- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
jim bcs
nagyúr
-
Per Degaton
tag
válasz jim bcs #71748 üzenetére
Szia!
Köszi a választ, tegnap végre hozzá is jutottam, hogy megpróbáljam.
Csak a prociventit dugtam rá a CPU_FAN-re, de sajnos így sem megy, hiába állítom kézzel a bios-ban, 800-850 fordulat alá nem megy semmiképp.
Sőt, ezt a 800-at már 30%-os ventinél eléri, azalatt már mindegy, hogy hány százalékra állítom be, nem változik a fordulatszám.
Kár érte, mert sajnos így azért még bőven hallható a hangja, jó lenne legalább 600 körülre leszabályozni nyugalmi állapotban.A hőmérsékletek rendben vannak, nem azért nem engedi, illetve kipróbáltam Speedfannel is, ugyanaz a helyzet, 30%-nál 800 RPM, de az alá nem megy...
-
Memphis
tag
Sziasztok,
milyen hűtőt javasoltok?
Alaplap: AsRock-H81M-HDS R2.0
Proci: Intel i3-4160
Ház: Cooler Master N200Ugye nem egy olyan izom config. Nem is feltétlenül akarok túl sokat költeni. Sőt ha azt mondjátok a gyári jó, nekem az is megfelel. nekem csak az a szempont, hogy ne legyen hangos és lássa el a feladatát.
köszi
Ha ma nulla CELSIUS fok van és holnap kétszer olyan hideg várható, hány CELSIUS fok lesz holnap? :D (bezártam a kiskaput)
-
Dzsee326
tag
Sziasztok!
Alakulóban van az új konfigom, ennek a hűtéséhez kérnék segítséget:
Alaplap: Asrock z170 pro4
Cpu: i5-6500Erre vennék egy Alpenföhn Ben Nevis hűtőt, jó lesz ez hozzá? A honlap szerint skylake kompatibilis a hűtő, de nyugodtabb lennék, ha valaki már próbálta volna.
A memória még nincs meg, de lehet-e bármi gond pl egy ilyennel?
Még ház sincs egyelőre, de nyilván olyat választok, amibe befér.Köszi!
-
jim bcs
nagyúr
válasz Per Degaton #71803 üzenetére
(#71803) Per Degaton
Cha fan-on se megy?(#71804) Memphis
Alpenföhn Sella
Deepcool Gammaxx 200T
ID-Cooling SE-213V2(#71805) Dzsee326
Mehet.Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
-
parker75
tag
Sziasztok!
Intel i5 4570-es processzorra milyen hűtőt javasoltok.
Átlagos felhasználásra kell, semmi extra.
Ár érték arányban jó legyen.
Az sem baj, ha halk és hűt...
[erről]mi a vélemény? -
jim bcs
nagyúr
válasz parker75 #71812 üzenetére
Összefoglaló, Téma tudnivalók!!!
A pontos ajánláshoz ezeket szeretnénk kérni:
1. Mennyit szánsz a hűtőre?
2. Milyen házba kerül?
3. Milyen alaplapra lesz?
4. Processzor típusa?
5. Ramok típusa?[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
anytime
őstag
válasz parker75 #71812 üzenetére
Szia!
Csatlakozom, az előttem szólókhoz ...
Átlagos felhasználásra jó lesz, DE, halkan biztosan NEM hűt, ha pedig hűt, NEM lesz halk ..., és ezzel a mondatrésszel meg csak annyi a baj, hogy a halk és a hűt mint fogalom, erősen véleményes lesz ezen topicban jelen lévők körében, teljes joggal
Anno egy ilyen hűtő miatt kezdtem bele a gépem átépítésébe, mert nem hűtött és k hangos volt és nem is i54570-es procim volt.
Add meg azon adatokat amit Jim kért, nagyszerű ár / érték ajánlatokat fogsz kapni
Ez a szösszenet csak azért szaladt ki most belőlem, mert könnyes szemmel eszembe jutottak a 3-3,5 éves emlékeim
-
zsadnok
tag
Sziasztok!
Egy Corei5 2500K-t szeretnék húzni 4,5-n. A Noctua NH-U12S-t néztem ki. Állítólag elfér mellette a magasabb memória is (Corsair Vengeance blue)
Elég lesz a hűtő a feladatra? -
jim bcs
nagyúr
válasz zsadnok #71818 üzenetére
(#71818) zsadnok
Mehet, elférnek a ramok és bőven elég.(#71819) parker75
Deepcool Gammaxx 200T
ID-Cooling SE-213V2
Alpenföhn Sella(#71820) Telda
Bakker, a műanyag lefogató keret kitart, a vételi árban add el és csere Alpenföhn Ben Nevis-re.Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
jim bcs
nagyúr
válasz parker75 #71824 üzenetére
A Gammaxx 200 utódja, de immáron 120-as ventivel és nem 92-essel, valamint a felfogatás változott még.
7-8k-ért én már akkor inkább az Alpenföhn Ben Nevis-t ajánlottam volna, vagy az ID-Cooling SE-214X-et persze ha befér.[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Norby86
őstag
Sziasztok!
Egy Core i5 1155 foglalatú processzorral van szerelve az alaplapom, melyben még a gyári hűtő duruzsol és ezt szeretném lecserélni egy ultra halk, vagy totál hangtalan processzor hűtőre (akár passzív hűtő is érdekel). Mit tudtok ajánlani ami nem túl drága de jól hűti a procit? Keveset játszom, leginkább netezésre használom a gépet, igy nincs nagy terhelésnek kitéve.
Mi a különbség amúgy a csapágyak között? Én még leragadtam a golyós csapágyaknál, de látom sokat fejlődött a technika és van már folyadék,puska,vapo,SSO,hidrodinamikus...stb. csapágyakkal szerelt hűtő is.
[ Szerkesztve ]
-Norbi-
-
gratzner
tag
Sziasztok!
Nem tudom, találkozott-e már valaki ugyanezzel a párositással, de általánosságban is jöhetnek a válaszok, tanácsok...
Adott egy Asus Sabertooth 990FX lap és egy Thermaltake frio advanced procihűtő, köztük egy FX-8320 szorong. És ez itt a probléma felvetésem lényegi része. Olyan szinten szoros a hűtő felfogatása az előző lapomhoz (Gigabyte GA-970A UD3) képest, hogy félek kinyomja a szuszt az FX-ből
Okozhat ez problémát?
Egyébként a működéssel nincs gond, sima szorzóemeléssel alapfeszen 4,4-en 30 perc cpu teszt után max. 42 fok. Nem vagyok tuningbetyár, nem értek a feszültségek állitásához, de sokat olvasgattam és ez elvileg elfogadható hőmérséklet.
Inkább attól félek, hogy kiszakad a Saber hasa a hűtő feszülésétől.
Aki tud, kérem nyugtasson, vagy ijesszen meg! Ha kell nyilván cserélek hűtőt, de csak ha van értelme, mert ezen kivül nincs rá panaszom.
Köszi a válaszokat! -
tag
Sziasztok!
Megvettem az ajánlott Alpenföhn Ben Nevist, felszerelés közben az alábbi képen látható AMD-hez szükséges rögzítőt sikerült eltörnöm.. Van esetleg ötlete valakinek honnan tudnék rendelni/venni?
Esetleg ha valaki inteles is látja és eladó lenne ami neki feleslegben van akkor szívesen megvenném.Köszi.
-
törölt tag
Sziasztok!
i5-6600-ra keresek hűtőt.
Alaplap: Asrock Fatal1ty B150 GAMING K4
Memória: Corsair Vengeace LPX
Ház: Corsair Carbide 200R - max 160 mm magas hűtő fér bele8-9 ezer a keretösszeg. Köszönöm a segítséget előre!
-
aktív tag
Üdv!
Egy i3-2120T hűtésére melyik topflow hűtés lenne a legmegfelelőbb 50mm magasságig?
A választ előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Bocsássunk meg ellenségeinknek,de nevüket soha ne felejtsük el! A sebek a múltra emlékeztetnek,de nem kell meghatározniuk a jövőt.
-
eisento
addikt
Sziasztok. Lesz egy kis alaplap proci ram upgrade. I3 3225 volt eddig xigmatek gaiaval
Most lenne egy asus h110m-a lap i3 6100. Egy corsair carbide series 300r hazban lesz es ehhez kene huto. Tuning nem lesz elferjen a hazban jol hutson es csendben. Memoriabol vmi hyperx lesz 2x 4gb ddr4. Vmi normalis felfogatasu kellene lehetoleg ne a gyari nem akarom hogy eltorjon majd stb.Motorola Edge 40 | PSN ID: HUN_Ejzi
-
Puma K
nagyúr
Helló!
Szeretném ha javasolnátok CPU hűtőt az alábbi feltételek szerint:
-kialakítás mindegy. de pl mind a 4db RAM foglalatba pakolva van RAM
-CPU hűtő magassága maximum 14cm
-Intel i7-4790K procira (nagy eséllyel alulfeszelve max 4.4Ghz-cen)
-Asrock Z97 Pro4 alaplaphoz
-a ház tetején van 2db és a ház hátulján 1db 12-12cm venti amik a szellőzésért felelnek
-ár maximum 10-12k FtÜdv
Puma"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
replay007
tag
Sziasztok!
i5 4670k hoz egy arctic freezer 13 megfelelő? Illetve ha nem, akkor milyet ajánlanátok? Mivel k-s így nèmi tuning is lenne, de semmi extra.
-
Metacska
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Phenom II X4 955 BE procim és sok-sok év után eljött az idő, hogy a gyári 3.2-es teljesítményt 3.8-ra - 4.0-ra feltornázzam.
Ehhez szeretnék hűtőt venni, mert jelenleg a gyári ketyeg alatta. Egyetlenegy kitételem, hogy ne legyen húzós ára. A tuning topicban ajánlottak valóban jó hűtőket, de 9-10 000 Ft-ot nem szeretnék rákölteni.
Milyen egyéb alternatívák vannak?
Köszönöm!
Meta -
jim bcs
nagyúr
válasz storm4 #71839 üzenetére
(#71839) storm4
Alpenföhn Silvretta
Cryorig C7
ID-Cooling IS-VC45
ID-Cooling IS-40(#71840) eisento
Scythe Tatsumi SCTTM-1000B
Alpenföhn Ben Nevis(#71841) Puma K
Házat nem írtál, ez a magasság miatt lenne fontos, de nem gond, megtalálod az összefoglalóban.
be quiet! Pure Rock (lp ramok esetén)
ID-Cooling SE-214X(#71842) replay007
ID-Cooling SE-214X
Zalman CNPS10X Optima(#71843) Metacska
125W-ot azért le kellene hűteni, a tuningnak meg ára van. Olcsóbb alternatíva az apró.
Alpenföhn Ben Nevis
ID-Cooling SE-214X
Zalman CNPS10X OptimaBeárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
nagybá
senior tag
Hali mindenkinek!
Olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek milyen pasztát érdemes venni?
AMD-FX6300-ra kellene és most veszek hozzá majd egy DeepCool Gammaxx 200T-t.Válaszotokat előre is köszönöm!
-
Puma K
nagyúr
válasz jim bcs #71844 üzenetére
Masodik pontban emlitettem:
-CPU hűtő magassága maximum 14cm
Koszi ranezek azokra amiket irtal.
A haz amugy egy Thermaltake Commander valami regi 5-6eves haz.
Az oldalukon 17cm-et irnak, de nem hiszek nekik. Megmertem es 14cm magas huto fer el benne rendesen. Ranezesre is keskeny-nem olyan mely a haz, es az en Corsair R200-as hazamnak van megadva 16.1cm max CPU huto magassag. Es az nagyobb mint a haver Thermaltake akarmije.Javasoltam vegyen modernebb-ujabb hazat, de jo neki ami most van csak akkot meg ilyen limitalo dolgokat kell figyelembe venni.
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
jim bcs
nagyúr
válasz nagybá #71847 üzenetére
(#71847) nagybá
Gammaxx 200T-től egy picit jobb kellene FX-re, de te tudod, ajánlott paszták az összefoglaló alján.(#71848) Puma K
Hoppsz, ezt elnéztem, fáradt voltam, valóban ott van A 140mm miatt korlátolt a lehetőség.
Alpenföhn Ben NevisBeárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
Állásajánlatok