- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- IFA 2024: Harmadik generációs T-Rex is volt
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
válasz Rowon #154357 üzenetére
Delid+húzott 7900x ami piactól függően fejlődhet még 7960x-é plusz 1db bika vga (rtx 3080asokat nézek).
Igazából nemigen tudok olyan alkalmazást, ami EGYSZERRE full 100%-on tekerné a sok cpu magot ÉS a vga-t is. Papíron 700W körül áll meg az izom-fogyi, ami mondjuk arra jó, hogy egy 1200asnak ez még viszonylag csendes zóna.
Igazából ezek a kritériumok:
1. 700W-on még ne legyen porszívó×flex, vmi random 1000W-os spike-tól ne f.ssa össze magát**
2. ne haljon be 3év múlva, ha bármikor mégis kipurcan, ne vigye magával a fél gépet
3. ne legyenek random hülyeségei (pl stabil feszt adjon minden körülmények között, ne olvadjon el a csuda új erőművi kábel, stb)
4. A 2es pontot a gyártó is erősítse meg egy működő, extrába nem kerülő 10éves garivalEzeken kívül engem nem érdekel, mi van a dobozra írva.
** egyelőre toplistámon levő antec 1300 gold ventije ezt produkálja: office használatnál full néma (bár kíváncsi lennék nem melegszik-e a nagy némaságban!), 900W alatt nyugis-közepes a pörgő:
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
válasz Rowon #154360 üzenetére
Így van, ez full nyugis , bele is szerkesztettem a görbét a hsz-be. Ezekkel a behemótokkal csak annyi nem vili nekem, hogy pl bazisok 200W körüli használat esetén az akkor felmerülő ~30W veszteség nem főzi-e meg a tápot.
-
t72killer
titán
Na ezért nem rohanok semmiféle új, teljesítményfeszegető szabványba belevásárolni... SzVSz mérnök bár nem villanyász szemmel elég gyerekes néha, amivel próbálkoznak, sajna ki kell bökni: ha ilyen irdatlan Wattmennyiség kell a karinak, akkor
A: szépen szétosztani az egészet több kábelre, ld jóöreg PCIe
B: új tápok és ugrás 24V-ra.#154362: ez lesz nálam is . Közben döntőbe érkezett a tápmeccsem, leszűkítettem a választást a Cooler MAster MWE 1250W gold-ra és az új Antec neoeco 1300 goldra. Előbbi 30 fonttal olcsóbb, utóbbiról meg van kazalnyi teszt+pozitív visszajelzés (mind2 természetesen 10év garis).
A közelmúlt táphalálom elgondolkodtatott, vajon mennyire védik a tápok a rájuk bízott rendszert amikor kilehelik a lelküket? Van az egyes ágak kimenete előtt vmi biztosíték, ami nem engedi ki a 12, 5, 3.3voltok többszörösét, ha belül eldurran vmi?
[ Szerkesztve ]
-
-
t72killer
titán
válasz Rowon #154367 üzenetére
Ne is mondd. Ha értelmezhető mennyiségű energiát akarok A-ból B-be 12V-on eljuttatni, akkor mondjuk a kocsi bikázó kábele ugrik be mint eszköz. Vagy a napelemkábel, szintén nem kevés mm2 környékén. Ezek a csirkebelek meg úgy néznek ki, mintha 3 csálád átvonult volna az üzem területén, mozdítva ami mozdítható.
Szval röviden: ha eddig 600W normáliséknál 32(!) eret kapott, akkor a 12 eres utódnak igencsak combos kábelekben ÉS minimum csavarrögzített csatikban megtartva a korábbi kontaktfelületet(kontaktellenállás ugye) kéne gondolkodni.
Nomind1, rant over, megyek vissza az antec - coolermájsztró választáshoz + vga-ból igyekszem 3x jóöreg pcie csatis példányt beszerezni.[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
-
t72killer
titán
válasz #Morcosmedve #154373 üzenetére
"csak" duplájába kerül a megcélzott árnak . Jelenleg semmi értelmét nem látom, hogy 180 font fölé menjek akár 1 pennyvel is.
Az NZXT C1200-at épp ma akciózták be 150 font alá, ez már a "Tápvallás" (bocs, a "cultists"-t muszáj volt így fordítani ) szerint ez felső kategória. - illetve a Techpoweruptól is jó plecsnit kapott, vele ki is hirdetjük a nyertest, megmaszírozom azt a vétel gombot
-
t72killer
titán
válasz KAMELOT #154375 üzenetére
#154376: az az ASUS közel 300 font nálunk . Igaz pár oldallal korábban, de írtam, hogy igyexem 150 font alatt maradni, ez egy régi izomkonfi, nem kosárnyi 100fontos bankjegyesőből frissen kapott csuda.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Rowon #154398 üzenetére
Egyáltalán nem lep meg. VISZONT egy kérdés: van olyan kábel, ami erről a csodacsatiról <200W-ot levesz és azt egy jóöreg pcie csatinak odaadja? Nem többet, mert nem akarok rajt'békát sütni...
Tervben van 3 csatis táp és énhülye nem bogarásztam át mindent IS az nzxt jövevényről: csórikámnak szumma 4 cpu+pcie kimenete van. CPU-ra nekem elmegy 2, azaz egy 3csatis kártya utsó csatijának már csak malacfarka jut: erről meg maga a gyártó okoskodik, h húdenemjó . Bzzeg mondom, akkor szereljetek csatit a tápra és malacfarkú helyett fullos kábeleket küldjetek, böszme 1200W-os ATX darabnál ne legyen már ez akkora probléma[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Rowon #154408 üzenetére
Attól függ, mennyiért kapom. Mifelénk kis szerencsével 280 font már vesz egy 3080at. A 4070esek azért nem ez az árkategória.
PCIe kell kb mindnek, amiket nézegettem, de inkább 3 mint 2 csati, amit meg a táp natívan nem tud.
Uhh, egyetleb 8pines? Ez így elég gizda...
#154410: iigenigen, az a család még 3090 Ti-ig bezárólag józan villamosmérnökség mellett készült
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz snake1977 #154436 üzenetére
+a procid ha rendesen oldalbarúgják megeszik még 250W-ot + legelésznek kicsit az egyéb alkatrészek is, és mindjárt 600W-on vagy. A tápot érdemes úgy tervezni, hogy a max terhelés se érje el a 80+%-ot, mert akkor borzasztó hangosak tudnak lenni - illetve ha jön egy hirtelen fogyinövekedés (tranziens), az már lehet nem fér bele a keretbe, és akkor kilövi a gépet.
-
t72killer
titán
válasz CriticalHit #154444 üzenetére
Újabb hiszti, aztán 1 év múlva "rájönnek", hogy kuka az egész bolhap.cs csatis 12HPVR szabvány úgy, ahogy van. A "2×6" minimális tűzoltás, ráadásul a kábel semmit se változik. Tápoldali csatikiégésről még nem hallottam = ha az ember megfelelő VGA-KARIT vesz, akkor rendben lesz.
Engem az érdekelne leginkább, hogy a táp 12hpvr csodacsatijába milyen kábelt dughatok, ami EGY mezei pcie 8pin 150W-osat csinál belőle? A következő körben maradnék a jóöreg pcie csatis vga-knál, nyomorék nzxt tápon meg csak 2 pcie csati marad szabadon.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Rowon #154447 üzenetére
Íiigen! Holnap jön az új ház és pakolom össze a rendszert . IzomVGA terveket viszont eltoltam blekkfrájdéjig, mert 1részt nem kapni normális áron ebayen még csóri 3080at se, másrészt a kis zsebharcos 1050ti-m mégis él. Pár hónapig azzal fogok csörögni, közben kitanulom a proci csínját-bínját
Most láttam először életemben 12hpvr csodacsatit, ha nem tudnám mi az, csodálkoznék minek ez a fura ethernet-klón egy tápra . Az nzxt becsületére legyen mondva, legalább a kábel ereiből nem lopták ki a rezet, vasagabbak kicsit, mint a pcie kábel erei.
Ja és még1 plusz a táppal kapcsolatban: a passzív mód egy kis kapcsolóval kapcsolható! Azaz nyáron akár idle akár nem, a venti nálam menni fog...
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Graphics #154522 üzenetére
Igen, a tranziens-kezelés fontos dolog, de erről én inkább teszteket néznék, mint a puszta szabványt.
Engem inkább izgat, hogy a megújulós áramszolgáltató által a konnektoromba 💩t alkalmasint akár 260V-ot is extra öregedés nélkül bírja a tápocska - erről sajna nincs adat.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Rowon #154563 üzenetére
báhh, egyelőre az új ház is kint lapul még a fészerben, hétvége lesz ebből igen valószínűen. Legalább egy dolgot sikerült fixálni: a tartalék VGA-m műkszik, úgyhogy legalább össze tudom rakni az új konfit.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
nna, röpke visszajelzés az nzxt c1200-ról: egy picit bizony coil-whine-ol. Szerencsére nem folyamatosan, biztosan egy konkrét (alacsony) wattszám alatt gerjed be.
-
t72killer
titán
válasz firephoenix #154631 üzenetére
Igen, megcéloznám a 800W környékét. Ideálisan 60-70% terhelés alatt akarod tartani a tápot, hogy ne legyen belőle mig21 hajtómű.
-
t72killer
titán
válasz kalmani #154669 üzenetére
Ez így akkor se normális, a táp alapfelszereltségéhez tartozik az amúgy tápspeckó kábelkészlet. Ha nincs meg és ezt külön nem jelzi, ronda nagy mínusz az eladónak. Semmi se indokolja, h visszatartsa a kábeleket.
#154672: doboz még csak hagyján, de a kábelek full alap, mintha kocsit árulna kerekek nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Rottweiler89 #154673 üzenetére
Nálam vegyes, de ha eladok vmit, tuti minden le van fotózva és a vevő látja mit vesz.
-
t72killer
titán
válasz Motion_Blur #154690 üzenetére
Kérdés, mi megy alá? Mert azért el tudok képzelni CPU-VGA párosokat, amelyeknél 1000W sovány (értsd: az alapfogyi persze belefér, de mondjuk a táp kapacitásának 70%-a felett van, durva tranziensektől szenved a VGA...
Ergo egy húzott intel + RX 6900 kombóra egy jó ATX3-as (=tranzienskezelés) 1200-ast ajánlanék. Modern RTX 4xxx, Radeon 7xxx kariknál ez nem/minimálisan pobléma.
És igen, mostmár én is látom látom, az ATX3 király dolog, egyrészt ugye ha zöld vga-d van, megúsztad 1db kábellel, másrészt rögzített tény, hogy tunia kell kezelni elég komoly tranziens csúcsokat.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Motion_Blur #154693 üzenetére
no pont a 6900-asok szeretnek combos csúcsokat csinálni (legalsó ábra ITT). Nekem nincs ilyenem, remélem jár a topikban tulaj .
-
t72killer
titán
válasz Motion_Blur #154695 üzenetére
+#154696:
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Futás, futópályák
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Víz- gáz- és fűtésszerelés