Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lemusz

    addikt

    válasz membrandj #122261 üzenetére

    - defragmentet kikapcsolom
    Ennek nem igazán látom értelmét. Alapból szerintem nem is kezd töredezettség mentesíteni a gép magától.

    Úgy emlékszem defaulton márpedig be van kapcsolva és talán heti 1 alkalomra van állítva. Persze ha magát
    a szolgáltatást letiltjuk, akkor egészen biztosan nem fog működni. Márpedig egy ssd-n ne működjön ilyen, hiszen semmi értelme, HDD-re lett kitalálva.

    - indexelés elől pipát kiveszem a C meghajtó alól, feldob valami szöveget, de azt az utasítást adom neki, hogy "hagyja ki" mindet...
    Ennek sincs sok értelme.

    Lehet, nem tudom biztosan, de az ajánlók tartalmazni szokták, problémám pedig még nem volt belőle. Windows Search nevű szolgáltatást is offolni szoktam, de a Vezérlőpult->Programok-szolgáltatások-> Windows Search elől már nem szedem ki a pipát, mert akkor a Start menün belül eltűnik a gyorskeresés lehetősége.

    - írási gyorsítótár ON minden ssd-n és hdd-n
    Ezt nem tudom mi, hol kapcsolod. Ennek se látom sok értelmét,de lehet jó dolog.

    Eszközkezelőben jobb klikk az ssd-re->tulajdonságok->házirendek->Windows írási gyorsítótárhoz tartozó puffer ürítése... Ugyancsak tartalmazzák az ajánlók. Elméletileg annyi kockázata lehet, hogy ha áramkimaradás van nem lesz lementve az ssd-re/hdd-re az éppen aktuális munkád.

    - letiltom a Superfetch and Prefetch windows szolgáltatást és registryben is offolom őket
    Ezt is passzolom.

    Ez az Előtöltés nevezetű windows szolgáltatás, de a teljes kiiktatásához registry módosításra van szükség. Annó, régi HDD-k bootolási gyorsítását célzott javítani, de a modernkori SSD-ken semmi értelme és csak a ram-odat "fogyasztja" feleslegesen.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák