- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
VA312
friss újonc
Sziasztok! Jelenlegi HP 15 bs028nh 6 éves laptopomat szeretném lecserélni újabb, modernebb darabra.
Gondoltam kezdésnek beteszem azt a két laptopot, amit eddig kinéztem. De a téma összefoglalóba ezekre kapásból azt írtátok, hogy nem jók, így most még inkább kell a segítség... (Kinézett laptopok: Lenovo IdeaPad 3 82H8025RHV, ASUS VivoBook 15 A1500EA). Természetesen kicsit sem ragaszkodom ezekhez, csak ennyire értek a témához. Viszont a munkám során sokat használom a laptopot, ezért szükségem van egy megbízható darabra. Következők a paraméterek:
1. Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Minél hamarabb, amint megtalálom a megfelelő darabot.
2. A gépre szánt összeg forintban?
200.000 - 300.000 Ft (szerintem nekem nincs szükségem 300-at megközelítő laptopra, de ha azt mondjátok, hogy az elvárásaim inkább azt az árat közelítik meg, akkor tudok rá szánni 300 ezer körül is).
3. Felhasználás?
Gyógypedagógusként dolgozom Digitális kultúrát tanítok sérülteknek és ehhez szükséges anyagokat állítom össze a gépen. Digitalizálom az óraterveket, tananyagokat. Sokat használom a Word, PowerPoint programokat, és az átlagnál azért többet gépelek, de nincs tervben, hogy egy 700 oldalas regényt írjak. Illetve hobbi szinten elkezdtem foglalkozni az Inkscape vektorgrafikus programmal. A régebbi laptopom elég nehéz, jó lenne ha az újat könnyebben tudnám hozni-vinni magammal, de nem ez a legfontosabb.
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem szempont.
5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Nincs különösebb elképzelésem. Viszonylag sokat nézem egy nap a képernyőt, ezért jó lenne, ha egy képernyőhöz képest szembarát lenne.
6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Munkahelyre szoktam bevinni (hetente 1x-2x), időnként jön velem, ha elutazok (kb. 3 havonta egyszer).
7. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Nem kell.
8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
Nincs különleges elvárásom.
9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Nincs.
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Újabbat preferálnék, de nyitott vagyok egy használt laptopra is. -
Dr. Akula
félisten
válasz VA312 #176151 üzenetére
Nem teljesen értem a csere célját. Amit felsorolsz használatnak, azt a legalapabb gép is tudja teljesíteni - a te jelenlegid is. Miért cserélnéd? Ugyanakkor rászánsz rendes összeget, és mégis csak ilyen Ideapad / Vivo... félékben gondolkodsz, holott egy Thinkpad is beleférne. Pláne hogy használtban is benne lennél, és hát ennyiért alig használtból is kapsz már kulturáltat. Azt mondod túl nehéz a mostani, de amit belinkeltél kinézettnek, egyik alig 10 dekával könnyebb, a másik 30-al. 2 párizsis zsömle...
Ennyi pénzért van pl. Lifebook U9311, 11. gen Intel procival, 0.9 kg!! feleannyi sincs mint a mostanid. Ha a súly számít, ez inkább a te embered, mint valami Ideapad. Hasonló konfig a Thinkpad T14 Gen 2, de az valamivel több, úgy 1.5 kg. Ez is kb. 300k Ft használtan.
-
SirRasor
addikt
Sziasztok!
Otthoni szimpla netezős laptopnak van most jobb ár/érték arányú 160k környékén?
Acer Aspire 3 A315-56-51AW Black NOS Laptop
i5 4 mag 8 szál azért minimum, illetve a 8 GB ram, tehát annál ne legyen kevesebb/gyengébb. Többi paraméter mindegy.[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
veterán
válasz SirRasor #176153 üzenetére
Ez egy 10. generációs gép, évekkel ezelőtt kifutott már. Nem venném meg, bár olcsónak olcsó. Hol volt eddig? Mi történt vele? Miért nem adták el 3 éve?
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
SirRasor
addikt
válasz SeniorTilla #176154 üzenetére
Ráadásul vaksi is vagyok, mert már nem rendelhető
Nem baj, lett helyette egy sokkal újabb HP 250 G9 kb. hasonló speccel és nem sokkal drágábban.Make Love not war!
-
veterán
-
SirRasor
addikt
válasz zombei #176156 üzenetére
Nem tudom, nem is értem mit ír. Nekem egy asztali Ryzen 7600X-em van 32 GB RAM-mal, de hogy jön ez ide?
Egy munkatársamnak kell, akinek jelenleg nincs gépe. A nincsnél szerintem ez pont annyival jobb, amilyen, nem? (szóval egy szóval se írtam, hogy mit cserélnék mire, csak mutattam egyet és kérdeztem, hogy van-e jobb ár/érték arányú jelenleg)A fentit találtam neki első körben, csak nem vettem észre, hogy már nem lehet kapni.
SeniorTilla HP 450 G8-at fogtam, igaz az 380k környékén volt és azt mondom már talán nem hulladék. Fogtam még fél millás Dell Latitude E5580 és 5590-eket, az is már egy fokkal jobb, mint egy ipari hulladék, de elég hamar tönkre is mentek.
Mit várok ennyi pénzért? Szerintem mind1. De az is biztos, hogy 200-ért se fogok sokkal jobbat kapni a fentiek fényében.
Munkatársnak meg minél olcsóbb kell, de legalább azt felfogta, hogy ne celeron szint legyen 4gb rammalEzért is kérdeztem feljebb, hogy annál van-e esetleg hasonló áron jobb ár/érték arányú gép, de ahogy nézem a kínálatot, nincs nagyon. Elkeserítő a felhozatal.
Egyébként azt a linkelt Acer Aspire 3-at pár hónapja még meg tudtam venni egy másik munkatársamnak és annyi pénzért teljesen korrekt volt az anyaghasználattal együtt is.
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
veterán
válasz SirRasor #176158 üzenetére
Változik a piac, abnormálisan lent voltak az árak már vagy egy éve. Érdekes módon csak kishazánkban... Most talán visszaáll a normális szintre.
Akkor amikor minden felment a duplájára, a notebookok meg lementek, azt lehet és kell is várni, hogy ez az állapot meg fog szűnni. Az autóknál dettó.
[ Szerkesztve ]
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
426os
őstag
Sziasztok!
Asszonypajtásnak keresnék egy laptopot. Jelenleg egy 5-6 éves 15"-os undormány, olcsó, lassú (még SSD-vel is) konzumer Lenovo-t használ, aminek én a látványától is sikítok és mióta időnként kölcsönkéri (amikor csak lehet) az én e6430-am, szeretné lecserélni.
Az elvárások nem nagyok:
- Használat: online adminisztratív, szerkesztői munka sok dokumentummal, megnyitott böngészőlappal plusz közösségi oldalak, Youtube stb.
- 14", HD+ elég, jó lenne IPS, de nem feltétel
- hosszú akksi idő (legyen cserélhető az akksija relatíve egyszerűen, hogy vehessünk bele újat, ha kell)
- masszív, strapabíró felépítés, de azért ATG nem kell
- Lehetőleg világítós, kényelmes billentyűzet (numpad nem kell)
- Integrált VGA nem kell, egy 4.gen I3 vagy i5 bőven megteszi
- legyen halk
- RAM: min 8GB
- Bluetooth, stabil Wifi
- SSD-ből jó lenne, ha standard Sata2-es foglalata lenne, hogy a meglévőt átrakhassuk
- Működjön jól Dell D6000 usb-s dokkolóval
- Következő 5 évben ne kelljen lecserélni, ha nem muszáj
- Keret: max 3-400Eur, elsősorban használt, üzleti
- Lehetőleg Dell gépet szeretnék. (munkaeszközként használtam az elmúlt években sokezer eurós üzleti HP és Thinkpad munkaállomásokat, de egyikkel sem voltam olyan elégedett, mint a jó öreg e6430-al.Tulajdonképpen az e6430 (SSD, 8GB, 3rd gen i3) is teljesíti az elvárásokat, de egy kicsit újabbat, karcsúbbat, halkabbat, erősebbet, időtállóbbat szeretnék neki.
Milyen irányban lenne érdemes nézelődni? 7450/70/90? vannek ezek még olyan megbízhatóak, mint a régebbi modellek?
Köszönöm előre is!.
-
l.istvan92
lelkes újonc
Sziasztok!
Laptop vásárlás előtt állok, de nem igazán követtem a változásokat az utóbbi években, viszont vannak dolgok amik eléggé megmaradtak és ezekben szeretnék tanácsot kérni.
Acer, Asus és Lenovo márkákat néztem elsősorban.
Mi a helyzet garanciális részen? A Levono még mindig problémás?
Digiprime/Radium kerülendő? Más helyekhez képest kb 100 ezerrel olcsóbban találtam meg a kinézett laptopot és így sajnos felmerül kérdés.
Illetve mik a tapasztalatok a notebook.hu-val és a laptop.hu-val kapcsolatban?
A jelenlegi laptopommal belefutottam néhány szervizzel kapcsolatos problémában ezért próbálok még körültekintőbb lenni.
A válaszokat előre is köszönöm.
ui: Elnézést, ha nem megfelelő vagy kényes kérdést tettem fel. Kérlek jelezzétek és törlöm.
-
426os
őstag
válasz memorix #176164 üzenetére
Egyelőre a saját gépemből indulok ki, ami 10+ éves és köszöni jól van. Az újabbak ennyire leromlottak már minőségben? Melyik az a széria, amivel érdemes lehet még tervezni, akár kicsit drágábban is? Mondjuk többet nem látok érte kiadni, mert akkor inkább veszek egy e6440et, ami még mindig bőven jó, töredék pénzért.
.
-
veterán
válasz 426os #176166 üzenetére
Egy 10+ éves géppel hogyan lehet dolgozni, netezni, stb? Ez már annyira őskövület, hogy a mai követelményeknek nem felel meg, hiába működik.
Az új (mondjuk 5 évre visszamenőleg) gépeknél mindnehol érvényes a fogyasztói társadalom működése: minél olcsóbb legyen, nagy haszonnal. Ez nem a minőség emelkedését jelenti.
-
HARDVERAPRÓD
válasz l.istvan92 #176165 üzenetére
Szia. Amit javasoltak a gaming topikban a Legion, Intel 12500H-val, az pl jó választás
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Úgy néz ki, hogy munkahelyemen 5 éves HP Probook 440 G4-em lecserélhetem. Úgyhogy ennek az utódját keresem
most, de nem sürgős ha bármi jó ajánlat várható akkor tudok
2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
első körben 3-400k körül gondoltam, de majd meglátjuk mi jön ki belőle bár nem nagyon vagyok most képben az árakkal
3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
munkára szeretném használni általában sok nagyméretű excel tábla, persze levelezés illetve néha egy kis programozás
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
nem
Full HD matt IPS és jó lenne váltani 15-ös méretre, mert sokszor hiányzik a numerikus billentyűzet, illetve már öregszem is Igaz sokszor monitoron használom
nagyrészt irodában, de hordozás is
nem ártana a WIN11Pro
min.500 m2 SSD 16Gb RAM nem ártana szerintem
HDMI és(vagy) VGA
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
inkább új kellene, de indokolt esetben a számla és a gari a fontos -
verycool
tag
Üdv.
Nincsenek igazából igényeim, de ár értékben szeretek mindig vásárolni. Illetve itt a megbízhatóság fontos még nekem és talán pár hónapig mobilnettel kell neteznem, valsz. 4g lte router, ezt nem tudom mennyire lehet fontos. Nem tudom a 2 olcsóbb modell közül van e valami extra különbség. Az intel és AMD között, bár azt olvastam jobb lehet az intel ebben a szériában az amd -nél az amd -nél ddr5 memória gondolom sokat dobhat extra felhasználóknál bizonyos esetekben. A kijelző biztosan nem érdekel hogy mennyivel jobb nekem 75hz asztali is maga a csoda, de egyébként a fogyasztáson nem tudom sokat dob -e WQHD IPS | 165 Hz a Ryzen confignál másrészt érdekelne a 15-17 colos között is ugyanabban a kategóriában nagy e különbség. Szóval én igazából magyar billt és a 10 eurós + árért a frisseb wificardot adnám hozzá itt https://prnt.sc/rfW826PzPqrQ a másik AMD config ezen linken https://bestware.com/en/xmg-core-15-m22.html Összegezve a kérdés ár/teljesímény mert a kijelző nem fontos hogy jobb legyen, főleg ha sokat fogyaszt, tehát a proci és a memóriát figyelembe véve illetve az eltérő Wifi kártyák tekintetében van-e valamelyik felé lényeges különbség. Illetve az anyaghasználat, ha jó a leírás az Inteles XMG Focus 15 (M22) az "aljára ír műanyagot" mást nem tett hozzá, az AMD -vel szereltnél XMG CORE 15 (M22) "kijelző fedél és felső tok alumínium, kijelző keret és alsó tok műanyagból. Nem tudom, hogy mindkettőnél ez a valóság vagy az Inteles teljesen műanyag azért nem volt további kiegészítés. Természetesen az Oasis is különbség de azt biztosan nem használnám a hűtést. Az AMD az OASIS ready és a kijelző miatt 120 euróval drágább.
holnap
390 000 Ft
3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Hobbi, játék nem komoly igényűek.
Nem fontos
Nem fontos.
Nem jellemző.
Win 11
500Gb SSD
HDMI
Új -
Thocy a ZAGY
tag
válasz SeniorTilla #176167 üzenetére
Ez ugye a munka jellegétől is függ. Én is egy pont 10 éve újonnan vásárolt Dell Latitude e5430 laptopról írok, amelyet munkára is használok. I3 (3110m) 8 GB memóriával és SSD-vel szövegszerkesztésre, táblázatkezelésre (nyilván nem nyolcmillió soros agyonmakrózott), alapszintű böngészésre, hobbi webszerkesztésre, kis bohóckodásra pár képpel teljesen jó.
Nyilván már elég retró a kinézete, illetve a mai hasonló méretű gépek fele ilyen nehezek, és persze jelentősen gyorsabbak is tudnak lenni, de egyrészt még nem tépem a hajam munka közben, a második (már ez is három éves) eredeti akkumulátorával még lazán elmegy 3 órát. Szeretek gyorsan, lendületesen gépelni, amit ezen a gépen simán megtehetek, míg egy mai ultrabook szanaszét nyeklik-nyaklik-hajlik eközben. Nem tudom mennyi van még benne, de amíg bírja, én nem cserélem le, mert nem kapnék sokkal többet használati értékben jelentősen több pénzért (ez a kategória ma már 400 ezer felett indul, amit szerencsére nem gond kifizetni, de majd akkor veszem meg az aktuális újat, ha rá leszek kényszerülve).
Ha több erőforrásra lenne szükségem a munkámhoz, vagy játszanék, nyilván már cserélnem kellene, de egyelőre elég. Most éppen Linux fut rajta pár éve megint (azzal is vettem), de van eredeti Windows 10-em is (nagyjából ugyanazt tudják sebességben, de Linux alatt kevesebbet pörög a ventilátor).
Egyébként még működik a korábbi, idén 17 éves Fujitsu-Siemens Amilo Pro v3405 laptopom is, bár az már tényleg csak szenvedni jó.
A legtöbb ember nem jut el a ''Miért pont Én?''-től a ''Miért ne?''-ig.
-
426os
őstag
válasz Thocy a ZAGY #176174 üzenetére
+1, nálam is ugyanez van, a konfig is hasonló, le is írtam, csak törlésre került
Eldőlt közben, asszonypajti 7490-et kap, tetszik is neki. Csak le ne nyúljam majd tőle...[ Szerkesztve ]
.
-
MasterHUn
senior tag
Sziasztok, ajánljatok konkrét típusokat a következő paramétereknek megfelelően:
- 2-3ik negyed év
- 250-350 netto
- programozás, irodai programok, Rendszergazdai feladatok
- esetenként MMO RPG FullHd de nem kikötés
- 1080P vagy 4K
- napi szinten, de menet közben használva nem lesz.
- Wi10
- SSD,M2SSD
- 16-32gb (bővíthatő legyen, tehát nem goond ha 8gb-os eszközt ajánlotok)
- HDMI, USB-c
- csak új+1 Preferált márkák:
- DELL
- HP+2 legalább 3-4 évet kiszolgáljon
Előre is köszönöm.
Nem egy erős gép..., fél Paks kell mikor bekapcsol :D / Minden SIKERES ÜZLET UTÁN JÁR A PIROSPONT!! //
-
veterán
-
TigerCat
nagyúr
Sziasztok, laptop vásárlás előtt áll egy munkatársam, neki keresünk:
Vásárlás: A közeljövőben, maximum 1 hónapon belül
Keretösszeg: Bruttó 400.000 Ft körül, számlával
Felhasználás: Sok böngésző lap és több chart együttes megjelenítése külső monitoron, közben Skype, Zoom megbeszélések, plusz a szokásos filmnézés, levelezés, Excel táblák, néha alap grafikák készítése
Játék: Nem lesz játékra használva, de a külső kijelző egy minimum 3440x1400-as felbontású 34 colos monitor lesz, ezt gond nélkül kell kezelnie a beépített kijelzővel együtt.
Kijelző: Annyira nagy jelentősége nincs, de inkább IPS
Hordozhatóság: Igen, hordozva lesz, emiatt maximum 15 colos lehet
Operációs rendszer: Windows 10, vagy 11 kell
Tárhely: 250 GB SSD legalább, de nem kell nagyon sok, maximum 500 elegendő.
Memória: 16 GB vagy ha nem, akkor könnyedén bővíthető legyen
Egyéb: Lehetőleg jó webkamera, HDMI kimenet külső monitorhoz, 2 hagyományos és legalább 1 Type-C USB
Új, vagy használt: Lehet használt is, számlával, garanciávalÚj gépeket leszűrtem, kb. ezeket találtam ami jó lehet: iPon notebook lista
Használtat nem nagyon találtam ami megfelelő lenne, de akár az is szóba jöhet ha van ami nem leharcolt és még hardveresen is megéri a pénzt.♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
kisskd
tag
Sziasztok!
Én mindenkinek (használt) üzletit veszek/ajánlok/szerelek, de most egy barát eltántoríthatatlanul újat akar ... keresem neki olcsón a legkevésbé hulladékot.Ami a két fő kérdésem, ahol nincs tapasztalatom: Win11 + legalapabb irodai munkára mik az elfogadható sebességű belépő mobil Intel CPU-k manapság? Mi ebben a szegmensben a kevésbé ipari hulladék sorozat (erre kaptam iránymutatást az összefoglalóban)? Kihagytam valamit?
Vásárlás: A közeljövőben, maximum 1 hónapon belül
Keretösszeg: "Minél kevesebből, amiért már használhatót kapni" (bocs), mondjuk 150-200k (de tényleg csak távoli irányszámnak)
Felhasználás: Netezés, minimális irodai adminisztáció (online számla, excel megnyit, kinyomtat, PDF megnéz).
Játék: Nem lesz játékra használva.
Kijelző: Panel mind1, nem veszi észre, nem érdekli, legyen annyi felbontása, hogy ne 5 sor férjen ki rá, és mindezt 15,6 colra terítsük szét, mert jobban nem fognak már látni.
Hordozhatóság: Nem lesz hurcolva, max. a szoba két vége közt.
Operációs rendszer: intézem, Windows 11 kerül majd rá (nem akarok mókolni vele, TPM legyen)
Tárhely: 250 GB SSD legalább (a képtárolást nem egyeztettük még, de ezt tudom adoptálni az elvárásokhoz)
Memória: 8GB-vel szerintem elkergetőznek még pár évet ebben a nagyságrendben (de szóljatok ha nem), nem bánnám, ha nem lenne forrasztva.
Egyéb: biztos ami tuti, legyen webcam, bármikor támadhat kedvük online előadást nézni.
Új, vagy használt: Csak új, számlával, garanciával. -
Dr. Akula
félisten
válasz kisskd #176179 üzenetére
Lifebook A3510. 4 magos proci, és mégis csak Lifebook. 230k. Van ugyanez 190k körül is, de abba már csak 2 magos proci fért bele.
#176178TigerCat: Lifebook U7311 (11. gen Intel, 96 CU-s (erősebbik) Xe IGP-vel, kb. az AMD 660M szintje). 340k, vadiúj, mindent tud ami neked kell, és masszív, minőségi, hordozhatod, dobálhatod (ésszerű keretek között). Ugyanennek gyengébb processzoros verziója (96 helyett csak 80 CU, a CPU rész ugyanaz, csak kicsit alacsonyabb frekin) 285k.
[ Szerkesztve ]
-
sequator
senior tag
Üdv!
A feleségemnek kellene egy új laptop, mert a meglévő Dell Inspiron 3521 (i3-3217U, 12GB RAM, 480 GB SATA SSD, Radeon HD 7670M) már igen öreg. Ennek 10 évvel ezelőtti gépnek keresem a mai megfelelőjét.
1-2 hónapon belül
Lehetőleg 250 ezer Ft alatt, de ha van olyan, ami ár/érték alapján jobban megéri, akkor megfontolom a magasabb árat is.
Internet, irodai programok, videó nézés
Nem lesz játékra használva. De azért jó lenne, ha World of Tanks, EVE Online, Diablo3 legalább a menüig eljutna, ha valamiért be kell lépnem.
15" elég, de ha van jó árban 17" akkor az jobb. matt, IPS.
Alapvetően asztali gép helyett van, csak legritkább esetben lesz hordozva és akkor is csak a célállomáson lesz használva, menet közben nem.
Nincs rá szükség.
Mindenképpen SSD, legalább 250 GB, könnyű bővíthetőség előny. RAM jó lenne 16 GB, ha csak 8 GB, akkor legyen 2 rendes slot, hogy bővíthessem.
HDMI elég, Numerikus billentyűzet, Ethernet port szükséges
Csak új, hosszútávra tervezem, bár nem remélem, hogy annyit kiszolgál mint a mostani.
Amiket eddig néztem és hardverben megfelelőek lennének:
https://aqua.hu/laptop-notebook/lenovo-ideapad-3-17alc6-laptop-kek-82kv001chv-t1205522
https://aqua.hu/laptop-notebook/dell-inspiron-3525-laptop-ryzen-5-5625u-8gb-512gb-ssd-linux-fekete-3525fr5ub1-t1267091
https://aqua.hu/laptop-notebook/hp-250-g9-laptop-fekete-6f1z9ea-t1280515
Szomorúan láttam, hogy ezek nem különösebben ajánlottak itt és ebben a kategóriában nagyot esett a korábban sem magas minőség.
Mivel asztali gép helyett lenne, lehet, hogy jobban járnék egy barebone miniPC-vel?
Előre is köszönöm a segítséget.sautia
sequator
-
sequator
senior tag
válasz Dr. Akula #176183 üzenetére
A mostani Inspiron 10 éves, fizikailag annyi baja van, hogy az időszakos takarítások során 2-3 rögzítő pöcök letört a szerviz nyílások fedőlapjairól. Ezen kívül egyben van a zsanér, a burkolat, a billentyűk, tapipad, minden, nem zörög, nem lötyög, nem esett szét. 2 évvel ezelőtt még 2,5 órát bírt akkuról. Ez nem elég hosszútáv?
Egyetlen probléma, ami miatt cserélnénk, hogy a feleségem nem tud leszokni arról, hogy 2 böngésző ablakban összesen 25-30 lap legyen megnyitva. Ehhez már kevés a RAM és a proci is, bár ramot még tehetnék bele, de annak nem sok értelme lenne már.
Egyébként tisztában vagyok vele, hogy egy laptopra csak addig érdemes számítani, amíg garancia van rajta. Erre sem számítottam, hogy eddig bírja, de ha 4-5 évet kibír, akkor már elégedett leszek az újjal is.
Azt is tudom, hogy valóban hosszútávra üzleti/munkagép kategóriából kellene venni, de azok vagy aranyáron mennek, vagy hardverben nem megfelelőek (főleg a 13-14" kijelzők miatt).
sautiasequator
-
sequator
senior tag
válasz Pyttawrx #176185 üzenetére
Valószínűleg a kíméletes bánásmód sokat segít, mert nem laptopként van használva, hanem asztali gép helyett. Szinte egyáltalán nem volt hordozva még a lakásban sem, egész nap az íróasztalon van. Naponta 1-2 alkalommal van fel-lehajtva, évente kétszer kipucolom, portalanítom a belsejét, bár újra pasztázva nem volt soha.
Azt remélem, hogy ilyen kímélő használat mellett a 250-300 ezer közti kategóriából lehet valamit választani, a 4-5 évet kibír.
sautiasequator
-
balazs1956
senior tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni az itteni szakértőktől, hogy a most akcióban 364900 Ft-ért kapható Fujitsu laptop,
mennyire lenne előrelépés, minőségben/időtállóságban, a 10 éve használt Dell Vostro laptopomhoz képest?
A Dell hibátlan, kb havonta egyszer volt/van használva, évente 5 ször utaztatva, csak hát tíz éves, Win 10- nél többet nem tud.stb.
Amire lenne használva: netezés, tv steram nézés, filmnézés. Semmi játék, minimális excel.
Jó vételnek számitana a Fujitsu?Segítségeteket előre is köszönöm szépen
-
HARDVERAPRÓD
válasz balazs1956 #176189 üzenetére
Nyilván előrelépés technikailag, de hogy ez megér-e több mint 400k-t, azt már neked kell tudnod, főleg ha ez is havonta 1x van használva. ezért lett voln jobb, ha kitöltöd a téma összefoglalóban lévő kérdésekre a választ.
-
balazs1956
senior tag
válasz Pyttawrx #176190 üzenetére
Köszönöm szépen a választ.
Azért nem töltöttem ki, mert olyan rubrikákat, amilyen kérdéseket feltettem nem találtam.A kérdésem lényege, hogy mennyire BB ez a Fujitsu, le kell-e csapni rá, mert soha vissza nem térő alkalom?Az ára amúgy most akcióban 364900 Ft, ha felturbóznám pl 32 gb rammal, akkor lenne 400 körül.
Nem feltétlenül akarok se 400 se 350 ezret kidobni az ablakon, csak próbálom figyelni a piacot, mert bármikor elszállhat a gép, meg lassan lejár a win biztonsági frissítési periódusa is. -
HARDVERAPRÓD
válasz balazs1956 #176191 üzenetére
A win10 2025-ig támogatott. Win11 felesleges. Ergo felesleges cserélned havi 1x használatra. Ez meg nem bb, főleg, hogy viszonylag gagyi a kijelzője.
-
BBpeter
tag
Sziasztok!
Első posztom ebben a topicban, szóval remélem sikerült mindenre válaszolnom. Egy közeli barátnak szeretnék gépet keresni, de ebben a témában a rendelkezésre álló tudásom kevés.1. Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Következő hónapban.
500-600 000Ft
Tervezőprogramok elsősorban.(Photoshop, Archline)
Kisebb teljesítményt igénylő játékok. (Sims4, Hogwarts, Minecraft stb) FullHD felbontás elsősorban, de akár QHD is szóba jöhet magas frissítesi rátával, minél magasabb részletességgel.
Standard 15.6, de nagyobb és kisebb model is érdekes lehet, ha a célnak megfelel. Mindenképpen IPS panel.
Gyakori hordozás alatt lesz.
Ha Windows alapú gép akkor nem kell rá OS, ha IOS, akkor adja magát.
Mindenképpen SSD, legalább 1TB, illetve legalább 16GB ram nagy sebességgel.
Semmi.
Egyaránt érdekel mindkettő.
Köszönöm szépen a segítséget!
[ Szerkesztve ]
"It always seems impossible until it's done."
-
kenny123
addikt
Sziasztok!
Nagyjából egy héten belül tervezek egy "normális" notit venni, ami egy 12 éves Mac minit vált.
Keret nagyjából ~300 ezer, 13-14", minimum FHD, 512+ SSD, illetve külső 4k tv meghajtás, esetleg. Néha hordozva, főként itthoni alap használatra, illetve idővel szeretnék belenézni a 3d modellezésbe.Játék nagyon nem szempont, de ha 7/8+ éves játékokat (GTA, command conquer széria) normálisan vinné, jó lenne .
Használt is szóba jöhet, ha van rá normális garancia. Mit tudnátok ajánlani? Előre is köszi!yo
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest