- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Megkezdte a Honor a MagicOS 9.0 bétáját
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
senki11
aktív tag
Tiszteletem! Szeretnék tanácsot kérni nas vásárlás kapcsán. Az utóbbi időben kacérkodom egy ilyen masina beszerzésével. Otthoni, családi célokra lenne használva (képek, filmek tárolása, biztonsági rendszermentés a használt pécékről, melyek között van, amin linux fut) Adatmentés mellet természetesen fájlmegosztásra is használnám. Bár a plex eddig ismeretlen terület előttem, de kipróbálnám, mivel meguntam a srácok rajzfilmjeit kulcsokon, meg külső vinyókon keresgélni és fel-le másolgatni. Mivel a 4 hdd-s verziók elég húzós áron vannak, 2 vinyós készülékeket nézegettem. Eddig a ds220j és a 220+ került képbe. Ahogy elnézem, most elég volna az első is, de mivel nem akarom, hogy 1-2 év múlva szétizzadja magát a rendszer az egyre növekvő videofelbontások miatt, így hajlandó lennék egy kicsivel többet is rászánni. Így akadt meg a szemem a 220+-on. A Synology szoftvere elég felhasználóbarátnak tűnik, bár ahogy írtam is semmi tapasztalatom nincs nas téren.
Ja, mivel készülök búcsút inteni az evernote-nak, hogy Joplinra válthassak, hasznos lenne, ha nextcloud-ot rá lehetne varázsolni a masinára.
Szeretném megkérdezni, hogy a fentiek függvényében jó nyomon járok-e a választás kapcsán, vagy esetleg van más modell (más gyártó), amin érdemes lenne elgondolkodni? A válaszokat előre is nagyon köszönöm! -
senki11
aktív tag
Tisztelt fórumtársak! NAS vásárlásra adnám a fejem. Meguntam, hogy a gyerekek rajzfilmjeit külső lemezeken hordozgassam az anyósékhoz.
A cucc otthoni, családi felhasználásra kellene. Értem ezalatt a számítógépeink (főleg linux) rendszermentéseit, fotók és filmek tárolását, torrentek futtatását. Első körben a DS224+ lett kinézve. Kezdetben talán csak egy vinyóval. Hosszabb távra tervezek, de azért Cs@nyi S@ndor sem vagyok, így a projekt végösszege limitált. Gondolom a fent említett masina ki tudna szolgálni egy ideig. Tanácsot szeretnék kérni, hogy ár-érték arányban van-e jobb vétel? Tudom, hogy vannak erősebb masinák is ebben az árszegmensben, de a felhasználóbarát rendszert tekintve általába a Synologyt hozzák ki best-nek. A tanácsokat köszi előre is!
-
senki11
aktív tag
válasz Borisz76 #31499 üzenetére
Köszi! Alapvetően nem családi archívumnak tervezem a masinát. Úgy értem a fotók, videók egy idő után külső lemezekre költöznének. A villámgyors fel-le töltögetés nem elsődleges szempont. Docker kellene. Főleg Jellyfin miatt (bár ez a médiaszerveres dolog még nagyon új nekem).
A legfontosabb szempont valójában a rendszerek, munkák (word, excel doksik) mentése. Ahogy írtam, a nagyobb fájlok egy idő után mennének külső vinyóra. Ezért gondolkodtam csak 2 vinyós megoldásban. A 4 dokkos talán nekem már overkill lenne.Cs@nyihoz talán tényleg be kell majd kopogtatnom, mert jól jönne egy normális UPS is, ha már egyszer költekezek.
-
senki11
aktív tag
Köszi mindenkinek! Van esetleg valami ajánlott budget UPS. Meg talán még merevlemez választásban kérnék tanácsot. WD red jó lesz? Pro/Plus, vagy sima... Vlsz egy 8 TB-s vinyóval indítanék.
-
senki11
aktív tag
Mindenki értékes hozzászólását köszönöm!
A 2 lemezes választáshoz csak annyit fűznék hozzá, hogy nálam a NAS elsősorban biztonsági mentést kellene, hogy ellásson. A gépek fontosabb adatai mennének rá, úgy hogy a gépen is megmaradnának. Ha behal a laptop megment a NAS. Ha a NAS hal be, akkor a laptop még mindig őrzi a fontosabb adataimat. Remélhetőleg a kettő nem dobja el a kanalat egyszerre. Az adatok egyébként külső tárolóra is mentésre kerülnének bizonyos időközönként.
A másik fontos dolog, hogy ne a gépeket kelljen járatnom a torrentek miatt.
Ezek után jön fontossági sorrendben a filmek elérése máshonnan is. Ha a mozik elszállnak, és még nem mentettem ki őket külső vinyóra, az nem olyan nagy érvágás.
Ezért gondolkodtam csak két lemezes változatban. Ilyen felhasználás mellett azt hiszem, egy 8 TB-s lemezzel el tudok majd lenni egy ideig. Legalábbis remélem.
-
senki11
aktív tag
Köszi mindenkinek a tanácsokat! Most rendeltem meg a cuccokat.
Synology DS224+
WD red Plus 8TB
Eaton 5E 850i USB, UPS 850VA / 480 W
Remélem sokáig szolgálnak majd.
Új hozzászólás Aktív témák
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Társasjáték topic
- Villanyszerelés
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Politika
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- PlayStation 4 Pro CUH-7116B - 2db kontroller - 5db játék
- Új, bontatlan Macbook Air Retina M2 13" 2022 Gray, 8GB RAM/256GB SSD/magyar bill./apple garacia
- SONY WH-1000XM3 vezeték nélküli, zajszűrős fejhallgató - HIBÁTLAN ÁLLAPOT
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest