- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Android szakmai topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Most épp a Red Magic 10 Pro+ ült az AnTuTu trónjára
- Apple iPhone 11 - népalma
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- iPhone topik
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lenox
veterán
válasz #92888064 #87583 üzenetére
Nekem van itthon System Power is 2, meg Pure Power is 3 (meg dolgozoban Straight Power es Dark Power is). Szerintem Pure Powert vegyel, 300-350-400-ast, halkabb a venti, meg pl. a 300-as eseteben a Pure Poweren van 6+2 pines vga tapcsati, a System Poweren meg nincs. Meg ha most nem is kell legkesobb eladasnal jol johet.
-
RedDevilFan
csendes tag
Tudnátok ajánlani jó és megbízható tápot 15ezer (max 20ezer) ft körüli összegért?
Ehhez a konfighoz kellene:
ASUS B85M-G alaplap
Intel Core i5 4460
GeForce GTX 960
Kingston HyperX Fury 4 vagy 8 GB 1600MHz ram
Toshiba 1TB 7200rpm merevlemez
Plextor DVD íróSegítséget előre is köszi.
-
KAMELOT
titán
-
Grave_444
nagyúr
válasz RedDevilFan #87603 üzenetére
Super Flower Amazon 450W ~15k
Be Quiet S7 400W ~14k
Seasonic S12 II 350W ~16k
Seasonic Eco 430W ~16k
Be Quiet L8 400W ~16,5k -
veterán
Sziasztok
Lesz egy kis gép upgradem hamarosan, és először most a tápom szeretném lecserélni. Egy VX450-es tápom van. Z77 Pro4 - i5-2500 - R9 270x - 8GB RAM - 1HDD - 1SSD -t kellene kiszolgálnia a következő tápnak.
Egy FSP Raider 550-re gondoltam. Van esetleg valami ellenvetés, vagy tökéletesen meg fog felelni ez a táp nekem?A gép upgrade meg november december fele a következő lenne. Z170 Pro4 - i5 6500 - 8GB RAM többi maradna minden ugyanúgy. Szóval a fogyasztás semmit sem nőne.
Köszönöm
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Bocsánat a dupe-ért, de pont a legfontosabbat hagytam ki.
APC Back-UPS ES 700G-GR 700VA szünetmentesem van, ami ugye kvázi-szinuszos jelet ad. Van esetleg valakinek kvázi-színuszos APC UPS és FSP Raider párossal kapcsolatban tapasztalata?
iPhone 13 Pro Max
-
dewil666
őstag
Sziasztok!
Tápot szeretnék cserélni CTG 500 +80 ami most van. Frissíteni szeretném egy újra.
Gépem: Gigabyte B85M-D3H, i5 4690, 2Tb hdd, 6 venti, GTX 970 G1, 2x8 Gb ddr3
Csakis újat garanciásat szeretnék!
Max 20e ft van rá, de nem baj ha olcsóbb!
XFX-el szemezgetek. Esetleg ajánlanátok másikat?!Köszönöm!
KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
veterán
válasz Grave_444 #87609 üzenetére
R9 270X GPU van benne. Nem tudom mit hoz a jövő, hogy még 1 GPU, több winyó stb.. Ezért minimum 550W-os tápot szeretnék. Ha lehet akkor nevesebb gyártó termékét vásárolnám. Az FSP Raider 550-el van esetleg valami gond?
Közbe keresgéltem külföldi blogokba, fórumokba, de egyelőre nem találtam még semmi infót az APC Back UPS BE700G-GR vs FSP Raider 550W párosról, hogy mennyire szeretik egymást akksis üzembe.[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
Balathruin
veterán
válasz RedDevilFan #87611 üzenetére
Az összes felsorolt táp halk, talán az L8 a leghalkabb nagy terhelésnél (amit azzal a géppel nem igazán fogsz elérni).
-
dewil666
őstag
válasz dewil666 #87608 üzenetére
Annyi kérdésem lenne hogy a jelenlegi ctg 500+80p táp és a Super Flower között van e minőségbeli különbség (gondolok itt minőségre és árakörre). Illetve elég lenne a 450w vagy kell az 550w?
i5 4690
gtx 970 g1
6 venti
1 hdd
1 odd
2x4gb ddr3
Esetleg más altrnatíva 20e ft alatt ami ajánlott?Köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
dewil666
őstag
válasz Balathruin #87614 üzenetére
Köszönöm a választ!
Laszűkítettem 450W-ra és ezeket találtam (telefonról nem tudom linkelni):
http://www.arukereso.hu/tapegyseg-c3158/fn:termekek-osszehasonlitasa:super-flower-amazon-bronze-series-450w-sf-450p14he-p40543665,super-flower-bronze-series-450w-p296138573,xfx-core-edition-450w-pro-p1-450s-x2b9-p74832918,xfx-ts-series-450w-p274374795/
Ezek közül melyik a legjobb választás?KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
valenc
tag
Sziasztok! Chieftec gps450aa-101a-nak elég hosszú a kábele alsótápos házba?
-
nemethchek19
aktív tag
válasz KAMELOT #87597 üzenetére
Ezt a az összefoglalóban olvastam:
"Elmondható, hogy alacsony, nem kellő terhelésnél, rosszabb a hatásfok, mint optimális kihasználtságnál, tehát feleslegesen nagy, túlméretezett, 500+ wattos tápoknál fajlagosan többet fizetsz ugyanannyi energia előállításáért, mintha optimálisan kihasználnál egy kisebb (de minőségi!!!) tápot."
Tehát ha az én gépem például 300W-t fogyaszt, miért járok jobban ha nagyobb tápot veszek? Ha alacsony terheléssel használom, a leírtak szerint rosszabb a hatásfok és a veszteség hővé alakul nem?
"A táp, miközben átalakítja az áramot (230 V) a PC számára emészthetővé (pl. 12 V), hőt termel, ez pedig veszteség."
Ne haragudj a kérdésekért, de abszolút kezdő vagyok. Nem a fogyasztáshoz mérten kell optimális tápot választani? Se kisebbet se nagyobbat mint a PC összfogyasztása.
-
Exodius
őstag
Seasonic ECO-430 jó alsó-tápos gépházba is?
-
Gaborka30
aktív tag
Sziasztok!
Lehet, hogy kicsit fura a kéréds, de az FSB Raider 550 és a 650 között csak teljesyítményben van különbség? Minőségre a 650 is olyan jó, mint az 550?
Köszi!
-
Ribi
nagyúr
válasz nemethchek19 #87622 üzenetére
Megnézném én azért azt a konfigot ami IGP-vel 196Wot fogyaszt...
Max TDP-t írsz mindenhova az szép és jó, csak soha nincs olyan, hogy mindent maxra terhelsz egyszerre.
De még akkor se.
Szóval jó lesz az nagyon max 130-140W-nak az az érzésem.
Szóval egy 300-as táp is bőven elég, de ha lesz VGA, akkor legyen 400.
Tápok hatásfoka olyan 30-70% között a legjobb. (kivétel lehet mondjuk Raider, ami 20-50% között a legjobb)
Túlméretezni vagy későbbi bővítés, vagy a halk működés miatt lehet érdemes. Persze ilyenkor általában a cpu és a VGA venti már bőven túlpörgi a tápot.
De az ideális értékeken kívül sem lesz annyira nagyon szar a hatásfok, hogy akkor hirtelen lángralobban, vagy beszippantja paksot. Csak nem a legjobb.
Egy mostani gép eszik maxon kb 300W-ot, és idle meg 60Wot. Szóval vagy lefele, vagy felfele fog kilógni az "ideális" részből. Nem tudsz mit csinálni. Viszont ha felfele lóg ki, akkor sokkal több W mellé raksz rossz hatásfokot, míg ha kis fogyi mellett rossz a hatásfok, akkor sokkal kevesebb is megy kárba. Plusz nagy tápot lehet alig kihasználni, de túl kis tápot nem tudsz 120%on hajtani. -
jim bcs
nagyúr
válasz Exodius #87623 üzenetére
(#87623) Exodius
Itt vannak a méretek. Katt a Cables-re.(#87624) Gaborka30
1 dvga alá doszt elég az 550-es, gtx960/970 alá még a 450w is.[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
csumpa93
tag
Sziasztok!
Olyan tápegységet keresek kb. 25-30.000 között amely minőségi, de a legfontosabb, hogy minden kábele FEKETE legyen. Illetve az EVGA tápokról mi a véleményetek, mert olyanokat néztem elsősorban.
-
dvd_R+
őstag
Sziasztok
COOLERMASTER Elite Power 600W RS-600-ACAB-m4
Ajánlott vagy nézzek inkább valami mást ?
válaszotokat előre is köszönömHa üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
dvd_R+
őstag
válasz Balathruin #87631 üzenetére
Szia
10E FT lenne a keret , itt aprón keresek használtan ezért az összegért egy normális 450-550 esetleg 600w tápotEgy I3 32xx proci h61 lap , 8gb ddr3 , 5770 1gb vga de az le lesz még benne cserélve kb ennyi , csak ha már táp akkor normális legyen illetve olyan ami esetleg később is jó lehet komolyabb upgrade esetében .
Nem nekem lesz hanem egy barátomnakHa üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz dvd_R+ #87633 üzenetére
Ennek ezek is elegendőek:
-Super Flower 350W/450W
-Be Quiet! System Power S7 300W/350W
-Be Quiet! Pure Power L8 300W
-Thermaltake Munich 430
Használtan:
-Seasonic SS-350ET -
nagyúr
-
reaperw810i
csendes tag
Üdv mindenkinek ehhez a konfighoz keresek tápot mit ajánlanátok max 14000 ft-ig:Amd fm2 750k Sapphire Radeon hd 7770 oc vga 2db winchester 3 venti később egy erősebb vga csere max 180tdp -ig tehát egy kicsit felül kéne méretezni a tápot hogy ne kelljen azt is cserélnem.A lényeg az hogy csendes legyen és alsó tápos házba lenne beépítve mondjuk csak egy midi ház úgyhogy nem nagy méretileg ZMT2 Zalmann.Milyet lenne érdemes vennem szerintetek ami tényleg csendes?
[ Szerkesztve ]
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz reaperw810i #87637 üzenetére
Super Flower 350W/450W
Be Quiet! System Power S7 300W/350W
Be Quiet! Pure Power L8 300W
Thermaltake Munich 430Melyik VGA-t nézted ki?
-
-
Grave_444
nagyúr
válasz reaperw810i #87639 üzenetére
Arra figyelj max 27cm-es kártya fér bele. Super Flower 450W tuti elég lesz.
-
halhatatlan
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Meg szeretném kérdezni,hogy a következő táp elég jó-e a következő konfignak, és mekkora vga lenne a plafon neki. Köszönöm
Asus p7h55 m pro,i5 750 4GHZ, HD6870, 2DB VINYO, 8gb ram
[link][ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz dvd_R+ #87636 üzenetére
A használt ár nagyon esetleges, és tényleg jó, jövőálló 450-es vagy nagyobb tápot használtan is ritkán látsz 10e-ért. Az aprón most van egy 650-es FSP Raider 12e-ért, az pl. jó vétel, ha minden rendben van vele. Szerintem akkor tudunk Neked segíteni, ha:
a) Megmondod, mekkora fogyasztású VGA-t szeretnél max., és ahhoz megmondjuk, mekkora táp kell
b) Belinkelsz hirdetésben találsz típusokat, és arra mondunk jó / nem jót"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Grave_444
nagyúr
válasz halhatatlan #87642 üzenetére
Inkább Be Quiet S7 400W / Super Flower 450W.
reaperw810i Újonnan vannak jobb alternatívák, amik ráadásul feketék és harisnyázottak.
[ Szerkesztve ]
-
nemethchek19
aktív tag
Akkor ezek közül ár/érték arányban végül is melyik lenne a legideálisabb az én PC konfigomhoz? Minimálisan túlméretezve a jövőre nézve, de ésszerű keretek között maradva. A halk üzemmód egyébként fontos szempont, mert otthoni hang stúdióba lesz.
Be quiet! 300W S7
Super Flower 350W
FSP 400W HEXA+
Thermaltake 430W Münich
Be quiet! 350W S7
Be quiet! 400W S7
Be quiet! 300W Pure Power L8
SUPER-FLOWER Amazon 450W
Super Flower 550W
Thermaltake 530W Hamburg -
dvd_R+
őstag
Későbiekben talán egy 280x es vga , i5 4690k proci , 16gb ram lesz de ez majd idővel , mint írtam egy barátomnak lesz és jelenleg egy gyengébb gépe van de ha már veszünk neki tápot és 10k a keret akkor ezért az összegért szeretnék használtan egy jó darabot szerezni neki
Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
dewil666
őstag
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Megrendeltem és a héten megérkezik.
A Super Flower 450W választottam.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz nemethchek19 #87645 üzenetére
Mi lenne a konfig?
És kb milyen erős VGAt raknál bele ha raknál?
Ha nem lenne bele VGA, mert hangstudioba minek, akkor a fogyasztása nem igazán fog felfele menni.
Azért kérdezem, mert ha mondjuk egy régebbi i7, vagy akár FX van benne, akkor normál használat mellett sejteném, hogy 100Wnál többet nem eszik, de inkább alatta.
Szóval a legkisebb 300W-os tápot se használod ki 50%ig se.Igazából mindegyik jó, csak tök felesleges 500Wos táp.
Ettől még vehetsz ha ez a vágy, csak minek.
Thermaltake tápoknál nem tudom pontosan melyik az ami javasolt.(#87647) KAMELOT: Ami tápokat írt az mind MINŐSÉG.
Ennyi erővel miért ne 1000Wosat vegyen? Vagy 2kWost?
Mert felesleges? Mondjuk?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Android szakmai topik