- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Egy héten belül bemutatkozik a Nubia Z70 Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz spammer #5903 üzenetére
mi mást... az első oprendszer, aminek tisztességes csomagmenedzsmentje volt, a debian volt. amikor a debianban már simán felrakhattál bármit, le is tudtad nyom nélkül szedni, kezelt függőségeket, stb, akkor az rpm ennek még a tizedét se tudta. a slackot meg úgy lehetett normálisan használni, hogy minden új verziónál gyalu és újratelepítés. elképzelheted, mennyivel egyszerűbb volt, miután áttértem a debianra...
nekem pl. a desktopomon nagyjából oob debian van, egyedül az nvidia drivert kellett kicsit hegeszteni, meg a dual monitoros konfigot. a szervereimen meg stock debian van, azokba nagyon-nagyon ritkán nyúlok bele úgy, hogy nem debianos cucc. talán egy nem debianos cucc van rajta, belemókoltam a dhcp szerver logolásába, hogy olyat is logoljon, amit alapból nem szokott. de a mókoltból is csináltam deb csomagot és az van feltelepítve.
windows? haha... egy csomó olyan problémára ad (rossz) megoldást, ami nélküle elő sem fordul.
felraktam a fedorát, mert egy kártyához nem sikerült normálisan összehegeszteni a drivert debian alatt és azt hittem, jobban járok. uhhh... először is elkezdett mindenféle olyan fájlrendszereket ajánlgatni, hogy azt se tudtam, a fő karbantartója él-e még, börtönben van-e vagy mi... utána felrakott törött kernel modulokat a telepítő. majd elindított valami ál-menedzsment szerver webet, amin pár, teljesen érdektelen dolgot lehetett farigcsálni.. na ennyi volt, ment rá a gyalu.
az utánzatokkal meg minek foglalkozni? debianos csomagot átfaragja az ubuntu, majd azt megint átfaragja valaki és akkor lesz belőle egy pontosan micsoda? linux mint ubuntu edisön feat. rihanna by kardashians?
az idő pénz, ingyen Jézus koporsóját se őrizték. azt is szoktam mondani a főnöknek: olyan vagyok, mint az orvos. addig jó, amíg nem látsz. az elején mindenki azt hiszi, viccelek.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Független
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Hibátlan - BITFENIX Formula BF750G 750W 80 Plus GOLD ATX tápegység
- Bontatlan Lenovo ideapad 3 "Kis Gamer" Laptop -25% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest