Hirdetés

Aktív témák

  • tibz03

    őstag

    Sziasztok!

    Pár hsz.-szel ezelőtt kértem ki a véleményeteket arról, hogy 120k körül milyen laptopot érdemes venni, ez annyiban változott, hogy a keret lecsökkent 100-110k-ra. (Nem nekem lesz a laptop egyébként, hanem tesómnak, de ez most mellékes.)

    Én mindenképpen i3-mas laptopra gondoltam, mert úgy gondolom, hogy egy ilyennel megint ki lehet húzni vagy 4 évet (a jelenlegi Toshibája is már több mint 4 éves, azóta csak RAM-ot kellett benne bővíteni, netezésre még most is bőven jó).
    Most viszont a 100-110k-s keretbe már nem fér bele az i3, ezért érdekelne, hogy milyen procival szerelt laptopot ajánlotok a leginkább ebben az árkategóriában.

    Számomra ez egy szimpatikus darab: LENOVO IdeaPad G560L 59-049679. Minden rendben van vele: jó márka, sok RAM, nagy HDD (árkategórián belül, természetesen), de a proci nem tudom, mennyire lehet jó. Pont ez az alkatrész az, amit nem nagyon cserél az ember (egy RAM-bővítés vagy HDD-csere később könnyedén elvégezhető). Ezért lehet, hogy jobb lenne egy erősebb procival szerelt laptop, esetlegesen kevesebb RAM-mal és kisebb HDD-vel? Mi a véleményetek?

    Összességében tehát: mik a jó procik ebben az árkategóriában? A P6100 tudtommal már kicsit öreg, érdemesebb lenne esetleg AMD procisat venni, ha az a cél, hogy ne legyen kevés a kraft 3-4 év múlva?

Aktív témák