- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yeffy
veterán
válasz #98593280 #40652 üzenetére
volt anno ilyen fos minőségű, hajlékony, könnyű házam, soha többet. elmondásodból arra következtettem, h a Sarkhoon is az. ezért kukázom.
de egyébként nagyon hasznos infó, köszi, h leírtad, ez is szempont, h ne valami nyekergő, leheletvékony sz.r legyen a ház. Shinobiban van anyag, ez tetszik benne. csak számomra "unalmas", meg a HDD rekesz nem kifordított.
ezért várnék további tippeket, mert sajnos még nem vagyok nagyon előrébb.
akkor a Zalman házat már javasolod/játok? vagy a CM RC 690 II? vagy valamit mondjatok már
[ Szerkesztve ]
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
potyi23
senior tag
hi. egy komolyabb gepet kell osszeraknom,es fontos a jo hutes is. Zalman Z12 Plus - hazat neztem ki.Megfelelo volna ez a haz ? Vagy esetleg a BITFENIX Shinobi USB 3.0 ? Az ar nemtul donto,de jolenne belefereni 100 eurba. koszi
[ Szerkesztve ]
-
delveccio
csendes tag
Sziasztok!
Erről a házról mi a véleményetek??
http://ipon.hu/webshop/product/corsair_carbide_series_300r_fekete_cc_9011017_ww/213961
-
Grave_444
nagyúr
válasz #98593280 #40638 üzenetére
Ha lesz rá lehetőséged meg elnyeri tetszéses egy Silverstone SG05 házat tesztelhetnél.
Nem tudom a többséget mennyire érdekli egy ilyen ház, nagyobb kereslet van a normál ATX-re az biztos, de aki ITX-ben gondolkodik ez az egyik legkisebb amibe "gamer" gép is építhető márpedig szerintem ez a lényege..[ Szerkesztve ]
-
Miles
aktív tag
Hali! Segítséget kérek egy olcsó házhoz nem magamnak, keret 12k. Nekem Sharkoon T5 (475 x 200 x 440 mm) economy házam van amiben épp belefér a cpu hűtője. Új házban amit keresek szeretném átszerelni neki a később eladandó alaplapomat, cpu-t és hűtőt. Kritérium: 200mm széles legyen mert abban kb 1cm hely marad a Cooler Master procihűtő tüskéi és ajtó között. matx-es alaplap van q9505 procival. Viszont usb 2.0-ból 4re lenne szüksége.
Ne legyen nehéz sokszor cipeli lan-ra.
Eddig, ami közel jár a célhoz:
CM K350 találtam legközelebbit céljának, viszont 1 usb2 és 1 usb3-as kivezetése van.
Tudtok javasolni min 200mm-es házat akár atx akár matx-es méretben 12k kerettel 4xusb 2.0 elülső kimenettel? -
LLKobe
veterán
válasz #98593280 #40662 üzenetére
Üdv! Lenne egy kérdésem: a Graphite 600t-n kikapcsolható a két gyári 20 centis venti fehér világítása? Amit árulsz annak teli az oldala, vagy plexis vagy rácsos?
[ Szerkesztve ]
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
törölt tag
Attól, hogy egy ház 200 mm széles, még nem biztos hogy mindenféle CPU cooler belefér. Függ a kábelmenedzsment nagyságától is.
Azt kellene tudni milyen CPU bordát akarsz beletenni, bár
a BITFENIX Merc Alpha az Anandtech szerint 170 mm-es cpu cooler-el bír:
http://www.anandtech.com/show/4913/bitfenix-merc-alpha-how-much-can-39-can
Itt meg valszeg egy Super Mega bordát tesznek bele, ami 159 mm:
http://www.computerbase.de/artikel/gehaeuse-und-kuehlung/2011/test-bitfenix-merc-beta/4/ -
kristof123
őstag
Kedves Shellkretor!
Nemrég kerestem fel ezt a topicot, hogy a házamba (Corsair Carbide 300R) megfelelő ventilátorokat tudjak pluszban beszerelni. Ekkor kitárgyaltuk, hogy valószínűsíthető, hogy nem fogok tudni 14 cm-es ventilátorokat egymás mellé helyezni. Én nem adtam fel a reményt és kutakodtam kicsit. Sajnos Neked/tek volt igazatok. Sehogy sem fogok tudni két 14 cm-es ventilátort (konkrétan Thermalright ty 140-141-143) beszerelni. Remélem ezzel az írással másnak is fogok tudni segíteni, aki hasonló problémába ütközött.
A segítséget és a házajánlást is köszönöm!Üdv, Kristóf!
-
törölt tag
válasz kristof123 #40666 üzenetére
Nekem is ez a tapasztalatom, konkrétan nem írtam fel mely házakba nem fért el egymás mellett (általában ugye felül próbálkoztam vele), de emiatt meg is váltam tőlük, mert nem tudtam tesztelésre használni párban.
Ahogy írtam 12 centisekkel sem veszítesz semmit, nincs különbség 12-es és 14-es venti között, típustól függ a hatékonyság, nem mérettől ezen 2 esetben. -
törölt tag
válasz kristof123 #40668 üzenetére
Az attól függ melyik házban és milyen alkatrészekről van szó, vmelyik házba érdemes tenni plusz ventiket, vannak házak melyekben nem sokat számít. 5-10 fokos hőfok csökkenés már jónak számít, persze én i3-al és HD4850-el teszteltem, szóval 8350, i7 és 70-80 fokos VGA karik esetében ez lehet több is.
[ Szerkesztve ]
-
Captaindeph
tag
Sziasztok!
Sharkoon vaya háznál gondot okozhat egy micro atx-es lap beszerelése?
jobb lenne egy atx lap?[ Szerkesztve ]
-
csori.91
csendes tag
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni abban, hogy a következő két ház közül melyik lenne a jobb?
Tudom, hogy egyik sem az igazi, csak annyi a kérdés hogy a két hasonló (12,5k) árban lévő ház közül melyik lenne az ideálisabb választás. Kábelmenedzsment, cpu hűtő- vga méret nem fő szempont. Inkább a hűtés, és rezonancia lenne a mérvadó. Mindkettőbe 2db Arctic F12 TC megy bele.1. THERMALTAKE VN40006W2N Commander MS-I Snow Edition
http://ipon.hu/webshop/product/thermaltake_vn40006w2n_commander_ms_i_snow_edition/1995312. COOLERMASTER RC-K380-KWN1 K380
http://ipon.hu/webshop/product/coolermaster_rc_k380_kwn1_k380/456447Előre is köszönöm a válaszokat
-
MrPetya19
addikt
válasz Captaindeph #40672 üzenetére
A kisebb belemegy a nagyobba.
,,Az Epöl térképei Kelet-Európában sivatagot mutatnak." Bog
-
MrPetya19
addikt
válasz Captaindeph #40675 üzenetére
A vga jó lesz, a táp kábelek is szerintem el fognak érni.
,,Az Epöl térképei Kelet-Európában sivatagot mutatnak." Bog
-
Dyingsoul
veterán
Sziasztok! Házat keresek leendő konfigomhoz.
Keret: 20k. Ha esetleg rászakad a pénzeszsák akkor 40k plafon ezért jó lenne mindkét árszegmensre ötleteket látnom. Jobb lenne az olcsóbb de érdekel minden vélemény, hisz vannak behatároló tényezők:-Procimat Corsair H100i-vel tervezem hűteni, ezért olyan ház kellene amit nem kell moddolnom ahhoz, hogy a 2*120mm-t felcsavarozzam.
-Jó kábel menedzsment.
-Elég hely a HDD-knek és csatlakozóiknak.
-Jó hűtés.
-Nagy VGA is kényelmesen elférjen benne.Utolsó szempontom: tetszene egy plexi oldallap, de ez tényleg legutolsó szempont.
Belül kb ezek fognak csücsülni:
INTEL Core i7-4770K
ASUS MAXIMUS VI HERO
GIGABYTE GV-N770OC-4GD GTX770 4GBÉn a Corsair Carbide Series 300R-t néztem ki egyik esélyesnek.
Nagyon tetszik a belső elrendezés, van hely a nagy kártyáknak is és a HDD-knek is van bőven. Az oldallaponlévő 2*120mm-es helyre csavaroznám fel a H100i-t, de nem tudom ez mennyire jó ötlet. Vélemény?- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
dupladé.
csendes tag
válasz #98593280 #40669 üzenetére
hali SK,
nem tudom hogy 100%ig ide illik e de hátha másokat is érdekel aki házat vesz, hogy van-e előlapi ventiszabályzókkal bármiféle tapasztalatod? ugyanis a szitu a következő a raven 3 2db 18as ventijét eddig alaplap vezérelte...most rákötöttem a ház szabályzójára igaz hogy csak két állású "high-low" de egy laza bf3 alatt 4-5 fokot javult minden és nem mellesleg így biztos úgy van szabályozva ahogy én akarom...szóval az lenne a nagy kérdés hogy tudsz e valamit ajánlani?
szerk.: vitko ha elfogadod a tanácsot nem bajlódsz azzal a h100-al én is oylat akartam de lebeszéltek róla, 10-20 között kapsz olyan léghűtést ami mind teljesítménybe mind halkságba elveri ezeket a kompakt vizeket...vagy egy épített víz de az meg ennek a többszöröse
[ Szerkesztve ]
"Ha ismerjük az ellenséget és ismerjük magunkat is, akkor száz csatában sem jutunk veszedelembe" - Szu-Ce ## battlelog: eDDy_yolo
-
Dyingsoul
veterán
válasz dupladé. #40679 üzenetére
Sokan lebecsülik a kompakt vizeket. Én néztem róluk tesztet mégpedig nem alap órajelen. Egyetlen lég sem veszi fel a versenyt velük. Ne követem a teljes hardver piacot napról-napra, de fél éves viszonylatokban kb up-to-date vagyok mind asztali mind noti fronton, így emlékszem arra a napra, mikor kitalálták ezt az egész vízhűtés sztorít. Azóta várom, hogy legyen belőle elérhető áron, valóban használható kivitel és számomra a kompakt kategória ezt képviseli. Ezen felül azért is tetszik, mert így a gépházon belül több helyem is marad. Ez nálam nem csak egy esztétikai szempont, gyakran kell matatnom a gépházamban is.
Egyébként közben megtaláltam az ablakos verzióját a corsairnek, majdnem ugyanaz csak némi típusszám-beli különbség van: CC-9011017-WW
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
törölt tag
-
dupladé.
csendes tag
válasz #98593280 #40681 üzenetére
segíts ki ha nincs igazam de most elnézve a ravent a 3,5"os helyet nem találom ahova ezt tenném viszont ott a nagy tesó a 5,25"os az tuti passzol és a 2 penetrátorral pont 6 venti van a gépbe így akkor már azokat is fokozatmentesen lehetne állítani! köszöntem a segítséget csak megerősítetted amit gondoltam mert ilyet már láttam ismerősnél és nem tűnt rossznak!
"Ha ismerjük az ellenséget és ismerjük magunkat is, akkor száz csatában sem jutunk veszedelembe" - Szu-Ce ## battlelog: eDDy_yolo
-
törölt tag
de van, többfajta is
A Lamptron-t nem ismerem, a Scythe az biztosan jó minőségű.[ Szerkesztve ]
-
Yeffy
veterán
válasz Peaceliker #40689 üzenetére
lol, ez az AC nagyon jópofa tetszik, felveszem a listára, köszi.
bár mondom, nekem 5,25-ös bővítőhelyre kell, ezért esélyesebb mondjuk az Akasa vagy a Lamptron. csak pöppet drágállom 10k-t egy ilyen potiért.
na mindegy, majd nézelődök még.johh, van ára neki, bár dögös
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
Dyingsoul
veterán
válasz MrPetya19 #40683 üzenetére
Az Arc és a midguard 2 nem igazán tetszik. Valami más alternatíva plexivel?
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Casanova*
veterán
-
Yeffy
veterán
válasz Peaceliker #40693 üzenetére
ja igaz.
nem rossz, de nálam esélyesebb mondjuk az akasa, vagy a Lamptron. jobban tetszenek.viszont házat azóta sem találtam, úgy látom, nem lesz.
ami árban jó, azokban valami nem tetszik, ami mindenben jó, az meg horror... -.-"Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
Peaceliker
addikt
-
Yeffy
veterán
válasz Peaceliker #40695 üzenetére
nyilván.
háát, még talán a z11 plus, ami tetszik, csak mivel élőben nem látom, milyen, ezért nem tudok dönteni. a Giga Sumo frontja nagyon bejön, a belseje ami kicsit érdekes.
na mindegy, majd kutakodok még.Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
Dyingsoul
veterán
válasz Casanova* #40692 üzenetére
Egész jó ez a ház is, de az eleje ocsmány. Nem vagyok a csicsaházak híve (annak ellenére, hogy Raidmax Ninjám van jelenleg ), de szeretem ha plexi van az oldalán. Nem azért, hogy ontsa a fényt kifelé a házból, de szeretek néha rápillantani, hogy minden rendben van odabenn, ventilátorok mennek (már amennyit látok belőle), nincs tűz, VGA-t még nem lopta ki belőle a kígyóm, ilyesmik...
A Fractalnak szép a készülékháza, stílusos, letisztult és egy erős, határozott formavilágot teremt. A problémám az FRACTAL DESIGN Arc Midi R2-vel a következő: Ha beteszem a gépasztal rekeszébe, akkor pendrieot már nem tudok beledugni a tetején lévő csatlakozók miatt. em tetszik az, hogy a tetőn vannak a konnektorok bekapcs stb... Jó ötlet de nem tudok vele mit kezdeni a gépasztalom miatt. Nem lenne gond az, hogy a ház felső részén, csak ne a tetőn kapna helyet, hanem mondjuk a felső 5.25' bay fölött. Akkor egy szavam nem lenne, de az ezt a formavilágot felborítaná.
-
krisztian922
tag
válasz #98593280 #40572 üzenetére
Hali, még múlthét végén mondtad, hogy szerda este kérdezzelek a win mana 136 VS zalman 11 között, csütörtök este lett azóta, de igazából sajnos elcsúszik a ház beszerzés is (rájöttem, hogy tápot is nagyobbra kell váltani így nem futja most házra csak 2-3 hét múlva).
No de, akkor szerinted zalma 11 vagy win mana 136?
Illetve még egy olyan kérdésem lenne közben, hogy melyik az a legolcsóbb ház amiben minden venti helyen van porszűrő?
Köszi ismét a segítségért
[ Szerkesztve ]
Asus m5a97 evo r2.0 - AMD fx 6300 - AMD HD7850 1gb - 2x4gb Kingston hyperx black 1600mhz - Cooler Master Hyper Evo 212
Új hozzászólás Aktív témák
- Befagy az egész gép
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen notebookot vegyek?
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest