- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudika10
veterán
válasz zolee3000 #144397 üzenetére
Azt mar a tobbiek elarultak, hogy tasak nincs, en csak azt szeretnem kerdezni, hogy oszinten mit gondolsz, mi lesz azokkal a termekekkel, amiket 14 napon belul visszakuld a vasarlo, mert nem a fekete nem az az arnyalatu fekete, amire gondolt vasarlaskor?!
Szerinted benyeli a bolt a veszteseget es bezuzza a termeket?
Ha hibatlan allapotban van, marpedig renszerint ugy kell visszakuldeni, becsomagoljak, es eladjak es nincs is ezzel semmi gond.
Masreszt egy jo minosegu tap nem igazan szokott elvinni magaval semmit.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
zolee3000
tag
válasz CptAdamica #144398 üzenetére
Nem volt rajta fólia. Csak a doboz bújtatott fülénél volt leragasztva egy kis kör alakú tapasszal, amit nem nagy cucc pótolni. A pőre doboz volt betekerve vastag fekete fóliába, a szállításhoz.
@robroy7919, Zozzant: Köszi az infót.
@KAMELOT: Kedden rendeltem Bp.-ről, ma kaptam meg Miskolcon. Nem személyes átvétel volt, így korábban nem tudtam emiatt reklamálni.
@dudika10: Szvsz tápot ritkán szoktak esztétkiai okból visszaküldeni... A másik, meg, az a minimum, szerintem hogy a bolt jelzi ezt ilyenkor, urambocsá egy-két ezressel alacsonyabbra is árazza esetleg...
[ Szerkesztve ]
-
zolee3000
tag
Mindenkinek mégegyszer köszönöm a segítő hozzászólásokat. Még alszom rá egyet, hogy visszaküldjem-e, de ha mégsem, először egy, vészhelyzetekre félretett régi konfigomba kötöm majd be.
Abban még tudnátok segíteni, hogy beüzemelés után mire figyeljek, mi lehet hibára utaló, intő jel? A fehér füstön, és az ipari mértékű zúgáson kívül persze. Nyilván a házat nem fogom megbontani. Szoftveres működés-ellenőrzésre nem tudom van-e lehetőség.[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
válasz zolee3000 #144403 üzenetére
Akkor egy visszaküldött áruról van szó, ami nem azt jelenti, hogy rossz. Lehet valaki talált jobbat és ezt visszaküldte.
dudika10 jól írja. Ha valami is meghibásodik, nem viszi magával a gépet. Simán lekapcsol ennyi. 10 év gari meg ott van. Nem kell parázni.
Az már a bolt sunyisága. Pl. Alza jelzi ha bontott és akkor olcsóbb is.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
CptAdamica
veterán
válasz zolee3000 #144403 üzenetére
Mondjuk nemrég vettem egy 3080-at és nekem sem volt zsugorfóliázva, gyankodtam is, ezért megnéztem az antisztatikus zacskó ragasztó címkéjét és az sértetlen volt, szóval nem tudom. Gondolom valaki nem rendelte le csak azért, hogy beszerelés nélkül visszaküldje.
Szerintem próbáld ki, aztán majd lesz, ami lesz, a legtöbb alkatrész már mindenféle védelemmel rendelkezik, nem kéne bajnak lennie.
[ Szerkesztve ]
Megyen!
-
KAMELOT
titán
válasz CptAdamica #144406 üzenetére
3080ti sem volt fólia csak a hologramos ragasztó, de lehetett látni, hogy nem volt bontva. Akkor 2 hetet vártam a vga-ra.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
zolee3000
tag
válasz KAMELOT #144405 üzenetére
Persze, vettem már én is bontott (visszaküldött) árut, nem is egyszer, pl. ufóéktól is, nincs abban semmi. Egyszer se volt gondom velük. Más kérdés, mondjuk, hogy tudtam róla. Csak hát a táp pont nem az a koponens, amin spórolnék, és amivel szívesen kockáztatnék.
Akkor ez már túlhaladott tévhit, hogy egy hibásan működő, pl. túlfeszt leadó táp megsütheti a rákötött cuccokat? Én leginkább ettől parázok, mert a táphiba miatt esetlegesen tönkremenő dolgokra nyilván nem terjed ki a táp "gyártójának" jótállása.@CptAdamica: Kipróbálom mindenesetre. Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
zooliii
tag
válasz zolee3000 #144408 üzenetére
Akkor ez már túlhaladott tévhit, hogy egy hibásan működő, pl. túlfeszt leadó táp megsütheti a rákötött cuccokat?
A nagyon "alsópolcos" tápok esetén ez reális veszély, épp azért vannak itt a fórumon feketelistán. Azonban egy normális minőségi szintet képviselő típusba vannak beépítve túlfeszültség elleni és mindenféle egyéb védelmek, így ha nem volt a táp megbontva és belepiszkálva, nem érdemes ilyesmiktől tartani.
-
TurboGamer
csendes tag
válasz zolee3000 #144410 üzenetére
Egy Seasonic tápról beszélünk, nem egy Codegenről. Ma már mindenféle okosság megtalálható ezekben, én még olyanról nem hallottam, hogy egy ilyen neves gyártó tápja szétb*szta volna a komponenseket. Viszont ettől a visszaküldött dologtól sok mindenki be van szarva, én számtalanszor vettem ilyen cuccot (garival, pl. Alzától), sosem volt eddig egyiknek sem semmi baja. Van olyan, amit csak kicsomagoltak, hogy lefotózzák marketing célból vagy tesztelték, és küldik is vissza.
Suzuki Swift 1.3 GTi MK2 :) rsz.: GTI-072
-
zolee3000
tag
válasz TurboGamer #144411 üzenetére
Én se szoktam am ennyit majrézni, de a tápra háklis vagyok.
-
_Atesz
addikt
válasz robroy7919 #144414 üzenetére
No igen, ez a kocka építkezés.
Have fun! -
Kommy
veterán
Sziasztok!
Jelenlegi gép:
Asus Prime B560M-A
Intel i5-10400F
Asus Turbo GTX 1070
Cooler Master MWE 500W (MPW-5002-ACABW) tápegység
Cserélve lesz a VGA egy Nvidia RTX 3080-ra, gondolom a táp ide már kevés lesz.Erősítsetek vagy cáfoljatok meg, hogy kell tápot cserélni.
Egy Chieftronic GPU-750FC 750W-ot gondoltam helyette, ha cserélni kellene.
-
TurboGamer
csendes tag
válasz Kommy #144416 üzenetére
Az 500-as már kevés lesz, amúgy is ez a CM táp nem a legjobb, nem venném meg újra. A 750-es táp elég lesz ehhez a konfighoz, nem ismerem ezt a tápot, de amit tudok ajánlani esetleg:
- Seasonic FOCUS GX-750W Gold
- EVGA SuperNOVA 750 G6
- Corsair RM750x 750W 80 PLUS Gold
- ASUS ROG Strix 750W Gold
- FSP Hydro GSM Lite Pro 750W 80 Plus Gold
- be quiet! Straight Power 11 750W GoldViszont ez a proci gyengusz lesz a 3080-hoz, nem fogod tudni kihasználni a kártya max erejét. Ajánlok egy i7-10700K vagy 11700K-t, azt még tudod húzni is, persze ennél picit komolyabb alaplappal és egy fasza hűtővel.
-
_Atesz
addikt
válasz TurboGamer #144418 üzenetére
Ismerd meg akkor: [link]
A teszt óta 3-ról 5 évre emelték a garit, ami hátrány lehet, az az 1 EPS csati.
Ár/érték teljesen jó, CWT GPR belsőt rejt. -
Kommy
veterán
#144417varmi2: Tudom, hogy kevés, de az is cserélve lesz egy kicsit később.
#144418TurboGamer: Köszönöm, ezt a tápot az ajánlott tápok között találtam, de megnézem az általad ajánlottakat is.
Úgy néz ki akkor a Corsair lesz és profi csere is lesz egy 11 generációsra és akkor mennyi fog legalább a másik nvme slot is a lapon. -
TurboGamer
csendes tag
válasz _Atesz #144419 üzenetére
Nem kételkedtem a Chieftec tápjában, csak számomra nem volt ismerős. Amiket ajánlottam, azokat ismerem.
Megnéztem a tesztet, tetszetős a belseje, specifikációit és jellemzőit tekintve is elég jónak tűnik. A gari az viszont tényleg korrekt. A be quiet! tápomhoz csak 3 évet adtak.
Kommy: az RM750x-et veszed végül? Ha arra értetted a Corsairt, akkor az is egy nagyon jó választás lesz, nagyon nem nyúlsz mellé.
Illetve ha ajánlhatok még valamit, akkor LGA1200-as lapok közül valami extrábbat vegyél, értem ezalatt pl. az Asus ROG STRIX, Gigabyte AORUS Z490/Z590-es lapjait, emellé meg mehet a 11700K, aztán egy kis OC is akár.
-
Hoffer
őstag
Egy 500W-os FSP Hydro PRO elbírna az alábbi konfiggal?
12100F, 16GB, 1db M.2, RX 6700 XT.
-
PeL
addikt
válasz Hoffer #144426 üzenetére
Én tennék bele egy 600-ast minimum, hogy azért maradjon tartalék kraft is ha később kellene. Csak a CPU és a VGA elvisz 320W-ot a keretből. Az AMD is 650W-ot ajánl hivatalosan ahhoz a kártyához.
Öcsém gépében is egy 500-as táp volt a 3060 és R5 5500 mellett, játék alatt eléggé meleg levegőt fújt a táp, pedig kevesebbet fogyasztanak mint a te cuccaid, kicserélte egy 800-as FSP Hydro M Pro-ra, azóta játék alatt is max langyos levegő jön belőle.
[ Szerkesztve ]
-
TurboGamer
csendes tag
800-as táp már elég overkill A gép tényleges fogyasztása olyan 350 W lehet. Minden táp más és más, nekem egy i5-9600KF és 2060 Super kombóm van, a proci 5 GHz-en megy, a 2060 Super magórajele 1950 MHz-en. Másik házba építés előtt egy FSP Raider 550 W 80+ Silver tápom volt, teljesen hideg levegőt fújt, most van egy Be Quiet! SFX L Power 500 W 80+ Gold tápom, ami játék közben langyosat fúj. Pedig elég neki az 500 W is, mivel a konfigom kb. 380 W-ot fogyaszt mindennel együtt. És egyébként azért “downgrade”-oltam, mert kellett egy SFX táp, és ezt tudtam beszerezni.
-
dudika10
veterán
válasz Hoffer #144426 üzenetére
Ha a tap mar megvan, akkor elbirja.
Ha ujat veszel, nezz egyel nagyobbat.#144427: es miert is lenne baj, hogy keznek meleg levego hagyja el a tapot? Ha nem nevtelen kinairol beszelunk, ezek mernokok altal tervezett eszkozok meretezett alkatreszekkel.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Cs1csó
félisten
válasz Hoffer #144431 üzenetére
HA nem tuningolsz, húzol és nem furmarkot futtatgatsz és rendszeresen pl. kompresszorral kifúvatod a tápegységet a portól akkor elég lehet. Van elég védelem ebben, hogy ha nem tetszik majd neki akkor lekapcsol, anélkül, hogy kinyírná a géped többi alkatrészét.
+1 TurboGamer a fogyasztás valahol maxon - játék alatt - megáll 350W alatt amit egy 500W-os tápegységnek bírnia kell, hiszen úgy 70% körüli max terhelést fog kapni, Ennyit tudnia kell. -
TurboGamer
csendes tag
válasz Cs1csó #144432 üzenetére
Nézzük meg pl. az én tápom. 500 W, 80+ Gold. 400 W-os terhelésen 91.8%-os hatékonysággal bír, ez pedig a legnagyobb értéke. Hol a hiba? A gépem OC nélkül 380 W körül csipeget, OC-val kb. 450 W, de ennek a tápnak még max terhelésen is 90,6%-os hatékonysága van. Sok tartalék ugyan nincsen, de én azt vettem észre, hogy ha túlhajtom, ha nem, ugyanúgy langyos levegőt fúj. Csak egyszerűen dolgozik a táp, hagyni kell kibontakozni. Hiába a Gold, ez is elfűt valamennyit. Maximum szerintem ilyen 35-40°C-os levegő jön a tápból 450 W terhelés alatt, de ez függ a szoba hőmérsékletétől is, illetve hogy mennyire jól tud szellőzni a táp. Valahogy én úgy érzem, hogy nem is megy nagy RPM-mel a táp ventije, szóval gondolom jól érzi magát. És a legfontosabb pedig, hogy több órán keresztül verem a klaviatúrát, mégsem hasal el a táp, nincs fagyás, nincs crash, sem újraindulás, semmi.
[ Szerkesztve ]
-
jencsikdani
tag
Sziasztok tápot akarok venni és kinéztem magamnak most egy BitFenix Formula 650w Gold tápegységet. A bitfenix márkát eddig nem is ismertem, egy gép házát néztem egyedül. Máshol utána néztem jónak írják elvileg de eléggé noname csoport volt nekem így inkább itt is megkérdezem. Van a bitfenix tápról valami véleményetek?
Ui: Japán kondeznátoros amiről tudom hogy a legjobbak így az már egy plusz számomra benne.Huawei Mate 20 pro --> *Xiaomi 12T*
-
KAMELOT
titán
-
Cs1csó
félisten
válasz TurboGamer #144433 üzenetére
Általában a tápegységek itt úgy vannak ajánlva, hogy esetleg egy kis konfig bővítést is kibírjon, plusz a klasszikus "játék" alatt is úgy 70%-nál ne kapjon nagyobb terhelést és mondjuk az IDLE állapotban pedig úgy 20-30%-ot max.
-
jencsikdani
tag
válasz KAMELOT #144435 üzenetére
Hát A konfig jelenleg épül.
Alaplap: Asus Tuf Z390 - Plus (ez már fix)
Processzor: I5 9xxx de hogy legyen valami támpont i5-8600K Val is szemezek
Ram: Kingstone Fury Beast 2x4 GB 3200Mhz (ez is fix)
Árba max 20.000 Ft-ot gondoltam a tápra használtan, de mivel garanciálisat akarok így amennyire néztem jobban megéri újonnan.
Aztán jött ez a bitfenix 18 ezres árral használtan és 2025 ig garanciális.
Videókártya egy ideig nem lesz így azt nem is írom abból még bármi lehet arról semmi elképzelésem sincsen jelengel milyen áron mennek annyit tudok hogy k**va magasan szállnak[ Szerkesztve ]
Huawei Mate 20 pro --> *Xiaomi 12T*
-
KAMELOT
titán
válasz jencsikdani #144438 üzenetére
Ha csak ennyi akkor FSP HYDRO PRO 600W
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
TurboGamer
csendes tag
válasz #89091072 #144440 üzenetére
Ez egy többsínes táp. Single állásban a 12 V-os sínen kilöki magából a max áramot (70 A) amit tud, Multiple állásban pedig túláramvédő van, elvileg max. 40 Ampert ad így le. Ez azért tud elvileg hasznos lenni, mert ha neadjisten rövidzár van, és nem durrantja le a gépet a táp védelme, akkor kevesebb kár keletkezik a gépben. De szerintem amúgy teljesen felesleges, én Single módban használnám, na meg azt is nézni kell, hogy ha Multiple állásba akarod használni, elég-e az a 40 A áram az adott videokártyához mondjuk. Én ezt egy marketing fogásnak nevezném.
-
törölt tag
válasz TurboGamer #144441 üzenetére
Köszönöm!
-
dudika10
veterán
Ahogy _Atesz is irja, 40W veszteseg az 40W veszteseg, a tulmeretezessel meg ronthatsz is a helyzeten, ha rosszabb hatasfok tarsul ugyanahhoz a teljesitmenyhez a nagyobb tappal.
Es ez fuggetlen attol, hogy melyik milyen meleg levegot fuj.Onts ki egy-egy poharba 1 deci meg 3 deci vizet, mindkettobe rakj egy ugyanakkora jegkockat, es nezd meg melyik mennyire hul le.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
TurboGamer
csendes tag
válasz dudika10 #144445 üzenetére
Egyetértek veled és _Atesz-szel is. Az én tápom mint látható is, 500 W, és terhelték 200, 300, 400 és 500 W-tal. Ezek közül 400 W-on volt a leghatékonyabb. Én kb. ennyit használok, lehet 40-50 W-tal többet is, de még így is 90+ a hatékonyság. A táp ventije alig pörög, megfogom a tápot, és langyos. Engem már nem zavar. Szerintem tudja ő, mikor van melege, biztosan jelezné felém
Véleményem szerint a 800 W-os táp annál a 350 W körüli fogyasztásnál olyan 88%-os hatékonyságot jó ha tud.
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz TurboGamer #144446 üzenetére
A tápoknak általában 50-60% körül van a legjobb hatásfokuk de utána alig esik csak vissza.
Viszont mérések alapján az újabb VGA-k egyre nagyobb áram tüskéket generálnak, aminek egy amúgy is 80-90%-ra terhelt táp nem örül. Szóval a 800-as táp 350W-ra sok, de 500-as táp 400-450W-ra sem túl ideális. -
PeL
addikt
Értelek titeket, viszont én úgy vagyok vele hogy inkább legyen plusz tartalék benne, mint hogy számolgatni kelljen majd később 1-2 éven belüli esetleges hardware csere után hogy bírni fogja a táp vagy sem.
Más kérdés: Ezekben az FSP tápokban mindegyik típusban ez a gagyi Yate Loon venti van? Az előző FSP Hexa tápom is adott ki némi zörgő hangot, de nem annyira mint a mostani 600-as Hyper K Pro, aminek ugye cserélni is kellett a ventijét mert terhelésnél átment kávédarálóba a hangja. Öcsémnek most egy Hydro M Pro 800 van a gépében, az övé viszont hangtalan. Ezen felbuzdulva vettünk nekem is egy Hydro M Pro 700-at, ma jön meg elvileg, ha beválik akkor a mostani megmarad tartalék tápnak baj esetére
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Üdv!
Úgy néz ki, hogy tönkrement egy Bitfenix Whisper M (550W) tápegységem.
Mi annak most a könnyen beszerezhető alternatívája? Ez a típus már/jelenleg csak 1-2 helyen szerepel.
1.: Mennyit szánnál rá?
● Mondjuk bruttó 100 kHUF alatt, de lényegtelen. Minőségi legyen és tartós.2.: Milyen gépre kötnéd?
● AMD Ryzen 5 3600X; Geforce GTX 1660; 1 db M.2 SSD, 1 db SATA SSD, 4 db 3,5" SATA HDD
● tunning nincs/nem lesz
● ház: bequiet SILENT BASE 601+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Bitfenix Whisper M helyett
● 650/750 W körül: legyen benne tartalék!
● moduláris és halk legyen
● világító LED/egyéb csicsa-micsa nem kell![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen notebookot vegyek?
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest