Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hdsentinel

    őstag

    válasz fer #4110 üzenetére

    Nem írtad, hogy mi lett a hardver önteszt eredménye?
    Önmagában a formázás általában nem hozza felszínre (és főleg nem javítja) valamennyi hibát.
    Érdemes lenne a legújabb (3.10-es) verzióra frissíteni a Fájl menüből és mivel regisztrált változatot használsz, az új verzióban a Fájl -> Felület teszt pont alatti tesztekkel alaposabb ellenőrzésnek tudod alávetni a merevlemezt.

    Egész pontosan a Lemez felületének újrainicializálása tesztet javaslom ebben az esetben(ennek egyszerűbb változatát szokták más programok tévesen alacsony szintű formázásnak hívni). Akár többszöri futtatás is kérhető, javasolt. Ez egészen biztosan kihozza, ha van további lappangó probléma és javítja is azokat.

    A teszt után két eset lehet: vagy még további hibák jönnek elő, melyek már elegendőek a garanciális cseréhez (hivatalosan csak akkor kell a forgalmazónak cserélnie, ha a hibák száma elég magas, mikor a kondíció 0 %-ra lecsökkent). Vagy ha a teszt a teljes felületen nem jelez további hibát (minden blokk világosabb zöld színű, nincs sárga/vörös színű blokk), akkor az állapot valóban stabilizálódott, ilyenkor a merevlemez folyamatos felügyelet (és kis mértékű állapotváltozás esetén azonnali mentés!) mellett használható.

    Bővebben: www.hdsentinel.hu Támogatás -> Gyakran Ismételt Kérdések oldal. Azon belül: "Hibás szektorok találhatóak a lemezen. Lehetséges-e garanciális csere?" és "Nem tökéletes a merevlemezem, mit lehet tenni?"

    Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

Új hozzászólás Aktív témák