- Realme 8 - az igazi nyolcas
- iPhone topik
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
phanzetomox
őstag
Srácok, segítsetek kicsit.
6 db 3070-el futó righez milyen tápot lehet most beszerezni, ami jó is? Amiknek utánanéztem semmi sincs készleten. Csak itthoni számlás rendelés jöhet szóba. ( 1000w-os tápot keresek.)
Láttatok bármi elérhetőt mostanában? Előre is köszi.[ Szerkesztve ]
-
DanielLong
senior tag
válasz phanzetomox #65801 üzenetére
Arukereső szerint van még, pl RM1000x, ROG Strix 1000W, Dark Power 12 1000W, mind normális boltokból. Viszont ennyi VGA esetén én mennék az 1200W-ra vagy pedig kettő 600-650W-os táp, az szerintem még ki is jöhet 80ezerből.
[ Szerkesztve ]
-
s7evcsenko
addikt
Az 1000W kicsit necces lesz szerintem.
Ez most is fut neked egy ekkora táppal csak cserélni akarod, vagy most raknád össze?
Nekem az 5db 3070 vesz 850W-ot a falból, amihez ha még 1-et hozzátennék, súrolná az 1000-et biztosan..."Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
Geradossz
aktív tag
ASROCK B560 Pro4 Ebbe az alapalba hány rtx 6700 at tudok tenni és mekkora táp kéne hozza ethereum bányászathoz?
-
DanielLong
senior tag
válasz s7evcsenko #65805 üzenetére
Nálad valami nagyon nem kerek ott. Kb 680W-ot kéne a falból felvennie.
-
kenwood
veterán
válasz fireman123 #65775 üzenetére
perszr, ez igy van. csak sose tudhatod, melyik az utolso bullrun. kisebb csoda lenne, ha nem ez.
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
phanzetomox
őstag
válasz s7evcsenko #65805 üzenetére
Ezt most raknám össze. Egy 650w-es corsair már van a többi alkatrésznek az 1000w pedig csak a kariknak lenne. Most megnéztem elvileg 150w-et fogyaszt a 3070es a gépemben. Bár ahogy így mondod ez tényleg határeset...
-
sakto
őstag
Tudtok ajánlani valami olcsóbb lapot ami elvisz 6db VGA-t AMD vonalon?
-
k1raly
aktív tag
válasz phanzetomox #65809 üzenetére
Én úgy tudom annyira nem szerencsés a risereket külön tápra kötni(ha ez volt a terv), ha pedig csak 1db 1000wosat vennél elég sok kábelt kellene szétosztani, én a helyedben vennék 2db 750/850est annál lenne elég csati mindennek.
Árban nem kerülne többe mint az 1db 1000wos.[ Szerkesztve ]
-
sakto
őstag
Nekem is így van, a rendszeren egy 850W- ás van, a kártyákat meg egy 1000w táp hajtja,hibátlan.
[ Szerkesztve ]
-
DanielLong
senior tag
A 3070 meg kéne álljon 120W körül, ha ETH bányászatról van szó. Ahogy javasoltuk, vennék a helyedben egy 6x8pin PCIe és egy legalább 4x8pin PCIe csatis tápot, Gold vagy Platinum, de szumma 1200W már jó lehet, mondjuk szumma 1300-1400W lenne az ideális. Ha tervben van még egy 6. kártya is a jövőben, akkor mondjuk 2x700-750W táp, mindegyiken 6-6 PCIe. Seasonic Focus, Super Flower, Corsair RM, asszem ezek 10 év garival futnak vagy
BQ Straight Power 11 Platinum, ez csak 5 év garis (jut eszembe, ez 4x12V ággal van és nem egyesíthetőek, így a VGA-nak max csak 48Ax12V van)így hirtelen.[ Szerkesztve ]
-
RockHaRD
addikt
Továbbra is phoenix-szel 30%-os stales aránnyal dolgozik a 3080-am, pedig ez már egy másik. Ha nanominert használok, az nem írja ugyebár a stalet, incorrect, meg ilyesmi az mindig 0. Phoenix-nél is lehet akár 10000/0/0 is, de ha megvárom az összesítőt, akkor látom, hogy ebből akár 200 fölötti stales is van, pedig minden egyes share-re zölden írja, hogy accepted in 50ms, vagy azalatt. Közben persze fixen 2 mh/s-sel többet keres a phoenix, meg a fee is kisebb minimálisan. Ilyenkor mivan?
szerk.: Mindeközben a másik gép 1% alatti stalet nyom ugyanezen a hálózaton, ugyanúgy nanopool + phoenix
[ Szerkesztve ]
-
Kiskokó
veterán
válasz DanielLong #65807 üzenetére
Ilyen amikor valaki egyáltalán nem foglakozik/ért azzal/ahhoz amit csinál.
De hát legyen az ő baja, hogy 2x annyi áramot fizet kit érdekel ?ahh nem is mondok inkább semmit, a mai napra már kikészítettek az inkompetens emberek a boltban....(és még szépen fogalmaztam)
Komolyan elkeserítő látni azt, ahogy az emberiség egyre nagyobb hányada marad/lesz agyhalott (persze ez már a Wattos témától eltekintve)Laxi :
Az az, és a poén, hogy a nagyrészüknek elmondanád ezt hogy csinálja meg és szó nélkül megcsinálná mint egy birka. Mert arra életképtelen, hogy magától tanuljon, nézzen utána bárminek inkább elhiszi a bárhonnan kapott infót.
(pont azon nevettem egyik este Szotyival, hogy hány embert át tudtam volna már vágni azzal, hogy segítek bányászprogramot beállítani.... egyiknek se esett volna le jó ideig ha a saját walletembe dolgoztatom be őket..... No comment.[ Szerkesztve ]
| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
Laraxior
titán
válasz Kiskokó #65818 üzenetére
Kicsit még feljebb kellene tornázni, mondjuk TDP-re, és akkor még mínuszt is ki lehetne belőle hozni
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
kcsa
veterán
válasz BeLucZ #65802 üzenetére
Rendesen, indoklás nélkül, de ha itt körbenézel láthatod hogy nem vagyok egyedül. És kábé esélytelen vagyok a remek jogi hátterünkkel...
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
s7evcsenko
addikt
válasz DanielLong #65807 üzenetére
Ezt hogy számoltad ki?
Az a 120W körüli érték, amit írsz, az a szoftveres érték, ami nálam 125W, ezt felszorzod 5-el, az 625W, plusz a sallang a gépben, mondjuk 700W, a táp hatásfoka 80% és máris megvan a 850W.
Vagy ha az én matekom nem jó, akkor valami tényleg nem kerek nálam."Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
shteer
titán
nálam FSP gold 1200 megy alattuk. kell ennyi szerintem
szerintem jónak tűnik..
-
tototos
őstag
Sziasztok!
Eddig csak binancen kereskedtem crypto valutákal most megnézném milyen a bányászat. Egy 8GB-os RX570-el kezdtem neki. Phoenixminer az app és Binance a pool. Ami fura hogy a miner 7MHash/s-t ír sebességre, de ha jól tudom az RX570 25MHash/s-re képes. Mit ronthatok el?
Köszönöm
-
kenwood
veterán
válasz k1raly #65813 üzenetére
Az, hogy 1 kartya ket tapra legyen kotve, a szigoruan tilos kategoria. 3070nek 3 db pcie csati kell, egy ezres tapon van 6 , max 8. Meg ket tap eseten is kell osztani, az egy mar nagyon durva lenne
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
kzkz
őstag
válasz tototos #65823 üzenetére
Ezekkel a beállításokkal indítsd rendszergazdaként, ekkor legalább 25MH-nek meg kell lennie 5 perc után. Ha a BIOS-t is mókolod kicsit, akkor 30 felett simán megy.
A memória órajelből visszavehetsz kicsit kezdetnek 2000 környékére, hátha nem bírja...
-amd -acm -mt 2 -rxboost 20
-mclock 2125 -cclock 1215 -tmax 90 -fanmin 40 -fanmax 95 -cvddc 880 -mvddc 880[ Szerkesztve ]
-
kenwood
veterán
válasz k1raly #65829 üzenetére
Igen, azzal.
Azert eleg bator az, aki berak egy 2-300 ezres kartyat a banyaba gari nelkul.
Eleg ha egy osszefossa magat,es tobb honapnyi melo ment a kukaba.
Tekintettel arra, hogy nagy valoszinuseggel egy even belul vege az eth banyaszatnak, ez azt jelenti,hogy onnantol mar ki se lehet hozni pluszra a befektetest (hacsak nem megy fel 10-20 ezer dollarra az eth)
Ha mondjuk a lenne egy 30% kedvezmeny a nemgarishoz kepest, meg en is elgondolkodnek,de ezek a vegak, 1080tiok ugyanannyiert mennek ft/mhs, mint a garis kartyak,szoval[ Szerkesztve ]
-
kenwood
veterán
válasz tototos #65832 üzenetére
Azok ilyen 180k kornyeken nagyon jok voltak, de pont a heten kezdtek el 200 helyett 220 kornyeken adni oket.
A garis 570,580ak is jok 180-200kig,foleg normalis hutessel,de ott is egyre tobb a 200k, nogari,es meg azokat is elviszik a feladas napjan.
Ezeknel az a fo gond, hogy nem latod a memoria hofokokat,es nem tudsz arra autofant beallitani. Orulsz, hogy 50-60 fok a gpu,aztan lehet,h a mem meg 98.
A masik gond, h 6 helyet elvisz 180 mhs, mig mondjuk egy 3070 csak harmat ker.5600/5700 meg ami jatszhatna, csak ott ugye 10-bol 9 kartyan okadek a a memoriahutes. Meg a Strixen es az Aoruson is.
[ Szerkesztve ]
-
RockHaRD
addikt
válasz kenwood #65831 üzenetére
Én ebayről vettem gari nélkül P106-okat (90/db), és a meglévő 3080-nal együtt (amit nem számítok befektetésnek, mert amúgy is meglett volna bánya nélkül ), 2 hónap alatt visszahozták az árukat. Most ahogy nézem kb 200-nál indulnak ugyanezek a kártyák, de most már ha be is szarik, legrosszabb esetben nullán vagyok
szerk.: Viszont első dolgom volt használat előtt újra pasztázni kryonauttal, és minus paddal újrapadozni őket
[ Szerkesztve ]
-
Hzsolt11
tag
Sziasztok
Tudom hogy már sokan tették fel ezt a kérdést de nem igazán tudom megfejteni hogy hogyan lehet Coinbase-en Ethereum-ot átváltani és azt számlára kiutalni.
Hogy lenne a legkedvezőbb a kiutalás, és hogyan tudom pp-ra kiutalni vagy K&H számlára?
A segítségeteket előre is nagyon szépen köszönöm -
DanielLong
senior tag
válasz s7evcsenko #65821 üzenetére
A táp hatásfoka 92-93%, szerintem itt nem érdemes spórolni, platinum tápok tudják ezt és kapsz sok garit mellé. Ugye a hatékonyság kb 40-60% terhelés között a legjobb, tehát erre méretezel, meg ugye ha valamiért TDP-re állna át a kártya, akkor amúgy is egy duplázással számolhatnál a fogyasztásban, tehát nem rossz, ha 50%-os terhelést célzol meg.
Amiket eddig láttam mért adatok: MB+CPU+6venti fogyasztása 93% hatékonysággal kalkulálva 37W. Hasonló szett riserekkel pedig 65W. Ezekhez a szoftveres mért VGA fogyasztás volt használva.
Tehát nálad rossz esetben is (5*125+65)/0,93=742W körül kéne max lennie a fogyinak, de inkább kevesebb. Ha ilyen a tápod, akkor gondold végig, hogy egy hónap alatt a 110/1000*24*31*40=~3300Ft veszteség megéri-e. Bár lehet, hogy máshonnan jön a fogyasztás. BIOSban minden kikapcsolva, ami nem kell és minden alapon? XMP profil kilőve, energy saver funckiók bekapcsolva?
-
Agyrák666
aktív tag
válasz DanielLong #65841 üzenetére
Ez: [link]
750W, 4 db 3060tiRendeltem egy 850W-os fractalt idokozben. Ugyis lesz jo par honap mire sikerul legariztatni szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Geradossz
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy vegyes Ethereum (nyilván ha vége lesz az ETH bányászatnak akkor majd váltás lesz másra) és Chia bányagépet összerakni. Chia plotoláshoz gép adott. Lenne pár kérdésem a témában, ha valaki segítene, nagyon hálás lennék.
A cél 6 darab VGA lenne majd, valószínű 6700XT , emellé körülbelül 50 TB HDD. Kezdetben csak 2 kártyával mennék és 20 TB HDD-vel.
Kinéztem egy konfigot:
Alaplap: ASROCK B460 Steel Legend
CPU: INTEL Celeron G5920 3.50GHz LGA-1200 BOX Intel hűtő ventilátorral
RAM: 4GB DDR4
Tárhely: 120 GB SSD
Táp: FSP Hyper K PRO 700W
A kérdéseim a következőek lennének:
1. Elég e ez a táp a kezdeti üzemeléshez? 2db 6700XT és 20TB HDD.
2. Ha a HDD-t bővítem 50 TB-re úgy is elég e?
3. Ha több kártya bővítés lenne, hogy oldanátok meg egy nagyobb táp, vagy e mellé még egy másik táp? Egyáltalán az függ az alaplaptól, hogy hány tápot lehet beüzemelni hozzá?
4. Alkalmas ez az alaplap 6 darab 6700XT-t üzemeltetni?
5. Hogy építenétek fel a riget? Vennétek valami olcsó házat hozzá, amibe tároljátok a HDD-t és rizerekkel kivezetnétek a kártyákat? Vagy valami fapados módszer? a HDD-k ugye bonyolítják a riget.
6. A kezdeti két VGA mehet a házba a házas megoldás a nyerő? Nyilván ház oldala nem lenne használva.
Köszönöm a segítséget. -
RockHaRD
addikt
Áttettem egyelőre a phoenix-szet az US nanopoolra, így 300 a ping, de eddig nem csinált stalet... érdekes
Gondolkodom egyébként nagyon, hogy át fogok menni az Ethermine-ra minden géppel, ha elértem itt a következő kifizetést.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- E-book olvasók
- Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Apple notebookok
- Okos Otthon / Smart Home
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Projektor topic
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- LG OLED55C12LA 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest