Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hdsentinel

    őstag

    válasz rii #3939 üzenetére

    Igen, ez elképzelető.

    A kondíció a már feltárt hibák alapján kerül kiszámításra, a hibák részletes leírása elolvasható a szöveges értékelésnél közvetlen a százalékok alatt.

    Egyrészt ami problémákat már feltárt a merevlemez (pl. áthelyezett szektorok) azok már nem okoznak gondot, így lehet, hogy a lemez már stabil állapotú (még ha alacsonyabb is a kondíció) míg a 99%-os lemeznél lehetséges, hogy további problémák várhatóak, melyekről még nincs tudomása a merevlemeznek (és így a programnak sem), pl. ritkán használt adatterület sérülése.

    Másrészt a jelzett problémák egészen más természetűek lehetnek. Például ha az ismerősnél felpörgési hibákról van szó, akkor az működés közben már nem okoz gondot, a gép nem lassul, gyorsan és hibátlanul dolgozik - míg egyszer majd nem indul el többet. Ha viszont Nálad az a kis (illetve lehetséges, hogy növekvő) felületi hiba pont olyan helyen van, ami kritikus, az folyamatos terhelést jelenthet.

    Éppen ezért az aktuális kondíció csak egy jelzés, de a fő kérdés, hogy stabil-e a merevlemez állapota és milyen hibákról van szó, azokat lehet-e javítani vagy legalább a helyzeten enyhíteni (pl. megfelelő táppal, hűtéssel, stb.)
    Mivel ilyen esetben a hibák akár figyelmen kívül is hagyhatóak a megfelelő SMART eltolás értékek használatával.
    Ha a szöveges értékelés melletti "?"-re kattintasz, ott olvasható, hogy hibák esetén mi a helyzet, mit érdemes tenni.

    Azért egy 16%-os merevlemez esetén már több, különböző problémáról lehet szó, személy szerint ilyenre már biztosan nem bíznék még könnyen pótolható adatokat sem.

    Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

Új hozzászólás Aktív témák