- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Vodafone mobilszolgáltatások
- MIUI / HyperOS topik
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyikszi
őstag
Sziasztok! Vettem egy LG IPS224-es monitort és pont az a bajom, mint lentebb Melorinnak, hogy a színek igencsak furcsák, olyan színes körvonalai vannak vagy maga a betű is színes, főleg piros. Kikapcsoltam a cleartype-ot, akkor is "színesek" a betűk. És nekem még az is probléma mellette, hogy ha alapbeállításon van az élesség, akkor ugyan a betűk nem lesznek színesek, viszont pl. az irfanview fejléce, menüi szinte olvashatatlanul életlenek. Ha viszont élesre állítom a monitort, akkor a betűk annyira zavaróan színesek, hogy már-már elviselhetetlen. Mit lehet tenni? Nem erre számítottam, amikor a 10 éves lcd monitoromat akartam lecserélni egy "szebb" képű, jobb monitorra
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
nyikszi
őstag
válasz old_artist #28443 üzenetére
Nem, DVI-vel kötöttem össze. Már az előző, itt sokak által szidott Acer monitoromon is volt DVI és azzal a kábellel van összekötve. ATI HD 3800-as videókártya, ATI driver, de a monitorhoz fel lett telepítve az LG drivere. Egyébként épp azon gondolkoztam, hogy kicserélem a kábelt és megnézem úgy. Attól tartok, hogy ha visszaviszem kipróbálják valami HDMI kábellel és visszadobják, hogy jó ez
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
-
nyikszi
őstag
válasz stranger28 #28449 üzenetére
Lefotózni nem fotóztam, de screenshotot csináltam:
Itt egész jól látszik a problémám. A HDsentinel éles, az Irfanview is, de a menüi már homályosak. Ha az élességet teljesen felállítottam, akkor valamit javult a helyzet, de akkor is sok helyen homályosak voltak a képek, a szöveg meg néhol olvashatatlan a színeződés miatt. Kikapcsoltam a cleartype-ot, akkor szöveg ugyan olvashatóbb volt, de a épek homályossága az továbbra is zavaró volt. Főleg weblapokon lévő képekről van szó, nem full HD-s képekről!!! Azok szépek, bár szerintem túl sok volt a fehér. Beállítottam a 4 lehetséges gyári beállításra (game, text, photo és valami még), de olyan furcsa színeket produkált, hogy egy szivárvány elbújhatott volna mellette (az egyiknél lilás, a másiknál pirosas stb...). Tegnap visszavittem és minden zokszó nélkül visszavették. Azért érdekelne, hogy mi okozza ezt a problémát. A Feleségemnek meg 5 percen belül fájni kezdett a feje, a sok fókuszálástól, mert tényleg vékonyak voltak a betűk, meg ez a homályos képek se jók. Ha ilyen egy full HD monitor, akkor inkább nem veszek Bár átmentem az egyik barátomhoz és kipróbáltam ott is, az ő kábelével, valamivel jobb volt a helyzet, de az övéhez képest még így is nagyon gyatra volt, pedig neki egy TN paneles Samsungja van 1650*1050-es felbontással. Szóval csak én fogtam ki a tuti rossz monitort?
[ Szerkesztve ]
-
nyikszi
őstag
válasz stranger28 #28496 üzenetére
Nálad nem homályos a kép? Mondjuk abban igazad van, hogy képet kellett volna csinálnom Utána egerészek akkor, megnézem mi a fene okozhatta. De mint írtam a barátomnál is fenn állt ez, viszont az ő monitorán nem látszottak ezek az anomáliák. Fotót csak egy pillangóról és egy tájról csináltam, de azon semmi ilyesmi probléma nem látszik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple notebookok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- LEGO klub
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Külpolitika
- Elemlámpa, zseblámpa
- Kupon kunyeráló
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- Hardcore café
- További aktív témák...
- LG Ultragear 27GP850-B Gamer monitor!27"/2560x1440/Nano IPS/180hz/1ms/Freesync-Gsync/HDR/Beszámítás
- Lenovo ThinkVision IPS LED Full HD Monitor 22 " T22i-10
- 100% sRGB - Dell UltraSharp U2415 / AH-iPS / 1920x1200 ! FHD+ / pivot talp / számla / garancia 1 év
- 27GR95QE-B OLED Kijelző Törött.!! Monitor eladó
- Dell Alienware AW2725DF GAMING Monitor! OLED / 360Hz / 0.03ms / 2560x1440
- Fujitsu Siemens olcsó és jó kis monitor beépített hangszóróval
- ASUS ROG Strix XG248Q 24", 240Hz, 1ms, G-SYNC, FreeSync, Asus Aura Sync.
- LED monitor Dahua LM22-B200S VA, 21,45" Full HD
- AOC Q34E2A Ultrawide Monitor! 34"/IPS/2560x1080/75hz/Freesync-G-sync/
- LG UltraFine 27UP85NP-W 4k monitor! 27"/3840x2160/IPS/Freesync-G-sync/HDR400/Type-C/Machez is
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest