- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
- Mobil flották
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd át az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz Predator2 #2698 üzenetére
A 1102-t nyugodt szívvel ajánljuk, nincs benne meglepetés. A multis hp-k már kicsit neccesebbek. A mostaniakról még nincs sok tapasztalat, de a régiek ocsmány sz@rok voltak még akkor is ha jó mechanikára épültek. Nagyon sok panelhibás volt közöttük és a beolvasó részük sem az örökkévalóságnak készült. Ha mindenképpen multiban gondolkodsz, akkor külföldi fórumokon keress -persze ésszel szűrve, mert ott is élnek kretének- rá a kiszemelt típus hibáira. Youtube is sokat segít, ha sok olyan videót találsz, ami egy adott típus hibát ecseteli, akkor az gáz.
A pirosat kell elvágni.
-
vidékiürge
tag
Sziasztok!
Lenne egy "találós" kérdésem felétek is. Adott egy duplexes monokróm lézeres gép, ami a következőt produkálja:
- egyoldalas nyomtatás tökéletes minőségű
- duplex nyomtatás esetén kb minden 2. vagy 3. papírt hosszában enyhén meggyűri. Még talán nem is lenne zavaró, ha a gyűrődés mentén rendesen beégne a tonerpor, de nem Mondhatni semennyire, ujjal kitörölhető a nyomat.Találkoztatok már ilyennel? Vajon mi okozhatja és hogy orvosolhatnám e gondot?
Őskor, Ókor, Középkor, Újkor, DualCore *** Köszönöm, hogy nem vagy megmondóember!
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz vidékiürge #2703 üzenetére
Típust írhattál volna, bár szinte mindegy.
1. Rossz minőségű a papír, vagy nagyon nedves.
2. A fuser egység hibás -kopott a nyomóhenger valamelyik/mindkét csapágya-.
3. Esetleg kismértékben ferdén megy a papír és csak duplexnél okoz gondot. Nem jellemző, de elviekben lehetne, de ez a ferdeség a nyomaton is látható lenneA pirosat kell elvágni.
-
vidékiürge
tag
válasz Csavarnyuzo #2704 üzenetére
Típust nem írtam, mert igazából mindegy
1: Igen, ez lehetséges, gondoltam rá én is. jobb minőségű papírral (ez nem a legjobbat jelenti) már kevésbé gyűri, de attól még megvan. más gépnél ugyanezzel a papírral nincs ilyen jelenség.
2. ez egy jó tipp, visszaírok ha ez a gondja. bár legutóbbi szétszedéskor nem találkoztam különösebb gonddal
3. ez nem valószínű. behúzása nyíl egyenes, duplex esetén is ugyan oda esik a nyomat (nincs fél mm a differencia)Köszi a tippeket, ha jutottam valamire a kettes ponttal írok
[ Szerkesztve ]
Őskor, Ókor, Középkor, Újkor, DualCore *** Köszönöm, hogy nem vagy megmondóember!
-
Snowy_owl
őstag
Sziasztok!
Lézernyomtató vásárláson töröm a fejem, de nem vagyok biztos magamban. Olyat szeretnék ami a következő kritériumoknak megfelel.
-a márka mindegy
-tartós, megbízható legyen a toneren kívül ne kelljen másra költeni
-feketén tudjon nyomtatni, illetve gondolom ha feketében tud, akkor a fekete árnyalatait is ismeri
-az EREDETI toner ne kerüljön 13knál többe
-a nyomtatóra magára 20000Ft van szánva
-terhelhetősége havonta legyen olyan 300 oldal (ha lesz úgyis orrba szájba kinyomtatok mindent)Amit találtam így hirtelen, és nagyon megfelelne minbd árban mind a hozzá tartozó toner árában:
[link]
Illetve egyes lézernyomtatók esetében olvastam, hogy a fényhengert is cserélni kell, ám az előbb linkelt nyomtatóhoz sem a gyártó oldalán, sem máshol nem találtam ilyet, ami akkor azt jelenti, hogy egyedül a toner ami meghibásodik és vagy kiürül?régen minden jobb volt, régen még a "régen minden jobb volt" is jobb volt.
-
Snowy_owl
őstag
válasz Snowy_owl #2706 üzenetére
Ezen kívül még ezt találtam ami a nyomtatott oldalak számában jobb az előbb linkelt xeroxtol: [link]
Miért gyanús nekem az, hogy míg xeroxnál kb. 8000-ért 1000oldal addig brothernél kb. 11-ért 10000oldal?
Elírás volt a linkelt oldalon.[ Szerkesztve ]
régen minden jobb volt, régen még a "régen minden jobb volt" is jobb volt.
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz vidékiürge #2705 üzenetére
Nem nem mindegy, de Te tudod.
A4-es gép esetén a papír hosszában megy, míg A3-as nál mehet keresztben is. Valamint bizonyos típusoknál jellemző a fuser ilyen hibája, addig más típusoknál szinte sosem fordul elő. Pl.: olyan is lehet, hogy a fuserre "felvezető" műanyagon van toner lerakódás és azon "bicsaklik" a papír, amit a fuser a gyűréssel kiegyenesít.A pirosat kell elvágni.
-
Archer
őstag
Sziasztok!
Teljesen laikus vagyok lézer nyomtató témában viszont most szeretnék egyet venni.
Amire kellene:
- irodai munka valamint a családnak mindenesként
- nagyon maximum havi 150-200 oldal (fekete)
- néha egy-egy színes logó vagy valami egyszerűbb kép kinyomtatása, szóval nem kell itt fotó minőség
- utángyártott tonerrel nem akarok sz@rakodni, tintasugarasnál sem vált be az utángyártott, gondolom ilyen mennyiségű nyomtatásnál kb. évente egyszer elég tonert cserélni szóval pár ezer forint plusz vagy mínusz már mindegy, úgyhogy csak gyári de ne legyen NASA árban
- nem kell fax meg wifi meg miegymás, nyomtatni tudjon, annyi elég
- normális szerviz háttér, vidéki vagyok, szóval nem 5 perc felugranom Pestre, jó lenne, ha nem csak ott lenne szerviz
Ár: nem mondom, hogy mindegy de ezzel legalább 5 évre le szeretném tudni a nyomtató kérdést szóval nem a leggagyibbat szeretném, ha azt mondjátok, hogy megéri rá többet áldozni, ám legyen, én olyan 30-40k körül gondoltam így első körben.Nem kérem, hogy mondjatok konkrét típust, csak hogy a felvázolt kritériumoknak melyik gyártó (középkategóriás?) készülékei felelnének meg a legjobban, aztán úgy nézelődök.
Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
Beszélni már gyerekkorában megtanul az ember. Hallgatni csak sokkal később.
-
Csavarnyuzo
őstag
A leírtak alapján felejtsd el a lézert és gondolkodj tintasugaras készülékben -a lézert marha drága lenne eredeti kellékkel üzemeltetni-. Ha rendszeresen használod nincs gáz a tintásokkal. Ha vidéki vagy a Canon-t is kerülheted, csak Budapesten van garanciális szervize.
Vagyis marad az Epson és a Hp. Kérj tanácsot Epzon fórumtárstól Ő jobban képben van, hogy a Te igényeidhez melyik nyomtató való.A pirosat kell elvágni.
-
Archer
őstag
válasz Csavarnyuzo #2711 üzenetére
Azért gondoltam a lézert mert a tintasugarasnál is elég keményen repkednek az ezresek a patronoknál, ha az is drága meg a toner is, akkor inkább legyen a lézer, ott nem kell sz@rakodni a tinta beszáradással ha esetleg nincs használva huzamosabb ideig. De akkor átmegyek a "tintás" topicba, meglátom ott mit ajánlanak Köszi addig is.
Beszélni már gyerekkorában megtanul az ember. Hallgatni csak sokkal később.
-
vidékiürge
tag
válasz Csavarnyuzo #2708 üzenetére
úgy vélem szavaidból egy pár nyomtatóval találkoztál már Amúgy egy BrotherHL6180dw-ről van szó.
A fuser teljesen jó. Az ellennyomó henger csapágya szintén. Ma átnézem a fordítóhoz vezető utat, lehet ott van valami ami megvezeti a papírt...stb. (ahogy Te is írtad) Minden esetre következtethettem volna erre, mivel egy oldalasba hibátlan és a papír tök egyenesen megy bele. tehát a fuser nem lehet mert akkor egyoldalasban is gyűrne.
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz vidékiürge #2713 üzenetére
Ha a papír a rossz, akkor nem biztos, hogy egyoldalasan gyűrni fogja.
A pirosat kell elvágni.
-
veterán
Üdv!
Lézernyomtatóm van.
Olyan papírra akartunk nyomtatni, ami öntapadós (csomagra címkét nyomtatni), és 4 kockára van az A/4-es lap perforálva, az egyikre nyomtattunk, és ahogy végig ment a gépben a papír, az alatta levő kockára is halványan "rányomtatódott" az ábra.
Mintha a festékhenger ahogy körbefordult, még fel lett volna töltődve a papír, és oda is nyomtatott volna egyet, csak már jóval halványabban.Ahogy kivettem a lapot, a papírtálcán láttam egy logot, h tintasugaras papírt ne használjunk a géphez.
(Do not use inkjet media.)
Lehetséges, h a papírral van gond?
Amennyire tanulmányaimból emlékszek a lézernyomtató működési elvére, el tudom képzelni a fenti hibajelenséget, csak zavar, h most akkor miért marad a fényhenger feltöltve, mikor oda az üres részre már nem volna szabad nyomtatódnia semminek.
[ Szerkesztve ]
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
junhum
tag
Sziasztok!
Színes multifunkciós lézernyomtatót keresek amivel fotópapírra elfogadható minőségben néha fényképet is lehetne nyomtatni. Fax nem kell, wifi viszont lényeges.
Mi ezt néztük ki:
HP LaserJet Pro 100 M175nw CE866AÉrdekelne hogy ez a készülék alkalmas erre a célra?
Plusz kellene egy fekete fehér multifunkciós lézer, szintén fax nem kell wifi igen! Nem nagy igénybevételnek lenne kitéve (havi 10-20 oldal)
Ebből ezt néztük ki:
HP CE844A LaserJet Pro M1217nfwA HP márkához nem ragaszkodunk
Válaszokat előre is köszönöm!
Your Workout Is My Warm-Up so Shut The Fuck Up And Train
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz Thunderzolee #2716 üzenetére
Két oka -na jó több is- lehet a "szellemképezésnek". Lehet a fényhenger, de ez normál papír esetén is jelentkezne. Ha csak a spéci hordozó esetén csinálja, akkor az sokkal inkább a fixálás -beégetés- problémája szokott lenni. Mivel vastagabb a papír, ezért beégetéskor több hőt von el a környezetétől. A beégető rész -henger vagy fűtőbetét- jobban lehűl, ezért nem a kívánt hőmérsékleten történik a fixálás, hanem annál alacsonyabban. Emiatt a forgó hengerre festék ragad, amit egy fordulat után rárak a papírra. Persze ehhez látni kéne a hibát.
Az viszont alap, hogy lézeres gépbe nem tintás papír kell.A pirosat kell elvágni.
-
junhum
tag
válasz Csavarnyuzo #2719 üzenetére
A tintással az a baj, hogy nagyon ritkán van használva így beszárad (fekete/színes)
A fotó része ritkán lenne használva de akkor lényegesen kényelmesebb mint átmenni a másik városba ahol elő is lehet hívatni fényképetDe ha azt mondod hogy nem jó rá akkor nyilván marad csak FF nyomtató.
A másik amit néztem jó?
-
junhum
tag
Árban mennyi lenne egy fotóminőségű lézer nyomtató?
-
Aidan85
aktív tag
Sziasztok!
Hozzám került egy bontatlan csomagolású eredeti HP C7115A toner, hologramos matrica is sértetlenül rajt van. A csomagolás és a doksi alapján 2010 előtt gyártott toner-ről van szó, a doksi 3dik oldal, utolsó bekezdés szerint a szavatossága nem jár le, bármikor értékesíthető.
Ez mennyire igaz, van valakinek tapasztalata ezen a téren?Előre is köszönöm a választ!
-
hollozoli
tag
Nyomtató guruk tanácsára lenne szükségem!
Karácsonyra nyomtatót szeretnék venni, de hezitálok 2 nyomtató között:
Az egyik a Tesco-ban 9990 forintért kapható HP Deskjet 1050A tintasugaras, a másik amit ki tudnék fizetni, ez a Samsung ML-2165 Monochrome Laser nyomtató:
Ez akciósan 15900 forint.
A Samsung-ról sem jót, sem rosszat nem hallottam. Nem tudom, mit jelent a nevében a Monochrome? Illetve, hogy milyenek az üzemeltetési költségei? (Olcsón lehet-e vele nyomtatni?)
Lécci segítsetek!
-
-
-
veterán
Üdv!
Konica Minolta 1600W nyomtatóm van, márciusban lesz két éves. (Itt vettem az aprók közt.)
Rákeresgettem az elmúlt órákban a "minolta" találatokra, látom, h ez konkrétan egy nem túl ajánlott vétel volt itt a topicban.
Mivel különösebben nem értek a lézernyomtatók típusaihoz, érdeklődnék, h miért volt ez rossz választás?Nem nyomtatok sokat.
Nekem csak nemrég fogyott ki az induló 500 oldalas adagom. A tintatengernél találtam hozzá utántöltő port és chipet 3800Ft-ért (2500oldal) színenként. Vettem is mind a 4-et hozzá, bár egyelőre csak a feketét kellett utántölteni. Ez olyan 1,5Ft./lap. Nem jó ez így?
Vagy valami rejtett baja is van a készüléknek, ami majd később fog előjönni?Régebben volt egy Epson R265-ös tintasugaras nyomtatóm, amibe beszáradt a tinta. Sajnos ritkán kell nyomtatnom, ebben meg színenként lehet cserélni a tintákat, így a fejet kellene cserélni, ami nem éri meg. Gyakorlatilag kuka.
Akkor döntöttem el, h lézer lesz a következő nyomtatóm. :/#2718 Csavarnyuzo:
Köszi a részletes választ.[ Szerkesztve ]
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
veterán
válasz Thunderzolee #2731 üzenetére
Ejha, ilyen kihalt ez a topic úgy általában?
A kérdésem nem kötekedésnek/vitaindítónak szántam ez egy szakmai topic, és szakmai kérdést szándékoztam feltenni, mivel nem különösebben értek a lézernyomtatók közti különbségekhez.
Azt hittem majd valaki szaki elnézően megmosolyog, és megnyugtat, h annyira nem volt mellényúlás, ha csak ennyire használom, akkor egy darabig valószínűleg elmegy nálam.Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
Imy
veterán
Tegnap véletlenül összehasonlítottam kisebb betűméret nyomtatásánál az eredeti, de általam utántöltött toonert, és egy webről rendelt utángyártottat.
eredmény:
-általam utánatöltött élesebb betűk, jó kontrasztos.
-webről rendelt pedig halványabb, nyomtatás, s nem éles.Az általam után töltöttnek annyi hibája van, hogy egy lapon kb 2 helyen 2-2cm-es sávban a nyomtatás elhalványul. Fényhengert cseréltem, de ugyanaz....
-
lakisoft
veterán
Sziasztok,
Segítségeteket kérném:
Venni szeretnék egy új multifunkciós lézer nyomtatót. A legfontosabb feltétel az ADF és a hálózati nyomtatás és gazdaságos fenntartás.
Ennek megfelelően szeretnék kérni tippet mit lenne érdemes nézegetnem?
Előre is köszi a segítőkész válaszokat.
üdv,
lakisoft- Árad -
-
Gergőke88
addikt
válasz lakisoft #2734 üzenetére
Szia!
Ez: HP 1217nfw
Toner hozzá pár ezer Ft. (töltött!) -
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Olcsón fenntartható, windows 7 64bit kompatibilis fekete-fehér lézernyomtatót keresek itthonra szülőknek, mit tudnátok ajánlani? Havonta 250-300 oldalt szoktak nyomtatni, tehát nincs agyonhasználva. Tintasugarasat nem szeretnének, régen volt, és maszatolódott, nem szeretik.
Igazság szerint az ég világon semmi probléma sincs a jelenlegi HP LaserJet 1005-el, de most térnek át win7-re itthon, és nincs hozzá driver 7 alá, még univerzális sem, utánaolvastam, több forrás is megerősítette ezt. Tehát most emiatt kell új nyomtatót néznünk (ami kicsit nevetséges, hajrá fogyasztói társadalom...)Tehát mit javasoltok? Érdekelne egy sima nyomtató, illetve egy multifunkciós alternatíva is.
Köszönöm!
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz A_ScHuLcZ #2739 üzenetére
Lecsúsztam már róla, de elfelejtettem odaírni, hogy hálózati nyomtatóként szeretnék használni. Épp a napokban vásároltam nekik egy új routert, ami a gyártó oldala szerint ezeket a típusokat biztosan támogatja. Azért ASUS routert vettem, mert ennél nincs szükség semmilyen segédprogram használatára, IP címmel fel lehet venni az adott nyomtatót a gépekre.
HP LaserJet Pro P1102 milyen választás? Igaz nincs ott a kompatibilitási listában az ASUS oldalán, nem tudom merjek-e kockáztatni, vagy inkább menjek biztosra? Bár ez a lista elég régi, a firmware verzióból látszik, jóval újabb van telepítve a routeren.
[ Szerkesztve ]
-
Predator2
addikt
válasz A_ScHuLcZ #2740 üzenetére
Sima fekete/fehér nyomtatónak ami megbízható és költséghatékony HP LaserJet Pro P1102 vagy a HP LaserJet Pro P1102w (wifis) verzióját ajánlom én is, meg szerintem másik is a topicban.
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
Pee-Tee
tag
Sziasztok!
2 nyomtató között vacillál ok: HP P1102 : 22.990 HUF vagy Samsung ML 2160 : 17.990 HUF . A HP megér annyival többet? -
A_ScHuLcZ
addikt
válasz Csavarnyuzo #2743 üzenetére
Csavarnyuzo, QwErTy42 és Predator2 köszönöm nektek a válaszokat, sima nyomtatóként egyértelműen ez a legjobb választás, multifunkciós megoldásra is tudnátok alternatívát javasolni? A scannelés miatt lenne fontos, mert a scanner sincs a helyzet magaslatán, csereérett lehet már.
[ Szerkesztve ]
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz Csavarnyuzo #2748 üzenetére
Ez világos, nem is ragaszkodom a routerre kötéshez, csupán mint opció említettem meg. Jó az ethernet csatlakozós multigép is, a lényeg az lenne, hogy egyszerűen, segédprogram nélkül lehessen nyomtatni mindkét gépről, mert erre sajnos nem képes a mostani print serverük (TP-Link PS310U).
Melyiket ajánlanád?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest