Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fr3eWar

    őstag

    válasz Rolly #20603 üzenetére

    Természetesen nem 300m3/órán kell üvöltetni..
    Az alaphelyzetben szükséges 0,3-as légcserénél szépen le van szabályozva. És mint írtam átmeneti időszakra elegendő nem -20 fokra (arra nekik infrafóliás fűtésük van, és a melegvizet hőszivattyús ariston bojlerrel állítják elő. Hűtésnél nem lehet 16-18 fok alá hűteni a levegőt náluk sem, különben kicsapódik a pára a csövekben = probélma. Fűtés üzemben viszont gyönyörű 40-46 fokos volt a levegő a gép kilépő ágán, persze visszahűlt mire anemosztáthoz ért, de ott is érezhető volt, hogy kellemes meleg levegőt fúj be.

    Nekünk tuti jó lesz, alapból egyszerű Helios/Zhender rendszer volt tervezve, csak többsoros egyeztetéssel jutottunk ide. (árban nem sokkal drágább ez, mivel a fent említettekhez lett volna a talajszondás előkezelő egység is, de azt is élőben lepróbálta az energetikus és családja -> nem éri meg).
    Szóval egy egyszerű rekuperátor helyett így lett egy kis plusz fűtésünk és hűtésünk, az eredeti terveket kiegészítve.

    A topikot meg vizsgálom kinek mi a véleménye melyik split egység jött be leginkább (nekem hűtéshez kell). Mostanában az évszak révén inkább fűtésről szól a fórum, de hamarosan átcsap a hűtésbe is :)

Új hozzászólás Aktív témák