TÍPUS: DDR3
KÉPERNYŐ ÁTLÓ: 15,6"
FELBONTÁS: 1366x768
LED KIJELZŐ: Igen
INTEGRÁLT VGA TÍPUS: Intel HD Graphics (2/3/4000)
MEREVLEMEZ (HDD): 500 GB
OPTIKAI MEGHAJTÓ: DVD-RW
OPERÁCIÓS RENDSZER: Linux
WLAN (WIFI): Igen
VEZETÉKES HÁLÓZAT: 10/100MBps
USB PORT (2.0): 2 db
USB PORT (3.0): 1 db
KAMERA: Igen
KÁRTYAOLVASÓ: Igen
HDMI: Igen
SÚLY: 2,6 kg
Szerintetek megéri,tudnátok akkor ajánlani mást ebben az ár kategóriában,persze olyan helyen kell ahol lehet részletfizetéssel vásárolni.Köszönöm -
Lacces
őstag
Sziasztok!
Ez csak egy felmérés lenne, hogy vannak-e erre alkalmas notebook-ok:
(1) Maximális keretösszeg Ft-ban: 120.000Ft (használt), 160.000Ft (újonnan)
(4) Felhasználási kör: AutoCAD, gépészmérnöki programok. (Esetleg LOL mint játék, amit nyúzz)
(5) Mi a fontosabb számodra, a megbízhatóság vagy a teljesítmény: 3évig legyen jó, és addig bírja a teljesítmény.
(+1) Elsősorban Intel proci, mert ahogy olvastam az AutoCAD-hez ez még jobb választás, mint az AMD-s társai.
Példa noti
Mennyire találhatunk ebben az árszegmensben AutoCAD-ra alkalmas notit? (Azért elsősorban noti a PC helyett, mert akár hova viszi magával, mindig tudja folytatni a munkát/tanulást, ha hétvégénte utazna egyetem-otthon között)A válaszokat előre köszönöm.
-
nash2
tag
válasz spyduck #35077 üzenetére
Köszönöm a választ. Tetszik a Dell is, viszont 370-esnél vonzó a matt kijelző, a gigabites ethernet, és a kb. 20%-al gyorsabb Radeon. SSD ott is mehetne bele, eleve 8 giga rammal jön, viszont az akkuja nem kivehető...Ez mennyire lehet gond ? Gondolom a töltés management szoftveresen meg van oldva, viszont ha melegszik az akku, azzal semmit nem lehet kezdeni, mindenképpen gyorsan tönkremegy. Valakinek esetleg van valamilyen tapasztalata ezzel kapcsolatban ? Z500-ak ugyanez a helyzet, az akksi nem kivehető....
[ Szerkesztve ]
Nash
-
Chaser
legenda
válasz ervin1979 #35093 üzenetére
Sztem mindenképp matt kijelzőset vegyél, elég cink egy tárgyaláson ha tükröződés miatt nem jól látsz valamit. Ebben az árkategóriában Fuji A512, belefér akár i3-mal + 1év garkiterjesztéssel. De pentium + SSD párossal sztem előrébb leszel. Optika ebben a méretben 99.9% van a gépekben. Legfeljebb a helyére raksz optibayt ha úgyse használod a dvd-t.
15.6" hogy nagyon könnyű is legyen, matt is legyen, szerelés is korrekt legyen, gari is sok legyen meg szervizháttér is jó legyen, más nem nagyon van újan.
A532 is belefér, de A512-vel sincs gond.szerk: nash2 Z500-nak fix akkuja van? Ez nekem új. Konkrétan én netto baromságnak tartom az ilyet, amilyen minőségűek a mostani akkuk pláne.
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- ZIDOO médialejátszók
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- PlayStation 5
- Okos Otthon / Smart Home
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen SSD-t vegyek?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Politika
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Poco X6 Pro - ötös alá
- További aktív témák...
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest