Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hdsentinel

    őstag

    válasz 8zabi #2514 üzenetére

    Szia !

    Ez elég szomorú :U Minden bizonnyal szállítás közben sérült darabról van szó.

    Az ATA checksum value (ellenőrző összeg) és az ATA control byte (kontroll bájt) biztosítja, hogy a merevlemez vezérlő felől érkező információs adat-blokk teljes, pontos és sértetlen. Ha ezek közül valamelyik érvénytelen (invalid), akkor az "Információk" panelen látható adatok egy része nem feltétlenül pontos.

    Ez az olyan adatokat érinti, melyek lekérdezésével némely (főként régebbi típusú) vezérlő/alaplap nem foglalkozik. Például az "ATA jellemzők" szekció végén található újabb merevlemez funkciók (trusted computing, 64 bites egyedi azonosító, stb...) és a Serial ATA jellemzők (ha SATA lemezről van szó). Érvénytelen összeg/kontroll bájt esetén a merevlemez teljesítmény értéke nem feltétlenül pontos.

    De: az ATA checksum value (ellenőrző összeg) és az ATA control byte (kontroll bájt) nincs hatással a merevlemez valódi állapotára, sebességére, megbízhatóságára. Értékük nem befolyásolja sem a kondíció, sem a hőmérséklet, sem más S.M.A.R.T. paraméter értékét, ezek minden körülmények között a valós állapotot tükrözik.

    Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

Új hozzászólás Aktív témák