-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
hermanyi
addikt
válasz leonel #35247 üzenetére
PHANTEKS PH-TC14PE ,Alpen K2 , Thermalright Silver Arrow, Thermalright Silver Arrow SB,
Noktu D14 ,
Ezekhez képest az előttem írtak gyengébbek .
Ami még kérdés magas bordás vagy LOW profilos a Veneance ?
De ha van H100-ad akkor felesleges pénzt kidobni másik hűtőre .Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
leonel
aktív tag
válasz hermanyi #35252 üzenetére
Magas Vengeance, különben nem is lenne kérdés csak az, hogy Nh-d14 v. Silver Arrow.
Igen érkezik a H100 de egyre többfelől hallom, hogy garis problémák vannak vele (kerreg a pumpa) és a legtöbb helyen már nem cserélik, csak levásárolható a gari - ezért érdeklődtem, hogy ha esetleg beüt a baj - ne akkor kelljen kapkodni.www.wrcauto.hu - autóalkatrészek legolcsóbban
-
proci985
MODERÁTOR
válasz leonel #35258 üzenetére
nekem a hűtő volt előbb, amiatt lett alacsonyprofilú a ram. ami jó is, mert mind a négy slotot letakarja a hűtő a ventivel. IFX14, szóval a Silver Arrow ugyanúgy letakarja az összes memsocketet.
az jó, nekem a cosmosban nagyon határeset lenne, de p180 mininél is nézegettük egyik fórumtárssal, hogy elférnének e a 150es ventik a D14en. szóval méretben az Archon revA tényleg hatalmas, toronyházaknál is érdemes lemérni, hogy befér e.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
törölt tag
Sziasztok! Tudna valaki segíteni 3570k-ra keresek megbízható hűtőt.
4,5ghz-re húznám a procit és evvel kellene megbirkóznia.Lehet víz hűtő is. -
proci985
MODERÁTOR
válasz #03482112 #35261 üzenetére
Phanteks, Alpenföhn K2, Thermalright Silver Arrow SB2011, Noctua D14, Thermalright Archon RevA. első négynél kb ez az erősorrend és ezzel a vételi sorrend is, az Archon vékonyabb, kb D14nél egy hajszállal erősebb, de magasabb ramokkal is elvan.
víznél egyberendszert ne vegyél (gyengébbek a D14nél, vagy egyéb, pumpa jellegű bajok vannak velük), rendes vizek (triplaradi, külön pumpa, rendes blokk, fejleszthető rendszer) kb 60nál kezdődnek.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz leonel #35264 üzenetére
Thermaltake MK1be bemegy. szerintem nézd végig a fórumot, az alapján lehet méregetni, hogy bemegy e.
esetleg corsair supportba is meg lehet kérdezni.
vagy kérj meg valakit a fórumba, hogy mérje már le a kupak és az oldal távolságát, általában szoktak az emberek segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz leonel #35270 üzenetére
hát, Magyarországon pár gyártó termékeit elég nehéz beszerezni. 20ks procihűtők jellemzően mind problémásak. Noctua ezért is ajánlott, nem az a legjobb, ellenben általában eléggé egyszerűen megvehető.
kb két bolt foglalkozik a témával komolyabban Magyarországon.
[ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
Sziasztok
A jelenlegi konfigomhoz kellene egy jobb cpu hűtés. Maximum 8-10e Ft körül szánnék rá, a lényeg hogy minél halkabban tegye a dolgát, mert ez a TX3 igaz hogy elhűti még ezt a processzort, de néha már megjön a hangja.
Én az AC Freezer 13pro-t szemeltem ki, de hűtőből használt is szóba jöhet és például Scythe Ninja 2 és Alpenföhn Brocken hűtők kaphatók 6-8e Ft körül. Az sem nagy baj ha nem lehet 90 fokban elforgatni, mert alul van a tápom és felfelé is elég szellős a házam. -
leonel
aktív tag
Én gondolom rosszul vagy ezeket az Alpenföhn hűtőket tényleg ritkán látni tesztekben???...
Mindig csak ugyanazok, Tr, Noctua, TT, Scythe stb.www.wrcauto.hu - autóalkatrészek legolcsóbban
-
leonel
aktív tag
válasz Merlinclub #35278 üzenetére
Tudom, hogy lehet találni csak az az érzésem hogy méltatlanul kevesebb szó esik ezekről mint a többi "nagy" favorizált márkáról...
www.wrcauto.hu - autóalkatrészek legolcsóbban
-
leonel
aktív tag
válasz Merlinclub #35280 üzenetére
Reméljük akkor változik! Ha megszívom a H100-al akkor valszeg keresni foglak - géppel a hónom alatt próbával egybekötött vásárlásra.
www.wrcauto.hu - autóalkatrészek legolcsóbban
-
DrJános
aktív tag
válasz leonel #35279 üzenetére
Mint ahogy Merlinclub is írja azért lehet találni teszteket. De tény hogy azért tényleg eshetne több szó is róluk.
Ez szerintem azért lehet mert az Alpenföhn viszonylag kevés ideje van jelen a hűtők piacán, és egyszerűen még nem rendelkeznek akkora hírnévvel, hogy mindenhol előkerüljenek.Persze mi szerencsések vagyunk hisz itt van Merlinclub és terjeszti őket eredményesen
Szerintem majd mindenhol elő fognak kerülni csak még egy kis idő kérdése.
"Reméljük akkor változik! Ha megszívom a H100-al akkor valszeg keresni foglak - géppel a hónom alatt próbával egybekötött vásárlásra."
Ha majd mész próbálni (khm vásárolni) akkor majd kérjük az eredményeket.[ Szerkesztve ]
Gép és régi mobilok profilban. jelenlegi mobilom : Samsung Galaxy S10
-
leonel
aktív tag
-
proci985
MODERÁTOR
válasz leonel #35279 üzenetére
4 éve a Noctua / Thermalright teszteket is ugyanígy keresgélni kellett, három éve a Prolimatecheket... brandet bejáratni idő, az Alpenföhn pedig relatíve új játékos a piacon.
jelenleg meg léghűtőknél már olyan nagyot nem lehet durrantani se belépéskor, mint amikor pár éve bejöttek az első hőcsöves hűtők, aztán jött a TRU és gyakorlatilag nem volt alternatíva highend hűtésben a piacon egy ideig.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok! Tudnátok segíteni? Procihűtőt szeretnék az alábbi cucchoz:
ASROCK Z77 Extreme4
INTEL Core i5-3570K
CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 KIT
Én erre gondoltam:ARCTIC COOLING Freezer 13 PRO
De nem tudom, hogy elég lenne-e ha felhúznám a progcit 4-4,5ghz-re? -
-
bozont
veterán
A Brocken ventilye amúgy PWM-es?
-
FuRiONight
őstag
Hali
Asrock 970 exteme 3 vagy 4-es alaplapot szeretnék venni. A kérdésem az volna, hogy egy EKL Brocken cpu hűtőt vennék, beletudnám e az első foglalatba rakni a corsair vengenance ramom! Ha nem fér el akkor milyen hűtőt ajánlotok ami megfelel a fent elirtaknak?Amúgy mennyire hangos ez EKL brocken?
Előre is köszönöm!
-
V.Dave
senior tag
melyik a legjobb prociventilátor elrendezés? Nekem olyan van ami az alaplappal párhuzamos:
scytheDe egyre inkább azt érzem hogy nem a hőcsövek száma meg a kakaó az alacsony keresztmetszet, hanem a helyes elrendezés ami pl pont ellenkezőleg fújja a levegőt mondjuk a hátsó házventillátor irányába. Nektek mi a véleményetek?
Xiaomi mi 8 6/128
-
Jack@l
veterán
válasz FuRiONight #35293 üzenetére
Az LP-set igen, kb 5mm hely marad a venti alatt. A ventije nekem hangosnak tűnik.
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
DrJános
aktív tag
válasz windlord #35297 üzenetére
Az Alpenföhn Wing-Boost-okat nagyon dicsérik halk és hatékony
Esetleg még a Coolink SWiF2 120P de ez maximális fordulathoz közelítve hangosodni kezd, de csak szélzaj hallható ha minden igaz. Bár az hallható rendesen.
Gép és régi mobilok profilban. jelenlegi mobilom : Samsung Galaxy S10
-
mimey
tag
válasz waterdragon1 #35154 üzenetére
Pénteken feloperáltam a Brockent a procira. Egy kicsit elszámoltam magam (2mm-rel), épphogy felmegy az oldallapja, de felfekszik a hűtő tetejére, ezért le is vettem. Legfeljebb kivágom a hűtő felett, és kitalálok a helyére valamit
A teljesítményével nagyon meg vagyok elégedve!
Gyári hűtő:
idle: 38-42*C,
load: 65-72*C
Brocken:
idle: 27-30*C
load: 45-47*CCPU tuning majd csak most következik (core i5 760)
Mégegyszer köszönöm a segítségeteket!
-
xtevo
őstag
Sziasztok!
Szeretném ha ajánlanátok nekem egy procihűtőt i3 2120-hoz, mivel tuningolni nem tudom (nem is akarnám, ha lehetne is) ezért a legfőbb szempont, hogy halk legyen, mindenképpen halkabb, mint a gyári megoldás, és fehér-fekete design a másik kritérium. Árban 5k körül szeretnék mozogni.Minden segítséget előre is köszönök.
(Nézegettem az Arctic termékeit, de bevallom elvesztem...)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest