Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • milan26

    senior tag

    válasz SyMbioTe #147456 üzenetére

    Köszönöm, hogy segíteni akartál barátom! De sok hűhó volt semmiért, most jobban megnéztem. A gyári hűtő nálam gyakorlatilag hangtalan, a zaj forrásai mások voltak. Megosztom, hátha másnak is tanulságos lesz.

    Az egyik, hogy a ház hűtője rá volt dugva az alaplapra meg a molexra is, így az utóbbin működött, ott nyilván mindig teljes fordulaton, mert az csak arra alkalmas. Ha lehúztam, akkor nem ment. Végül lehúztam mindkettőt, alaplapi rádug, újraindít, most már működik az alaplapról és szabályoz is. Lényegesen halkabb lett a gép.

    A zaj másik forrása az egyik HDD-m. Régi Seagate Barracuda Green - 5400 rpm (akkor még Samsungnak hívták) szinte hangtalan, csak amikor felpörög van zaja.. WD Red -5400 rpm (ezt amúgyis eleve Nasba tervezték) szinte hangtalan, még felpörgéskor is. Toshiba P300 - 7200rpm kifejezetten hangos a másik kettőhöz képest nem csak felpörgéskor, üzem alatt is, feltételezem, hogy a magas fordulat miatt.Bár ez úgy tűnik, hogy sebességben, jobb mint a két másik. Nem akarok új (hangszigetelt blokkos) házat venni, ezért erősen gondolkozom, hogy az új HDD vagy WD Red, vagy Barracuda legyen.
    WD Red kicsit drágább, de most amúgyis maradt elkölteni való pénzem, mert nem kell hűtőt vegyek, még kettőt is tudok venni. Seagatre azt mondják, hogy nem olyan tartós, de nekem már 7 éve megy hibátlanul. Még megálmodom. :)

Új hozzászólás Aktív témák