Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tg44

    csendes tag

    Hello!

    Van egy kis szerverem itthon, az elmult 2 evben vegig olyan helyeken volt tarolva, hogy nem igazan volt zavaro a hangja, de mivel most egy legterbe kellett koltoznom vele ujra elokerult a tap (passzivra) cserelese, ebben szeretnek segitseget kerni.

    A haz ez: http://www.lc-power.com/en/product/gehaeuse/mini-itx/lc-1400mi/
    (Amugy ar/ertek aranyban hajlando vagyok hazat is cserelni, de meret es belso helyek tekinteteben nem igazan volt mas opcio akkor amikor vasaroltam.)
    Az alaplap nagysagrendileg ilyen: https://www.asrock.com/mb/Intel/J4205-ITX/index.asp
    (Passziv huteses onboard CPU, a 2 memoria szogben van rajta, 4 magos proci, de nem nyitottam fel a hazat a pontos tipusert, tuti h mar nem gyartjak.)

    Munin szerint a proci 34-54C kozt van (1 napja dugtam be, azota a min-max ertekek 48-51, a kinti az eves min/max, olyan szobaban uzemelt ami nem volt futve/hutve.).
    Az egesz cuccban az alaplapon kivul 8gb ram, egy 16gb-s usb3-as pendrive es egy 1,5 terras winyo van, jelenleg samba es minidlna fut rajta, kesobb fog kapni egy hass.io-t meg egy mqtt-t, es lehet egy 6tb-s winyot a mostani melle. Az egesz cucc fogyasztasat jelenleg max 30W-ra saccolom, 2 wincsivel lehet 60W ra is tud spikeolni majd ha csucsra van jaratva :D (eves load avg: 0.37)

    A problemaim: A mostani tap hangos (az elejen meg nem volt de 2 eve 0-24 fut). A hazba nem megy be standard tap. A legkisebb standard tap is oriasi overkill a teljesitmenyhez kepest amit le akarok adni. Ha kicserelem a tapot passzivra nem lesz a legaramlas iranyitva semmi altal (vegyek bele egy 8cm-es ventit, annak megint olyan hangja lesz...). Rohadt nehez ilyen jellegu passziv tapokat talalni... Az egesz conf 80k volt, ehhez merten nem szivesen koltenek 20k-t sem egy tapra vagy masik hazra+tapra :D

    Barmilyen otletet javaslatot, tippet szivesen fogadok. (Pl megnyugtataskent, hogy nem fog felforrni, vagy otletkent h ezen a siteon vannak egesz jo tapok amik a speckomnak megfelelnek.)

    Koszi elore is!

Új hozzászólás Aktív témák