Hirdetés
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
426os
őstag
Sziasztok!
Gondolkodom klíma beszerelésén, mivel valószínűleg nyáron is többet leszek itthon. A lakás 38nm, ebből a szoba kb 16nm, ami déli fekvésű, telibe kapja a napfényt. Ennek megfelelően kutya meleg van nyáron. A beltérit mindenképpen ide tenném, nem kérdés. Viszont 3. emelet, erkély nincs, így a fal túloldalán necces a kültéri elhelyezése (legalábbis macerás). Másik opció lenne, a lakás túloldala: gang, északi oldal, gyakorlatilag mindig árnyékban lenne, kvázi ideális hely a kültérinek. Viszont így min. 4,5-5m és 2db 30cm-es téglafal választaná el egymástól a kettőt. A szomszéd lakásban is ezen az oldalon van a kültéri, tehát valószínűleg működik a dolog. Kb ilyen elrendezést képzelek el:
Közben a másik topikban, ahonnan ide küldtek jelezték, hogy a kültéri valószínűleg megoldható az utcafronton is.
A szoba-előszoba ajtóval el van választva, a cél gyakorlatilag csak a szoba hűtése lenne. A másik oldalon nincs olyan meleg.
Abszolút nem vagyok képben a témában, így szeretnék tanácsot kérni, hogy nagyjából mi lenne az ideális elrendezés, illetve kb mekkora költséggel lehet számolni (klíma+szerelés, beüzemelés). Ahogy mondtam, két vastag falat is át kell fúrni, ha az északi oldalra tenném a kültérit. A délin csak egy falat, cserébe lehet akrobatikus mutatványokat végezni az ablakon át (utána kell járnom, hogy egyáltalán lehet-e ide szerelni, mert pl. pár éve volt homlokzafelújítás). Webshopos árakat néztem, de a topik összefoglaló alapján nem vagyok benne biztos, hogy építhetek rájuk.
Költséghatékony megoldás a cél, mert nem saját a lakás és a tulaj is minimál költségre fog törekedni (ha megegyezünk). Fűteni nem célom a klímával, sőt mivel eleve a szoba a melegebb télen és a cirkófűtés termosztátja is ott van, jégvermet csinálna a lakás északi oldalából, ha fűtésre is használnám.
A helyszín Budapest (szerelési ktg. miatt). Kijöhet egy ilyen mutatvány 200k-ból, vagy inkább 250-el számoljak?.
Új hozzászólás Aktív témák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5 Pro teszt
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Opel topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Napelem
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest