Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ViZion

    félisten

    Sziasztok! Gépet kellene összeraknom, Intel fronton tájékozatlan vagyok, ezért is kérem a segítségeteket.
    Elsősorban irodai gép lenne, napi 10-14 órát üzemelne, stabilnak kell lennie, ez a legfontosabb. Word, komoly excel táblák, céges progik, sok böngésző lap nyitva, és a háttérben SQL szerver futtat egy adatbázist, amit másik két gép is használ. Alapvetően CPU+RAM igényes feladatok, integrált VGA megfelelő lenne biztosan. RAMból DDR3 4GB egyelőre, a leváltandó gép 2 GB DDR2-vel ment.
    Monitor, HDD, ODD, táp, billentyűzet, egér van. Ház: mindegy, előlapi kivezetések legyenek... Raid, USB 3, eSata nem kell feltétlenül. 2-4 SATA II elég. Gigabites lan sem lényeg, az adatbázis lekérdezése nem terheli meg.
    Igazán a kérdés, hogy milyen alaplap+CPU páros legyen.
    AMD oldalon Gigabyte GA-78LMT-S2P vagy Gigabyte GA-880GM-USB3 de az USB 3 és a jobb VGA ebben az esetben nem biztos, hogy ér 9k-t.
    Procinak kb. AMD Athlon II X3 460 3.40GHz AM3, a jelenlegi Celeron után fénysebesség. Így az alaplap+CPU kb. 36k. Inteles verzió mennyiért lenne kb. ilyesmi teljesítménnyel, a fenti elvárásoknak megfelelően?
    Köszönöm :R

    Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

Új hozzászólás Aktív témák