- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
chuck79
csendes tag
Hello
Egy i5-6500 alá jó lenne ez a lap?
Gigabyte GA-B150-HD3P
Vagy ebben az árkategóriában van jobb? Sajnos csak ATX jöhet szóba.
Illetve, van egy Asus A-55GA tápom hozzá, megfelelő lenne-e?
-
chuck79
csendes tag
Hello
Ha az Asrock B150M PRO4 lapon nincs sem Sata Express, sem M.2 sata, sem 3.1-es USB, akkor miért ajánlják jobban, mint egy Gigabyte GA-B150-HD3P-t, amin ezek vannak? Köztudott valami hibája mint a parkolós WD-knek, vagy ilyesmi? Kb. egy árban vannak, de a Giga jobban felszerelt, mégis sokat látom itt a másikat ajánlani. Van ennek valami reális oka, vagy csak szimpátia?
-
chuck79
csendes tag
válasz DR|FTK|NG #76252 üzenetére
Ok, az M.2-őt vagy a sata expressz-t még meg is értem, de az 3.1-es USB azért elégelterjedőben van, a Type-C csatlakozók azért kezdenek feltünedezni. Talán valami beidegződés lehet, mint pl. a Seagate HDD-kkel kapcsolatban. Nekem egy 8(!) éves Gigabyte lapom van szüleimnél, hiba nélkül teszi a dolgát a mai napig.
-
chuck79
csendes tag
válasz Májkii #76255 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
ASUS B150M PLUS-bol én csak m. 2 nélküli vagy ddr3-ast találtam.
Van olyan lap ami rendelkezik:
-ddr4
-m.2 / sata expressz
-usb 3.1foglalatokkal? És ajanlottabb mint a Gigabyte?
Köszi, és elnézést az okvetetlenkedésért, alaplapot nem cserélek 5-6 évente, jót szeretnék választani.
-
chuck79
csendes tag
Ok, most már összezavarodtam... Mi a különbség ezek között a lapok között? Megéri a drágább?
Gigabyte GA-H170-D3HP
vs
Gigabyte GA-B150-HD3P
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest