Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Neck

    veterán

    válasz p_adam #3997 üzenetére

    Alapvetően igazad van, de ez nekem mégis inkább egy olyan "ráncfelvarrás" érzet, ahol bent tartod a régebbi modellt. Sőt, igazából a "ráncfelvarrással" több dolgot vettek ki / butítottak le, mint amennyit fejlődött. Magam részéről győzködtem magam a release előtt, hogy a fejlett AF, az új touch menü, meg a méret együtt megéri a +1 kártya hiányát, a kisebb EVF-et, meg az árbeli különbséget. Aztán a régi menüt látva elment a kedvem az egésztől), nyugodtan veszek majd A7III-t.

    Amennyi eddig kiderült (picit "optimalizált" szenzor zaj szempontjából, melegedés hiánya, korlátlan videó vs "a piac legkisebb FF EVF-je", -1 kártya slot, lebutított kezelőfelület C gombok nélkül, direkt nem írom az AF-et, nem bírom elképzelni, hogy nem előszériás kamerahiba, vagy Northrup bácsi user errorja, pl f16-ra rekeszelt lencsével próbált fókuszálni) nagyon sok embernek rossz szájízt generál ennyiért. 1500-ért nem tenné, simán hype-olt váz lenne.

    A tömegtermékes érvelés meg szerintem nem állja meg a helyét - alapból egy FF kamera az én szememben nem tömegtermék. Akkor sem, ha sokat adnak el belőle (A7 III). A jelenlegi MILC még mindig kialakulóban van, változnak az erőviszonyok, nem most kéne rossz marketinget csinálni maguknak azzal, hogy "összelegóznak" egy vázat meglévő elemekből, és kb drágábban adják, mint a vele tudásban megegyező majd' 3 éves vázat, csak azért, mert megtehetik, és akkora lenne a piac, hogy lenne óriási piaci rész "gazdag kamerahipsztereknek", akik megveszik a 3 éves technikát teli áron csak azért, mert kisebb és kicsit jobban néz ki.

    Szerintem itt (lett volna) a lehetőség, hogy behúzzanak még egy rakás fotóst a Sony ökoszisztémába, erre most akarnak margint javítani. Nem biztos, hogy jókor teszik. Az indulóár meg mindig drága, de itt sok embernek nincs "indulóár" érzése, pont a 3 éves "bél" miatt.

    Indulóár érzés akkor jött volna, ha legalább a menü új, és tudott volna egy 4k60-at super35 módban.

    [ Szerkesztve ]

    An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

Új hozzászólás Aktív témák