- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheNewDawn
addikt
válasz Memorystick #139196 üzenetére
Kb 70 ezerrel több a Dell, és a garanciát leszámitva kb semmivel se jobb.
-
dugo_
veterán
válasz TheNewDawn #139204 üzenetére
Apa kezdődik.
-
felsatan
tag
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
február-március
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
200-300 e Ft
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
80% ArchiCad, 5% Artlantis, 15% net
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
nem használom játékra
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15,6'; 1920x1080; matt
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
kb havonta egyszer lesz hordozva, de utazás közben akkor sem használom
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
nem kell
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
SSD mindenképp legyen,memória min 8GB
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
nincs
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
használt is lehet garanciával, ha jelentősen olcsóbb, mint az újKöszönöm!
-
hallador
addikt
2560p 12.5" Sandy Bridge
8460p, 14.1" Sandy Bridge
8560p, 15" Sandy Bridge
2570p 12.5" Ivy Bridge
8470p, 14" Ivy Bridge
8570p, 15" Ivy Bridge
820 g1 12,5" Haswell
840 G1 14" Haswell
850 G1 15" Haswell
820 g2 12,5" Broadwell
840 G2 14" Broadwell
850 G2 15" Broadwell
820 g3 12,5" Skylake
840 G3 14" Skylake
850 G3 15" Skylake
820 g4 12,5" Kaby lake
840 G4 14" Kaby lake
850 G4 15" Kaby lakeThe further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
Varadinum
újonc
Sziasztok
Nem szaporítanám szót, adott ez a 2 ultrabook gyakorlatilag ugyanabban az árban:
HP Folio 9470m Core i7-3687U 180 SSD
Dell Latitude E7440 Core i5-4300U 256 SSD
Szerintetek melyiket válasszam?
Előre is köszönöm.
-
Khelben
nagyúr
válasz Varadinum #139211 üzenetére
Amíg nem tudjuk, hogy mire kell, addig sokat nem tudunk hozzátenni. Ez két ultrabook, kb. egyforma minőségben, a Dellből gyakoribb az ips kijelzős, ennyi.
(#139208) felsatan : laptopszalonnál van most egy csomó Zbook 15 G1
(#139204) TheNewDawn : elnézem, hogy isteníted az Y520-at, de azért félrevezető dolgokat ne írj. A 7567 sokkal minőségibb házban van, a billentyűzete is jobb és a hűtése is. Emellett halkabb és kevésbé melegszik. Ráadásul 3 év megbízható garancia van rá, ellentétben a Lenovoval, amire mintha nem is lenne.
[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
válasz Varadinum #139211 üzenetére
Ebből a kettőből a Dell a jobb választás minőségben, és használhatóságban is.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
Varadinum
újonc
válasz Khelben #139212 üzenetére
Nem munkához kel, ahhoz van céges laptop, asztali PCmet váltanám le. Elvárásaimat túlszárnyalja mindkettő.
Az érdekelne, hogy minőség szempontjából (meghibásodás) van e nagy különbség köztük. Mindkettő felújított gép.
Most olvasom, hogy IPS panel előny a TNel szemben.
Bocs a noobságért, most kezdek elmélyülni a témában. -
hallador
addikt
válasz Varadinum #139214 üzenetére
A kettő között meghibásodásban nincs nagy különbség. Azonban a dell főleg munkára van kihelyezve, a HP is, de a HP egy ultrabook, ami munkára lett kihelyezve, ameddig a Dell inkább munkagép, mint ultrabook, de a HP-nál kezdetekben voltak bekapcsoló gomb problémák.
A HP-nál ez a gép volt a 800-as EliteBook széria előfutára, a tesztpálya az új széria előtt. Valamint van még egy olyan tulajdonsága, hogy a venti folyamatosan megy, ha töltőre van dugva a gép. A másik dolog, hogy ezek a HP-k még azokkal a panelekkel vannak felszerelve, amik a HP 2010 utáni történetében legocsmányabb paneljeit tartalmazták.
Én a Dell-t venném meg magamnak. A HP sem rossz.The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
Tikakukac
titán
-
Varadinum
újonc
válasz hallador #139215 üzenetére
Értem, kezd eldőlni az ügy a Dell javára, annál is inkább mert az már van nekik raktáron,akár holnap megvehetem, HPra várnom kellene. Kösz.
Tikakukac
Annyit biztosan tudok, hogy a Dell esetében a felújításban benne van a billentyűzet cseréje újra, de még utána érdeklődök a felújítás mibenlétének.
A HP nem tudok semmit. Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
Tivish
csendes tag
Sziasztok!
Régebben írtam már, hogy szeretnék notebookot vásárolni. Főleg képeket szerkesztenék vele PS, LR és társaival.
Asust szeretnék, kicsit körvonalazódott. Most 2 típus között vacilálok.
Első körben Rog-ot néztem, de ajánlottak egy másikat típust is.
Tehát Asus ROG GL503VD-ED102T az egyik és Asus N580VD-FY321T a másik.
I7 7700HQ proci, 8Gb ram, 1TB hdd, Nvidia GTX 4Gb vga van mindkettőben. Ami plusz az N580VD-ben az 128GB SSD.
Melyiket ajánlanátok inkább? Esetleg ilyesmi árban nézzek mást? Játékra keveset használnám. Vinni elég sokat vinném. De vigyázok rá. Eddig régi Acerem is bírta/bírja, de most szeretnék újat venni ami gyorsabb és végre nem fényes a képernyője..Előre is köszi
-
ezvagyokén
újonc
Üdv !
Vásárlás minél hamarabb .
Felhasználás : irodai munka, AutoCad , tervezés , semmi más.
Méret és felbontás : Ami a tervezéshez a legmegfelelőbb lenne . De 15.6" -1080p -ben gondolkodtam. Ips ilyen áron feltételezem nincs.
A gép keveset lesz hordozva, út közben nem lesz nagyon használva.
Windowsos gép előnyben.
Örülnék ha lenne benne SSD, ha mégsem akkor legalább legyen neki hely.
Keret : maximum 150.000Ft.
Új és használt egyaránt érdekelne.Válaszotokat előre is köszönöm.
-
Khelben
nagyúr
válasz Tivish #139218 üzenetére
Dell 7577, Acer Predator G3. De kijelzőben ne várj profi szintet. Ezt meg felejtsük már el, hogy a vga memória mennyiségének bármi köze lenne a teljesítményhez. 2GB, 4GB semmit nem jelent. A chip dolgozik, nem a memória.
(#139220) firecrest : különbözik a vga. Ha ugyanaz a gép, akkor a külső állapot alapján is szoktak árazni.
(#139219) ezvagyokén : ennyiért régebbi HP vagy Dell munkaállomást találhatsz használtan (HP 8560w, 8570w, Dell Precision). Új gépből autocadre nem tudnék ajánlani semmit, 150-ért olyan gépet kapsz, ami napi 1-2 órás light irodai munkára van méretezve.
[ Szerkesztve ]
-
RzRz
újonc
Sziasztok!
Szükségem lenne egy otthoni gépre..
1. Most esedékes a vásárlás
2. Bruttó 250 ezer Ft-ig.
3. Építész tervező programok - legfőképpen ArchiCad - használata a cél, látványtervezés nem!
4. -
5. A kijelző mérete/minősége talán kevésbé fontos szempont, mert szeretnék egy nagyobb méretű monitort csatlakoztatni, elsősorban ezt használnám.
6. Alkalmanként magammal vinném, utazás során is használnám nagy ritkán.
7. Windows operációs rendszer kellene
8. Legalább 8gb ramra szerintem szükség lenne, de ezzel kapcsolatban szívesen veszem a segítséget.
9. -
10. Új gépet szeretnék vásárolni.Köszönöm!
Üdv: RzRz
-
Khelben
nagyúr
Nehéz dolog. Gyártanak kimondottan tervezésre gépeket, de azok kb. 600k-tól indulnak. Akkor képzeld el, hogy milyen gépet kapsz ehhez képest 250-ért. Elég durva kompromisszumokat kell kötnöd, elsősorban minőségben, strapabírásban, billentyűzetben. Ha nem ragaszkodnál az újhoz, akkor neked is javasolnám a HP Zbook 15-öt, amiből most láttam legalább hármat a laptopszalonnál. Az a fent említett 600k-s gép, amit 3-4 évesen megkapsz 200-ért. És még mindig tudja azt, ami miatt 600-ba került újonnan.
Nyilván ha valakinek nem pálya a használt gép, akkor marad az új, abból is a belépő szintű játékos gép, mert abban van megfelelő erő ahhoz, hogy elvigyen egy 3d tervezőprogramot. Jelen esetben a 200k-s kategóriában a HP Pavilion és az Acer Aspire 5 a két ajánlott gép, mindkettőt lehet kapni négymagos processzorral (8250U), de ez nem keverendő például a Zbookban lévő 4 magosokkal, mert ezek energiatakarékos processzorok, tehát nem tudnak akkora teljesítményt nyújtani. VGA témában pedig az MX150 elérhető ennyiért, ami szintén belépő szint. Utána kell nézni, hogy ez a hardver megfelel-e az igényeidnek, az összefoglalóban találsz tesztoldalakat erre vagy kell keresni archicades fórumot.
Ha nem kell kimondottan 3D, akkor pedig a HP Probook 4-es sorozatát kapod meg ennyiért, ami valamivel jobb minőség és jobban bírja a mindennapos használatot, mint az Acer és a Pavilion.[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
No.
8 giga ram kelleni fog, ez tuti, nálam 12-t simán megeszik 1-1 projekt. Prociból minél durvább annál jobb. Vidkari minimális szinten. Monitorból is kelleni fog valami rendesebb darab.
Na most ez egyben nehéz, ha lesz hurcolva is. Mi azt csináljuk, hogy húgom hozza hozzám a nagy dolgokat és asztalin kitolom neki, notin csak szerkesztget. Azt kell eldöntened mennyire fogod hozni-vinni. Ha nem sokat, kivételesen lehet néznék valami nagy W-s HP-t esetleg Dellből Precit. Ezzel a gond, hogy újonnan nem kapod meg dupla ennyiért sem. Harapóba kerültünk.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
humax
senior tag
sziasztok
HP Pavilion X360
ebben lehet plusz 1T winchester?
az egy 2017 modell ?
[link]a 2016 model Kijelző méret 13 volt? a 2017 Kijelző méret 14?
HP envy x360 is létezik?vagy ugyan az mint Pavilon x360?Elnézést kérek a rossz magyar írásomért, külföldi vagyok
-
hapiszti
csendes tag
Sziasztok. Segítsetek kérlek a döntésben.
1. Most akarok vásárolni.
2. Bruttó 280.000ft ig
3. Netezés, office, másolás, konvertálás, tömörítés...stb re használom majd.
4. Kijelző 14 vagy 15.6 ips
5. Cipelném minden nap sokat.
6. Windows 10
7. Min 8gb ddr4 ram
8. Új kell
9. Optikai meghajtó,ssd, i5 cpu.dell márka.világító billentyűzet kell.Mit ajánlotok inspiron.latitude.vostro? Model számok?
[ Szerkesztve ]
Privátot írj, hamarabb észreveszem!
-
Droid_
tag
Üdv!
Mostani laptopom lassan 4 éves lesz, annó 140 ezer magyar forinttért vettem. Nem mostanában, de úgy egy éven belül szeretném lecserélni. Maximum egy éven belül, de inkább korábban, tehát abszolút nem égető a kérdés, de szeretném körbejárni a témát rendesen. Kis háttérinfó, hogy telefon fronton inkább a csúcsandroidot preferálom, ott szerintem túl túlárazott az iphone. Viszont most komolyan kerülgetem a Macbook Aireket. Kicsit vonz, hogy legyen egy apple cuccom, részben nyilván a branding miatt, nagyobb részben viszont ki szeretnék próbálni valami új rendszert, valami mást.
Tehát akkor ez elvárások:
-6-12 hónap múlva
-300ezer forint környéke
-felhasználás szintjén játékok abszolút kizárva. nekem tökéletesen megfelel a leggagyibb integrált videókártya. word, ppt, excel, spss, internet. a legkomolyabb igénybevétel a fullHD youtube videó lenne. Viszont szeretném, hogy ezeket tökéletes rendszersebességgel hajtsa végre, évekig. Ennyi pénzért nem szeretnék a word megnyitására 2mpeket várni.
-kijelző szinten csak 13,3as jöhet szóba
-szeretnék könnyű, jó akkuidős ultrabookot, a mobilitás elvárás
-nyilván csak ssd, de elég a 128as is
-csak az új
-szeretném ha minőségi cuccokból lenne összerakva és nagyon szép, letisztult lenne. mint egy airSzerintem ezeket az igényeket tökéletesen tudja a legolcsóbb air, amibe 300ezerért bele lehet már futni. Le tudtok erről esetleg beszélni valami windowsos géépel? Ehhez amúgy egy nagyon komoly kijelző lenne csak elég. Nagyobb felbontással, érintőkijelzővel, hasonlóan szép designnal és anyaghasználattal. Van ilyen?
-
tejeszacskó
tag
Sziasztok!
Khelben úr javaslatára vásároltam egy HP Probook 430 G5-öt (i5,8gb, 128gb, FHD) és csak gondoltam jelzem, hogy mennyire elégedett vagyok vele. A notebook gyönyörű, könnyű, nagyon jól össze van szerelve, nem melegedik és legfőképp marha gyors. Akik hasonló kategóriában keresnek notebookot és hezitálnak ez és más modellek között: szerintem ezzel nem lehet mellé fogni.
Magamtól valószínűleg a noti elkerülte volna a figyelmem és vettem volna egy Asust.
Ezer köszönet a javaslatért és kellemes ünnepeket Nektek! -
smallmer
őstag
Sziasztok,
Ismételten itt vagyok. Sajnos az általam vásárolt dell 5480-as laptop cicergő hangja miatt elálltam a vásárlástól és több helyen is olvastam erről a típushibáról, így ismét laptopot keresek. HP 430 G5 nem tetszik. Illetve kacsintgatok a 13,3-as Macbook Air felé, de azért még most a karácsonyi nyugiban átbogarásznám a laptopokat még egyszer. Ha nem sikerül találnom mást akkor marad a mac.
Tehát a szempontok:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Idén még vagy legkésőbb január első fele.
(2) A gépre szánt összeg forintban?
Max 350-360 ezer forint +20 ezer a max
(3) Felhasználás?
programozás(java,c++,c#), irodai programok, fotószerkesztés is előfordulhat, filmnézés, és mindennapi használat akár vonaton, utazás közben.
(4) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
A kijelző mérete mindenképp 13,3-as vagy 14-es. Felbontásnál full hd az legyen a minimum.
Azt hogy fényes vagy matt illetve TN vagy IPS azt mi alapján döntsem el. Mikor melyik jobb? Nem tudom mi a különbség pontosan.
(5) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
nem lesz napi szinten hordozva, de heti 1-2 alkalommal egy vonat út közben használnám.
(6) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Ha nem apple a gép(végén kitérek erre), akkor windows, viszont, van windows lincene itthon használaton kívül, úgyhogy ha a windowsos árú laptop árában van jobb amihez nem jár win akkor inkább azt.
(7) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
SSD legyen benne, vagy legalább lehessen cseréni benne ssd-re. Jó lenne 256gb minimum, de az se baj ha több. Optika nem kell. Memória 8 giga minimum.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
csak új.kérném, hogy minden lehetőséget írjátok le
köszönöm
-
Khelben
nagyúr
válasz smallmer #139232 üzenetére
Két lehetőség volt, mindkettőt kizártad, így nem tudok mit hozzátenni. Macbookból én a Pro-t venném csak meg munkára, az Air erősen érzékelteti, hogy az egy olcsóbb változat, főleg a billentyűzeten meg a kijelzőn
(#139228) humax : x360-ban elvileg csak egy drive lehet. Az Envy x360 fém házas, a Pavilion x360 műanyag.
(#139229) hapiszti : HP Probook 450. SSD-t, RAM-ot lehet utólag is beletenni, ne amiatt vegyél rosszabb gépet. Optikai meghajtóból meg 4k Ft egy külső usb-s.
(#139230) Droid_ : ha tetszik az Air, akkor vegyél azt, hasonló nem nagyon lesz. Én mondjuk előbb vennék egy HP Probook 430-at. Megnézheted még a Dell 5379-et, az érintős, kihajtható kijelzős. Csak hát az műanyag.
[ Szerkesztve ]
-
smallmer
őstag
válasz Khelben #139233 üzenetére
Őszintén szólva volt már HP ProBook laptopom 15,6-os. Egyáltalán nem voltam vele megelégedve. Pl. egyszer oda csuktam a fülhallgató kábelt a kijelző és a billentyűzet közé és a sarkán úgy megnyomódott a gép hogy a körmömmel simán észre tudtam venni hogy ott van egy horpadás illetve látszott is. Tehát minőségben nem a legjobb,lehet hogy a hardver az jó de az összeszerelés minősége és maga az alapanyagok nem túl minőségi hatást keltenek. A másik az hogy kb. egy százezer forintos laptop hatását kelti a kinézetével ez hogy szürke a fedlap és fekete a belseje szerintem borzalmasan gagyi. A másik véglet a Dell 5480-as. Kifizetek érte 360 000 Ft-ot és mikor hazahozom bekapcsolom Cicergő hangot ad. Nem gondolnám hogy ennyi pénzért ilyen laptopot kellene adniuk bár baromira tetszik kívülről is illetve belül sem volt rossz a hardver de nem szeretnék együttélni egy ilyen cicergő hanggal Főleg hogy általában elég csend van körülöttem. Ezért gondoltam MacBook Air-re. Az eléggé kompakt könnyen hordozható sokáig bírja az akumlátor illetve elvileg tudok rajta mindenféle programozást végezni ahogy utánajártam ezt mondták. Az összeszerelés minősége és az anyag minőség is nagyon jó. Egy kivetnivaló találtam az a felbontás de elvileg egy Windowsos fullHD-s gép szintjét hozza színekben illetve szépségben bár nem tudom összehasonlítani a kettőt mert nem láttam egymás mellett. Ami biztos hogy a Lenovo nagyon jó kis gépeket gyárt legalábbis a tesztek alapján nagyon jók de ez a magyarországi garancia ez borzalmas. Nem szeretnék hónapokat várni hogy megvan az alkatrész és régen így volt. Jelenleg is ez a helyzet? Dell-ből még Inspiron van meg a Vostro. Ezek milyen minőséget képviselnek? Illetve az xps13,3 De az már egy más árkategória mert az jóval 400 000 Ft felett van. Az Acer laptopokról egyáltalán nem olvastam jókat úgyhogy azokat el is vetném. Asusbóp a Zenbookok vannak ugye most agyon hypeolva. Ezeket még megnézem de ennyi erővel már akkor egy MacBook ot is mehetek. Mert árban kb. ugyanott van és nem nyujt semmivel többet. A HP ra még visszatérve az Envy az a kategória ami tetszik is meg jó is viszont nem tudom hogy jobb e mint a MacBook . Más gyártó nem tudom hogy mi mi jöhetne szóba.
-
Handball94
aktív tag
Sziasztok!
Az alábbi szempontok alapján kérném a segítségeteket:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Heteken belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) Bruttó 200k
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) Irodai programok, internet, hordozás
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? -
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 13,3 vagy 15,6
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Hordozva igen, utazás közben nem
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Nem kell
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? 128-256GB SSD
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) -
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Most csak új, kérnék 13,3-ra és 15,6-ra is tippet
13,3-ban HP 430 G5-öt néztem[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz smallmer #139234 üzenetére
Az Envy is meg az Air is divat-ultrabook. A billentyűzetük abszolút nem gépelésre lett kitalálva, legalábbis nekem mindkettő kényelmetlen volt. A Macbook Pro is csak azért jó, mert megoldották a rendes leütési visszajelzést a szinte nulla leütési út ellenére. A Vostro és az Inspiron kizárható, egyik sem munkára való, a Probook alatt vannak jóval minőségben, esetleg az 5-ös Vostro eléri, de azt mondtad, hogy neked a Probook szint nem elég. 350-ért van még Probook 6-os sorozat is, ami egy szinttel feljebb van a 4-esnél, kb. az 5480-as Dell körül. Sajnos amit igazán szeretnél (menő kinézetű ultrabook munkára), az egyrészt drága másrészt ritka. Dellből a 7480 500k felett indul. HP-ból esetleg kapsz 840-et, de az megint nem olyan szép, mint egy Macbook.
(#139235) Handball94 : ne is keress tovább, 13-asból a 430, 15-ből a 450 bár utóbbi nem biztos, hogy belefér a 200k-ba.
[ Szerkesztve ]
-
smallmer
őstag
válasz Khelben #139236 üzenetére
nem feltétlenül kell nekem ultrabook, csak ne legyen 6 kiló nagyon húz a szívem most az air felé. Elég sok jót olvastam róla. Többek között azt is hogy szebb képet ad mint egy windows alapú notebook.illetve hogy ez a felbontás pont jó a kijelző méretéhez. Ha még találok valami normális windows laptopot akkor elgondolkodom, de egyelőre az a befutó. Mint korábban írtam nem lenne napi szinten programozásra használva csak akkor ha úton vagyok
nem a hp laptopokkal volt a gond hanem azzal hogy baromi gagyi műanyag volt. a vostro rosszabb műanyagból van mint a latitude?
-
hallador
addikt
válasz smallmer #139237 üzenetére
Mondjuk az én elitebook 820-am napi 12 órát megy minimum, nincs külső billentyűzet, és a csuklótámasz fényesedik, lassan három és fél évesen érthető. A Gagyi-hoz nem sok köze van, ugyanakkor van egy E5440-em is még azt sem mondanám gagyinak. A ProBook 400-es sorozat G5 csuklótámasza, de még a billentyűzet egy része is préselt aluminium. A Belsejében van fém is ami ebben a kategóriában nem jellemző. A gagyitól elég messze van.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
Superkee
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Dell Latitude E5440 típusú laptopom a következő adatokkal: i7 4600u, 8 GB RAM, 120 SSD + 500GB HDD, 14' HD+ kijelző és még 1 év Dell garancia.
A kérdésem az lenne, hogy lenne értelme lecsérelni egy jobb, erősebb gépre. Alapvetően nincs bajom a mostani géppel, de most lenne lehetőségem a cserére.Az alábbi szempontok alapján van most valami BestBuy laptop?
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Csak ha megéri a csere
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 200 ezer FT
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) Programozás (C#, android), internetezés, MS office
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Nem játszanék rajta
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 14' vagy 13,3' és lehetőleg HD-nál nagyobb felbontás
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Hordozva igen, utazás közben nem
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Nem kell
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? Legalább 128GB SDD és 8GB RAM
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) Második merevlemez (Pl Optibay-el)
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Elsősorban használt üzleti, gyári garanciávalA válaszokat előre is köszönöm!
-
Khelben
nagyúr
válasz Handball94 #139238 üzenetére
Nem tudok jobbat ennyiből.
(#139240) Superkee: Teljesítményben nem fogsz sokkal erősebb 13,3-as vagy 14-es gépet találni. Mindegyikben U-s cpu van, tehát pár % az eltérés. Esetleg az új Probook-ok jöhetnek szóba a 4 magos U-s cpu-kkal (8250U), ott van egy 20-30%-os ugrás teljesítményben. De az meg 200k-ból nem jön ki és az E5440-hez képest visszalépés lenne minőségben.
[ Szerkesztve ]
-
Superkee
csendes tag
Köszönöm a gyors válaszokat. Akkor marad a gép, legalább a garancia végéig.
-
wwhy
veterán
válasz smallmer #139248 üzenetére
Nem neked szólt, hanem Tikakukacnak,
[ Szerkesztve ]
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- Filmvilág
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- BIOS frissítés
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest