- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Xiaomi Redmi Note 4 - B20
- Android szakmai topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanzi89
addikt
válasz zolee86 #39288 üzenetére
Ha visszanézel a topikba sokat értekeztünk már az SX220 vs WB750 kérdésről.
Személyes véleményem, hogy a kinagyított képek alapján a Canon részletgazdagabb képeket csinál. Ha utómuka vagy rész kivágás lesz a fotóval fontos lehet. Ha pedig csak teljes képernyőn nézi az ember a képeket, akkor nem nagyon látok köztük különbséget. Otthoni, családi fotózásnál ilyen kis különbséget nem fogsz észrevenni, ha kiteszed a nyaralás képeit a nagy LCD tévére.
Nagyobb ISO esetén is mintha a Canon jobb eredményt produkálna, bár szerintem úgyis az ISO 100/200/400 a lényeg, ott nincs akkora különbség. Plusz nézd meg a képeket, a két gép teljesen másként "zajosodik". A Samsung mosódik, a Canon "kockásodik".
Egyébként a Canon hátránya a kisebb látószög és kevesebb zoom, de az induló rekesze jobb egy pirinyót (0,1 a differencia). Szerintem a Samsung fogása jobb, illetve nekem nem szimpatikus a kinyíló vaku, jobban tetszik, hogy benne van a gépbe, kevesebb probléma forrás. Egyéb funkciók, körítés, módok hasonlóak. Samsungba hasznos a kijelző melletti tárcsa, manuális fókusznál, vagy egyéb beállításnál. Jó, hogy a gépben töltődik az aksi, kevesebb gond. De lehet ezt a Canon is tudja, nem tudom...Szóval szerintem egyik géppel se nyúlsz mellé, igaz a Canon nagyobb név, de el kell dönteni, hogy nevet vagy gépet akar venni az ember... Ha nevet akkor egyértelműen Canon, ha gépet akkor pedig végig kell venni a különbségeket, és az alapján dönteni.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
BiriBum
őstag
válasz zolee86 #39288 üzenetére
1. Nem tölt az USB kábel.
2. Szerintem jobb a Canon képfeldolgozó procija, de ne hallgass rám, mert én kompaktból mindig Canont veszek (tükrösből nem).
3. Nálam az Sx230 kb 250 képet plusz videó produkál egy feltöltéssel. A vakuzás mennyisége és a bekapcsolt GPS (23-as), erősen befolyásolja ezt. Utángyártott akksi (gyárinál magasabb kapacitással) kb 2k.
A Photography Blog elég korrekt kompakt teszteket produkál, olvass utána:
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
válasz zolee86 #39314 üzenetére
Én szeretem ezeket a Fuji gépeket, régen volt egy S5500-asom, nagyon szerettem. A kidolgozása, fogása szerintem nagyon jó, azonban méretileg sokkal nagyobb, nálam ezért is esett ki rögtön. Bizonyos szemszögből pedig szerintem az AA aksi nem hátrány. A lényeg az, hogy el kell dönteni, milyen kialakítás kell az embernek.
A gép fotós képességeiről pedig nem tudok sokat mondani, annak utána kell olvasni.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
Zozzer888
addikt
válasz zolee86 #39314 üzenetére
Nekem S2950-esem volt, képminőségre nekem nem volt panaszom,csinált olyan képet mint a 240es Canon, az automata módja nagyon okos volt.
A zoomja néha lassan reagált,képminőségre nem volt panaszom de sötétben nagyon pánikba esett (sötét=este, szobán belül még azért tudott "viselkedni") ott már csak a kézimód segített rajta.Abba nem volt normális rekesz ,választhattál hogy F3.1 vagy F6.3...
én szerettem, ár/érték arányban kiváló volt, a 2év gari is megnyugtató volt
ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
Zozzer888
addikt
válasz zolee86 #39532 üzenetére
Nehéz kérdés.Ha YT-on nézel próba videókat az segíthet...bár én pont mostanában nézegettem az E-PL1 videóit a YT-n aztán barátnőm megvette a gépet és meglepődve tapasztaltuk, hogy szebb videót készít,mint amit YT alapján vártunk.
ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
Takvan
tag
válasz zolee86 #39534 üzenetére
Nekem egyik sincs, és nem is nagyon értek hozzá, de én is e két gépet nézegetem.
Lehet az az oka, hogy a Canon-nak állítólag két sebességes zoomja van.
Legalábbis itt, mintha ezt írnák:
http://www.whatdigitalcamera.com/equipment/reviews/compactcameras/128888/2/canon-powershot-sx220-hs-review.html
Esetleg a lassabb zoomnál, az autófókusz jobban helyt tud állni.
Ez csak tipp, lehet hogy a hozzáértők megcáfolnak. -
racerx
őstag
válasz zolee86 #39724 üzenetére
Mentés nekem nem lassú, de sok összehasonlítási alapom nincs. Egyáltalán nem zavaró, nem veszek észre semmi különöset. Akkor lassú (lassabb), ha különféle extra felvételi módokat állítok be, pl. egy lenyomással 3-5-8 felvétel, meg lenyomás közbe csinál asszem 8 at, meg ilyen turpisságok. De hát ez érthetó a 12 mpx/szuperfinom képekkel.
Paraszvakítás? Hát számomra (igy elsőre) ? ilyen meg olyan keretekre fényképezés, kül. effektusok a képen,, arcjavítás, arcfelismerés, kedvenc arcok (bár ezekbe az arccal kapcsolatos dolgokban nem vagyok biztos, lehet, h később hasznos lesz), mosoly funkció, pislogásnál 2 képet készít stb stb. Szóval, ismétlem elsőre! számomra ezek olyan dolgok, hogy megnézem, de nem hiszem hogy túl sűrűn fogom alkalmazi, állítgatni őket. -
racerx
őstag
válasz zolee86 #39727 üzenetére
Jó majd csinálok, bár a fényviszonyok nem a legjobbak errefelé. Napot már nem láttam pár hete, szürkeség, hó mindenültt.
Akksit nem tudom,hogy sok e vagy kevés, tegnap kb 2 órát nyomkodtam, s utánna merült le. Sztem nagy csodát, és különbségeket nem lehet várni az ekkora aksiktól, ebben a kategóriában. Az Ebayen kül. is pár docsiért lehet akksit rendelni pluszba (kérdés hogy milyen mondjuk...- voltak az ebeyes akksikkal érdekes tapasztalataim Az mondjuk kicsit gáz, hogy nem adnak hozzás külön akksitöltőt. A plusz akksiknál jól jönne. A szokásos micro usb töltő van.Jah és az a gond ezekkel a plusz fícsörökkel (parasztvakítással) , hogy jópár mellet nem érhetőek el más (sztem fontosabb) funkciók. Ha jól emlékszem, pl. az arcfelismerés mellett nincs lehetőség fókuszt váltani (vagy fénymérést -már nem emlészem).
[ Szerkesztve ]
-
dragonfx
veterán
válasz zolee86 #44305 üzenetére
Hehe én is ezt kérdeztem párral feljebb. :-D válasz nem jött.
De utananezte ezek a parameterek realisak.ja csak az itteni guruk tán jobban ertenek hozza.
Esetleg egy lepcsovel feljebb neztem 35ert a canon ixus 140et."Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
jjeahh
nagyúr
válasz zolee86 #44310 üzenetére
nekem a személyes tapasztalatom a, hogy ebben az árkategóriában ha már a képminőség egy kutya, érdemes megtapogatni élőben, kipróbálni, szal legalább az építési minőség, kijelző legyen tuti...annó a kis olympus mju 1030-am is 100eur volt, meg a vg-160-am is, és bár a képminőség kb. azonos volt, előbbi elnyűhetetlen tömör fémborítást kapott és jobbacska kijelzőt, utóbbi biliműanyag háza meg pár hónap után kettévált, a kijelző botrányos, és a hidegtől be is repedt...szal tapi-próba, és amelyik tetszik megveszed
(#44311) Bici:
stylus 1
az a cucc nagyon brutál, és minden igényednek megfelel (túl is teljesíti), csak tényleg nagyon drága... én cserélhető obi-fan vagyok, de a stílus 1-et még én is bevállalnám kevesebbért[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Lassú Víz
addikt
válasz zolee86 #44310 üzenetére
A baj csak az, hogy aki választott legtöbbször nem jön ide vissza elmondani, hogy mennyire elégedett vagy elégedetlen a géppel egy hónap használat után. Pedig sokat segítene vele mindenkinek aki veszi a fáradtságot, hogy visszaolvassa az utolsó pár száz hozzászólást.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ukrajnai háború
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Sweet.tv - internetes TV
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest