Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Integra

    titán

    válasz erdoke #5007 üzenetére

    több edzéstársam készenlétis, katona, rendőr etc.. korkedvezményes nyugdíj mind. és mesélik, hogy elmennek, és utána dolgoznak tovább privátban. feketén persze. bicska tud nyílni a zsebemben, de nem szólok, a kérdést felteszem, de mindig ugyanaz a válasz rá. szeretem imádom őket, együtt bunyózunk, együtt gyűrjük egymást a földön és osztjuk a mokeszokat, de... absz értem mi zavar téged, de nézz rá a demográfiai adatokra, ábrákra...
    te mit tennél a csp-re gyúró gyerekcsinálók ellen? lehajítod 3 gyerek után a többit a kútba a kert hátuljában? etnikai-vagyon bevallási alapon születést korlátozol?
    te így döntesz, rendben van, de ha ő meg másképpen dönt, hagyd meg neki a döntési lehetőséget. azt pedig végképp nem tudhatod, hogy bandus úgy dönt x év után, hogy a tudást és tapasztalatot visszahozza. lehet, hogy igen, lehet, hogy nem. és ami még fontos, hogy megpróbáld megérteni, vagy legalább elfogadni az ő érvelését, hogy egy generáció van köztetek. neked megvan a tudás és tapasztalat és önbizalom, bizonyítottál és tudod, hogy te biztosabban állsz. ő nem. neki most kell mindent megalapozni és elkezdeni. teljesen más gondolat és érzésvilág van benne mint benned. és ez nagyon fontos szerintem. mindenkit engedni kell aki úgy érzi, hogy mást akar, változtatni. természetesen aki a sote-n állami pénzen (magyarul a mi adónkból tanul), azt nem engedném sehova én sem, rója le a költségeket szolgálati évei alatt, ez a minimum. de ezek csak a probléma egyik része, a nagy gond nem itt van, nem ez a gyökere a gondoknak, de ez meg nagyon off :)

    [ Szerkesztve ]

    ...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

Új hozzászólás Aktív témák