- Telekom mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Lóugrással készül a Xiaomi mattolni
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
szpal17
őstag
Sziasztok!
Most cserélném le az ATI 7850-es kártyámat, de nem lesz nagy ugrás...csak egy AMD 270 vagy 270X lenne helyette.
Eddig egy Chieftec GPS-450AA táp dolgozott alatt hibátlanul. 1 VGA tápkábel van rajta.Gépem: I5 3470, 8 GB ram, 1 Kingston 120gb SSD, 2-3 HDD, 1 DVD író
Kérdés, hogy mindkettőt elbírná vagy csak a sima 270-et? Utánanéztem és 30W különbség és ugye 1 tápcsati különbség van a két kártya között.
Ha mégsem lenne elég, akkor milyet ajánlotok?
Köszi!
-
Zolifarkas
tag
Hali.
Szeretném a véleményeteket kérni a két tápról. Nem mai darab egyik sem, csupán az erősségük és a jó-rossz tulajdonságuk érdekelne.
FSP400-60APN és DTK PTP-4007P ez utóbbin sokkal több csatlakozó van de vajon annyival többet is tud?Üdv; Zoli
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Zolifarkas #95854 üzenetére
Szia.
FSP 400-60APN: Jó táp, még mindig ajánlott. FSP EPN belsős, de 230V only, aktív PFC-s. Erősebb videókártyás rendszerekhez is elég.
DTK PTP-4007P: Régi konstrukció, passzív PFC-s, 12V-on gyenge. Korában a kategóriájában jónak számított, de ma már nem erőltetném.
szpal17(#95855)
Attól függ, hogy mennyi pénzt szánnál rá.Pl(~33k-ig):
-Be Quiet! Pure Power L8 400 > 3 év
-Be Quiet! Pure Power 9 400 (CM) > félmoduláris, 3 év
-Be Quiet! Straight Power 10 400W, 500W > 5 év
-Be Quiet! Straight Power 10 500W CM > félmoduláris, 5 év
-Be Quiet! System Power S7 400W-450W-500W > 3 év
-Cooler Master G450M-G550M > félmoduláris, 5 év
-Cooler Master V550S > félmoduláris, 5 év
-Corsair RM550x > félpasszív(nem kikapcs.), teljesen moduláris, 10 év gyári gar
-EVGA GS 550 > félpasszív(kikapcsolható), teljesen moduláris, 5 év
-EVGA G2 550 > félpasszív(kikapcsolható), teljesen moduláris, 5 év
-FSP Aurum S 400, 500 > 5 év
-FSP Hexa+ 400, 500 > 3 év
-FSP Hyper (S) 500 > 5 év
-FSP Hyper M 500 > félmoduláris, 5 év
-FSP Raider (S) 550 > 5 év
-Seasonic G450 > félmoduláris, 5 év
-Seasonic M12II 520 Evo > teljesen moduláris, 5 év
-Seasonic S12II 520 > 5 év
-Seasonic S12G-450, S12G-550 > 5 év
-Super Flower Leadex Gold 550 > félpasszív(kikapcsolható), teljesen moduláris, 5 év, világít a csatlakozóknál, fekete, szürke és fehér színben kapható[ Szerkesztve ]
-
Zolifarkas
tag
válasz DR|FTK|NG #95856 üzenetére
Köszönöm a gyors választ.
Ezt a konfigurációt szeretném ellátni vele;Alaplap; Asus P5WD2-E Premium max 3CB DDR2 800Mhz rammal
Processzor; Intel Pentium D 925
Videokártya; Nvidia Geforce 7800GT / 1db 6 pines táp kell neki /
Merevlemez; 2 db Segate Barracuda 500GB sata / esetleg még 1db Segate 380GB ide /
Optikai; 1 db Asus sata dvd író
Egyéb; 1 db flopi,1 db tv tuner kártya pci aljzatba / nem feltétlenül szükséges /Üdv; Zoli
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Zolifarkas #95857 üzenetére
Szívesen.
Jó lesz ide az APN, ha szerzel egy "molex" > SATA átalakítót.
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Zolifarkas #95859 üzenetére
Úgy emlékeztem, hogy ezen már van PCI-E csatlakozó, csak a 350-esen nincs.
Ha jól van elkészítve, akkor menni fognak az átalakítók/toldók/elosztók(habár nem a kedvenceim). -
Zolifarkas
tag
válasz DR|FTK|NG #95860 üzenetére
Én is kevésnek érzem a táp adta lehetőségeket, bár 3 sata 2 molex és 1 flopi csatlakozó van rajta az alaplapi 20+4 és a procinak a 4 tűs csatlakozók mellett. A toldókábelt magam készítettem egy régebbi tápkábel egyik főágából amire egy molex anya csatlakozót forrasztottam, így lett még 3 molex és 1 flopi csatlakozó bár az összeset eddig még nem használtam egyszerre.
-
Xanderas
csendes tag
Hali
Egy új gép összerakásához kérnék segítséget, mármint milyen táp kell hozzá (márka, watt, stb)?
A gép az alábbiakból állna.
Alaplap: Asus Z170 Pro Gaming
Proci: I7 6700K
RAM: 2x8GB Kingstone ....
VGA Asus GTX 960 oc 4GB ...
SSD: Samsung 250Gb
HDD: 1Tb Seagate Barracuda 7200
DVD: LGkb 15ezret szeretnék rá költeni (ha esetleg ezzel nem ért egyet valaki azt is szívesen meghallgatom)
Legyen valami értelmes, megbízható ha lehet moduláris bár erről lemondok ha kell. Igazán ami számomra fontos, hogy HALK legyen.Előre is köszönöm a hozzászólásokat.
Üdv -
Grave_444
nagyúr
válasz HollywoodBoy #95865 üzenetére
Aránytalanul összerakott gép játékra. Proci elég lett volna I5 és egyből a 970.. Főleg nála a 960 mellé K-s I7.
Persze ha munkára van más a helyzet, ezért is kérdeztem.[ Szerkesztve ]
-
HollywoodBoy
tag
válasz Grave_444 #95866 üzenetére
Értelek, igazad van.
Nekem is főleg játékra és általános használatra van a PC (max. kis tuning), de én úgy voltam vele hogy procit nem akarok cserélgetni most néhány évig az tuti.
A VGA piac meg pörög nagyon és azt úgyis cserélem kb. 1,5 évente így azzal szépen haladok 'felfelé'.[ Szerkesztve ]
-
Xanderas
csendes tag
válasz Grave_444 #95866 üzenetére
Hi
Jelenleg egy i5-ös 2500K-s gépem van amiből már kifacsartam a maximumot és nem elég. Nos elsősorban munka (tervező programok, képszerkesztés, webdesign, stb. és mindez egyszerre), másodsorban otthonról dolgozom és így egy kis szórakozás (játék, film). Az I7 6700K remélem jó pár évig elég lesz.
A videókártyában nem vagyok még biztos de van egy nagy 50colos UHD TV-m és szeretném kihasználni az előnyeit. Bevallom így is attól félek, hogy a VGA kicsi lesz.Köszönöm a hozzászólásokat.
Üdv -
tomi5244
őstag
Üdv!
Adott egy nemrég összerakott konfig
Amd fx 8350
Asus gtx 960
Asus M5A97 LE R 2.0
2x8gb RAM 1866MHz Corsair Vengeance Red KitTáp FSP Hyper 700W
Driverek feltelepítve, Win10 telepítése után egyre többször fagyott. Rendszernaplóban kernel hibát ír de megemlíti, hogy esetleges energia hiány is okozhatja a problémát.
Kérdés, hogy a fent említett konfigot meghajtja a 700W-os táp. Rákerestem azért előtte, és ha jól olvastam ennél kevesebbnek is elégnek kéne lenni.
Vélemény? Volt már egy hirtelen leállás is és egy újraindulás. Egyszerűen nem értem.
T -
tomi5244
őstag
válasz DR|FTK|NG #95870 üzenetére
ID-Cooling SE 214X
Biosban látok olyat, hogy energiatakarékos mód, ha azzal próbálkozom? Akkor jöttek a fagyások mikor feltelepítettem a vga gyári oldaláról letöltött drivert. Újraindulás mondjuk csak egyszer volt, de fagyás kb a gép bekapcsolásától kezdve 4-5 perc után van, elég random. Van, hogy sima böngészés alatt fagyott meg.
[ Szerkesztve ]
-
holozis_HUN
veterán
Hali!
Nem tudom, hogy jó helyen kérdezek-e:
Egy Chieftec GPS-500A8 el bér egy HD7870-et (akár That le magokat) vagy talán egy HD7950-et? Egy I5-3330 van mellette, 8 GB rammal lesz és egy ssd + hdd+ CD DVD író olvasó mellett egy MSI-B75-MA alapjaiban, és csak 1 db venti van a házban. Szerintetek elég? Tápról mi a vélemény?
El errar es humano y el perdonar, divino.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz holozis_HUN #95875 üzenetére
Nem túl acélos táp ha nincs még,akkor ne is vedd
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
törölt tag
Helló,
Corsair 750W CX750M CP-9020061-EU tápegység-et néztem ki, ebbe a házba: Aerocool Syclone II EN52063
Az új gépembe szánom, mert 6 év után megint újat építek. Viszont még megvárom az AMD AM4 tokozású lapjait és processzorait, így azt nem tudom megmondani, milyen alaplap, processzor és RAM lesz benne.
Amit tudok, hogy 1 SSD kerül ebbe a gépembe is mint a másik kettőbe, illetve a régebbi gépemből (Aerocool Hi-Tech 7 PRO átkerül egy kivételével az összes merevlemez, pontosan ezek:
Western Digital (WD10EZEX) Caviar Blue 1TB merevlemez
Western Digital 3TB Red IntelliPower 64MB SATA3 WD30EFRXVGA-ból egy ideig pedig szintén átkerül bele ez:
Sapphire R7 370 2GB DDR5 NITRO OC 11240-10-20GMi a véleményetek a fentebbi táppal kapcsolatban?
-
törölt tag
válasz Graphics #95878 üzenetére
Tápegységből 30-nál nem szeretnék többet költeni.
Szerintem a 750-is sok, egyébként is egy APC Back UPS CS650-en csüngene.
Csak már a jelenlegi VGA-mhoz is 500-as az ajánlott, de a Corsair VX450 a jó hatásfokának köszönhetően gyönyörűen elviszi.
-
holozis_HUN
veterán
válasz Graphics #95876 üzenetére
Már 2 éve és 3 hónapja teszi a dolgát nap mint nap, hibátlanul, rendszeres tisztítva
Ennyire rossz táp? Pedig anno még jókat mondtak róla, nem is volt még vele semmi baj, 80+-os. De legalább a vidikártyát, amit írtam elbírná? Most egy enyhén tuningolt HD7770-et elhajt simán.
Tudom, nem épp a legmegfelelőbb topik, de másikat nem találtam, ami jó lenne, az egyik mélyvíz, ahol az összefoglalóban az van, hogy elbírná-e ezt meg azt, olyat ne kérdezzünk.
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz holozis_HUN #95875 üzenetére
Szia.
Duliee-nak igaza van, nem a legjobb konstrukció, és csak egy darab PCI-E áramcsatlakozó van rajta(lehet pótolni). Amúgy elbírja.
GoodSpeed(#95877)
Szia.Hatásfok: Nem a ráírt számból(VX450-nél 450W) vonódik le(az a maximum leadható teljesítmény), hanem a leadott áramhoz adódik hozzá a veszteség, ezt veszi fel a konnektorból.
500w-os táp keveset fogyasztó VGA-hoz: a gyenge minőségű tápegységek miatt írják rá.Én ezeket ajánlom 30k alatt/környékén:
-Be Quiet! Pure Power 9 400 (CM) > félmoduláris, 3 év
-Be Quiet! Straight Power 10 400W, 500W > 5 év
-Be Quiet! Straight Power 10 500W > félmoduláris, 5 év
-Cooler Master V550S > félmoduláris, 5 év
-Corsair RM550x > félpasszív(nem kikapcs.), teljesen moduláris, 10 év gyári gar
-EVGA GS 550 > félpasszív(kikapcsolható), teljesen moduláris, 5 év
-EVGA G2 550 > félpasszív(kikapcsolható), teljesen moduláris, 10 év
-Seasonic G450 > félmoduláris, 5 év
-Seasonic M12II 520 Evo > teljesen moduláris, 5 év
-Seasonic S12G-450, S12G-550 > 5 év
-Super Flower Leadex Gold 550 > félpasszív(kikapcsolható), teljesen moduláris, világít a csatlakozóknál, fekete, szürke és fehér színben kapható, 5 év -
holozis_HUN
veterán
válasz DR|FTK|NG #95881 üzenetére
Igen, kell neki átalakító. Köszi mindkettőtöknek!
És tudni, hogy miért ennyire rossz? Nekem eddig semmi bajom sincs vele, halk, szépen teszi a dolgát, áramszünetek után is mindig rendben volt. Eddig semmi baja nincsen. És azért sűrűn megy naponta 9-10 órát a gép, ha nem többet!
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz holozis_HUN #95882 üzenetére
Szívesen.
Gyengébb minőségű belső, gyengébb feszültségszabályozás. A veszélyes kategóriától távol van, de újonnan akad nála jobb vétel.
Egy selejtes minőségű táp is lehet halk.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
EVGA Supernova 750-850 P2 lesz majd.Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
tick
aktív tag
Sziasztok, Corsair RMx 550 és EVGA GS 550 közül melyiket érdemes választani?
Esetleg egyéb kisebb táp 380x és i3 mellé ami félpasszív? KösziEverything that has a beginning... has an end
-
exMachina
csendes tag
Sziasztok!
Hosszas keresgéléseim során amikor próbáltam válaszokat találni kérdéseimre mindig ezt a fórumot találtam meg. Így gondoltam a legjobb dolog amit tehetek, kérdezek én is. Sok-sok év után újra eljutottam oda, hogy gépem bizonyos részeit ismét cserélnem kell, de a mostani alkalommal már egyedül kell megoldanom.
Remélem azért laikusként nem sikerül nagyon mellékérdezni. De inkább a kérdésemet taglalom az alábbiakban.
A közeljövőben szeretnék házat illetve tápot - többek között - cserélni. Jelenleg még nem sikerült eldönteni/megtalálni, de méret miatt jelenleg ATX-es mid tower-ben gondolkozok.
Szerencsére az általános összefoglalóban alapján sikerült leszűkíteni már egszer a kört, de jelenleg még mindig van egy kérdés, amiben inkább a segítséget szeretném itt kérni. Ez a teljesítmény.
A ház cseréjével több komponens is bele kerül ami nem egyezik jelenlegi konfigurációval itt a maximumot is leírom, mert még nem minden eldöntött kérdés.Alaplap: Asus m3a78
Processzor: Amd Phenom x6 1055
Ram: max 8gb ddr2 (jelenleg 2x1gb Kingston Hyperx)
Vga: Itt terveim szerint egy 2gb videokartya fog kerülni, ami tud kezelni két monitort (felhasznalasi terület fotófeldolgozás lesz de csak saját magam szórakoztatására, hobbi jelleggel)
Ssd: ~250gb (még keresés alatt)
Hdd: 2x1tb Samsung (maximum 4x1tb)
Dvd/blue-rayJelenleg ez a legpontosabb leirás, amit tudok adni, remélem ez elég lesz.
Tehát ide kellene egy táp, ami ki tudja szolgálni, de nem tudom 500w elég lesz-e hozzá, vagy 600w (gondolom itt a 750w teljesen folosleges). Erre keresem elsősorban a választ.
Árat az előbbiek miatt sem szeretnék egyelőre meghatározni, de elöljáróban annyit tudok mondani mivel a gépem nem top konfiguráció ezért ésszerű határokon belül akarok mozogni.Bárkinek bármi meglátása van az ügyben, nagyon szívesen fogadom!
Előre is köszönöm a választ!
ÜdvLLAP - Live long and prosper
-
tornas
őstag
Üdv Mindenkinek!
Következzen egy kis retro, méghozzá egy 300 W-os Codegen táp személyében ami már-már élő legenda. Nem csalás nem ámítás, ez bizony FSP belsős és nem terem ám minden bokron. Eredetileg (ha jól tudom) akkor ezt a szériát egy Fujitsu-Siemens nevű brand gépekbe szállították. De hogy miért vettek az FSP-től egy komplett sorozatot, az jó kérdés. A képeken látható "Codegen" nevű tápegység már minimum 15-16 éves, de még hibátlanul működik és terhelhető kb. 380W-ig.
[ Szerkesztve ]
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
exMachina
csendes tag
válasz DR|FTK|NG #95891 üzenetére
Szia!
Köszönöm, a gyors választ. Amint látom, fölösleges 500w-os tápnál erősebbet néznem.
Féltem, hogy az FSP is szóba kerül, mert az a kínálat amiből választhatok, abban nem szerepel. Ezt kifejezetten sajnálom. A másik kettőnek utánanézek még (elérhetőségét a pontos tipusnak), de a Be quiet szerencsére kapható.
De a lényeg ez már így is előrelépés, mert az ajánlott tápegységek listájával kiegészítve meg tudom találni
a megfelelő tápot.
Korábbi kereséseim alapján volt két-három táp amit nem tudtam a kiegészítő információk alapján bekategorizálni, ezeket egy gyors véleményezésre majd bedobhatom?
(Nem szeretném, ha félreértenéd, nekem azok is jók amiket írtál, de mivel bővebb információt nem adtam támpontnak, illetve az árban van némi mozgásterem ezért megnézem a hibrid megoldásokat is.)
Köszönöm!LLAP - Live long and prosper
-
tornas
őstag
-
Barcelona95
tag
Sziasztok!
Max 25000 Ft-ig szeretnék tápot vásárolni az adatlapomon található a konfighoz.
Eddig egy 525 wattos Enermax MODU82+ látta el a gépet, így szeretnék az eddigi 525 watt közelében maradni.
Extra kívánság, hogy moduláris legyen, de nem feltétel a teljes modularitás.Szeretek élni - és ez sok időt elvesz.
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs